eurovision 2005

Iness

Primus registratum
Re: eurovision 2005

Me thene te drejten une mezi po e prisja kete kenge sepse pandi laco (mik familjar) u bazua tek dasma ime vjet ne vere qe shkroi tekstin e kenges. Teksti i kenges "neser shkoj" u shkrua sepse une direkt pas dasmes u largova nga shqiperia, sepse jetoj jashte, po me pas kenga u pergjithesua duke futur traditat shqiptare qe vajza martohet dhe le familjen e saj...
Sidoqofte edhe une u zhgenjeva, sepse ai interpretim s'kishte asnje lloj emocioni brenda, dhe sic u tha edhe me lart koreografia dhe realizimi ishin cope-cope. Ato gocat "i binin" violinave pa asnje koordinim me muziken, dhe kush ma shpjegon pse hidhej e perdridhet pa lidhje ai cuni ne sfond... /pf/images/graemlins/smile.gif
Komentatori anglez nuk ishte shume negativ, pervec nje kunje ne fillim kur tha "I don't believe that there is anybody in albania that looks like Ledina".
Persa i perket votave, vetem me angline u cudita. Gjithe ata shqiptare e kosovare ne UK dhe ne nuk morrem as edhe nje pike.. :rolleyes:
Vetem une dhe shoqeria ime votuam 23 here. :confused:
Na duhet nje kenge e sakte vitin tjeter sepse kur kjo kenge nuk na pelqeu as ne shqiptareve, c'presim nga te tjeret...

zog

Primus registratum

ledina ishte shume e bukur, prandaj. eshte shume e veshtire qe ti pershtates kesaj bukurie prej manekini edhe nje kenge te bukur.

e keqja ishte mbeshtetja mbi nje teme, tek tradita, siç eshte dasma shqiptare.

ne duhet te heqim dore nga kjo gje, arti shqiptar eshte tashme shume i lodhur nga mbeshtjetja TEK KOMBETARJA, jo ajo e futbollit hee /pf/images/graemlins/laugh.gif , por tek tradita kombetare.

edhe ne interviste, ledina mendjelehtesisht (heh ajo eshte aq e bukur sa s'ka si te jete ndryshe, per fat te keq :cry: ) u shpreh : dua qe ti shpalos botes, traditat tona kombetare.

i plasi trapi botes tek tradita jone "turke". bota do me teper me dit se ÇFARE NE KEMI TE PERBASHKET ME TE, e jo çfare kemi te ndryshme prej saj.

pra miq, ledines i duhej nje kenge ndryshe. komplet ndryshe. psh mbeshtetur tek divorci, aq ne mode keto kohe KUDO.

heres tjeter le te kaloj tek une, tete a tete, ti jap ca keshilla pa pare. do ti bejne mire. /pf/images/graemlins/laugh.gif

ps; sa per "pjeprat", rumunet kane pjepra te vegjel ka ato jeshilet qe nuku u zbuten kollaj. e mos harroni qe ajo i kishte 38 vjeç. tobestrafullah !

balforum

Primus registratum

Po ku i ka pare shqiptaret ai fytyr prishuri me pika qe se ka pare dielli ndonjehere qe thot nuk ka shqiptare te ngjajne si Ledina.Po shqiptaret mor zgjebje jane te bardhe si bora e te ndritshem si ari,pse cuditesh ti lekur zgjebje angleze. :mad:

geek

Primus registratum

ca lesh i duhej keng tjeter, nuk duhej fare ledina thuaj, duhej jevga ose elsa, nuk e ka keq blendi: dhe per mendimin tim me ndonje kompozim i vaç veizit...

zog

Primus registratum

lal, ajo qe quan ti "jevge" morri vota, jo se kendon me mire nga ledina, por sepse vesh si gjunafqare, pa video te mire, shoqeruar nga "pleq" kompozitore e poete, arriti te fitoje MESHIREN e botes.

e di si tregonte nje spanjolle ne nje forum spanjoll. nena ime qau me lot - duke degjuar anjezen te kendonte - kur i kujtohej se sa ka heq ku popull prej diktatures komuniste. e sponjollet sot, dine per çfare flasin kur vjen puna per komunizem.

e te siguroj ty e te tjeret ketu, qe si ajo nene spanjolle ka pas me dhjetra qe kane qare gjate shfaqjes, sidomos te gjysem finales, e nga prekja qe kane shkaktuar kane shtyre femijet e farefisin ti japin votat "shqiiperise se varfer e te pangrene, por qe gjen forca e kendon".

ndersa kete vit, prezantimi yne ISHTE DINJITOZ, mos e harroni kete. asnjerit nuk i erdhi keq per shqiperine qe SHKELQENTE ne salle, per prezantuesen e saj RREZATUESE e me te bukuren e koncertit. dhe normal.

ju dhjefsha kengen juve, a thua se shqiperia vuan sot nga kenget. shqiperia vuan per pak DINJITET mor derra.

e ledina diti t'ja jape kete DINJITET shqiperise.

i lumte asaj. fisnike vajze.

dhe mos harroni, me ne qene renditur, gjermania, franca, anglia, spanja, pra shtetet me dinjitoze te europes.

shqiperia nuk shkakton me meshire, e aq me mire. do te vije dita ku edhe ne kenge ta themi fjalen tone. por duhet dinjitet fillimisht.

renea

Primus registratum

aman ju lutem, fjala PJEPER kur do te thuahs "gjoksi", tingullon si kenga e ledines perkthyer ne anglisht /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

epremte

Primus registratum

vallaj duhet me qene "patriot" pertej llogjikes per me votu per ledinen. Eshte festival muzike o popull, ca eshte e shemtuar eshte e shemtuar, nuk behet tifozllik kot si me qene ne stadium. une per vete nuk do kisha harxhu as i lek per ate zhgarravinen qe ben si e bukur ke BBF-ja dhe kujton se di me verte me knu. (te na falin tifozat).

Men per here tjeter, te cojne ndonje te hajrit ne festival

yasmine

Primus registratum

Pishmono po qe ke shume te drejte.

Zeri skandal, teksti ku thrret qameti (filloi mbaroi me didada). Baleti turp i zotit, edhe gjyshja ime 80 vjecare kercen me bukur.

Pra kush eshte arsyeja qe duhet te fitoje nje kengetare apo nje kenge me kaq shume probleme, thjesht se eshte shqipetare?

Mos shovinizmi yne ka marr kot dhe syte na jane errur e nuk po arrijme me te kuptojme , se cfare ka vlera e cfare nuk ka?

ELVIS KELMENDI

Primus registratum

SE SA TE BUKUR JANE SHQIPTARET PYT VAJZAT ANGLEZE
SE I TREGOJNE ME SE MIRI ATIJ KOMENTATORIT PUCRRAN anglez...

epremte

Primus registratum

c'ke ti se rradhes tjeter cojme Altin Shiren ne festival europian qe ti tregojme botes sa gabelet tane jane me te bukur se gabelet e te gjithve..

@d@

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] ndersa kete vit, prezantimi yne ISHTE DINJITOZ, mos e harroni kete. asnjerit nuk i erdhi keq per shqiperine qe SHKELQENTE ne salle, per prezantuesen e saj RREZATUESE e me te bukuren e koncertit. dhe normal.
e ledina diti t'ja jape kete DINJITET shqiperise.
i lumte asaj. fisnike vajze.
[/qb]
o ciu ciu.. mos ja fut kot dhe ti tani se ledina la nam. Eshte tjeter gje ajo nese ty te duket e bukur , e zonja, dinjitoze, fisnike apo ku di une cfare ma.Per kete hap nje tem te re e shkri talentin po deshe... Shoqerore /pf/images/graemlins/wink.gif
:wave:

@d@

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Pishmon:
[qb] c'ke ti se rradhes tjeter cojme Altin Shiren ne festival europian qe ti tregojme botes sa gabelet tane jane me te bukur se gabelet e te gjithve.. [/qb]
:lol: :lol:

Indulgence

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb]
... e keqja ishte mbeshtetja mbi nje teme, tek tradita, siç eshte dasma shqiptare.

ne duhet te heqim dore nga kjo gje, arti shqiptar eshte tashme shume i lodhur nga mbeshtjetja TEK KOMBETARJA, jo ajo e futbollit hee /pf/images/graemlins/laugh.gif , por tek tradita kombetare.

edhe ne interviste, ledina mendjelehtesisht (heh ajo eshte aq e bukur sa s'ka si te jete ndryshe, per fat te keq :cry: ) u shpreh : dua qe ti shpalos botes, traditat tona kombetare.

i plasi trapi botes tek tradita jone "turke". bota do me teper me dit se ÇFARE NE KEMI TE PERBASHKET ME TE, e jo çfare kemi te ndryshme prej saj.
[/qb]
Zocku - Deri ketu jam me ty... Sikur te mos mjaftoje qe Europa dhe bota na konsiderojne "Vend Islamik", u deshte dhe kenga e Ledines
:rolleyes: :shrug:

zog

Primus registratum

neve moj xheloze. nuk eshte se me pelqen vetem mua, po i kishte pelqy edhe spikerit anglez, e disa te tjereve.

dhe une s'po flas per kengen, e as a di ledina me kendu. ne eurovision, asnjeri perveç (maltes) nuk ma mushi mendjen qe dinte me kendu.

ne faqen zyrtare, kishte shume fotografi te ledines ne krahasim me te tjerat, si dhe ne rezymene e mbylljes permendej "zeri i saj i mire".

sidoqofte ti mund te vazhdosh ta uresh, neqofte se kjo te çstreson, aq me mire per ty, bile dhe per ledinen po ashtu.

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga INDULGENCE:
[qb] Sikur te mos mjaftoje qe Europa dhe bota na konsiderojne "Vend Islamik", u deshte dhe kenga e Ledines
[/qb]
kam lexuar plot artikuj kete vit, as vet bile se di pse, ngaqe asnjehere s'kam qene tifoz i erurovizionit. dhe tek asnjeri nuk pashe te shkruhej kenge me karakter ose stil islamik.

por stil ORIENTAL ose ETNIK. e kjo s'eshte e njejta gje. edhe muzika greke, me buzuk, eshte orientale ne stil. por kjo s'do te thote qe greqia te jete vend islamik.

bile e gjithe muzika ARGETUESE (me tekste dashnije e rakije) ka ardh nga orienti. muzika origjinale ballkanase ose ajo europiane eshte muzike EPIKE.
tregohet ne te ose nje heroizem, nje fatkeqesi ose thjesht nje ngjarje. nga kjo lindi opera.

megjithese ne te pati edhe muzike napoletane e siciliane, e cila ne nje pjese te madhe te saj vinte po ashtu nga orienti.

Indulgence

Primus registratum

Mjaf na edukove me keto teorite qe e nxjerrkan kengen dhe koreografine "etnike"... Pffff... Kenga dhe koreografia ishin thjesht nje mish-mash i deshperuar, pa pike karakteri... mire daullja, po cne violinat etnike :rolleyes:

There is no excuse... ne total kenga qe pasqyre e kultures mjerane te popullit shqiptar :shrug:

zog

Primus registratum

ato nuk jane teorite e mia, e sqarova tek shkrimi. as qellimi im s'eshte edukimi yt. mos ki frike, budallaqe ke me vlere.

apo ju debilet duhet me ju puth me :kiss: :kiss: :kiss: (e keni mush forumin me te tilla) pas çdo shkrimi, te mos hidheni pupthi.

Hey Joe

Primus registratum

y sa qekan shtu shkrimet knej ka forumbi per ket teme palidhje , po ajo magyarja me kishte nji trup qe ma hoqi petllen , apo s jane si pula kshu dhe shume rob qejfi sidomos femrat .

Dolores

Primus registratum

Ca u be mer milet se une nuk pata kohe ta shifja?....E tundi ndonje cik dybekun Ledina?

teab

Primus registratum

E tundi, e tundi! Po se tundi ne aq mire se na rrasen ne vend te 16.. :shrug: