Eshte me e rendesishme gjuha apo feja?

Eshte me e rendesishme gjuha apo feja?

Une jam nje anetar i ri i ketij forumi. Do te desha prej pjesetareve te tij si e mendojne problemin e meposhtem:

Per nje popull si faktor bashkimi i tij eshte me i rendesishmem feja apo gjuha? Ne rastin konkret shqiptar, mendoni se jane me te rendesishme faktoret qe i afrojne katoliket, ortodokset dhe myslimanet shqiptare, si gjuha e perbashket apo ato qe i largojne, si feja.

Kini parasysh gjithe rrjedhojat qe ka kjo e fundit per sa i perket zakoneve, moralit, raporteve familiare etj..

Faleminderit

A

avdyl kodrolli

Guest
Pa komb nuk ka Fe. Feja është në rend te parë QAOOOOO

gurax

Pan ignoramus
"You do like them and you talk like them, you are one of them."

Fjalia e pare ne shkrimin me siper nxjerr kombin(gjuhen) si me te rendesishme. Por fjalia e dyte shpreh qarte qe eshte feja e para mbi kombin(gjuhen).
Dmth qe paska vertet dhe shqiptare qe perpara zgjedhjes se cilen te mbajne dhe cilen te braktisin midis gjuhes dhe fese, mbajne fene dhe braktisin gjuhen!

Une tashti pyes veten, ciles fe mund ti perkase nje shqiptar i tille? Per mendimin tim eshte nje gje e mire per Shqiperine dhe shqiptaret qe njerez te tille te mos identifikohen me titullin Shqiptar dhe i bejne nje nder Shqiperise qe vete-distancohen.