Eshte gjetur nje siren e ngordhur ne rusi,,, sipas jush sa e vertet eshte kjo?

policia

Forumium maestatis
nuk e kuptoj pse jeni kaq skeptike...
edhe mund te ekzistojne, pse qenka kaq e pamundur, ashtu sic mund te ekzistojne edhe shume gjera te tjera te pashpjegueshme, nuk po me vjen ndonje gje tjeter ne mendje per momentin por trekendeshi e bermudes psh...
nese sirenat ekzistojne dhe nese jane sic thuhet qe marrin ngjyren e ujit pra behen te padukshme kur ndjejne rreziqe afer, kjo mund te jete nje arsye qe per ne te mos ekzistojne
edhe une vete nuk eshte se e besoj 100% por kam arsye per te dyshuar per te kunderten

gurax

Pan ignoramus
E para, sepse nuk eshte gjetur asnje sirene ndonjehere, te pakten keta 2500 vjetet e fundit. Te tera rastet e paraqitura kane qene fabrikime.
E dyta, sepse edhe sikur te jene aq te zonjat per t'u maskuar me ane te ndryshimit te ngjyres, perseri jane te dallueshme. Noshta jo aq kollaj sa me sy te lire, por me radar, sonar, sensore ndryshim trysnie, gjurme organike ne formen e aromerave, sekrecioneve, etj.
E treta, sepse menyra argumentative "mund te ekzistojne sepse mund te ekzistojne" nuk eshte argument i vlefshem, sepse nese e pranojme si te tille, menjehere vlen te konsiderohet ekzistenca e nje sasie te jashtezakonshme kafshesh, duke filluar me Santa Claus.

policia

Forumium maestatis
E para, sepse nuk eshte gjetur asnje sirene ndonjehere, te pakten keta 2500 vjetet e fundit. Te tera rastet e paraqitura kane qene fabrikime.
E dyta, sepse edhe sikur te jene aq te zonjat per t'u maskuar me ane te ndryshimit te ngjyres, perseri jane te dallueshme. Noshta jo aq kollaj sa me sy te lire, por me radar, sonar, sensore ndryshim trysnie, gjurme organike ne formen e aromerave, sekrecioneve, etj.
E treta, sepse menyra argumentative "mund te ekzistojne sepse mund te ekzistojne" nuk eshte argument i vlefshem, sepse nese e pranojme si te tille, menjehere vlen te konsiderohet ekzistenca e nje sasie te jashtezakonshme kafshesh, duke filluar me Santa Claus.
cfare argumenti qenka ky i yti, meqenese nuk qenka gjetur asnje sirene keto 2500 vjetet e fundit do te thote qe nuk mund te gjehen edhe ne 2500 vjetet ne vazhdim eeeeeeee..., ti thua jane fabrikime une them nuk jane te tilla edhe hajt se do ia gjejme fundin muhabetit...
eshte praktike e njohur e njerezimit qe nuk besojne gjera qe nuk i shohin...
tjetri vdiq atje ne turren e druve se i shkreti e mori vesh i pari se bota ishte e rrumbullaket dhe meqenese shumica e dinin boten si tepsi u dukej budallallek me brire dhe e dogjen mavriun...
duke pasur keto eksperienca, mua personalisht asgje nuk me duket e pamundur, ashtu sic nuk me duket e pamundur ekzistenca e jashtetokesoreve, nuk ka arsye pse te jemi mendje ngushte...
ndoshta pasardhesit tane pas 2500 vjetesh do te qeshin me arsyetimet tona...nese teknologjia kaq na ofron sot per sot, mendjen dhe fantazine nuk kemi pse e kufizojme brenda kornizave te "vertetimeve shkencore"...

Wii

Grupi i të moçmëve!
Do jete ndonje nga sirenat e Pirateve te Karaibeve qe ka vra veten...duke dale ne toke :D

DriniS

Ecejak
Meqe po flisnit per Rusine qe kish zbuluar nje "sirene" te ngordhur, po sjell foto nga nje "sirene" tjeter e zbuluar, kusheri e larget me ket...
http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1691399/posts

Ja dhe nje kontribut per nje sirene qe eshte rrace tjeter nga ajo ruse...
http://www.truthed.com/videos/212_dead_mermaid_found_after_hurricane_ike.htm

Po te kerkosh ne google, te dalin me qindra kafshe te cuditshme por cudia me e madhe eshte qe s'kane perfunduar ne librat shkencore si raste te vecanta dhe interesante. Fallco apo e vertete, besoni c't'ju doje zemra :)

Hank

Valoris scriptorum
Nqs fotot e para mund te dukeshin interesante e te paraqisnin nje krijese qe ndoshta nuk eshte kataloguar akoma ne zinxhirin e kafsheve, video e dyte me duket shume montim dhe shume fallco.
Nisen te marrin ca peme e ne fund marrin ne video nje "sirene" qe ka ngrire ne nje pozicion te cuditshem a thu se po luante ngriva shkriva.

gangsterja

Primus registratum
Jo,seshte e vertet se serenat nuk ekzistojn.Ruset duan t'u shesin mend amerikaneve,jo per gjo po dun me ua ngju njeher zerin,me u bo me fam hahahaha

D

dea nauni

Guest
Une besoj shume tek sirenat dhe me pelqejne shume.Dhe jam shume kureshtare te di a e ekzistojne sirenat pooooo.....apo jooooooooo.Vetem kaq dua te di une.Me pelqejne shume saqe nuk dua te bej shume komente:(.Dhe tami:rolleyes:mendoj sikur te isha siren.Une them qe eshte shume e vertet.Dhe doja te thoja nse beson qe sirenat ekzistojne mos ndaloni se besuari sepse ndonjhere mund qe endrat mund te bhhen realitet.

D

dea nauni

Guest
sirenat ekzistojne edhe per kete jam 100/100e sigurt:hidhu: qe keshtu kibesim sepse ato ekzistojne:lumtur:

K

kristi paco

Guest
Nuk eshte e vertete. Sirenat kane qene te verteta ne kohen e Greqise se lashte, por ne momentin qe Perendite e Greqise se lashte vdiqen, bashke me to vdiqen dhe sirenat. :p

gurax

Pan ignoramus
Delirium, qe kur fjala "besim", ose vete koncepti i te besuarit, duhet detyrimisht te bazohet ne me teper sesa bindje personale e proklamuesit?
:p

Hank

Valoris scriptorum
Delirium, qe kur fjala "besim", ose vete koncepti i te besuarit, duhet detyrimisht te bazohet ne me teper sesa bindje personale e proklamuesit?
:p
Edhe besimi eshte veprim logjik Gurax! GJithcka duhet te bazohet ne logjike dhe logjika nuk eshte domosdoshmerisht cfare sheh me sy, ndien me veshe apo me shqisat e tjera.

joetisti_

Locus omnem
Sirena besoj se eshte gjysme kafshe e gjysme njeri. Pse thuhet "e ngordhur" dhe jo "e vdekur"?
Une specie te cuditshme qe s'ma merrte mendja se ekzistonin kam pare, por sirena... duket me shume se shume e cuditshme. :ninxha:

Wii

Grupi i të moçmëve!
Sirenat jane te cuditshme....sidomos kur ta nezin afer veshit qe se merr mo vesh nga bohesh! :D