epilepsia a eshte e sherueshme

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: epilepsia a eshte e sherueshme

Indrit, kishte ofendime respektive per pikpamje profesionalizmi etj etj, ti si i vjeter qe je ne AF e di mire qe ofendimet fshihen qe nga postimi kur ato lindin e deri tek i fundit.

Mjeku i nderuar, agreus ka nderhyre ne rolin e administratorit kur ka vene re qe tema eshte kthyer ne subjekt ofendimesh. Une desha t'ju them qe administratoret nderhyjne vetem kur shohin qe Moderatoret qe mirembajne zona te caktuara,nuk kane pasur mundesine te mbajne rregull. Ju e dini fare mire qe ketu jeni i mirepritur dhe i shumelexuar. Shpresoj qe juve t'ju kem sqaruar sado pak. Jam e bindur qe administrator agreus, ka dashur qe te menjanoje ofendimet qofshin keto edhe per sqarim pasi ju e dini mire qe ofendimet nuk sjellin zhvillime normale te temes ndaj duhet nderprere sa me pare te jete e mundur ose sa me pare qe administratoret i vene re apo dikush i ve ne dijeni /pf/images/graemlins/smile.gif

Paqe :wave:

peson

Primus registratum

mjeku i nderuar ,me vjen keq qe kjo teme eshte kthyer ne nje drejtim ofendues per ju.Njeriu nuk i ka mundesite per te ditur gjithcka ne jete prandaj une e shoh shume normale qe ti pergjigjesh kesaj pyetje dhe pyetjeve te tjera,sepse per kete arsye e kam hapur kete teme.faleminderit une i vleresoj mendimet e tua

koppertoni

Primus registratum

Ju lutem te diskutohet per epilepsine ne kete teme mesa kemi mundesi. Per kredibilitetin e dikujt edhe mund te hapni tema te tjera.
Shpresoj ne mirekuptim!!

Raif

Primus registratum

Ky far kopertoni koka shka ose vlla i shkieve, kjo edhe po e spjegon pse ky don me perca aty ku bajn muhabet shqipja.

koppertoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kopertoni:
[qb] Ju lutem te diskutohet per epilepsine ne kete teme mesa kemi mundesi. Per kredibilitetin e dikujt edhe mund te hapni tema te tjera.
Shpresoj ne mirekuptim!!
[/qb]
Ok. Nema problema.

Futbollisti

Forumium maestatis

Motra ime ka pasur epilepsi. Ilacet nuk e ndihmuan dhe aq shume dhe ishin momentale. U luta per te dhe pasi i bene eko thane qe nuk kishte me. Koicidence? Ate ja le juve te mendoni si te doni /pf/images/graemlins/smile.gif

Une

ps: Si nje administrator i ketij forumi desha te shpreh tju falenderoj ju Mjeku popullor per postimet tuaja ne kete forum dhe ju siguroj qe keni konsideraten me te larte nga administrata. Nqs ne nderhyjme ne kete forum nderhyjme per mbarvajtjen e tij per ta bere kete forum sa me te mire. Ju lutem te kuptoni qe dhe nuk jemi perfekt dhe disa here mund te vonoje nderhyrja jone.
Ju lutemi te vazhdoni te postoni ne kete forum dhe nqs mendoni qe ju kemi ofenduar ne ndonje menyre ju lutem te na falni, nuk ka qene aspak qellmi jone.
Per cdo pyetje apo sqarim ndihuni i lire te na kontaktoni me e-mail ose me meshazh privat.
Gjithe te mirat
Une /pf/images/graemlins/smile.gif

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Futbollisti:
[qb] Motra ime ka pasur epilepsi. Ilacet nuk e ndihmuan dhe aq shume dhe ishin momentale. U luta per te dhe pasi i bene eko thane qe nuk kishte me. Koicidence? Ate ja le juve te mendoni si te doni /pf/images/graemlins/smile.gif

Une

ps: Si nje administrator i ketij forumi desha te shpreh tju falenderoj ju Mjeku popullor per postimet tuaja ne kete forum dhe ju siguroj qe keni konsideraten me te larte nga administrata. Nqs ne nderhyjme ne kete forum nderhyjme per mbarvajtjen e tij per ta bere kete forum sa me te mire. Ju lutem te kuptoni qe dhe nuk jemi perfekt dhe disa here mund te vonoje nderhyrja jone.
Ju lutemi te vazhdoni te postoni ne kete forum dhe nqs mendoni qe ju kemi ofenduar ne ndonje menyre ju lutem te na falni, nuk ka qene aspak qellmi jone.
Per cdo pyetje apo sqarim ndihuni i lire te na kontaktoni me e-mail ose me meshazh privat.
Gjithe te mirat
Une /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Ju falemnderit Juve Futbollist dhe te tjereve nga stafi i Albforumit, gjithashtu falenderimet e mia edhe per te gjithe perkrahesit tjer qe jan shprehur ketu.

Une do te vazhdoi te marr pjese ne Forumin me te madh shqiptar dhe mund te them se jam i nderuar per kete.
Pershendetje

karamel

Primus registratum

Fillimisht postuar nga peson:
[qb] ketu behet fjale me te vertete per nje te afermin tim,ai duke qene i semur ka frikete perballohet me te vetteten ,duke thene qe jam i semure me epilepsi dhe nuk arrin dot te intergohet ne jete,po ti je larg e ai ne shqiperi flm [/qb]
KUR "NORMALET" JANE HIPOKONDRIAK!! ME DUKET LOGGJIKE QE KY PERSON KA KETE OBSESION!

peson

Primus registratum

Fillimisht postuar nga schizo_girl:
[qb]
Fillimisht postuar nga peson:
[qb] ketu behet fjale me te vertete per nje te afermin tim,ai duke qene i semur ka frikete perballohet me te vetteten ,duke thene qe jam i semure me epilepsi dhe nuk arrin dot te intergohet ne jete,po ti je larg e ai ne shqiperi flm [/qb]
KUR "NORMALET" JANE HIPOKONDRIAK!! ME DUKET LOGGJIKE QE KY PERSON KA KETE OBSESION! [/qb]
?????????????????????????????????

L

LORENA MUSTAFAJ

Guest

Mjek, ju paskan edituar?!
Jam kurioz ç'mund te keni thene ju aq sa per tu edituar !
PERSHENDETJE ,,,JAM NJE PACIENTE QE MJEKOHEM PER NJE DEKADE ME EPILEPSI TE GJENERALIZUAR ,,,MAR DEPACHINE CHROMO 500MG ,,,DOJA TE DIJA A ESHTE E SHERUESHME NDONJEHER KJO E MALLKUAR SEMUNDJE ?JU FALEMINDERIT

Adriatikbeni

Primus registratum

Jashte teme!

Pershendetje ... Deshta t`ju bej disa pyetje , 1 njeri 1 femer e ka gjithashtu epilepsin dhe para 2 vite i ka ra 2 her fiket , tani nuk i bjen i perdor barnat TEGRETOL dhe bash jom kurioz ta di se a mund te sherohet , pasi qe mjeket kan than 3 apo 4 vite dhe sherohet , po deshta t`ju bej dhe 1 pyetje tjeter a mund te jet shtatzan ? dhe a ka nndonje rrezik per femijen , pasi ajo vajza nuk e ka trasheguese kete semundje bash jom kurioz nese ka mundsi te me ktheni dikush pergjigje dhe te me tregoni faleminderit shum!!!. Ju pershendes.

katsune

cherry blossom
Pershendetje ... Deshta t`ju bej disa pyetje , 1 njeri 1 femer e ka gjithashtu epilepsin dhe para 2 vite i ka ra 2 her fiket , tani nuk i bjen i perdor barnat TEGRETOL dhe bash jom kurioz ta di se a mund te sherohet , pasi qe mjeket kan than 3 apo 4 vite dhe sherohet , po deshta t`ju bej dhe 1 pyetje tjeter a mund te jet shtatzan ? dhe a ka nndonje rrezik per femijen , pasi ajo vajza nuk e ka trasheguese kete semundje bash jom kurioz nese ka mundsi te me ktheni dikush pergjigje dhe te me tregoni faleminderit shum!!!. Ju pershendes.

problemi i lidhjes epilepsi dhe shtatzani eshte kompleks. nuk mund te jepet nje pergjigje standarde per te gjitha pacientet, sepse cdo rast ndryshon ne baze te fillimit te krizave, frekuences se krizave, lloji i krizave, familjariteti per epilepsine, semundje te tjera qe e shoqerojne apo jo... e rendesishme eshte qe gruaja te jete e ndjekur gjate gjithe shtatzanise nga gjinekologu dhe epilektologu (neurologu i specializuar ne epilepsite) me kontrolle te shpeshta, sidomos nga java e 20 kur kontrollohet zhvillimi morfologjik i fetusit nepermjet ekografise.
nga studimet rezulton se nderprerja e ilaceve dhe si pasoje rritja e probabilitetit te shfaqjes se krizave eshte me e rrezikshme per fetusin ne krahasim me vazhdimin e ilaceve, sidomos ne muajte e fundit kur fetusi ka me shume nevoje per oksigjen, dhe shfaqja e nje krize e ve ne rrezik anoksie (mungese oksigjeni). eshte e preferueshme te merret vetem nje ilac, me dozen me te ulet te mundshme per te parandaluar krizat, dhe te kontrollohet vazhdimisht sasia e ilacit ne gjak gjate shtatzanise, ne menyre qe nese kalon nivelin e rrezikut te reduktohet doza.
nga studimet epidemiologjike 4 femije ne 100 lindin nga nena qe jane te prekura nga epilepsia, ne 50% te rasteve frekuenca e krizave qendron njesoj, ne pjesen qe mbetet mund te rritet por edhe te reduktohet, periudha me e rrezikshme persa i perket krizave eshte ne tremujorin e fundit te shtatzanise, ndersa rreziqet e deformimit te fetusit jane me te larta ne tremujorin e pare, por nese terapia mbahet nen kontroll rreziku i deformimit eshte vertet i ulet. dhe se fundmi eshte mire te merret acidi folik gjate gjithe shtatzanise (sidomos ne muajt e para) per te parandaluar deformimet ne fetusin, por acidi folik u keshillohet te gjitha grave shtatzane paperjashtim :)

Aki

Paint It Black
Bukur :)
Ne fakt njoh nje femer me epilepsi qe ka lindur 3 femije, nuk jam e njohur me hollesite e terapise qe ka marre (nese ka perdorur) po ja qe jo perhere mjeksia mund t'i predikoje te gjitha, vertete qe ndryshon nga rasti ne rast, por...besoj qe dhe si cdo semundje tjeter sistemore e cila kerkon terapi te perjetshme nje mjek e ka per detyre ti keshilloje qe shtatezania ne nje gjendje te tille rrezikon jeten....