Re: Enologjia (Vererat)
Tedi, pa provuar vererat fare perdor vetem llogjiken e do ta kuptosh se vera e mire ne Shqiperisht eshte thuajse e veshtire te prodhohet.
Vererat e California, prodhohen nga rrush, rrenjet e te cilit i kane sjelle nga Franca (pra varietet teper i njohur e kualitativ) teknollogjia e prodhimit eshte nga ato me modernet, po ashtu ajo e amballazhimit, ruajtjes....si dhe prodhohet nga njerez qe kane trasheguar prodhimin e veres me breza ne France.
Megjithate, kesaj vere i eshte dashur nje periudhe mbi 20 vjeçare te filloje te hyje te verat e tavolines (pavaresisht se ka vera shume me te mira se kaq).
Pra Nuk mendoj qe per 5 vjet mund te arrish te besh nje vere cilesore pasi eshte thuajse teorikisht e pamundur!
Qe nje vit mund te qelloj te te dali e mire kjo dhe nodh por te prodhosh ne baze te normave dhe formulave bashkekohore vere cilesore duhen dhjetra vjeçare.
Tedi, pa provuar vererat fare perdor vetem llogjiken e do ta kuptosh se vera e mire ne Shqiperisht eshte thuajse e veshtire te prodhohet.
Vererat e California, prodhohen nga rrush, rrenjet e te cilit i kane sjelle nga Franca (pra varietet teper i njohur e kualitativ) teknollogjia e prodhimit eshte nga ato me modernet, po ashtu ajo e amballazhimit, ruajtjes....si dhe prodhohet nga njerez qe kane trasheguar prodhimin e veres me breza ne France.
Megjithate, kesaj vere i eshte dashur nje periudhe mbi 20 vjeçare te filloje te hyje te verat e tavolines (pavaresisht se ka vera shume me te mira se kaq).
Pra Nuk mendoj qe per 5 vjet mund te arrish te besh nje vere cilesore pasi eshte thuajse teorikisht e pamundur!
Qe nje vit mund te qelloj te te dali e mire kjo dhe nodh por te prodhosh ne baze te normave dhe formulave bashkekohore vere cilesore duhen dhjetra vjeçare.