Fillimisht postuar nga
Nelk@:<br />[qb]
Persa i perket perdorimit ne familjen time pihej vere cdo dreke (e bere vete), dhe mua me kane lejuar te pi qysh femije (te perzier me uje). [/qb]
Kam pershtypjen Nelka qe origjinen e kam edhe une nga i njejti vend sepse keto zakone e tradita qe permend i kam patur ne familjen time, too /pf/images/graemlins/smile.gif
Po hyj prape ne teme : Per servirjen e vererave qe eshte po aq e rendesishme sa edhe kujdesi me te cilin e zgjedh.
Vemendja perqendrohet tek temperatura.
Vererat e bardha serviren te fresketa pasi keshtu shijojne me shume. Ftohja i heq embelsine dhe e ben "me te lehte". Nese keni nje tavoline nje vere qe e konsideroni me cilesi te dobet , mbajtja paraprakisht ne frigorifer i shton avantazhet.
Nese vera eshte e nje cilesie te mire, mjafton te jete e fresket , pasi shume e ftohte i heq aromen dhe karakteristikat e verteta te saj.
Vera e kuqe sherbehet ne temperature dhome ( kujdes ne stinen e veres me temper),por dhe me keto lloje vlen rregulli qe cilesia jo e mire ka nevoje per ta ftohur qe efektet te jene me ekspresive. Keto dija une.........