Emigrantet shqiptare nuk duan te udhetojne drejt Shqiperise

Seriozi

Primus registratum
Re: Emigrantet shqiptare nuk duan te udhetojne drejt Shqiperise

Tema eshte: Emigrantet shqiptare nuk duan te udhetojne drejt Shqiperise
apo: Lajme nga gazetat

Gjithsesi lexim te kendshem.

gurax

Pan ignoramus

Fillimisht postuar nga Blendi@:<br />[qb]
Me 3000? qe ke harxhuar ti per nje periudhe kohore relativisht te shkurter,gjysmen e asaj shume mund ta shpenzoje ne Majorka,edhe ne hotele luksi,por c'te besh!
Mua do me pelqente ti harxhoja atje ne mes te pluhurit dhe baltes! [/qb]
...por s'i harxhon. Plus qe eshte shume me e thjeshte te harxhosh atje ku s'e ke nxjerre!

Strumbullari i tere ketij diskutimi eshte jo se ne shqiperi kalohet keq, jo se Shqiperia eshte e keqe se per ate na marrin te keqen shume e shume vende... e keqja eshte koncepti qe kane njerezit per punen. Asnje emigrant nuk e ka lene Shqiperine nga qefi ose malli... por per t'u kthyer kthehen ne shumicen e rasteve nga qefi ose malli. Dhe per kete bravo ju qofte me tere mend! /pf/images/graemlins/smile.gif

:wave:

---------------
"Did I ever tell you..."

personazh

Valoris scriptorum

rrofsh lale rrofsh /pf/images/graemlins/smile.gif

astronaut

Primus registratum

Mistrexi perse poston keshtu shkrimesh ti?
Une hapa nje tematike tjeter e cila eshte shume larg budallalleqeve tua.
Neqoftese ti mendon se une jam kriminel dhe kam frike te vij ne Shqiperi ky eshte nje turp qe ti mban mbi vete.
Kriminelet nuk shkruajne neper faqet e internetit.
Si nuk ke turp kur me prishen temen me keshtu gjerash.
Kam ngelur shume i hidheruar me ty.

astronaut

Primus registratum

Ju betohem se me ka zene frika te shkoj ne Shqiperi tani per festat.
Jane bere te gjithe me te meta mendore.
Nuk ka ndergjegje ose pergjegjshmeri me ne Shqiperi.
Te vret ai tjetri edhe sikur te jesh ne punen tende

Nuk ju ben pershtypje juve kjo lloj apatie qe sundon ne Shqiperi?

Lexoni kroniken e zeze te sotshmen
BORXHET E "ELBER" THAJNE ELBASANIN PER UJE

NDALOHET BABAI, DO VRISTE VAJZEN

TRITOL TEK SPITALI I FEMIJEVE

KAPET, DO VRISTE GRUAN

TENTON TE VRASE, PLAGOS KALIMTARIN

xhoni

Primus registratum

O bona, ca do me thene me kete dhjetevjecarin tend ne NY?Ka njerez ne shqiperi qe e kalojne 100 here me mire se ti vitin e ri.Po pse na trego Manhatanin ti,pse sna trego si lahen pjatat,apo si xhonglohet lecka nga nje dore te tjetra per te fshire tavolinat e fast-food-it.Jo per ndonje gje po deri tani skemi degju ndonje shqipetare ta beje vitin e ri ne manhatan me Tom Cruise-in.

NYC_GUY

Primus registratum

10 vjet ne NY ? Po ti duhet ta kishe harruar shqipen tani . Festimet ne NY per te te ik truri, po dalin nje tufe budallejsh ne Time Square dhe presin te bier nje top nga qielli ne mes te te ftoftit .
Sa per temen une jam kthyer ne Shqiperi ne 1997 dhe disa here te tjera dhe i kam rene verdalle dhe s kam hasur ndonje problem , me miqte qe flas cdo jave nuk me thone ndonje gje per tu tremb , tani dritat hikin nga njere po .... . Kshu qe mos e beni qimen tra kot se koti .

oktapodi

Primus registratum

si i ka bere njerezit emigrimi,
me plot dije,kulture,
mburrje,e levdata,

po ju nuk e dini.

Si ka qene gjyshi eshte dhe klyshi,

fukarait ulja koken gjithmone,
se po ngriti koke
te merre perpara,behet i papermbajtshem.

e NY-u,

eshte si cobani,
qe ne ves te NY-ut
te shkoje,
po COBAN mbetet.

NYC_GUY

Primus registratum

Pse me bab kruhesh kot , se po ngatron ves me mes . Po ke nevoje per vemendje kapu me nonje tjeter se s ta ka njeri ngene . Po ke ndonje ide per temen bujrum .

samanta

Primus registratum

Persa i perket temes mund te them se te gjithe jeni nen efektin e mallit,sepse mua as qe me shkon mendja te kaloj pushimet atje.Ketu kam familjen,te afermit,shoqerine.Persa i perket tualetit zog ka te drejte,se atje vajzat bejne tualet skandaloz aq sa kur me erdhen ca foto te shoqeve qe kam pasur kisha turp te jua ketyre,se ishin lyer me nja 10gisht boje o zot o zot cfare tmerri!E forte eshte kur me thone sa lehte lyeni ju atje apo s'keni makiazhe? :kiss:

samanta

Primus registratum

Pastaj thoni qe s'keni nje llogari te mire bankare se do i kalonit pushimet ne France a gjetke e s'do ju binte ndermend per t'i kaluar atje.Pastaj mua me teper me mungojne kushot,shoket,shoqet,se per te tjerat as ma ndjen fare.Frika s'ka lidhje fare,por eshte gjithcka ndrysheeeee nga ketu njerezit te shikojne ne menyre te cuditshme,sikur ke zbritur nga qielli. :eek:

assassino26

Primus registratum

Ca eshte kjo teme mer jahuu...Akom vazhdoka kj:confused: moderator,hsif o vlla,ku i ke syte.Ky Pirust ofendon 1 grup te madh personash qe jetojne ne Shqiperi qe eshte ne kundershtim me rregulloren e forumit.
Ai thote ne Shqiperi te gjithe kane rreshqitur e me artikujt e kronikes se zeze,aludon qe te gjithe ne qe jemi ne Shqiperi jemi kriminele e sikur vetem tek ne ndodhin lajmet qe mbushin kroniken e zeze.
O pirust,te mjafton te mos vish fare ne Shqiperi se sna mori malli per ty.Por une kam 1 dyshim...Ty te ka marre malli aq shume,te vish,por perpiqesh ti prishesh menjen vetes me tema te tilla,pasi nuk i ke plotesisht mundesite qe te vish kendej.

Viti ri kaloi edhe ketu ne Tirane u kenaqem shume.Me shume se ne Manhatan,pasi s'kishim friken e ndonje akti terrorist.Rinia shqiptare e tregoi edhe 1 here veten se di te beje qeif.Une kam qe me date 25 qe dal pernate der ne 3-4 te mengjesit e me vone edhe sme ka ndoshur asgje e papelqyshme.Perkundrazi jam kenaqur pa mase.Naten e nderrimit te viteve,lokalet dhe pubet ishin mbushur aq shume sa po te mos kishe prenotuar ishte e pamundur te gjeje vend ku te rrije.
Kjo eshte Shqipria er mik.Vendi im me i bukur ne bote.Ktu fkas shqip me te madhe sa te me doje qeifi edhe sme shef njeri shtremet.
Kush sdo te vije per arsye te ndryshme,te mos justifikohet se ka frike,e nqs ka frike atehere me mire,1 cun mami frikacak dhjeranjos qe del me babin e me mamin per dore ne oret e erresires se ka frike,me pak nuk eshte keq.

lola

Primus registratum

tirana ime! me falni se nuk dua t'ju fyej por po s'ju pelqeu katundi nga jeni shkoni ne qyet. Mos na shani vendin se na vdiqet. nuk e di si durojne ata qe jetojne ne shqiperi gjithe kete pordhe ne forum.

Nje debil katunar ketu me tha se "une e flas shqipten shume mire". E kishte harruar i shkreti mbas 3 vjeteve. Une kam 9 vjet qe nuk jetoj ne shqiperi dhe fatkeqesisht 8 vjet qe nuk kam qene. Kjo e fundit nuk eshte varur nga une apo nga deshira ime, eshte gjendje shume e komplikuar. POr familja ime ka ardhur dhe une i flas vellackos tim shpesh dhe e di qe ata nuk duan te vijne ketu. Jam une qe po vdes te shkoj.