Ekziston dashuria midis dy njerezve? Nese po! Atehere pse vdes!

nardi71

Primus registratum
Re: Ekziston dashuria midis dy njerezve? Nese po! Atehere pse vdes!

Pershendetje dhe ju uroj te gjitheve ne af ta kaloni ket vit me me shume dashuri.
Per temen ne fjale une mendoj se njeriu ne raporte te ndryshme perjetohet jo gjithmone ne te njejtin nivel.
Dhe ne shpesh i themi vetes se kylloj perndijimi mund te klasifikohet ne familjen perndiesore te dashurise.Ka momente kur mendos se je duke perjetuar ndjenjen absolute-nuk besoj se ky perndijim na takon te perjetojme te gjithe ne jete pasi sinqerisht eshte krejt ndryshe dhe aty perhere te pare kupton dhe afrohesh me qenien supreme.
por ka dhe nivele te tirea dashurie qe lindin shkelqejne dhe qe duhet te treeten se ndryshe ska kuptim dinamika e jetes-pse do ngeleshim ne vend numero.Une besoj se njeriu ka shume dhe perjetohet ne shume variacione ne ate qe quhet ndjenje e dashurise.Ciao

genti

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dua:
[qb] xhinO une nuk e di pervojen tende t'dashurise dhe me vjen keq qe nuk beson ne te.

Po nga ka lindur kjo dashuria e nenes, motres, vellaut, familjes qe ti e respektoke me shume sesa ate ne te cilen 'nuk beson'?

Te them une se ka lindur mu nga ajo ' e mosbesueshmja' ai pasioni ne mes dy gjinive.

Po te mos ushente babi im edhe respektin pervec pasionit ndaj nenes sime une sot nuk do dija per dashurine famijlare.

Personalisht nuk mund te kem respekt per familjen time po nuk kam respekt per dashnorin tim. Dhe e kunderta.

Pasioni mund te jete fillimi i nje loje dashurie, respekti e mban ate gjalle dhe e ushqen!

Te pakten une i vleresoj keshtu.

....nga Dua [/qb]
Boooo paskam shume pune me ty une!
Sa me shume te besosh ne ate lloj"dashurie" aq me i madh do te jete edhe zhgenjimi yt,per kete te siguroj une.
Dhe per sa i perket 'dashurise' se vertete ne ne pergjithesi duam te gjitha ato gjera te cilat nuk mund ti zgjedhim dote.
Nuk eshte problemi se ti gabon ne te zgjedhur dhe "dashuron" apo "do" njeriun e gabuar, ti "dashuron" gjene e gabuar!

genti

Primus registratum

Per me shume shkoni te tema e hapur nga Asi:Mund te sakrifikosh per nje person qe e dashuron!

Shqiptarja

Primus registratum

..ATA QE S'NJOHIN DASHURINE,NUK DINE SE C'ESHTE
MIRESIA,
FOLENE E NGRENE NE ERESIRE EDHE MBI TY LESHOJNE
STUHIRA,
SE JANE MESUAR TE ZVARRITEN,TE TE HELMOJNE
PASTAJ TE VDESIN...Etj.....!

Kujdes!!!Ne kete tekst behet fjale vetem per dashurine ne mes ciftve.....!

Pershendetje,

P.S Te gjithe ata qe i besojne,e duan, e respektoje dashurine qofshin te bekuar!Pstaj edhe vet Zoti e thote kete!

abs

nuk e di...

Dashuria thojne te verbon, kush nuk do te donte te ishte I `verbuar` nga ajo ?
Ajo transformohet...te ben aq shume te vuash...por po ta analizosh te ben te njohish me thell vetvehten...nga dhimbja e thelle lindin aq shume pse_he...te cilat po ti analizosh me kohe e durim...gjen aq shume brenda vehtes se pse ... per mua dashuria eshte `mjeti`me eksperimental i njohjes se thelle te vetvehtes...
Fatkeqsisht ajo nuk na viziton shpesh ne jeten tone...lum ai/ajo qe e provon...dhe lum asaj/atij qe i krijohen kushtet ta mbaje sa me gjate afer vehtes...
Kush e idealizon ate (pothuajse me te shumtit) zhgenjehet thelle...dhe humb besimin ndaj saj...por prap gjithcka eshte perseri e mundur... njeriu eshte ne nje proces ne vetvehte asgje nuk merr fund...deri ne fund te jetes...

---------------

lissus

Primus registratum

...do te doja te sjellja nje pershkrim qe i i ben apostulli <span style="font-weight: bold">PAVEL</span> dashurise te marre nga te 1Korintasve 13:4-13

....dashuria eshte shpirtgjere dhe miredashese.
Dashuria nuk eshte xheloze, nuk mbahet me te madh , nuk krekoset , nuk sillet ne menyre te pahijshme , nuk kerkon interesat e veta , nuk acarohet .Ajo nuk e mban llogari te keqen .Nuk gezon per padrejtesine , por gezon me te verteten.Mban cdo gje , beson cdo gje , i qendron cdo gjeje .
<span style="font-weight: bold">Dashuria nuk shuhet kurre </span>
kur isha femi isha si femi , flisja si femije , mendoja si femije , arsyetoja si femi , por tani qe jam i rritur , i kam flakur tiparet e nje femije .Sepse , tani per tani ne shohim me konture te mjegullta me ane te nje pasqyre te metalte , por atehere do te jete fytyre per fytyre .Tani per tani njoh pjeserisht , por atehere do te njoh saktesisht , sikurse dhe une njihem saktesisht .Tani , megjithate , mbeten keto te trija : besimi , shpresa dhe dashuria ; por me e madhja eshte <span style="font-weight: bold">DASHURIA</span>

Cassandra

Primus registratum

Nqs nje dite nje lidhje mbaron, dmth qe jeta nuk eshte perralle dhe asgje nuk funksionon me formule. Dhe kur ajo ndjenje qe dikur e ke quajtur &quot;Dashuri&quot;, dhe e cila te ka bere te lumtur per aq kohe sa e ke jetuar.. papritur kthehet ne nje makth qe te therr shpirtin dhe te ben te vuash per shume kohe (ndonjehere dhimbja zgjat me teper se sa lumturia qe e parapriu), ne fund shuhet dhe ti qe dikur i ke jetuar te gjitha keto fillon te shohesh ate pjese te jetes si nje film ne te cilin luan dikush tjeter, e sheh si nje spektator dhe mendon: Dashuria vdiq!
Ne fakt nuk eshte ashtu... Nqs ka qene dashuri atehere eshte futur brenda teje, eshte fshehur diku, po kurrsesi nuk ka vdekur. Ajo vdes vetem ne momentin kur zemra e atij qe e ka brenda pushon se rrahuri... Por e theksoj... vetem nqs ajo ndjenje ka qene DASHURI

nike palkola

Primus registratum

Vetëm dashuria e rrejshme vdes. Dashuria e vërtetë - hyjnore nuk vdes, dhe nuk varet nga qendrimet e të tjerëve! Përndryshe çdogjë që lind vdes, por një mistik ka shkruar se puthja e një femre është e shkurtë, por zgjatë në përjetësi! Unë mund ta kuptoj...

Arberia

Primus registratum

Ateher pse dashuria vdes?
Pyetje e bukur.Kur vdes nje dashuri vertet e
dashuruar,motivi duhet te jet shum shum i madh
dhe pasi te vdes kjo dashuri nuk vdes aq lehte.
Ajo pas ndarjes kalon me pasoja te renda si
per femren ashtu edhe per mashkullin.

nike palkola

Primus registratum

Arbëria,
Nëse jemi bërë dashuri (e vërtetë - hyjnore)atëherë e duam edhe armikun, edhe personin që na ka dashur dhe tani na urren! Kur ndahemi duhet ta përcjellim partne/rin/ren, me bekim, urime, e dashuri! Pse jo? Atëherë, nëse vdes, vdes dashuria e atij që kalon në urrejtje, kurse dashuria e vërtetë kurrë nuk kalëon në urrejtje!
Me urrejtje vetem e dëmtojm shpirtin tonë, asgjë tjetër nuk arrijmë.
Përpiqu të shkulësh nga zemra Yte urrejtjen, gjelozinë dhe përpiqu të bëhësh dashuri! Nëse urren, përpiqu që atë që urren, ta përbuzish! Nëse mundej pastaj edhe përbuzjen ta shndrrosh në injorim edhe më mirë! Pastaj përpiqu që edhe injorimin ta shndrrosh në Dashuri! Atëherë je person gati hyjnor, dhe je afër shpëtimit të shpirtit!

Ela_001

Primus registratum

Italianet thone: Un amore eterno dura tre anni!!

Sigurisht cdo gje konsumohet, per mendimin tim dashuria kalon ne disa faza, eshte nje metamorfoze ne vetvete: ne fillim atraksioni, pastaj dalja, tre muaj terbim perfshire ketu puthje seks etj etj, pastaj fillon njohja e mirefillte e karakterit te njeri tjetrit, dhe nese prape jeni bashke edhe pas kesaj atehere kalon ne qendrim bashke pasi te jep nje fare sigurie (per vetveten, per te mos qene vetem etj etj).PAstaj kalon ne fazen ku rri sepse je mesuar me kete relacion, te eshte bere pjese e jetes. Kjo eshte dhe faza ku njerezit ose martohen/fejohen ose merziten dhe tradhtojne.

Kur arrin ne kete fazen e fundit shumica e dashurise eshte konsumuar.Ndaj dhe per mua ka me shume rendesi respekti qe ke per njeri tjetrin dhe vlera qe i shton njeri tjetrit duke qene bashke.Dhe me e rendesishmja te kalosh kohe te bukura me nejri tjetrin e mos ja fusesh turinjt ne cdo gje e ti kontrollosh jeten tjetrit. Kyce ketu eshte edhe e pasura e privacy.

Njoh mjft vajza qe sa zene te dashur harrojne shok e shoqe dhe izolohe, pas dy vjetesh dalin prape e kerkojne shoqerine se ndjehen bosh.

genti

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ela_001:
[qb] Italianet thone: Un amore eterno dura tre anni!!

Sigurisht cdo gje konsumohet, per mendimin tim dashuria kalon ne disa faza, eshte nje metamorfoze ne vetvete: ne fillim atraksioni, pastaj dalja, tre muaj terbim perfshire ketu puthje seks etj etj, pastaj fillon njohja e mirefillte e karakterit te njeri tjetrit, dhe nese prape jeni bashke edhe pas kesaj atehere kalon ne qendrim bashke pasi te jep nje fare sigurie (per vetveten, per te mos qene vetem etj etj).PAstaj kalon ne fazen ku rri sepse je mesuar me kete relacion, te eshte bere pjese e jetes. Kjo eshte dhe faza ku njerezit ose martohen/fejohen ose merziten dhe tradhtojne.

Kur arrin ne kete fazen e fundit shumica e dashurise eshte konsumuar.Ndaj dhe per mua ka me shume rendesi respekti qe ke per njeri tjetrin dhe vlera qe i shton njeri tjetrit duke qene bashke.Dhe me e rendesishmja te kalosh kohe te bukura me nejri tjetrin e mos ja fusesh turinjt ne cdo gje e ti kontrollosh jeten tjetrit. Kyce ketu eshte edhe e pasura e privacy.

Njoh mjft vajza qe sa zene te dashur harrojne shok e shoqe dhe izolohe, pas dy vjetesh dalin prape e kerkojne shoqerine se ndjehen bosh. [/qb]
Ela qenke me te vertet 1-sh ti!
Mendoja se ishte e veshtire te gjendej nje vajze qe te mendonte ne kete menyre, por, por, por,
te &quot;privacy&quot; nuk mendoj se eshte aq e lehte,megjithate teoria ngelet teori!

Ela_001

Primus registratum

Xhino,

kjo nuk eshte teori, eshte reflektim i praktikes tek une gjithashtu edhe ajo qe une praktokoj.Nuk e duroj dot kur me zene tere hapesiren ne jete, sikur me mbysin.Jeta nuk eshte vetem partner, njeriu ka nevoje per shume gjera te tjera.

nike palkola

Primus registratum

Ela_001
Po pra pseudodashuria ose dashuria e ashtuquajtur është e helmuar nga posesiviteti, lufta e të dy partnerëve për ta dominuar tjetrin, nga egoizmi, gjelozia etj. etj. pra është edhe robëri!
Dashuria e Vërtetë është Liri, liri e madhe, nuk ka rregulla as ndikime nga morali, opinioni etj., nuk ka kontrollim e përkufizime të jetës së partnerit etj. etj. E ashtuquajtura Dashuri vdes! Ndërsa dashuria e vërtetë që pak kush e njeh e e jeton është e përjetshme!

genti

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ela_001:
[qb] Xhino,

kjo nuk eshte teori, eshte reflektim i praktikes tek une gjithashtu edhe ajo qe une praktokoj.Nuk e duroj dot kur me zene tere hapesiren ne jete, sikur me mbysin.Jeta nuk eshte vetem partner, njeriu ka nevoje per shume gjera te tjera. [/qb]
Ne pergjithesi femrat kane nevoje per pak dominim,kjo edhe pse ato nuk e kuptojne!
Femra nga natyra e qe ka merr trajta nga me te ndryshmet dhe nuk mund ta definosh dot ate por nje gje dihet qarte:&quot;Femrat ne pergjithesi nuk njohin limit&quot;!
Edhe kete e kam nga eksperjenca.
Dikur, dikush me thoshte:
&quot;Kur jemi bashke zihemi dhe ka momente qe me duket sikur s'te njoh me,ndersa kur s'je ti ketu nuk kam vullnet per asgje,madje pertoj te gatuaj edhe per veten time,kur je ketu ndihem me shume femer, etj, etj,&quot;!

Kordelja

Valoris scriptorum

XhinO, se c'me thote nje mendje mua qe ti e shikon ceshtjen e dashurise vetem nga nje eksperience e vetme???!!! &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

P.s.Thua gaboj???!!! &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Ela_001

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mistiku:
[qb] Ela_001
Po pra pseudodashuria ose dashuria e ashtuquajtur është e helmuar nga posesiviteti, lufta e të dy partnerëve për ta dominuar tjetrin, nga egoizmi, gjelozia etj. etj. pra është edhe robëri!
Dashuria e Vërtetë është Liri, liri e madhe, nuk ka rregulla as ndikime nga morali, opinioni etj., nuk ka kontrollim e përkufizime të jetës së partnerit etj. etj. E ashtuquajtura Dashuri vdes! Ndërsa dashuria e vërtetë që pak kush e njeh e e jeton është e përjetshme! [/qb]
thumbsup.gif

genti

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] XhinO, se c'me thote nje mendje mua qe ti e shikon ceshtjen e dashurise vetem nga nje eksperience e vetme???!!! &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

P.s.Thua gaboj???!!! &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/qb]
Jo absolutish!
Pak eksperjence kam edhe une por kam pasur lidhje me dy femra qe kane qen 3 dhe 5 vejce me te medhaja ne moshe se mua dhe kam mesuar shume.

Dikur kam qen edhe une tip qe &quot;binte brenda&quot; dhe mundohesha te kuptoja dashurine dhe besoja ne te.
Ndersa tani me dhemb koka kur shikoj ndonje vajze te pjekur ne moshe qe vazhdon te jetoje nje jete si &quot;Liza ne boten e cudirave&quot;.

bellissima

Primus registratum

Dashuria midis njerezve ekziston, si jo? Vetem se ne duke qene njerez ashut si vime ashtu ikim, vdesim te gjithe kur na vjen rradha, dhe kjo dashuri kur esht midis dy te vdekshemve atehere patjeter qe do te vdese nje dite. Keshtu esht e thene dhe keshtu ndodh.

MICHELLE

Primus registratum

nje dashuri qe mbaron ose vdes nuk eshte dashuri eshte thjesht affection toward a person. dashuria e vertete nuk vdes kurr si do si te jen rethanat edhe pse ndoshta nuk je bashk etj.