Fillimisht postuar nga ludwig:
[qb]
jim_morrison:
perse duhet te njohin njerezit se cilet jane kur kjo ne fund te fundit nuk me jep asnje fitim pasi duke njohur se kush jam vetvetiu do kerkoj te njoh dhe pse jam ose kush eshte qellimi im czgjidhje me jep mua njohja se kush jam po nuk zgjidha edhe pyetjen e dyte ap shume pyetje te tjera qe vine me pas.dhe pikerisht njerezit prandaj nuk arrine te njohin zotin sepse nuk dine akoma kush jane dhe po ta dish se kush je do te kuptosh do sdo ti edhe qellimin se per cfare je,dhe pikerisht ai KURANI per te cilin po flet ti paditur asgje te ben te njohesh njehere kush je e pastaj per cfare je,te ben te ditur gjithcka dhe gjithcka e po ta fusim edhe shkencen ne kete mes nuk bejme tjeter vetem e vetem se vertetojeme origjinalitetin e kuranit dhe doren e krijuesit.cdo gje ne univers eshte mjaft e hapur te thot troc me lexo dhe cdo gje te con drejt nje te plot fuqishm drejt dikujt qe eshte i perkryerpor njeriu sben tjeter vetem e vetem genjen veten me pyetje qe ne fund te fundit ja jep pergjigjen vet,dhe po ta shohesh kush ka dal kundra kuranit apo zotit ska bere gje tjeter vetem se ka deshmuar pro tij.
nuk eshte e vertet qe nuk ka vlere te njohesh cili je nqs nuk njeh "pse je" dhe "c'qellim ke". qellimi i jetes eshte te jetosh dhe azgje me shume. nuk po shkruaj gje reth 'pse duhet te njohim cili jemi' sepse kjo do behej nje teme teper banale meqenese pergjigja eshte shume e thjesht.
te gjithe ata qe besojne shume te nje zot kan tendencen te projektojne gjithcka te ky zot; duke u nisur qe nga krijimi i tyre; vazhduar me jeten dhe qellimin e jetes, dhe duke perfunduar me vdekjen.
nje nga perkufizimet me te mire per zotin eshte:
zoti eshte vetite e njeriut, te ngritura ne maksimum dhe te projektuara jasht tij.
njeriu do rifitoj lirine (qe per me shume i perket) kur keto veti te kthehen tek ai.
persa i perket kuranit; eshte nje liber si bibla ose c'do liber tjeter fetar. eshte shume e qarte qe eshte shkruajtur nga 'njerez', sepse idete dhe ato qe predikohen jan shume njerozore. ne keto lloj librash jane shkruajtur deshirat qe ka pasur njerzimi gjat gjith historise se tij.
nuk mund te krahasosh filozofine me kuranin. ajo e para mund japi te verteta absolute sepse eshte arsyetim i paster, kurse i dyti nuk ka te bej me llogjik dhe arsyetim.
eshte e vertet qe njerezit nuk njohin zotin sepse nuk njohin veten e tyre. po ta njihnin, do shikonin edhe zotin e tyre brenda. [/qb]