Ekstremizem fetar ne Shqiperi?

kastriot

Primus registratum
Re: Ekstremizem fetar ne Shqiperi?

<span style="font-style: italic">nuk ka te beje me temen</span>

une_une

Primus registratum

A nuk po mundohet dikush (nr. shumes) te vjedhe emrin e Gjergj Kastriotit ta quaj Skenderbe?

Katoliket e dine se jane niperit e Gjergj Kastriotit. E dine se jane trashgimtare te tij. Koincidence ata i ben trashgimtare te Shqiperise. Ne doni niper me te paster ne gjak se jane ata nuk ke per te gjetur askend tjeter. Baleta nuk eshte nip i Gjergj Kastriotit. I njonje gruaje te harremit e besoj.

Baleta do ti mohoje trashgimine e kesaj toke niperve te Gjergj Kastriotit?

kastriot

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shadow of Self:
[qb] A nuk po mundohet dikush (nr. shumes) te vjedhe emrin e Gjergj Kastriotit ta quaj Skenderbe?
[/qb]
<span style="font-weight: bold">Haa..ha.ha çme kenaqen mua keta &quot;Fatosat e Partise&quot; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
Po cfare don te thote emri Skanderbeg???
Per ata qe nuk e dine, ose bejne sikur nuk e dine, ky emer i perkthyer ne shqip don te thote Aleksander(Aleksandri i madh) - ISKANDER- Skender ne shqip dhe titulli Bey si shume tituj te tjere fisnik psh. Kont, Duke etj.
Pra te dasdhur KALAMANJ nuk duhet te harrojme domethenien e emrit Skenderbej.
Te gjithe &quot;myslimanet&quot; ose &quot;te krishtere&quot; shqiptare qe per nder te Gjergj Kastriot Skenderbeut i japin femijve te tyre emrin Skender, Kastriot etj. nuk kane patur deri tani probleme. Ne momentin qe ju u arratiset</span> nga kopshti i femijeve ne fshatin tuaj po na dalin keto &quot;probleme&quot; qe i sillni me anen e postimeve ketu ne AlbForum. Nuk perjashtohet edhe mundesia e nje ndikimi nga prinderit &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Kastriot

Kastriot

une_une

Primus registratum

Per ata qe nuk e dine, ose bejne sikur nuk e dine, ky emer i perkthyer ne shqip don te thote Aleksander(Aleksandri i madh) - ISKANDER-

Baleta dhe qente po i mesojne shqiptareve si te flasin shqip. Gjergj nuk eshte shqip dhe shqip na u perktheka Aleksander. E kujt shqiptareve po i thote? Niperve te Kastrioteve. katolikeve.

une_une

Primus registratum

Nuk i majftonte emri Gjergjit por duhej nje emer tjeter se emer me shqiptar se Skenderbe nuk paska. Emer qe atij i jepet fame ne gjuhe te huaj se nuk na i mjafton neve shqiptare katolik te iu referohemi ne gjuhen tone shqip heroit tone por duhet nje fjale qe perkthimi i saj eshte sipas oreksit te disa me origjine ose jo nga nje harrem i madh.

Shqip. Ai eshte gjergj kastrioti. Dihet origjina e tij qe nuk mund te rrjedhe nga ndonje harrem turk. Per ata qe kerkojne nje emer te bukur per heroin tone mund ta therrasin ne gjuhen e tyre te qenve. Per ne eshte Gjergj Kastrioti. Eshte shqip qe flasim ne shqiptaret.

adani

Primus registratum

Loddhesh kot o shadow se keta nuk e dine mire historine e shqiperise! Nuk e dine se Gjergj kastrioti eshte quajtur Skenderbe nga turqerit,ato ishin dy grada te larta(skender dhe Be) qe ai mori pas stervitjes dhe qendrimit pa deshiren e tije ne turqi!

gezim lame

Primus registratum

as papa se njihte si gjergj kastrioti por si skenderbeu ai gjithnje preferonte te firmoste me emrin skernderbeu
kete se di pse
gjithnje perendimi i krishtere e quante skenderbeu
!!!!!!!!!!!.......

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ximi:
[qb] as papa se njihte si gjergj kastrioti por si skenderbeu ai gjithnje preferonte te firmoste me emrin skernderbeu
kete se di pse
!!!!!!!!!!!....... [/qb]
e quante sepse europa gjithmone i perbuzin shqiptaret. Harrohet se ishte europa ajo qe la skenderbeun ne balte (financiarisht)? Prandaj e therrasin me tallje Skenderbeu emer ai me zemerim e pranonte nga te huajt por nuk besoj ne kohen e tij te sundimit ne Kruje ka guxuar njeri nga shqiptaret te e therriste Skenderbe. Ai qe ka guxuar e ka pesuar keq. Nuk me vjen cudi qe ju nuk i dini gjera te tilla. Heres tjeter do ju pyes per historine e kalifatit ne Iran.

Sejsej

Primus registratum

Te flas ndonje shqiptar me kaq ngazellim -i lumte--po ti moj shadow e zeze nuk ke goje sepse je <span style="font-weight: bold">COBANE</span> ose <span style="font-weight: bold">Vllehe </span> apo <span style="font-weight: bold">Arumune.</span> Te ka zene alergjia ndaj Baletes?atehere shko e lutju atij Rabbait ne sinogoge pasi ke bere mire qe ke nderruar fe nga ajo ortodokse ne Hebreje.
AND as an advice from e moslem albanian;while you're praying relaxe,take a deep breath and relaxe again.That might help you to be more generaous,when you speak about other faiths of Albanian land.
E pata shkruar me pare;cfare e mire u ka ardhur shqiptareve prej vlleheve,grekerve dhe serbeve?vetem komunizem,skamje dhe poshterim,kete po na e sillni perseri,por kete rradhe me marifete qe zor se do t'ju ece.
shadow of the darkness! <span style="font-weight: bold">I wish,you soon will fade like the shadow from the light of the sun.</span>

kastriot

Primus registratum

ME “RIMËKËMBJEN” PËR SHQIPËRINË

Shumë njerëz në botë, kënaqen me gënjeshtra, ose ngushëllohen me mashtrime. Ti Pirro m... je një nga ata që të pëlqen të rrosh me mtrapazllëkun dhe reklamën e gënjeshtrave Je njëri nga ata që gënjeshtrën e veshin si parzmore në betejat politike që nuk janë në gjendje t’i bëjnë me armën e ndershmërisë.

Pirro Misha, po sillesh verdallë si këlyshi i një politike antikombëtare. Hiqesh për i mençur, por nuk arrin të kuptosh që nuk ta varin fare njerëzit seriozë e me mend në kokë ! Shumica e njerëzve kur dalin në ekran politikanë, pushtetarë apo dërdëllisës të sojit tënd ndërrojnë stacionin kur shohin surretërit tuaj. Nuk po durojnë më pallavrat e shpëlara. U ka ardhur në gurmaz shpirti, nuk kanë bukë, ilaçe, drita, ujë, siguri, shërim për të jetuar. Pirro m... je një hiç kur del e pohon gënjeshtra në televizion. Më kujton gomarin e Nastradinit që pëlliste përpara se të ulej e të fërkonte kurrizin në pluhurin e nxehtë.

Kolegët e mi në “Rimëkëmbja” ta kanë rregulluar dhe do të vazhdojë të ta ndreqin samarin siç e kërkon që të bredhësh prap nëpër studio televizive të krruash kurrizin tënd të pluhurosur me antishqiptarizëm e me anti-myslimanizëm. Meqenëse të paska zënë tmerri se mos të bëjnë mysliman ( ndonëse tani je i kaluar në moshë për t’u bërë synet), edhe unë, besimtar ortodoks, dua të gërvisht pak ankthin tënd përpara opinionit publik. Jam bashkëpunëtor me z. Abdi Baletën e të tjerë për të nxjerrë gazetën “Rimëkëmbja”. Jam krenar edhe unë për punën modeste që bëj në shërbim të lexuesve të kësaj gazete sot dhe të atyre që do ta vlerësojnë edhe më shumë më vonë. Dua të kujtoj ty, more gënjeshtar, dhe të pohoj gjithashtu për të tjerët disa të vërtetat mbi nacionalizmin që e sshquan këtë gazetë.

Ti nuk do ta pranosh, madje synon ta mohosh në publik, se çfarë rëndësie e përgjegjësie kombëtare ka kjo gazetë. Por ti e di këtë rëndësi, prandaj të djeg shumë, mbase më shumë ustallarëve të tu, puna e gazetës “Rimëkëmmbja”. Ne s’na bëhet von hiç kur përrallisin njerëz si ti. Kemi parimin e qëllimin tonë dhe mbi to nuk shkelim. Kjo gazetë nuk do të pushojë së kritikuari çdo politikë së prapthi për të dëmtuar kombin shqiptar. Kjo gazetë i takon nacionalistëve në radhë të parë. Ju i shërbeni neokomunistëve të sotëmsot, si komunistëave tëdjeshëm. Ju shpreheni mbrapsht, por kuptoni shumë mirë. Shprehja juaj në televizon “Rimëkëmbia nuk lexohet fare” do të thotë që ju keni pohuar të kundërtën.

Gazeta “Rimëkëmbia” shpërndahet në Shqipëri e jashtë saj, janë me mijëra persona që e prekin me dorë, e me shumë që e lexojnë në internet. Me dhjetëra mijëra lexojnë shkrimet e Abdiu Baletës e të Hysamedin Feraj në “Bota Sot” , gazetës së përditëshme që shpërndahet në tërë hapsirat shqiptare kudo në botë. Vetëm ti Pirro qorri e Pirro shurdhi nuk e paske vënë re e nuk e paske marrë vesh këtë gjë. Po i ke pasur sytë e veshët? Apo t’i drejtojnë qendrat e intrigës e të shpifjes së trurit tënd edhe shqisat e dëgjimit e të pamit? Duket që ti, Pirro, të kanë vënë ta lexosh si çeço, se ti dridheshe kur lexoje. Ta dish mirë ti, more gënjeshtar i përjargur, se më ka takuar mua kënaqësia të merrem, me organizimin e shpërndarjes së “Rimëkëmbjes” dhe jam më mirë se gjithkush në dijeni se si reagojnë njerëzit ndaj saj. Këtë punë unë e bëj pa asnjë shpëblim, sikuse punojnë edhe të tjerët për përgatitjen e gazetës. Kemi një ndryshim shumë të madh me ty që bën propagandë anti-shqiptare sepse për këtë të financojnë mirë ata që bëjnë eksperimentin e zhbërjes së kombit shqiptar.

Për këtë ndryshim të madh që kemi midis nesh unë mendoj se kam të drejtën morale që për fyerjet dhe shpifjet që i bën punës e përkushtimit tonë të të pështyj në fytyrë kur të të ndesh në rrugë. Kjo natyrisht do të ishte pak për cinizmin e poshtërsinë që bën ti. Por edhe pështyma në fytyrën tënde do të ishte njëlloj shpërblimi se ka mundësi që të shkosh si qaraman tek padronët tua ose në ndonëj ambasadë të huaj e trimërohesh se po e pëson keq për shërbimet e mëdha që po bën dhe të kërkosh ndonjë azil politik gjëkundi të shijosh më në rehati të mirat që të ka siguruar puna tënde ant-kombëtare.

Kur rastis të takohem me njerëz nëpër rrethe me ftojnë me dashamirësi në shtëpitë e tyre, ku më tregojnë se si i ruajnë gjatë 9 vjetëve gazetat “Rimëkëmbja”, biles më thonë që në qoftë se të mungon ndonjë numër ta japim, fotokopjoje se e dua prapë. Kam adresa që çoj rregullisht serin e muajit. Në Amerikë, Gjermani, Belgjikë. Personat e interesuar kanë klubin që i servirin abonentëve të tyre të cilët i lexojnë e i komentojnë me dhjetra shqiptarë. Pirro m... këto të vërteta mbase nuk i di, nuk është faji im, po qe se mërzitesh, më të gëzuar kemi qenë e jemi.

Ti o Pirro m..., ssi vllah, ke fat që jeton në Shqipëri. Ky vend ka pritur e përcjell lloj lloj njerëzish por jo të gjithë kanë ngrënë bukën e kanë përmbysur kupën. Disa vllehët, me mendësitë tua, që kanë zënë edhe vende me rëndësi në politikën shqiptare duke filluar që nga grupi komunist i Korçës e deri tek ty e F. Nano, harram e paçin bukën që kani ngrënë e po hanë në këtë vend bashkë me gjithë qytetarët e Shqipërisë. Besoj e ke lexuar atë që citonte par pak ditësh A. Baleta nga libri i një gazetari grek se si në Greqi para dy vitesh një vllah ishte dënuar me burg vetëm se kishte thënë se ka edhe gjuhë arumune. Nga qëndrimet që mban kundër nacionaoizmit shqiptar duket që të të shijon më shumë ajo që u bëjnë grekët vllehëve në Greqi, që nuk i lënë të thonë as se cilët janë. Populli thotë “qesh mirë kush qesh i fundit”. Ju minjtë e gjirizeve po ju rrëshqet poshtërsia ndën këmbë, kërkoni të m,baheni duke u çjerrë sa më shumë në kor kundër këtij vendi. Jeni më na hall ju që na sulmoni ne paturpësisht dhe që shihni ëmdrra tmerruese me lloj-lloj fantazmash.

Pirro m... ende nuk e paske marrë vesh se jo çdo ortodoks në botë është grek. Kam dhe unë një vëlla që quhet Pirro. Mashkulli i parë pas babait në familjen tonë. Por është nacionalist shqiptar, jo grek, jo serb. Në parantez po theksoj se : nacionalizmi serbo - grek në themel ka atë që feja sundon mbi shtetin e kombin, e si rrjedhojë ka kuptimin - se ku ka kryq është tok e jona. Ndërsa nacionalizmi shqiptar mbron idenë se aty ku ujit i thonë “ujë” dhe bukës “bukë” është tokë shqiptare. Unë me origjinë jam kolonjar dhe njëkohësisht ortodoks dhe kurrë nuk do ta ndërroja fenë, por kjo nuk do të thotë se nuk jam shqiptar, do të luftoj me të gjitha mënyrat demokratike të kohës, duke mos përjashtuar e deri dhe në flijim të jetës për të mbrojtur idenë e të qënurit nacionalist shqiptar.

Nuk kam më tepër kurajo të shpreh për kombin se sa saktifica që bën prindi për fëmijën e tij. Shqitarë ! Mos u influenconi nga rryma euroatlantikoserbofile as nga shkrimtarë e politikanë shqiptarë gjoja të mëdhenj. Kanë 12 vjet që pëllasin e ndërrojnë maskat, që lëvrijnë si kameleonët duke marrë ngjyrat e bimëve.

Përse televizionet të cilët mbajnë veten të fuqishëm e të pavarur si TVSH publik si “Top Chanell”, “Klan” që nuk trajtojnë nocionin “Nacionalizëm shqiptar”. Përse nuk i trajtojnë përmbledhjet në libër të diskutimeve, analizave në opinionin publik të librit nga Dr. Hysamedin Feraj me titull “Skicë e mendimit politik shqiptar”. Me keq nga këta 3 kanale që intervistojnë, më vjen keq për Enkel Demin me prejardhje çame i cili e di më mirë se unë ç’i ka punuar Greqia gjyshërve të tij. Në rrethanat e çastit mu kujtua një libër që e kam lexuar më 1996 “Që të bëhet Shqipëria” me autor Pirro Arapi, e filluar me vargjet e të jatit :

Lumi unë që vdesë i lumtur, lum’e lumi unë !

Fluturoj porsi një fluturë, edhe shkoj në gjumë ...

Duke lënë Shqipërinë me zhgabën e vetë ;

Zonjë të madhe e të lirë, gjithmonë e për jetë.

E vazhdon librin me vjersha të tjera se nuk dua të krijojë idenë për copëzimin e vargjeve. Unë kam marrë disa vargje nga libri juaj “Që të bëhet Shqipëria” për t’i trajtuar politikisht shqipfolësve. Duke lartësuar familjen tuaj të shpreh ngjashmërinë e nacionalizmit shqiptar, të cilët idetë e tyre i kanë vënë në interes të kombit shqiptar.

E pra Pirro m...., do apo nuk do ti me padronët e shokët e tu burrat e mirë, intelektualët mirë, herët a vonë njëri pas tjetrit do të rradhiten me “Rimëkëmbjen” për Shqipërinë!

Frederik Ruço

une_une

Primus registratum

Ky forum eshte rezonator i politikes qe mund te ndjeke Shqiperia. Tregon se ka njerez qe mundohen te dine se kush eshte miku dhe kush eshte Armiku. Populli thote &quot;Te me rroje ai qe me do ne dite te keqe&quot;. Jo pak eshte diskutuar ketu per gazetat, mendimet, enderrat e shqiptareve ne te shumten e rasteve te nderprera nga hovi fondametelist i disave. Ky forum nuk shkon pa u pare, nuk eshte katalizatori por si me lart eshte rezonant i asaj qe ndodh me shqiptaret. Nuk jemi vetem ne qe i masim pulsin vetevetes sado genjejme veten se mendimet tona nuk vlejne. Vlejne dhe cke me te. Disa diskutime ketu jo pa te drejte (qe jane pasuar me realitet) i japin ketij forumi nje fame si pasqyre e realitetit shqiptar, shtrengimet e dhembeve dhe deshirat dhe aspiratat e ketij kombi te vuajtur nga koha, nga te tjeret dhe nga vetja.

Sot kur erdha ne pune vura re se ne gazetat Herald dhe te tjera figuronte emri i Shqiperise. Ne krye ishte emri i atij &quot;tradhetarit&quot; Fatos Nano. Ne syte e perendimit ai nuk eshte as tradhetar as shqiptarmadh asgje. Ai eshte nje njeri qe ata e besojne dhe i denje politikisht per te bere nje te ardhme konstruktive. Keto fjale nuk i nxjerr nga mendja por i bazoj ne nje politike qe po ndiqet nga te huajt dhe vete Nano. Deri dikur e kisha kuptuar se ai kishte qene nje gangrene ne politiken shqiptare sot jam plotesisht i bindur se rruga e gjate dhe vullneti i mire i yni, dashamiresia dhe jo-ligesia jone mund te bejne kete njeri me shume se imagjinata jone per te ardhmen e Shqiperise. Me kete rast ai iu ben nje sherbim te madh Grekeve dhe Punon kunder Kosovareve. Ndersa ju qe kundershtoni Ameriken dhe interesat e saj iu beni dem Greqise dhe mire Kosovare duke dale keshtu aleate amerikane (merreni nga e kunderta). Kjo eshte llogjika juaj perverse dhe keqdashese e orientuar plotesisht nga erresira dhe shpifja qe e keni virtyt gjenitik. Oh para se te akuzoni perendimoret per perversitet ate e gjeni ne formen me te plote tek njerezit tuaj ne periudha ta panderprera kohore bashke me &quot;kanibalizmin&quot; qe nuk ju eshte ndare. Flas per poligamine e rendit te hienave.

une_une

Primus registratum

Do dalim sot me tritol dhe benzine te djegim e hedhim ne ere ambasaden amerikane ne Tirane? E provuan greket por nuk jane trima si ne. U tremben me gaz lotesjelles dhe ia mbathen nga syte kembet. Vetem ne dime se si behet nje shperthim. Kemi experience dhe disa jane te edukuar ne bote per veprime te tilla.

kastriot

Primus registratum

[qb] Do dalim sot me tritol dhe benzine te djegim e hedhim ne ere ambasaden amerikane ne Tirane? ...........[/qb]
Ne te gjithe ketu ne Forum duhet te bejme kujdes kur te shprehemi se psh ky ketu me siper e interpreton kundershtimin ndaj politikes se jashtme amerikane si thirrje per &quot;atentat&quot; me tritol!!
Ndoshta cdo gje mund te shpjegohet me Pubertetin ose edhe ndikimin e rrethit shoqeror!!???

Kastriot
Ps: Nuk ka vetem Filma ne bardh e zi por ka edhe filma me ngjyra qush prej 70 vjetesh.
Apo e kane fajin gjyslyket????

ReBeL

Primus registratum

Po kam degjuar edhe une ca here per kete rast dhe per raste te tjera, ku fondamentalistet besohej te kene patur bere ato pune.
Une nuk jam musliman, por edhe nuk jam katolik, por une thjeshte nuk besoj asgje. Jam &quot;Ateist&quot;, siç quhej gjate kohes se Enverit.
Dhe kur jemi tek Enveri, mund te themi, qe aj ka bere ca gabime, ka qene diktator i tmerrshem, ka vrare shume njerez etj. etj. Por aj ka bere nje gje te mire, ka ndaluar fene, sepse mund te kete ditur, se do ndodhnin keto gjera. Aj ka pare se ça po ndodhte ne ate kohe ne Algjeri, kur njerezit hidheshin vete ne ajr, apo kryenin atentate te tjera ndaj politikaneve.
Dhe sa i perket asaj, qe kishte thene dikush ne kete forum, gjoja religjioni islam eshte nje religjion i paqes. Une kete gje nuk e besoj, kur shikoj se ça kishte ndodhur dhe ça ndodh ne Afganistan, ne Iran, ne Pakistan, ne Egjipt, ne Irak apo ne Malajzi.
Une po ashtu kam lexuar qe Muhamedi ka bere shume luftra per te perhapur fene e tij te re, siç e kishte porositur zoti(nuk e di, a jam i sakt. Nese jo, me korigjoni).
Por edhe osmanet kur erdhen ne Shqiperi dhe ne Ballkan, atehere ata erdhen me lufte, dhe nuk erdhen ne paqe.
Une me kete shkrim nuk dua te them, se te gjithe muslimanet jane te keqij, por ka nje trend, qe muslimanet jane me radikal dhe me te gatshem te perdorin dhune.

ReBeL

Primus registratum

Ju lutem mos me keqkuptoni, une ketu kur flas per muslimaet, e kam fjalen per ata ne lindjen e mesme, ne lindjen e larget e ne afriken veriore. Ne te gjithe e dime, qe shqitparet kane qene gjithemone me tolerante ndaj religjioneve te tjera dhe nuk kemi qene aq fanatiste ndaj religjionit. Ne Shqiperi tani kohet e fundit pas viteve te 90' jane perhapur lidhje te islamisteve fanatik dhe jane futur fondamentaliste.

gezim lame

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga ximi:
[qb] as papa se njihte si gjergj kastrioti por si skenderbeu ai gjithnje preferonte te firmoste me emrin skernderbeu
kete se di pse
!!!!!!!!!!!....... [/qb]
e quante sepse europa gjithmone i perbuzin shqiptaret. Harrohet se ishte europa ajo qe la skenderbeun ne balte (financiarisht)? Prandaj e therrasin me tallje Skenderbeu emer ai me zemerim e pranonte nga te huajt por nuk besoj ne kohen e tij te sundimit ne Kruje ka guxuar njeri nga shqiptaret te e therriste Skenderbe. Ai qe ka guxuar e ka pesuar keq. Nuk me vjen cudi qe ju nuk i dini gjera te tilla. Heres tjeter do ju pyes per historine e kalifatit ne Iran. [/qb]
e shoh se je mjaft i informuar me historine e shqiperise
me pergjigjen tende nga &quot;njohurite&quot; e shumta qe ke mora vesh se europa e paska trajtuar ne te njejten menyre shqiperine edhe kur ajo ishte e KRISHTERE ne shumice
kjo eshte nje e vertete e idhur per te krishteret
flm per faktet qe dhe
por se kuptova pse skenderbeu e deshironte kete emer me shume se gjergj kastrioti
X

une_une

Primus registratum

europa gjithmone i ka trajtuar shqipotaret. nuk vihet feja ne dyshim. Me duket se po me mohon njohurite. Kam lexuar per Gjergj Kastriotin vepra te shumta. Eshte heroi yne. Me vjen turp qe nuk i paske lexuar. Te bej pyetjen per kalifatet tani? Nuk besoj se njohuri me teper se mua per Gjergj Kastriotin. Nuk ka guxuar nga shqiptaret te e therriste ndonjehere Skenderbe. Ai qe ka guxuar e ka pesuar keq. Gjergj Kastrioti ishte ai kokeshkemb (si jane dhe &quot;maloket&quot;) qe e tija ishte e tija. Ne rast tjeter kjo perbente nje ofendim per te. Turqia ishte fuqi e madhe ne ate kohe. Te tere u bene me deshire vasale te Turqise. Vetem &quot;kokeshkembi&quot; Gjergj Kastrioti nuk u be.

gezim lame

Primus registratum

jam dakort me ty per veprimet e europes me shqiperine thjesht kerkova ta theksoje
ps
se mora vesht cila ishte pyetja &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

kastriot

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Sejsel:
[qb] Te flas ndonje shqiptar me kaq ngazellim -i lumte--po ti moj shadow e zeze nuk ke goje sepse je <span style="font-weight: bold">COBANE</span> ose <span style="font-weight: bold">Vllehe </span> apo <span style="font-weight: bold">Arumune.</span> Te ka zene alergjia ndaj Baletes?atehere shko e lutju atij Rabbait ne sinogoge pasi ke bere mire qe ke nderruar fe nga ajo ortodokse ne Hebreje.
AND as an advice from e moslem albanian;while you're praying relaxe,take a deep breath and relaxe again.That might help you to be more generaous,when you speak about other faiths of Albanian land.
E pata shkruar me pare;cfare e mire u ka ardhur shqiptareve prej vlleheve,grekerve dhe serbeve?vetem komunizem,skamje dhe poshterim,kete po na e sillni perseri,por kete rradhe me marifete qe zor se do t'ju ece.
shadow of the darkness! <span style="font-weight: bold">I wish,you soon will fade like the shadow from the light of the sun.</span> [/qb]
Sejsel bej kujdes se une kam pershtypjen se ti po diskuton me te njejtin njeri. E kam fjalen per Hijen e vetvehtes dhe kokelopen.

Kastriot &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;