Ejani te bejme dicka per Shqiperine tone!

Ejani te bejme dicka per Shqiperine tone!

Ideja per te hapur kete teme me lindi thjesht nga nje veshtrim ne te kaluaren time si anetar i disa forumeve shqiptare! Po e hap kete teme, pasi Albforumi mbetet forumi me i preferuar!
Pra, duke lexuar temat mbi Shqiperine, mbi historine e vendit tone, mbi ceshtjet politike kuptova se pervec mendimeve te gjithe se bashku mund te bejme dicka me shume per Shqiperine!
Nje ide e imja eshte organizimi i peticioneve on-line, psh. www.petitiononline.com per te shprehur mendimet tona ndaj nje politike apo veprimi qe ndikon dhe demton atdheun tone! Te pakten, kaq gje ia kemi borxh Shqiperise sone!

Propozoj, qe si fillim te mbeshtesim letren e hapur te at Nikolle Markut, drejtuar Janullatosit, ku ky i fundit denoncohet per te gjitha mekatet qe ka kryer karshi popullit shqiptar!
Propopzoj te organizojme nje petiticon per kete teme, te mbledhim firma nga te gjithe shqiptaret qe perdorin internetin dhe ta dergojme me pas qeverise, kishes shqiptare e asaj greke, gazetave dhe shume institucioneve te tjera te cilat ju ftoj t'i diskutojme bashke!

Kjo eshte vetem nje e ide imja, prandaj eshte ende e varfer! Pres mendimet tuaja dhe konstruktive ne zhvillimin e metejshem te kesaj ceshtjeje!

Ejani, te bjeme dicka per Shqiperine tone!

P.S Letren e at Nikolle Markut e gjeni tek Hisotira e Ballkanit, Levizja e Armatosur Anti-greke!

N.B Perpara disa muajve nje student shqiptar ne Austri, hapi nje peticion per mbeshtetjen e ceshtjes se tyre, hajdeni te veprojme keshtu per Shqiperine!

Florus

Forumium maestatis
Re: Ejani te bejme dicka per Shqiperine tone!

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Ku eshte peticioni ta firmos dhe une. Deri tani kam firmosur kushedi sa peticione [/qb]
Ate pune kemi ne qe jemi larg (apo ti Ana je afer?). me shume nuk mund te bejme :shrug:
mund te merret me seriozisht kjo pune:

1. T'i behet reklame AF qe te behemi nje komunitet i madh ne menyre qe te kete peshe zeri yne
2. Sa per te firmosur peticionet mjafton nje nenshkrim me emrin tuaj ne format te pjerret (shembell: FloBo )
3. Me e rendesishmja eshte te dali nje perfaqesues (mundesisht staf i AF) i cili te dorezoje peticionet (ne ndonje menyre apo tjeter) ne vendet e duhura.

Per ate ceshtjen e janullatosit jam gati te ve emrin tim!
FloBo

qorri26

Primus registratum

teme e bukur! por thjesht llafollogji e kote sepse e keqja eshte qe dy shqipetar me nje mendje nuk i gjen

komino

Valoris scriptorum

nje ftese per besimtaret ortodokse
mos frekuentoni meshat e janullatosit (eshte nje kishte tjeter tek liqeni ne tirane) ose te pakten ngrihuni e dilni jashte nese flet qofte edhe nje fjale greqisht

nje ide e kohes tani qe afrojne krishtlindjet

drenicaku

Primus registratum

INTRIG, gjate kohes se luftes ne kosove, nje diplomat amerikan pate thane "ne cofte se bisedon me 10 shqiptar i merre 11 mendime per te njejtin problem." Keshtu qe nuk je i vetmi qe mendon keshtu

ados

Primus registratum

Shume mire, nje peticion do te bente mire. Vetem na thoni si dhe ku te firmosim..!!!

pipiricka

Primus registratum

Amam mo ku jeni mbledhur te beni dicka per Shqiperine tone,dhe na thoni te pakten ku te shkojme a ku te vijme se nuk e dime mire ku jeni,apo te gjithe pas monitorit tekompjuterit shpresoni te beni diçka per Shqiperine?se keshtu me fjale neper forume te gjithe levizim boten per vendin tone,po puna eshte te mos marrim virusin e oratoreve pushtetare,dhe te shpresojme qe Shqiperia te ndryshohet vete (te kalbet e te rrije ne vend numero)keshtu qe duhet ngritur gishti nga zero-ja,dhe te behet vertet diçka per té dhe te ardhmen qe na takon ne dhe asnje tjeter,dhe nga gjerat mé me pak rendesi,per te shkuar te berthama e situates,vertet duhet bere shume,po po ta shikosh nga nje perspektive me e gjere,ndoshta dhe forumi do te ishte hap mé vete

Turing

Primus registratum

Edhe une jam dakort te bejme dicka per shqiperine tone por nuk mora vesh dicka :

Ky eshte nje petition apo nje deklarate lufte e kesaj levizjes se armatosur anti-greke?

Preteksi i "petitionit" eshte normalja e elbasanit dhe fillohet ti behen pyejte te hapura Janullatosit per Camerine, per doganat shqipetare dhe greke.

Une e kuptoj shume mire ate militantin e levizjes se armatosur anti-greke, qe pathosi nuk e le ti shkoqisi idete e tij dhe ne vend te beje nje te mire per atdheun e tij, fillon dhe i ben lemsh te mirat.

Nqs levizja e armatosur kerkon ti hedh benzine zjarrit midis nesh dhe grekeve le ta beje por ne menyre me te drejtperdrejte dhe jo duke na bere budallenj, me deklarata pathetike.

Te gjithe e njohim historine Came. Ajo qe ndodhi dy shekuj me pare ishte shume e shemtuar por kane ndryshuar tre breza ta haje dreqi, dhe tashme kjo i perket te kaluares !!! Hapini syckat rreth e rrotull per te pare se Cameri ka shume dhe jo te gjithe e shofin kete problem sic e shofin disa.

Problemet e doganave dhe dhuna ne to i perkasin atoriteteve perkatese. Por te shkosh te fusesh Janullatosin, popullin grek dhe historine e normales se elbasanit ne kete mes eshte me te vertete tendeciose. Dhe behet per te na shitur ideologjine e tyre qe ngelet po aq shoviniste sa ideologjia e atyre qarqeve greke qe na duan te mire.

Nese doni te miren shqiperise dhe kombit shqipetar
duhet pare ky problem nen nje kendveshtrim me bashkekohor dhe objektiv. Leriani camerine historianeve dhe sociologeve, kapshticen ministrise se drejtesise dhe asaj se brendshme dhe shikoni ajo qe ehste me problematike. Lulezimi i kishave, xhamive ne shqiperi dhe patriakalizimi i shoqerise shqipetare.

ados

Primus registratum

Turing, jam shume dakort me ato qe the.Te mendosh per trualle te humbura pas 60 vjetve dhe te perpiqesh ti marresh me dhune, koj gje quhet injorance ose me mire gjaknxehtesi shqiptare. Ajo qe eshte me primare eshte shqiperia, konsolidim ekonomik ne cdo aspekt dhe thithje e te gjithave ideve demokratike drejt rruges ne EU.Te gjithe shqiptaret do ta ndjejne veten te bashkuar nen nje europe to bashkuar!!

regele

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga FloBo:
[qb]
Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Ku eshte peticioni ta firmos dhe une. Deri tani kam firmosur kushedi sa peticione [/qb]
Ate pune kemi ne qe jemi larg (apo ti Ana je afer?). me shume nuk mund te bejme :shrug:
mund te merret me seriozisht kjo pune:

1. T'i behet reklame AF qe te behemi nje komunitet i madh ne menyre qe te kete peshe zeri yne
2. Sa per te firmosur peticionet mjafton nje nenshkrim me emrin tuaj ne format te pjerret (shembell: FloBo )

3. Me e rendesishmja eshte te dali nje perfaqesues (mundesisht staf i AF) i cili te dorezoje peticionet (ne ndonje menyre apo tjeter) ne vendet e duhura.

Per ate ceshtjen e janullatosit jam gati te ve emrin tim!
FloBo [/qb]
Flobo ka te drejte. Me falni qe hapa temen dhe u zhduka...

Peticionin e mira eshte qe ta organizoje kryesia e forumit, nese e kane te veshtire, me tregoni do nje adrese ku behen peticione on-line se e ve vet emrin i pari une...po s'beme kaq gje per Shqiperine te na haje mortja!

P.S Nese peticioni nuk eshte gje efktive, propozoni ju te bejme dicka me efikase!

Turing

Primus registratum

Sa bukur, nje peticion i firmosur nga nje komunitet anonim.

"Ne jemi te indinjuar nga Janullatosi, se na pushtoi Normalen e Elbasanit, se ...

Firmos
-Flobo
-Turing
-Macoku me cizme
-Cerri
-Hermes
..."

I shkreti ai qe do e marr se do e beje ne breke nga te qeshurat.

regele

Forumium maestatis

Do qeshi po ta bejme ashtu sic thua ti /pf/images/graemlins/smile.gif Une them te veme emra reale, pasi nuk besoj se ndonjeri ka frike ta beje kete! Thashe, e ve une emrin i pari po qe e nevojshme! Me serioze do te ishte qe puna te organizohej nga keta moderatoret apo drejtuesit e forumit. Nuk e di pse nuk ndjehen fare, por mbase jane te zene me pune me serioze! Mesa di une moderatoret e kesaj rubrike jane shume aktive te temat e tjera...tani e paskan me ngurim... :shrug:

soni2

Primus registratum

dakort si ide dhe si çeshtje

jam dakort edhe me mynyren e reneas 88

tingellon ashper por duhet te sakrifikohen dikush qe te mos vuajne me te tjeret .
nano moter****ri nuk eshte i pavdekshem ..

Renea88

Primus registratum

kush deshiron te beje gje me vepra per shqiperine le te njoftohet
faleminderit

regele

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Turing:
[qb] Sa bukur, nje peticion i firmosur nga nje komunitet anonim.

"Ne jemi te indinjuar nga Janullatosi, se na pushtoi Normalen e Elbasanit, se ...

Firmos
-Flobo
-Turing
-Macoku me cizme
-Cerri
-Hermes
..."

I shkreti ai qe do e marr se do e beje ne breke nga te qeshurat. [/qb]
Ki kujdes se mos e ke bere ti tashme /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

ledioni

Primus registratum

Drejtohemi nga nje grup politikanesh injorante dhe medioker qe nuk e kane konceptin e te berit politike. Per te bere dicka per Shqiperine do te duhej nje njeri qe nuk i perket politikes se sotme dhe aq me pak te jete nje personazh i ardhur nga komunizmi. Duhen fytyra te reja, ide te reja, gjera qe politikanet e sotem nuk i bejne dot. Ky vend eshte i semure, dhe nese do te isha mjek diagnoza do te ishte kjo : "Paraja" Ne komunizem te gjithe ishin te barabarte dhe nuk ja dinin shume vleren lekut, tani qe erdhi mundesia te kemi jemi bere si te fiksuar pas saj.

Dritan Luan Gjoni

Primus registratum

Me falni per vonesen ne kete pike te rendesishme.

A e bete peticionin akoma, dua te shtoj dhe une veten dhe disa te tjere qe jetojne prane meje ketu ne Irelande.

Dhe per ata qe jane kritike dhe jo inkurajues une ju them, qe te mendoheni me mire dhe te jeni me optimist per bere dicka e jo per te folur kot apo per te ulur idete e mira te te tjerve. Mendoni kete, cfare do humbitni ne qoftese do te frimosni nje peticion qe mesa shikoj bini dakord te gjithe. Sa impakt do te kete le te mos mundohemi ta perfytyrojme por tja leme kohes ta tregoje. Ne qoftese nuk ka / at least we tried.

regele ja adresa ime ne internet askushi@yahoo.co.uk formulohe peticionin dhe dergoma te shtoj emrat dhe frimat e miqeve te mi . Tua dergojme te gjitheve qe duan te marrin pjese me e-mail . Organizata e Shqipetareve ne Mergim kur ta adresosh.

de puta madre

Primus registratum

po hajde pra te bashkohemi te gjithe e ti japim :wub: nje te shtyjtme qe te bjeri sa me shpejte ne grope

aspahiual

Primus registratum

Lat nam...Nano eshte bol*e shul re,ai s'po e rru per njerez qe po e hedhin ne gjyq me fakte e jo do ta rruj per peticionet tuaja.Lejini re budalliqet...vetem plumi mund ta ndale ate,mundesisht ne ball se per ne trup se gjen gje nga dhjami.

Dritan Luan Gjoni

Primus registratum

Kush tha ta leme ne dore te Nanos????
Nano s'hyn fare ne kete pune ........???

Ka organizata apo institucionee te tjera qe mund te angazhohen.

E rendesishme eshte qe ne te bejme tonen...se cfare ndodh pastaj pak rendesi ka ...

Vete, berja e peticionit eshte nje arritje.
Ti tregojme vetes ne rradhe te pare qe nuk jemi vetem per te folur por edhe per vepra..

respekt