Edi Rama...ky burrë që shkatërroi aq sa nuk shkatërroi LUFTA e DYTE BOTERORE!

GJENERALI

Primus registratum
Edi Rama...ky burrë që shkatërroi aq sa nuk shkatërroi LUFTA e DYTE BOTERORE!

Kam siguruar disa foto nga nje shok i mire ketu nga forumi,qe tregojne rrenojat dhe shkaterrimet ne zona te rendesishme te Tiranes nga Bashkia ne emer te "ndertimit" Me teper diktuoni vete:

url]

url]

Guest
Re: Edi Rama...ky burrë që shkatërroi aq sa nuk shkatërroi LUFTA e DYTE BOTERORE!

O MENSCHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
Ti do te mos kete Tym,kur ka makina si dhe
do mos te kete Dhe kur ka ndertesa..

Ik or cun, qe di ti thuash vetem Jooo jetes..
Bej be qe sdo kete femer qe te ka puth tyyy
lol.gif

Merru me ndonje teme tjeter se sqenka politika fusha jote..

Enion

Primus registratum
Re: Edi Rama...ky burrë që shkatërroi aq sa nuk shkatërroi LUFTA e DYTE BOTERORE!

Ca burre njish qe qeka. Shi si i nxorri pemet ne drite. Une cuditem me ty mor djale, a ke jetuar ndonjehere ne tirane apo jo?? Ajo foto qe ti ke nxjerr tregon qe shembja ne ate vend ka qene jashtezakonisht e domosdoshme. A e shikon qe ajo ndertese qe ka qene aty mbulonte komplet pemet??
Ato qe i ka shembur i ka shembur me mend or djale i mbare, dhe jo me sy sic i shikon ti.

Male850

Primus registratum

Fillimisht postuar nga EnIoN:
[qb] Ca burre njish qe qeka. Shi si i nxorri pemet ne drite. Une cuditem me ty mor djale, a ke jetuar ndonjehere ne tirane apo jo?? Ajo foto qe ti ke nxjerr tregon qe shembja ne ate vend ka qene jashtezakonisht e domosdoshme. A e shikon qe ajo ndertese qe ka qene aty mbulonte komplet pemet??
Ato qe i ka shembur i ka shembur me mend or djale i mbare, dhe jo me sy sic i shikon ti. [/qb]
Ke shume te drejte EnIon por le te flasim pak se çfare ka bere, ç'po bene e ç'do te beje.
1 - Ka bere:
Shkaterrimi i te gjith kioskave (dhe i lumte) dhe i ka dhene faqen unazes. Por do te thosha se kete vit po bente shtrimin e trete me asfalt te kesaj unaze si edhe te laprakes. DMTH pare te harxhuara kot dhe shqipetaret qe pagojne.
2 -ç'po bene
Nqs arrin te lexosh ndonje gje nga gazetat, arrin te mesosh, se pas kioskave, garazhdeve ilegale, tashti po hedh poshte shtepite private, ku si qellim kryesor nuk eshte shitja, por jetesa brenda ne kushte sa me te mira. Bile atje ku jane bere fotot, eshte edhe "pazari" ku vinte shpesh ky far piktori Rama, qe i shikonte dhe nuk merte asnje mas per te permisuar sherbimin. E vetmja rruge zgjidhje, per te, ishte te perzinte fshataret qe shisnin sepse ishin ato shkaku i te gjithave ketyre te keqijave.
Perveç asaj, po nxjerr jashte me dhune nga shtepite e tyre njerezit. Por nje pyetje i kini bere ketij Piktori (dei miei stivali) se ku i kane gjetur paret per te blere shtepine ato qe jane brenda (duke punuar jashte, lare banjot e te huajve, duke fshire b***en me m***t te pleqve te huaj, duke u shitur ne tregun e prostitucionit, ose duke kursuer kafshaten)? ç'fitim kane patur ato? Dhe pse e kane blere? (nuk besoj per ti bere nje te keqe atij, por per ti siguruar nje te ardhme femijve te tyre)
Per te blere ato shtepi dikush i ka dhene nje leter te firmosur dhe nje kontrate (marrveshje), prandaj nqs eshte ilegale, ketu kemi te bejme me nje genjeshtrim, qe te gjithe ligjet e botes e denojne, prandaj Rama piktori ( dei miei stivali) duhet ne radhe te pare te denoj:
a - policine urbanistike qe nuk ka penguar ndertimin e pallateve;
b - policine qe nuk ka ndaluar nje pergeshtrim ndaj qytetareve
c - njeriun qe ka shkaktuar keto deme dhe te konfiskoj parat.
A mund ta bej kete Rama piktori (dei miei stivali)? Jo <span style="font-weight: bold">SESPE S'JA MBAN BY..... NDAJ<span style="font-style: italic"> EL SAIDI</span></span>. Te tregohesh trim me te dobetin, eshte kollaj (E di ate historine e Hundleshit?!) por me te fortin si tja bejme!?
Por kur thot se po i kthen gjelberimin qytetit? Kjo te bene te qesh me qyre! Po çfare gjelberimi:
- te atyre te kullave buze lanes (ishin gjith ato parqe) apo te liqenit ku jan prere pemet dhe eshte ndertuar nje supermerkato,
- apo ajo buze liqenit (ku ka qene nje bar) qe eshte kthyer ne klub tenisi,
- apo ajo e parkut perpara Dajtit qe e ka kthyer ne nje klub di bowling? Apo kishen (o xhami nuk e di) ndermjet ish Komitetit qendror te rrethit dhe Ministrise se mbrojtjes?
- Apo ate vrimen e madhe pas Pallatit te kultures?etj etj
Pale na thot se do ti jap pune te gjith burrave!!! Djall i madh eshte ky Rama. Nuk do te ishte e mira ta linte zanatin si kryetar dhe te futej ne estrade?
Pastaj kur flet, edhe nje aktor i merituar ja ka ziline per interpretimin, dhe pasjonin qe ve kur thot: &quot;Edhe sot eshte nje dite e lumtur per ne sepse po shkaterrojme shtepite e ndertuara pa leje&quot;.
Kjo i ecen vetem me te dobetit, kurse mafjozet i kane thene, kujdes Rama se nuk dime te presim vetem gishta, por edhe koka!
3 - ç'do te beje?
Siç e ka nisur <span style="font-weight: bold">nje vrime ne uje</span> sepse:
a - nuk egziston nje planimetri,
b - paret ka per te marr nga e majta dhe e djathta dhe kush nuk i jep do ti prishet shtepia (ose ndermarja, ose nuk e di se çfare)
c - per vit do te kemi shtrimin e rrugeve (s'do mend sa te rriten pak leket ne bankat e tij)
d - do te mundohet te beje te gjitha deri sa te marri edhe pikat e benzines, sepse me ato arrin te kete fitime me te majme. (Djalka na eshte ritur dhe eshte me i zgjuar)

Me kaq po e mbyll duke e pyetur Pellazgun se ku i ka marr ato foto &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

GJENERALI

Primus registratum

<span style="font-style: italic">mbaje veten robo!</span>

balforum

Primus registratum

Po mire atehere hajt te vendosim Njgjel'gagacin pastaj
smash.gif

Guest

Pellazg ske nevoje te hapesh Liste Injorimi,se ke injoru veten me Temat qe ke hap
eek.gif

Nuk dua te lavderoj Edi Ramen personalisht, se nuk ja kam idene se cfare njeriu eshte,por me sa kam pare Tiranen sivjet dhe duke e krahasuar me dy vjet perpara, ishin bere ndryshime shume te medha ne drejtim pozitiv,si persa u perket rrugeve, gjelberimit,apo pastertise se qyteetit.
thumbsup.gif

Po kete mendim, kan pasur dhe shoqeria ime qe nuk jetojne ne vend,por jashte.Te gjithe ishin larguar me pershtypjet me te mira,persa iu perket ndryshimeve te bera ne Tirane. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

GJENERALI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga fantazia_G:
[qb] Pellazg ske nevoje te hapesh Liste Injorimi,se ke injoru veten me Temat qe ke hap
eek.gif

Nuk dua te lavderoj Edi Ramen personalisht, se nuk ja kam idene se cfare njeriu eshte,por me sa kam pare Tiranen sivjet dhe duke e krahasuar me dy vjet perpara, ishin bere ndryshime shume te medha ne drejtim pozitiv,si persa u perket rrugeve, gjelberimit,apo pastertise se qyteetit.
thumbsup.gif

Po kete mendim, kan pasur dhe shoqeria ime qe nuk jetojne ne vend,por jashte.Te gjithe ishin larguar me pershtypjet me te mira,persa iu perket ndryshimeve te bera ne Tirane. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/qb]
paske ik per lesh per zotin &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; o shoqe,nese ti rri andej me mijera kilometra larg shqiperise,une jam ai qe e votoj Edi Ramen &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; edhe jam ai qe shkoj ne cdo meeting &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; Une them shif ca vendesh ka bere hale dhe si ka shkaterruar lagjet.Thjesht po tregohem realist dhe dua te tregoj edhe te metat e punes se tij....Po megjithate haleja e tij vjen me pak ere se e Dr.Rrumpalles.
ik tani se sta kom qejfin ... &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

GJENERALI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Male850:
[qb]Me kaq po e mbyll duke e pyetur Pellazgun se ku i ka marr ato foto &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/qb]
si aparati jot me duket mua &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; iiihihihihii

Guest

Pelloooo,ti me thua mua sta kam qejfin..
eek.gif

Po pse mos ta kam une tyy??????
Mos te duken gje Temat qe hap,sikur je brenda territorit te shtepise tende?????
Ik pi ilcet regullisht..
smash.gif
smash.gif
:tipsy:

teab

Primus registratum

Po nuk u prish e vjetra nuk ndertohet dot e reja, Pellazgo! Si thu ti te fillojme ta rregullojme Tiranen duke be arnime?
Ik se na shkrive fare me kete temen!!!

Male850

Primus registratum

Fillimisht postuar nga fantazia_G:
[qb] Pellazg ske nevoje te hapesh Liste Injorimi,se ke injoru veten me Temat qe ke hap
eek.gif

thumbsup.gif

Po kete mendim, kan pasur dhe shoqeria ime qe nuk jetojne ne vend,por jashte.Te gjithe ishin larguar me pershtypjet me te mira,persa iu perket ndryshimeve te bera ne Tirane. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/qb]
Ke te drejte Fantazia_G, ndryshimet nga ana pozitive te Rames jane, dhe sidomos, po ti krahasosh me 2 vjete me perpara, te jap plotesisht te drejte sepse:
1 - pastroi lanen dhe i dha pamjen e vet kesaj pjese (paçka se ngjyrat dhe modelt e pikturave ne disa vende te japin te mendosh se je ne ndonje pavion te kurimit psiqik)
2 - hoqi kioskat e lulishteve para hotel Dajtit
3 - po mundohet te shtroj unazen (ka me shume se 2 vjete qe eshte gjithmon rremuje)
Por ajo qe shtrohet ne kete forum, me sa e kuptova une, eshte per te bere nje vlerisim, tashme me te thelle te gjendjes.
Nqs e sheh Tirane, ne çdo vend gjen nje germadhe, qe ka aty per me shume se 2 vjete dhe eshte pasoj e &quot;punes se ndritur te Edi Rames&quot;.
Sivjet nje femij e arrdhur nga jashte e moshes 4 vjeç i tha te jemes: &quot;Mami po ketu ka rene termeti?&quot;. Tashti ju (bashke me mua) mund te beni politik sa te doni, por faktet jane keto. Fjalet e femijeve jane gjithmon konsideruara te çiltera.
Pastaj beni ndonje komente per ato qe shkuajta ne mesazhin e pare (ngjarjet jane marr nga gazetat on - line)

Male850

Primus registratum

Fillimisht postuar nga T-ToNic:
[qb] Po nuk u prish e vjetra nuk ndertohet dot e reja, Pellazgo! Si thu ti te fillojme ta rregullojme Tiranen duke be arnime?
Ik se na shkrive fare me kete temen!!! [/qb]
E ke shume gabim, sepse nuk po prish ate qe eshte e vjeter, por ate qe eshte e re dhe pa leje por sidomos qe nuk eshte e ndonje <span style="font-weight: bold">BOSSI</span> Per tjerat as qe e çan koken fare.
Ndoshta do te jet mire qe te gjithe te mos e shohin kete teme vetem nga ana politike, por edhe nga ana reale.
I keni pare plehrat qe jane ne kendet e fshehura te lulishteve?, A keni pare ndonje te krasiti e pemet? Sa peme ka rruga e Durresit? Po ajo banka e kursimit a ka patur leje qe te ndertohej? I keni pare ndertimet pas ish legates Jugosllave, ku ato qe jane aty nuk arrijne te marrin fryme? a ke pare gropat e medhaja dhe te thella perpara rajonit te policise se rruges mine peza?
Atehere pse nuk rregullon ne rradh te pare keto e pastaj te filloj :
1 - te marri paret e ndertuesve te pallateve dhe t'ua japi kush i ka blere dhe pastaj ti prishi ato hyrjet
2 - te mos lejoj asnje ndertim (as ate perpara Ministrise se mbrojtjes)
3 - <span style="font-weight: bold">te heqi hekurat e kryeministrise</span>
4 - te rregulloj te gjith ato sheshe ku ka grumbuj me mbeturrina ndertimi
5 - <span style="font-weight: bold">Ta fusi mire ne koke ky Edi Rama se nuk eshte pronari i Kryeqytetit dhe ne rradh te pare te respektoje ato qe jetojne aty, edhe pse mund te mos kene votuar per te.

<span style="font-style: italic">TIRANA ESHTE PJESE E POPULLIT ESHTE PJESE E TIRONSAVE QE JAN ATY DEMBABADEM, TE ATYRE QE KANE ME SHUME SE GJYSEM SHEKULLI, PASTAJ ESHTE E IMJA DHE E JOTJA DHE NE FUND ESHTE E EDI RAMES, MEERJAHUU</span></span>

Pasi tia kthem faqen tiranes ( siç thone ato te The Dreams &quot;kjo faqe qe na mban ere m..t (Lule te bukura ka Tirona)) diskutojme se çfare mund te na pelqej me shume per ta bere Tiranen edhe me te bukur, per te bere krahasime (edhe shume ironike si ajo qe Parisi ka senen dhe tirana ka lanen, prandaj s'kane asnje ndryshim)
Pershendetje

teab

Primus registratum

E di si eshte puna Male, nuk mund tja besh qefin gjithe &quot;dynjase&quot;, dhe sidomos kur vjen puna per politike. Personalisht isha ne Tirane para dy vjetesh dhe me beri pershtypje ndryshimi qe vura re. Me ne fund kryeqyteti kishte filluar te dukej si qytet dhe jo si nje pazar i madh i mbushur me kioska, ndertesa pa leje, plehra, dhe pa pike infrastrukture. Edi Rama eshte si eshte por te pakten po ben dicka per Tiranen.
Malke, lene Edin rehat se me ne fund doli nji politikan shqiptar qe po e ben punen e vet.
Tung.

Kondrapedali

Kondrapedali

Sado me dhimbje të thellë, më duhet të përkrah Gjenon e Malen në këtë pikë. Në gusht isha në Tiranë dhe i pashë ndryshimet e bëra. Më bëri shumë përshtypje qendra e Tiranës që ishte rregulluar goxha (hiq pullat e asfaltit në mozaikun e bulevardit) ndërkohë që periferia, ose më mirë sa largoheshe pak nga qendra, Tirana ishte po ajo e 97! Sigurisht kishte ndërtime të reja por me sa di unë ato nuk janë meritë e Bashkisë por e privatit. Pastaj ka shumë që tregonin si arritje të Ramës që kur bënte shëtitje dhe shihte që ndonjë fukara kishte shtuar ballkonin ndonjë ½ metri thërriste përnjëherë policinë ndërtimore që t'ia prishnin. Më e bukra ishte që Edi dilte gjithmonë me dikë nga policia ndërtimore me vete pra me paramendim!
Nuk dua të flas për vjedhjet pa hesap e për idiotlliqet e Ramës apo për konfliktet e interesave që kishin filluar me Tosin, etj.
Nejse, kjo është një temë e konsumuar më parë por nuk kisha folur duke e njohur mirë e nga afër gjendjen. Tani që shkova u mundova të isha sa më objektiv në vlerësimet e mia dhe nuk e di sa ishte urrejtja ime personale ndaj Edi Ramës që ndikoi në përfundimet e mia! Për një gjë jam kategorikisht kundër me disa që thonë : Pak rëndësi ka se si është Rama si njeri, si politikan është e ardhmja e Tiranës apo më keq e Shqipërisë!
Si ka mundësi që një njeri që është negativ dhe i keq për rrethin e tij shoqëror të jetë i mirë për Shqipërinë? Si ka mundësi që një njeri egoist i të tilla përmasave si Rama të jetë i mirë për të tjerët?
Për mua kush e beson këtë është një hajvan që nuk i ka dy pare men në kokë!

Megjithatë, qejfin e gushtit kisha gati 6 vjet pa e provu
thumbsup.gif
! Qejf si në Shqipni nuk ka o njerëz le të jetë si të dojë!

Male850

Primus registratum

Faleminderit Kontra dhe per te vazhduar temen ja se çfare ka shkruar sot Gazeta Shqipetare on line:

<span style="font-weight: bold">Ismet Beqiri, kryebashkiaku i Prishtinës, u kërkoi publikisht banorëve të Prishtinës që të mos blejnë në asnjë rast shtëpi te pallatet &quot;Hawai&quot;, që po ndërtoheshin nga El Sayed në kryeqytetin e Kosovës. Në gusht të këtij viti autoritetet drejtuese të komunës së Prishtinës vendosën t'i bllokojnë të gjitha ndërtimet pa leje në këtë qytet. Por kryebashkiaku nuk u ndal me kaq. Nëpërmjet deklarimeve për shtyp, në media, ai ka kërkuar që qytetarët e Prishtinës të mos shkojnë të prenotojnë apo të blejnë banesa te kompania &quot;Kosova Hawai Group&quot;, arsye është se kjo kompani nuk ka marrë asnjë leje për ndërtimin e pallateve</span>
Keto jane masa me vend jo ato te Atij

Male850

Primus registratum

Fillimisht postuar nga T-ToNic:
[qb] E di si eshte puna Male, nuk mund tja besh qefin gjithe &quot;dynjase&quot;, dhe sidomos kur vjen puna per politike. Personalisht isha ne Tirane para dy vjetesh dhe me beri pershtypje ndryshimi qe vura re. Me ne fund kryeqyteti kishte filluar te dukej si qytet dhe jo si nje pazar i madh i mbushur me kioska, ndertesa pa leje, plehra, dhe pa pike infrastrukture. Edi Rama eshte si eshte por te pakten po ben dicka per Tiranen.
Malke, lene Edin rehat se me ne fund doli nji politikan shqiptar qe po e ben punen e vet.
Tung. [/qb]
Jam shume dakort me ty per kioskat e gjerat e tjera por do ta le Edin rehat kur ai:
1 - do te merret jo vetem me shkaterime
2 - nuk do te shkateroj, pa shperblim per ke i ka blere, pallatet e te tjereve
3 - do te lere te pakten fshataret (kantundaret) te tregtojne lirisht dhe me kushte sa me te mira higjenike, prodhimet e tyre
4 - te mendoj se Tirana nuk eshte qyteti vetem i tij
5 - kur te mos mendoj vetem per politik (pale tashti na beri Hero edhe njerin qe vidhte, pinte dhe ka vrare gruan e tij)
Pastaj e le rehat, sepse edhe une u kenaqa kur pash sheshet e pastruara (me 2003) kur pash se po ndertohej unaza dhe nuk dua te degjoj me pyetjen &quot;Maa ka rene termeti ketu ne Tirane?&quot;

Male850

Primus registratum

Dhe ja me pak fjale se si e komenton gazeta lajmin:

ISMET BEQIRI

Kryetari i Bashkisë së Prishtinës i dha një mësim të gjithë homologëve të tij. Me bllokimin e ndërtimeve pa leje në Kosovë, ai e bllokoi kompaninë &quot;Hawai&quot;, por, ajo që është më e rëndësishmja, mbrojti në kohë interesat e banorëve të Prishtinës dhe nuk i la ata të përballeshin më vonë me problemet që do krijoheshin, nëse Bashkia s'do reagonte në kohë ndaj shkelësve të ligjit. Të interesuarit për të blerë shtëpi te kjo kompani janë lajmëruar në kohë që të mos shkojnë te ajo, për shkak se nuk ka leje ndërtimi. Nga ana tjetër, nuk lejon më që kompania të vazhdojë ndërtimin pa leje.

EL SAED

Pronari i firmës &quot;Kosova Hawai Group&quot; ka tentuar të bëjë edhe në Kosovë atë që bëri në Shqipëri. Duket se paratë, apo reklamat për ndërtimet e tij, nuk kanë mundur të bindin autoritetet bashkiake atje që ta lejonin të ndërtonte pa leje, ashtu siç bëri në Tiranë. I mësuar me zyrtarët, bashkiakët e Tiranës, El Saed ka guxuar të ripërsërisë stilin e tij të punës edhe në Kosovë, por nuk i ka ecur. Kryebashkiaku i Prishtinës e ka ndaluar, duke kryer detyrën e tij ndaj banorëve të kryeqytetit të Kosovës. El Saedit nuk i ka ecur më puna si zakonisht dhe tanimë ai nuk ndërton dot në Prishtinë.

komino

Valoris scriptorum

puna e edit nuk ka nevoje as per koment e jo me per &quot;mbrojtjen&quot; ne forume

cdo njeri me qe ka sy ne balle (po edhe ata qe nuk i kane) e shohin vete efektin e punes se tij.

Vetem dicka persa i perket rronojave qe mbae kane mbetur (megjithese nuk e di se kur jane bere ato foto). Harruat qe kjoskat shtoheshin si kerpudha edhe nderkohe qe vazhdonin prishjet????!!!!!
E pra ishte prioritet dhenia e nje mesazhi te qarte -NUK DO TE LEME TE GJALLE ASNJE NDERTIM ABUZIV.
dhe ia arriti qellimit.
Mbase tirana pati pluhur per ca kohe po puna e edit (dhe e gjithe stafit te bashkise e policise ndertimore) paten efektin qe te gjithe prisnim prej tyre

TIRANA KA MARRE FORMEN E NJE QYTETI

Tani mund te fillojme ta ndertojme si qender graviteti te nje kombi

GJENERALI

Primus registratum

ore une kur kritikova,u nisa edhe nga inate personale.Po qe Tirana eshte me mire se ne kohen e Sali Kelmendit dhe Albert Brojkes,kjo sdo as leter as kalem,se une ne TR jetoj ne fund te fundit dhe syte ne balle i kam &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;