Edi Rama...ky burrë që shkatërroi aq sa nuk shkatërroi LUFTA e DYTE BOTERORE!

pippo

Primus registratum
Re: Edi Rama...ky burrë që shkatërroi aq sa nuk shkatërroi LUFTA e DYTE BOTERORE!

gene
or mik i dashur me vjen keq per ty.... hap syt se te hoqen gishtin nga ***** e te futen krahut...... boll me parulla se kena degju sa sbohet mo.........

ps. ata qe bonin kjoska pa leje sot po bojne pallate shume katshe pa pike kujdesi per qytetin .. ... | pa u zgjeruar ne anen teknike | shiko nje çike rrotull neper tirane e shikoj gjithe ato kulla_temerr qe ke verdall

personazh

Valoris scriptorum
Re: Edi Rama...ky burrë që shkatërroi aq sa nuk shkatërroi LUFTA e DYTE BOTERORE!

kjo tema eshte i soj si me e pat titullin "hajt kruhena kot tashi".

hej zot i modh! po pse me jahu pretendojn e japin men te gjith se si e qysh duhet me ndertu nji qytet. po sa e thjeshte eshte te kritikosh e te japesh men? kollaj fare, ulesh ke klubi e fillo e shan gropen qe eshte bo ke rruga, pallatin qe ka dy tulla heq e me the te thashe.

çuna, gjonat jane te thjeshta: ku jetonit para ca vitesh? ku jetoni tani? me mire apo me keq jeni?

pippo

Primus registratum

ok na fal per nderhyrjen rrofte edi rama hajt ciao

personazh

Valoris scriptorum

m'fal nese te preva qejfin me postu. as nuk thash rroft, as nuk thash vdekt. ca pytje bona. pytje qe mu m'duken me ven per t'ju bo njerzve qe jetojne ne tirane, qe vuajne ose gezojne ndryshimet ne Tirane.

pippo

Primus registratum

edhe une ne tiran e kam shptepi me lal, biles kush kthehet pas nje fare kohe i shikon mire ndryshimet, ndryshime ka dhe shume po jo ne drejtimin e duhur.Lezoje pak ket ketu poshte jane 186 familje me te cilet kane tall trapin e dhe vazhdojne ta tallin se ky qe flet me poshte si ka iden hiç.

<span style="font-style: italic">E Merkure, 06 Tetor 2004

PDR: KULLAT &quot;HAWAI&quot; TE MOS PRISHEN

Kryetari i PDR-se per Tiranen, Luftim Ahmetaj, ne nje konference per shtyp, trajtoi dje problemin e kullave &quot;Hawai&quot;. Ahmetaj deklaroi se keto kulla jane vendosur ne nje zone te zhvillimit urban arkitektonikisht konform cdo lloj studimi, por jane ndertuar mbi kolektorin e liqenit artificial te Tiranes. &quot;PDR-ja e konsideron te bazuar ne ligj vendimin e Gjykates se Larte, por thekson faktin se ky vendim eshte kunder shoqerise &quot;Hawai&quot; qe i ndertoi keto kulla, ndersa tashme ata qe e pesojne pa te drejte jane banoret te cilet kane me shume se dy vjet qe jane strehuar aty. Per me teper, pas nje odiseje akuzash te paverteta edhe nga Edi Rama, doli qarte se keto kulla jane brenda parametrave teknike, por problemi i vetem i tyre eshte qe jane ndertuar siper kolektorit te liqenit. Ne kete rast, ne mendojme se ekzistojne zgjidhje shume me te thjeshta dhe me pak te kushtueshme, si p.sh. devijimi i kolektorit, armimi ose cimentimi nentokesor i tij, ne vend qe te prishen keto banesa dhe 186 familje te humbin te gjitha kursimet e tyre dhe tekonsiderohen te pastreha. Kete variant Bashkia e Tiranes duhet patjeter ta marre parasysh&quot;, tha perfaqesuesi i PDR-se.
</span>

Gysi

Primus registratum

“Cdo njeri me qe ka sy ne balle, e shohin vete efektin e punes se tij”, kete refren jam mesuar ta degjoj kudo, neper media, neper tavolina kafenesh, neper urbane etj, kudo nga te verbuarit nga njeriu fasade i politikes shqiptare. Pikerisht, syte ne balle jane per t eshikuar, por jo per te gjykuar. Kur gjykojme nuk marrim para sysh vetem ate qe shihet, por edhe ate qe fshihet. Ndaj te verbuarit nga lustra e kryellustraxhiut te kryeqytetit duhet te vene ne perdorim edhe shqisat e tjera pervec te parit. Por edhe sikur te niseshim vetem nga ajo qe shoim, varet se ku e hedh shikimin. Nese quan qytet vetem ministrite, dhe lanen, atehere vertete eshte bere goxha pune, por nese u hedh nje sy pjeseve te mbetura te Tiranes e sidomos periferive satehere nuk kemi te bejme aspak me nje qytet, dhe aq me teper me nje metropol, por me ate qe Fatos Lubonja do t’aquante “fjetore”.

Te thuash se eshte bere pune ne Tirane se u koqen kioskat eshte vertete qesharake. Dhe menyra e pasjellshme se si e servir Edi Rama kete trofe duke vjelle vrer ndaj paraardhesve te tij eshte teper e neveritshme. Kjo pasi ne kohen kur jane ngritur kioskat, situata politike dhe ekonomike ishte krejt tjeter. Vendi vinte nga nje izolim total, dhe nje ekonomi e centralizuar plotesisht ku “privati” nuk ekzistonte. Ateher u duhej dhene dore e lire individeve ne menyre qe te mund te fitonin njefare pasurie te cilen mund t’a investonin diku ne ndonje sektor te ekonomise. Vec kesaj populli kerkonte punesim, dhe me kioskat, ndonese pergjithesisht fiktiv, behej njefare punesimi. Normalisht qe kioskat nuk mund dhe nuk do te ishin definitive, do te vinte nje dite qe do te hiqeshin, ndonese per mua, ky proces nuk duhej te behej ashtu sic u be, por te ndiqej njefare gradualiteti, pasi nuk mund t’i hedhesh ne rruge njerezit brenda dites.
Por problemi qendron tek keto “kioskat” 13-15 kateshe, me leje qe bashkia lejon te ngrihen vend e pavend. Hajde shembi keto. Dhe per mua ky eshte nje nga shkaterrimet me te medha qe po i behen Tiranes. Le qe njehere keto pallate te cilave Edi u jep leje duke u marre nga nje shume te majme si takse (per arken e baskise, behet fjale per aspektin e dukshem te taksave te kripura te bashkise, se per ate te nendheshmin nuk eshte vendi te flasim), pra keto pallate shpesh ngrihen ne vende ku normat dhe rregullat e urbanistikes e ndalojne ne menyre te prere (shihni pallatin e ri qe ngrihet si perbindesh ne krah te pallatit te kongreseve, qe eshte nje katastrofe e vertete per vendin ku po ngrihet).
Ne mjaft deklarata te Kryetarit te sotem te bashkise, kam degjuar qe ai ben fjale per “vizionin e tij per te ndertuar lart”, gje qe sjell qe Tirana te mbushet me pallate shume kateshe. Dhe perse pra ky vizion?! Fare e thjeshte per t’u kuptuar, toka kushton, dhe duke lejuar pallate te larta, perfundimi do te ishte, “me shume paar ne arken e bashkise (nuk po them ne xhepat e kryebashkiakut).
Dhe cili eshte perfundimi?
-Nje trafik tmerresisht i renduar, ku duhet me teper se nje ore per t’i rene nje xhiro unazes.
-Nje ndotje e mjedisit ne mbi tre, kater fish nga qytetet me te ndotura te Europes (e cila shquhet per ndotje te madhe). Dilni nje xhiro ne malin e dajtit dhe po mundet gjejeni ku eshte Tirana ne mes te nje reje tymi qo do te shihni perballe!
-Mungese te ujit te pijshem neper shtepi, pasi normalish tubacionet e ujesjellesit nuk jane bere per te perballuar nje ngarkese te tille.
-Po keshtu edhe probleme jo te vogla me kanalizimet e ujera te zeza qe shperthejne here pas here duke parfumosur qytetin, apo edhe duke perlyer lagjet ku shpesh luajne femijet.
-nje mungese e theksuar infrastrukture ku perfshihen mungesa ne, hapesira dhe sheshe per te luajtur femijet, si dhe per te pushuar banoret, mungesa te theksuara per parkim, etj.
-mungesa e qetesise dhe e intimitetit ne shtepine tende pasi mjafton te hapesh dritaren dhe rrezik te hyje era e gazrave qe leshon komshiu perballe qe e ka dritaren perballe me tenden. (nejse, kjo ka edhe te mirat e veta se mund te shkembesh me komshiun cigare pa problem, se kaq ngjitur i bejne pallatet). Normalisht as qe behet fjale ketu per te zbatuar ligjet e ndertimit.
-lere pastaj estetiken e qytetit kur nje pallat eshte i shkurter, nje i gjate, nje i gjere e nje i ngushte, nje i kuq e nje jeshil, njeri kthyer ketej e nje andej. Te mos flasim per artin me te fundit te kryetarit, ate te bojaxhiut qe e ka bere qytetin si nje lunapark. Sigurisht e gjithe kjo panorame tregon me se miri shpirtin kaotik te shqiptarit, sidomos ne nje kohe postdiktatoriale si tranzicioni qe po kalojme.

Nuk po zgjatem me, por po e mbyll duke kerkuar qe te jemi me te ftohte dhe me kerkues ne gjykim dhe te mos genjerhemi nga fasada qe tentojne te fyejne inteligjencen e qytetareve edhe sikur vetem nga fakti qe jane lyer vetem nga ana e dukshme.

personazh

Valoris scriptorum

nuk kam ç'them mbi ate artikull, sepse tek e fundit flet vete. por ideja ime eshte qe kur te trajtohet nje argument te trajtohet duke patur si baze realitetin shqiptar, jo realitet virtual televizori.

konflikte te tilla shqipria, dhe sidomos tirana, ka dhe do kete akoma. sepse e tille eshte ambjenti e shoqeria shqiptare e sotçme. ku ta shesin shtepine ne filan vend, dhe ai vend neser pasneser del me probleme. qe mos ta zgjas shume, edi rama (edhe kushdoqofte xhanem) vepron ne nje situate te tille, kaotike, ku rregullat kane vlere gati me zero, dhe rrjedhimisht duhet te jesh ti ai qe ben rregullat. po deshe pranoje, po deshe jo, ky eshte realiteti shqiptar. nuk mund te pretendosh qe Rama te sillet ne menyre demokratike ne nje vend te tille, sepse nuk ka vend per ate lloj drejtesie qe kerkohet.

mua me beri pershtypje sesi Male850 kishte rreshtuar ato pikat ku kritikonte Ramen. po sa kollaj qe eshte! mjafton te shohesh modelet perendimore, aty ku kryebashkiaket jane pergjegjes per parregullsine me te vogel ne qytetin e tyre, e ja ku mund te marresh elemente per kritike ndaj punes se Rames.

e kam thene dhe ne nje teme tjeter mbi Ramen: eshte njeriu qe he per he po ben me shume se te tjeret ne Tirane.

pippo

Primus registratum

<span style="font-style: italic">e kam thene dhe ne nje teme tjeter mbi Ramen: eshte njeriu qe he per he po ben me shume se te tjeret ne Tirane.
</span>

ok dakort po jam i mendimit qe ka ardhur koha qe ne ate pozicion te qendroje nje person tjeter, sepse asnje problem nuk eshte zgjidhur thjesht jane kamufluar, dakort me ty qe ne ambientin shqipo eshte shume shume e veshtire te punosh, ketu rama ka shume pike ne favorin e tij, thjesht jam i mendit qe popullit i kane hedhur kocken e per vete te majte te djathte te gjithe bashke hajne mishin

komino

Valoris scriptorum

une jam dakort me ate qe thote se duhet te perdorim edhe shqisat e tjera

ne fakt tirana vinte era shurre kudo qe te shkoje

ja e perdorem dhe kete shqisen e te nuhaturit

cfare shqise tjeter kerkon te perdor tani

te degjauarit?
Po ti vete the qe shumica e pranojne se rama ka bere pune te mire
(ja ku e perdorem dhe kete shqise)

Une jam shume i lumtur qe shqipetaret kane arritur deri aty ka te kerkojne me teper nga bashkia

Ishte edi ai qe na solli ne kete pikenisje (pak kohe me pare do te trajtonin problemet e bashkise si trajtohen sot ato te qeverise ne pergjithesi- EH MIRE E KE PO KETU NUK KA SHTET -thone rendom kur diskuton)

dikush tha qe edi ka punuar mire po ka ardhur koha ta nderrojme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PSE?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nga doli kjo teori????????????!!!!!!!!!!!!!!!

Ai po vazhdon te punoje mire
shrug.gif

Per ata qe kane nostalgji per shurrtoret para selise se PD nuk kam c'them. Me vjen shume keq per ju

Ps. keni shkuar ndonjehere tek bashkia per te marre ndonje certifikate? Pasi te shihni nivelin e sherbimit atje do te thoni se shqiperia nuk eshte shume larg perendimit ne ate aspekt.

komino

Valoris scriptorum

sinqerisht qe nuk arrij te kuptoj fare dallaverexhinjete ketu une

Kot lodheni se nuk do vije njeri tu thote &quot;hajde provoje ti njehere&quot; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Tirana ka hyre ne rrugen e zhvillimit e ju mund te kerkoni cfare te doni por nuk mund te mohoni punen e bere se eshte aty para jush e ben MUUUUU.

Nuk di a e keni ndjekur fushaten elektorale per bashkine tiranes. Ne forumin e edit ( www.edirama.com.al ) u ngriten nga shume diskutues probleme, kritika e ide per te ardhmen.
Ata qe kane ndjekur punen e bashkise ne keto vite kane pare se shumica jane marre parasysh. (psh kanalet rezerve per kalimin e kabllove ne rruget e reja apo te restauruara)

PS. kur do i nxjerri sala ato dosjet mo se hengri shpirtin? &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Kondrapedali

Kondrapedali

O Gysi, Gysi! Oh sa gabim që je! Këtyre njerëzve nuk u mungojnë shqisat mor djalë ashtu siç thua ti! Ja Gene na e provoi, ai e kishte ndier erën e shu.rrës, kishte dëgjuar edhe bisedat, kishte parë edhe ndryshimet, e plot të tjera jam i sigurtë!

Ajo që u mungon këtyre njerëzve është gjysma e trurit, pikërisht ajo gjysëm që dallon njeriun nga pjesa tjetër e gjallesave :tipsy: !

Gene, Edi e filloi me yxhym se nuk e dite se për sa kohë ishte dhe nuk kishte mundësitë financiare të të tjerëve (PS) kështu që nuk kishte kohë për të hum! Ai ka mbledh në një kohë rekord aq pare sa të &quot;konkurrojë&quot; Tosin edhe në arenën politike!
Por edhe kjo është aparente!
Duke qenë se njerëzit urrejnë Tosin, dhe Edi që ka &quot;ndërtuar&quot; Tiranën urren Tosin, i bie që URRRRAAAA, të votojmë për Edin!
Dhe toçat (fatkeqësisht shumica) e hanë dhe votojnë për Edin, dhe unë apo Gysi (më duket se ke moshë të afërt me Edin ti Gysi, apo jo?) duhet ta durojmë nën pushtetin e asaj që quhet &quot;Demokraci&quot;! E shef Gene përse nganjëherë unë e kam inat demokracinë? Pasi ajo vendos duke u bazuar tek inteligjenca e masës (ku bë pjesë edhe ti) që është baraz me normalen për të mos e tepruar!

Bukuroshja

Primus registratum

Duket me e bukur se qytetet e tjera te shqiperise dhe me e bukur se tirana e vjeter.

Renea88

Primus registratum

ate qe fatos Lubonja do e quante fjetore..........ka vite qe degjoj komentet dhe idete e Fatos lubonjes.Kam nje pyetje cfare ka bere ky njeri pervecse llap e kritikon te tjeret.Puna e Edi Rames duket me vepra e jo me fjele. Perpara se te flase fatos lubonja duhet te tregoje c eshte i zoti te ndryshoje me vepra por sic duket ngelet ne gjak pinjoll i ideologjise komuniste si babai i tij.

Male850

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] O Gysi, Gysi! Oh sa gabim që je! Këtyre njerëzve nuk u mungojnë shqisat mor djalë ashtu siç thua ti! Ja Gene na e provoi, ai e kishte ndier erën e shu.rrës, kishte dëgjuar edhe bisedat, kishte parë edhe ndryshimet, e plot të tjera jam i sigurtë!

Ajo që u mungon këtyre njerëzve është gjysma e trurit, pikërisht ajo gjysëm që dallon njeriun nga pjesa tjetër e gjallesave :tipsy: !

Gene, Edi e filloi me yxhym se nuk e dite se për sa kohë ishte dhe nuk kishte mundësitë financiare të të tjerëve (PS) kështu që nuk kishte kohë për të hum! Ai ka mbledh në një kohë rekord aq pare sa të &quot;konkurrojë&quot; Tosin edhe në arenën politike!
Por edhe kjo është aparente!
Duke qenë se njerëzit urrejnë Tosin, dhe Edi që ka &quot;ndërtuar&quot; Tiranën urren Tosin, i bie që URRRRAAAA, të votojmë për Edin!
Dhe toçat (fatkeqësisht shumica) e hanë dhe votojnë për Edin, dhe unë apo Gysi (më duket se ke moshë të afërt me Edin ti Gysi, apo jo?) duhet ta durojmë nën pushtetin e asaj që quhet &quot;Demokraci&quot;! E shef Gene përse nganjëherë unë e kam inat demokracinë? Pasi ajo vendos duke u bazuar tek inteligjenca e masës (ku bë pjesë edhe ti) që është baraz me normalen për të mos e tepruar! [/qb]
Ne kete moment, do te thosha se ate qe po thote Kontra (edhe pse un po &quot;flase me gjysem ze&quot; qe te pakten te mos me degjoj ai) jane me se te verteta.
&lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
Me te vetmin pike ku trajton inteligjenzen e mases.

Kondrapedali

Kondrapedali

He Male! Të erdhi omël ajo puna e masës? Por ti harron or djalë që ai babai yt shpirtëror nuk arriti t'i zhdukë të gjithë intelektualët!
Por çështja e masës është e vërtetë dhe shfrytëzohet paturpësisht nga politikanët të cilët në shumë raste nuk e drejtojnë masën andej nga duhet por i nënshtrohen asaj (fillimisht)!
Fakti që ti je komunist e unë anti-komunist nuk do të thotë që të mos jemi të një mendje asnjëherë por që edhe po qemë të një mendjeje mbi një subjekt, unë prapë komunist e këlysh komunisti do të quaj (megjithëse komshinj).

P.S.Shkencat e Natyrës o rryp është fakulteti në të dalme të Brrakës, në bulevard, afër stacionit të trenit!

Male850

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] He Male! Të erdhi omël ajo puna e masës? Por ti harron or djalë që ai babai yt shpirtëror nuk arriti t'i zhdukë të gjithë intelektualët!
Por çështja e masës është e vërtetë dhe shfrytëzohet paturpësisht nga politikanët të cilët në shumë raste nuk e drejtojnë masën andej nga duhet por i nënshtrohen asaj (fillimisht)!
Fakti që ti je komunist e unë anti-komunist nuk do të thotë që të mos jemi të një mendje asnjëherë por që edhe po qemë të një mendjeje mbi një subjekt, unë prapë komunist e këlysh komunisti do të quaj (megjithëse komshinj).

P.S.Shkencat e Natyrës o rryp është fakulteti në të dalme të Brrakës, në bulevard, afër stacionit të trenit! [/qb]
Mor rryp i rrypave,
lol.gif
nuk ka qene pjese e Brrakes Shkencat e natyres
devil.gif

Megjithate persa i perket asaj qe the me siper duhet te pohoj qe jam dakort me ty (or fashist i ndyre
devil.gif
) vetme ne nje pik nuk jame dakort, ate te intelektualve, sepse sipas te dhenave pjesa me e madhe e intelektualve iku pas viteve 90. Tashti kemi intelektualet e rinje qe kane bere shkollen naten. Por siç e di edhe ti, <span style="font-weight: bold">kungulli qe eshte kungull, do djell qe te piqet.</span>
Shnet

Male850

Primus registratum

Ja edhe si komentohet lajmi i sotem nga korriri on line:

Nje mesoburre pohoi dje per &quot;Korrieri&quot;-n se, &quot;vete, Edi Rama me ka thene shprehimisht se shtepite nuk do te prishen. I ka thene keto fjale, ne kohen qe bente fushaten. Ne jemi dakort qe rruga te behet, edhe kanalizimet e te gjitha. Por me pare le te bejne legalizimet, po i ra edhe shtepise le ta prishe. Por jo ne kete menyre qe te nxjerin njerezit ne rruge, kemi 13 vjet qe kemi ardhur, dhe ato leke qe kishim i kemi futur ne shtepi. Ne ose do vdesim per shtepiat, ose ndryshe nuk ka, pa i legalizuar.

no coment

pippo

Primus registratum

Ju i shifni problemet gjithmon nga pikepamja politike, nejse une ngelem i mendimit qe çfare eshte bere gjate periudhes qe eshte ne drejtim te bashkise Edi Rama 70% leke te hedhur kote 30% ndoshta pune e mire, akoma se keni kuptuar qe tirana po mer fund si qytet, gezoheni si jevgjit tu pa bojra bojra.....

e mos filloni te thoni pse nuk e beri ky e pse nuk e beri ai se çdokush jep iden e tij, e ketu per te dhene pikepamjet tona jemi.
......... po shtepia fillohet nga themeli jo nga bojrat .............. .

Male850

Primus registratum

Fillimisht postuar nga faithless:
[qb] Ju i shifni problemet gjithmon nga pikepamja politike, nejse une ngelem i mendimit qe çfare eshte bere gjate periudhes qe eshte ne drejtim te bashkise Edi Rama 70% leke te hedhur kote 30% ndoshta pune e mire, akoma se keni kuptuar qe tirana po mer fund si qytet, gezoheni si jevgjit tu pa bojra bojra.....

e mos filloni te thoni pse nuk e beri ky e pse nuk e beri ai se çdokush jep iden e tij, e ketu per te dhene pikepamjet tona jemi.
......... po shtepia fillohet nga themeli jo nga bojrat .............. . [/qb]
E bukur

Gysi

Primus registratum