E verteta mbi Programin prej 14 pikave te Presidentit amerikan W.Wilson

ilirjan

Primus registratum
Re: E verteta mbi Programin prej 14 pikave te Presidentit amerikan W.Wilson

Henri Kisinger, ka bere nje plan"teper sekret" per ballkanin , ku synohet asimilimi i shqiptareve ne popujt qe e rrethojne.
Sipas tije gjithe pengesa per paqe ne ballkan qendron tek kombi shqiptar, tek gjuha e tij, rraca , kultura, ekonomia ne sherbim te shqiptareve.
Keshtu SLLAVET, GREKET, TURQIT, kane marre "lejen" (nga USA natyrisht), per sabotimin e kombit shqiptar ne shtetformim, ekonomi, kulture, gjuhe.

kastriot

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Cicero:
[qb] O kastriot si perfundim po deshe na bej nje permbledhje te shkurter ne shqip qe ta marrim vesh se per ca behet hall.per anti-amerikanizem apo mos do te denoncosh gje Willin ne Hage per krime ndaj Shqiperise ose e kunderta ta shpallesh Hero Nderkombetar per sherbimet e pashlyeshme qe i ka bere popujve te Europes me ate traktatin e tij te famshem.
pershendetje [/qb]
Se pari si mund te behet fjale per anti-amerikanizem neqofte se zitohet presidenti amerikan????
Sigurisht si shqiptar une kam te drejte te kundershtoj, ne kete rast te ve ne dukje, politikat qe kane qene dhe jane ne kundershtim me interesat e vendit tim. Juve "amerikaneve" pra nuk ka pse tjua "djegi luga buzen" mbasi nuk mund te mbulohet dielli me shohse.
Ju keni perfunduar si Struzi perpara rrezikut dhe doni ti mbushni mendjen vetvehtes se keni patur ose keni "miq" njerez qe perfaqsonin politika te tilla si programi prej 14 pikash te presidentit amerikan W. Wilson.
Ndersa persa i perket "sherbimeve te pashlueshme" qe Wilson me programin e tij u paska bere popujve te Europes(Shqiperia,Bosnja, Gjermania, Austria,Hungaria etj. nuk duhet te jene simbas kesaj llogjike vende europiane mbasi nuk perfituan nga ky program)aty ke pjeserisht te drejte, sodomos kur vjen fjala per Serbine ne piken e XI kur asaj dmth. Serbise i sigurohet nje dalje e lire dhe e sigurte ne det. "Serbia accorded free and secure acces to the sea;"
Por edhe vende te tjera si psh. Franca dhe Anglia paten perfitime kolosale mbasi ne baze te ketij programi ju be e mundur te ndanin kolonite ne Afrike midis tyre si edhe te shendrronin pjesen me te madhe te vendeve dmth te popujve te perandorise osmane ne zoterime koloniale dmth. koloni. Frutet e kesaj politike neo-koloniale qe shpallte programi prej 14 pikash i presidentit amerikan W.Wilson ishte dhe Protektorati italian mbi Shqiperine ne vitet 20 te shek. te 20-te. Kunder kesaj politike Populli shqiptar derdhi gjak ne luften e tij kunder kolonialisteve italiane ne te ashtuquajturen "Lufta e Vlores".

gentilushi

Primus registratum

Juve "amerikaneve" pra nuk ka pse tjua "djegi luga buzen" mbasi nuk mund te mbulohet dielli me shohse.
Ju keni perfunduar si Struzi perpara rrezikut dhe doni ti mbushni mendjen vetvehtes se keni patur ose keni "miq" njerez qe perfaqsonin politika te tilla si programi prej 14 pikash te presidentit amerikan W. Wilson.
------------------------------------------------
Lexo Kastriot!
E para e punes une nuk jam as amerikan as anti-amerikan.per ata nuk me rr...et hic dhe as kam ndonje interes me ata,ne qofte se me je drejtuar mua.Sa per friken ndaj ketij rreziku qe se marr vesh perse u frikesokam si pune e strucit.nuk frikesohem aq kollaj nga llafet e nje presidenti qe ka vdekur kushedi sa vjet me pare.
Shprehu me mire vella se une nuk e kuptoj cdo te thote "ska pse tju djegi luga buzen mbasi nuk mund te mbulohet dielli me shoshe"

kastriot

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Cicero:
[qb] Juve "amerikaneve" pra nuk ka pse tjua "djegi luga buzen" ..------------------------------------------------
Lexo Kastriot!
E para e punes une nuk jam as amerikan .... [/qb]
Meqe nuk je "amerikan"(domethenien e thonjazve ma merr mendja qe e kupton /pf/images/graemlins/wink.gif )nuk ke arsye te pergjigjesh mbasi une e kisha me "amerikanet" tane qe enderrojne ti ngrejne presidentit te tyre nje permendore ne Shengjin /pf/images/graemlins/tongue.gif pra ti heqin ketij qyteti emrin e shenjt Gjinit dhe ti vene emrin e Djallit Wilson /pf/images/graemlins/tongue.gif :goofy:

L

LIZA

Guest

Kastriot ja ke fut kot!

Sërbia ka pasur një marveshje të fshehtë me Italinë mbi të cilën pranohej një hekurudhë deri në Durrës, pra që do kalonte dhe nëpër Shqipëri, asnjëherë askush nuk shkroi mbi çterma do bëhej.
Dalja në det është dhe sot e kësaj dite ajo që shkakton pështjellime e që s'ke pse i ve aq pikpyetje, kur ke një shtet sërbizi që e mbajnë me zor. Një pikë e planit 14 pikësh ju thotë jo të gjithë marveshjeve të fshehta.
Shqipërisë pavarsia ju njoh në vitin 1913 e kur në 1918 Willsoni flet për autonomi të joturqeve në Perandorinë Otomane rrëmo mirë nëpër qitape e gjeji cilët janë dhe ku janë.
E nëse e gjen postoje dhe fjalinë e Willsonit: "... unë vetëm një zë kam dhe atë e kam në favor të Shqipërisë...".

N

nocti nuns

Guest

The cable apparently resulting from this demarche is dated July 12, 1918, and on the face of it certainly confirms the position which the President took in enunciating the eleventh of the Fourteen Points [guaranteeing Balkan states free access to the sea], the world-wide Magna Charta of all the at-present submerged peoples. The cable reads:

I am confident that neither you nor the noble people of Montenegro will allow yourselves to be cast down by the present untoward situation but that on the contrary you will have implicit confidence in the firm determination of the United States government and people that in the final, certain and assured victory, the integrity and the rights of Montenegro will be recognized and safeguarded.
Woodrow Wilson

Marre nga:

Bonsal,Stephen;Suitors and Suppliants: The Little Nations at Versailles, Chapter V: King Nicholas of Montenegro and Essad Pasha of Albania: The Black Mountain Folk vs. the Sons of the Eagle

Ps: Jo per ndonje gje por le te na sqarojne keta amerikanet tane, se si na ka dashur dhe na ka mbrojtur Wili,presidenti i atehershem amerikan. /pf/images/graemlins/tongue.gif