E dyta prishje me kinen

preator

Primus registratum
Re: E dyta prishje me kinen

Europa bile eshte shume pishman per Republikar Amerikane te Bananeve te Europes Lindore ne kufi me Rusine te cilat vegjetojne me paret e Europes se Vjeter dhe ne shkembim destabilizojne marrdhenieve Europe-Rusi!
Nuk shoh se pse do te donin te pranonin nje shtet mistrec dhe mosmirenjohes si Shqiperia. Ju kujtohet se si Nano-hajduti i kujtoi Normandine Frances me qellim qe te tregonte besnikerine ndaj Washingtonit?
Bile edhe nga pikepamja ekonomike thjesht po ta shohesh "ndihma amerikane" per Shqiperine ka qene thjesht presioni per te shkaterruar ekonomine shqiptare. Shpesh Shqiperia ka beshtyre mbi pjaten e supes se dhuruar nga te tjere, por nje dite qiraxhiu takohet me hanxhine........
Nje shtet zgjebarak si Shqiperia ben me mire te shohe interesin e vet dhe te mos ngatrrohet me sherret qe ka USA me Dragoin apo Ariun!

tntn

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
tntn
sipas teje duhet ti dorezojme 4 muslimanet Kineze e ti pushkatojne ne ndonje stadium mbushur me pionere!!!

[/ QUOTE ]

...jo te keqen xhaxhi, Shqiperia s'ka pune as me kinezet, as me marrje ne dorezim te kinezeve, as me dorezim te kinezeve! po hajde futja ne tru kete logjike te thjeshte atij trungut, Besnik Mustafajit! /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

Sa per industrine Kineze ne Shqipni eshte blere me KLERING (kromi shqiptar shkonte ne Kine 40 vjet rresht)
E per fabrikat e uzinat Kineze dihet sesa funksionale jane , kane ngelur si varreza....shteti shqiptar duhet ta hedhi ne gjygj nderkobetar Kinen (per borxhet qe ka Shqipnia kundrejt verdhacukve)

[/ QUOTE ]

...po ti mir qe s'merr vesh hic nga ekonomia dhe je qamet mosmirenjohes, por qeke edhe racist mer daj!! Ku te jan mbledhur gjith kto te keqia!!!! /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Ej, po sikur me fol me kom në tok dhe brenda mundësive reale të Shqipërisë e të Berishës?

Së pari, Berisha e provoi në kurriz zemërimin e Daj Samit dhe këtë e ndjeu në kurriz gjithë vendi. Merikonit nuk i rruhet shum se si shkon Shqipëria. I takon Shqiptarëve që edhe të tërhiqen para presioneve për të ruajtur stabilitetin në vend (dhe Sala kolltukun). Pra si lëvizje politike nuk ka të sharë.
Cilat janë të mirat e të këqiat e kësaj lëvizjeje? Duhet pritur për të parë. Sigurisht që e mira është që Shqipëria të jetë vend i panvarur në vendimet e saj por fakti është që këtu ndahej shapi nga sheqeri (kot ja fus dhe unë se nuk e di presionin që është bërë pranë qeverisë për këtë punë). Shqipëria (Berisha) nëse dilte kundër SHBA edhe kësaj here mund të kompromentonte rëndë të ardhmen e saj.

Së dyti, sot për sot, Kina nuk ka ndonjë rëndësi të veçantë ekonomike apo politike me Shqipërinë. Me të vërtetë që 1/4 e lidhjeve ekonomike të Shqipërisë janë me Kinën por ato i takojnë kryesisht sektorit privat dhe nuk preken nga marrëdhëniet mes shteteve.

Në aspektin politik, Kina e ka deklaruar veten mëse një herë që nuk e përfill Shqipërinë (rasti i Kosovës ndër të tjera).

Së treti, SHBA mund të na ndihmojë (se me ç'kosto duhet parë se mund ta hamë më gjatë se krahu) aktualisht më shumë se Kinezi.
Duke qenë në Evropë kemi mundësinë të shmangemi nga një përleshje (nuk them me armë) mes dy gjigandëve e të drejtohemi nga kurva plakë.

Pra ajo që unë po them është që në varësi të rrethanave në të cilat është kryer marrja në dorëzim e kinezëve (presione, lutje apo oferta të pakundërshtueshme) është më mirë që të mos përzihesh fare. Por në pamundësi është shumë herë më mirë të mbështesësh SHBA se Kinën.

tntn, na nxorre mallin me gjithë ato vepra që përmende. Por mos harro që ato janë paguar tepër shtrenjtë! Kujto revolucionin kulturor.

preator

Primus registratum

Ketu nuk po kerkon askush qe te "zihemi" me kete apo me ate. Ne menyre diplomatike (ashtu si dhe nja 20 shtete te tjera europiane) mund te refuzohej kjo "pako dhuratash" amerikane meqe automatikisht do sillte krize marrdheniesh me nje fuqi te trete (Kina)!
Nderkohe me shume diplomaci mund ti kujtohej padronit (qe nuk eshte se po na mban me buke, perkundrazi) qe Shqiperia ka cuar ushtare ne Afganistan dhe Irak dhe nuk eshte se USA ka kontribuar qofte ne ndonje pjate fasule per ushtaret, pa le pastaj ne rast se vritet apo gjymtohet ndonje arnaut trim e liridashes.......
Pra mund tu lihej te kuptohej qe cdo gje ka nje kufi......
Neser "vellezrit" amerikane mund ti kerkojne Korcen e Gjirokastren (hipotetike kjo) Berish-mavrise ne shkembim te ndonje avantazhi me Greqine.....
Ne prape peqe-lepe?

bsh

Primus registratum

E di si eshte puna, ne s'kemi mender breke ne b* edhe duam te bejme me demek politike te jashteme...po cna duhen ne kinezet e sterkinezet kur ne kemi problemet e brendshme me oke?! /pf/images/graemlins/eek.gif
s'ka rendesi se kush ka te drejte apo jo, vendi yne eshte ne pike te hallit edhe nuk mund ti lejoje vetes te pozicionohet ne situata te tilla pike muhabeti /pf/images/graemlins/smash.gif ...keto veprime qe po bejne keta jane idjotesira te papara prej diletanti...Sala te rregulloje krizen energjitike edhe papunesine ne vend edhe jo te dal avokat i 5 kinezeve myslimane se mesa di une gjykata qe merret me keto pune eshte akoma ne Hage edhe ska ndermend te transferohet ne Tiranen tone heroike...

Kondrapedali

Kondrapedali

Preator, ky diskutim nuk mund të bëhet i ndarë nga një kontekst preçiz. N.q.se Sala i ka pranuar 5 kinezët si dhuratë atëherë është gomar (që edhe mund të jetë). Por unë e pata fjalën në rastin që mund të ketë patur presione, kërcënime, oferta, etj. dhe Salës i DUHEJ të zgjidhte.

Pra muhabeti është goxha hipotetik. /pf/images/graemlins/shrug.gif

komino

Valoris scriptorum

ti e ve akoma ne dyshim faktin se sala dhe ministri i tij i jashtem jane dy gomere????!!!!!

sa per sqarim
shqipetaret nuk vuajten zemerimin e amerikes por megalomanine e berishes (nese e kishe fjalen per '97) dhe nuk kuptoj se si dole ne perfundimin se konflikti me kinezet na afron me europen.

Mbase ka nga ata qe nuk e kane kuptuar akoma pse po bashkohen shtetet europiane

komino

Valoris scriptorum

Nderkohe kina i ka bllokuar vizat te gjithe zyrtareve shqipetare.

komino

Valoris scriptorum

Kina nuk ka c'i ben amerikes

e keni parasysh ate shprehjen e urte popullore : kur nuk ke c'i ben gomarit i bie samarit!

komino

Valoris scriptorum

Une shpresoj qe kjo te mos jete nje rruge pa kthim

Shpresoj qe akoma te mos jete marre nje vendim perfundimtar per dhenien e azilit politik por nje strehim i perkohshem ne pritje te shqyrtimit te situates (do te ishte nje proces normal). Pas kesaj mund te shihen marreveshjet shqipetaro kineze ne lidhje me extradimin - nje proces qe mund te zgjase nje 10 vjecar te mire apo edhe me teper kur ceshjta te perfundoje ne gjykatat shqipetare.

nese eshte dhene azili, ka ndonje institucion te drejte te kerkoje rishikimin e procesit?

Fatkeqesia eshte se ne arenen nderkombetare te gjithe shqipetaret tani duhet te mbeshtesin berishen ne kete idiotesi.

Kondrapedali

Kondrapedali

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Gene, hipotetikisht, Sala ka fituar mbështetjen e SHBA dhe të Evropës (nën rrogoz).

Evropa nuk është anti-amerikane por është rivale e SHBA. Kjo s'do të thotë që kush renditet në krahun e SHBA bëhet armik i EU. Ujqit e mbajnë njëri-tjetrin se shohin leverdinë e përbashkët.

Shqipëria duhet të kërkojë garancira nga perëndimi për të patur mbështetjen e tyre në këtë çështje. Në luftën për kontrollin e Ballkanit duket se ka superioritet SHBA dhe dalja në krah të Kinës (edhe asnjanësia mund të interpretohet kështu) do të ishte e dëmshme për Shqipërinë.

preator

Primus registratum

Kondre! Kam frike se e mbivlefteson rolin e Shqiperise ne skenaret amerikane ne Ballkan (Kosove). Nderhyrjet ata i bene jo se i preu barku per ne por per nje sere faktoresh qe nuk eshte vendi ketu te zgjatemi. Pra cilido te qe qendrimi shqiptar, NATO do e bente ate qe beri..
Pra, veprimi i fundit i Sales vec nje vetoje te mundshme (deri tani egzistonte shpresa e abstenimit) dhe humbjeve ekonomike nuk do i sjelle gje te mire Shqiperise.
Te jesh i sigurt se edhe me kaq sa ka bere Shqiperia per te telallosur pozicionet kriminale amerikane ne Europe, dhe per te cuar mish per top shqiptare ne Azi e Lindje te Mesme ka bere me shume se shumica e "aleateve amerikane".
Ceshtja eshte qe kur USA gjen servile e budallenj qe jane gati te shesin interesin kombetar per te marre nje flete-lavderimi nga USA, pse te mos i shfrytezoje?
Se sa konsiderate ka USA, apo sa "xhan" na ka duket nga dekonspirimi qe u beri tutkuneve shqiptare (Berish/Mustafajt) kur nderkohe shqiperia po mundohej te luante rolin qe i pershtatet (ate te kllounit) duke deklaruar se keta 5 kineze na i solli Babagjyshi i Vitit te Ri ashtu rastesisht ne Rinas, Departamenti i Shtetit deklaroi si pa gje te keq marrveshjen USA-Shqiperi duke e vene shqiperine totalisht ne qender te terbimit te ligjshem Kinez!
Kondre! Kjo gafe qe s'e ze as kalemi, do kujtohet ne librat e historise se diplomacise si rast klasik diletantizmi ne manaxhimin e Politikes se Jashteme.

Kondrapedali

Kondrapedali

Ore, po qe se është kryer ky veprim vetëm që të tregohet Sala si mbështetës i politikës amerikane, haram i qoftë.

Ajo që thashë në lidhje me kontekstin e thashë duke hipotetizuar që SHBA ka ofruar diçka që Berisha nuk "mund" ta refuzonte ( mund të jetë edhe mbështetje politike në zgjedhjet e ardhëshme).

Që e mira është asnjanësia kjo nuk diskutohet /pf/images/graemlins/shrug.gif.

JAVA

Primus registratum
Re: E dyta prishje, kina vazhdon diktaturen

Kinezet kane kerkuar strehim politik dhe eshte shume e drejte tu jepet, ata duan nje vend ne te cilin mund te ushtrojne besimin e tyre fetar lirisht dhe kete nuk mund t'jua mohosh.
Kina i quan terroriste, le te ofroj provat se jane te tille dhe le ti marri dhe ti ekzekutoj.
Sa per pozicionin e Qeverise Berisha nuk me duket se ka ndonje te keqe dhe jodiplpomatike.
Rregullat jane Rregulla dhe duhen respektuar konventat te cilat Shqiperia i ka nenshkurar.

preator

Primus registratum

Komik eshte fakti qe Afganistani u sulmua dhe u pushtua pikerisht se kur USA u kerkoi Binin, ata thane qe na jepni provat se ky eshte ai qe rezoi kullat dhe ne do ta dorezojme......
Sikur Kina te vepronte si USA, i binte qe arnautet te pastronin nga bajgat dhe kakerdhite strehimet dhe bunkeret qe u beri Enveri dhe te prisnin frytet e operacionit Kinez "Cing ci bum bau" - "Shtypja e kokes minjve te veckel Skipetare".....
Eshte fat qe ka vetem nje shtet terrorrist (USA) ne bote se ku do futeshim pastaj.......

Kondrapedali

Kondrapedali

Pikërisht kjo është edhe ideja ime të cilën e kam shprehur edhe më parë. Kjo më shtyn të them që bëri mirë Sala që i pranoi kinezët e Amerikës se ndryshe mund ta kishte pësuar si në 97-ën e bashkë me të edhe shqiptarët.

Kur këpucën e ka tjetri ja leverdis të bindesh /pf/images/graemlins/winkwink.gif!

komino

Valoris scriptorum

Gene, hipotetikisht, Sala ka fituar mbështetjen e SHBA dhe të Evropës (nën rrogoz).

Evropa nuk është anti-amerikane por është rivale e SHBA. Kjo s'do të thotë që kush renditet në krahun e SHBA bëhet armik i EU. Ujqit e mbajnë njëri-tjetrin se shohin leverdinë e përbashkët.

Shqipëria duhet të kërkojë garancira nga perëndimi për të patur mbështetjen e tyre në këtë çështje. Në luftën për kontrollin e Ballkanit duket se ka superioritet SHBA dhe dalja në krah të Kinës (edhe asnjanësia mund të interpretohet kështu) do të ishte e dëmshme për Shqipërinë.

[/ QUOTE ]

Mua nuk me intereson aspak se cfare perfiton sala per vete.

Me intereson se cfare mund te humase shqiperia.

-europa dhe amerika jane "rivale"
- eurupes i duhen marredheniet paqesore me kinen
- europa nuk mund ti lejoje vetes te fuse ne shtepi nje "virus" te politikes nderkombetare si shqiperia qe mund te kete me shume pasoja se virusi i shpendeve.

Nuk besoja se kina do te arrinte deri aty sa tu hiqte zyrtareve shqipetare te drejten e vizave. E kuptoni besoj qe eshte gje e rende!!!!!!!!!!

OROSHI

Primus registratum

E cfare e gjeti Dullen i cili luftonte i vetem kunder imperializmit dhe social-imperializmit boteror?Nuk la vend pa provokuar,share,vrare,eleminuar,zhdukur nga faqja e dheut...dhe prapseprape nuk ia mori askush seriozisht!

Hollesite dhe marreveshjet qe mund te jene bere per mbajtjen e 5 kinezeve,ne nuk i dime!
Mund te jete puna me thelle!
Gjithsesi kinezet dhe politika e tyre kane qene anti-shqiptare gjate ketyre 16 vjet demokraci!
Industria qe sollen kinezet ne Shqiperi ka qene industri varrezash,nje ekonomist i asaj kohe ka shkru per kete!

Gene,tek politika shqiptare nxjerr koken nganjehere edhe tradita shqiptare,qe ti i quan mesjetare!
Sikur ne te kthenim 5 kinezet mbrapsht,do ishim burracaket me te medhenj ne bote,mbasi as prishim ndonje tregti,dhe as nuk ndikojme fare ne bursat Evro-boterore!
Amerika,duke njoft keto tradita,i ra deres se shqiptarit dhe i tha:tjeta juj burra...kam pru 5 kinez qe po don me i vra hasmi..a po i mbani ne bese? /pf/images/graemlins/laugh.gif
Te ishte Nano do i kishte thene:ik ere pirdhu me gjith kinezet /pf/images/graemlins/laugh.gif,te paguajne nga 5 mije dollare e t'i fusim ilegalisht ne Angli,e t'ua leme kopilin tek dera anglezeve /pf/images/graemlins/lol.gif

Ergler

Primus registratum

Me thene te drejten ardhja e qinezeve ne Shqiperi eshte si ta lerosh aren me tre qe thote populli.Por dicka qe ne nuk mund ta dijme eshte biseduar per te pranuar keta minj te verdhe.Me sa dij une do te gjendet nje zgjidhje edhe me ata qe me ndihmen e tyre ndertuam metallurgjikun ne Elbasan,Sode -PVC-n ne Vlore e plot varre te tjere te hapur.Po ju kujtoj edhe turbinat e hidrocentraleve qe i lyenin me boje siper dhe na i shisnin per te reja dhe kur dikush dyshoi dhe i gervishi u lexua Made in Germany 1941.
Nga sa kam informacion nga Shqiperia, dikush eshte paraqitur per ti terhequr qinezet e Ujgurit nga vendi jone.
Persa i perket kinezeve po ju kujtoj se ambasada e tyre ishte kthyer ne qender te strehimit dhe informacionit per shkijet serbe.Besoj e dini cberi nje aeroplan Amerikan i futi nje rakete dhe e beri hi me gjithe verdhacuke e shkije brenda.Cfare u tha;thjesht u be nje gabim se gjoja CIA na kishte dhene informata te gabuara dhe qinezet e mbajten me shendet.Kina edhe ne KS nuk eshte as mish as peshk,sepse vetem abstenon.Simbas disa analisteve dhe politikaneve USA mund ta njohin Shtetin Kosovar edhe ne menyre te njeaneshme.Me mbas kete do ta bejne edhe Europianet.Pra nuk duhet te trembemi nga minjte e verdhe. /pf/images/graemlins/tongue.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

[/ QUOTE ]

Mua nuk me intereson aspak se cfare perfiton sala per vete.

[/ QUOTE ]

Më duket se edhe unë për Shqipërinë kam folur por qeveria shikon edhe leverdinë e saj në këtë mes. Leverdia e qeverisë me të huajt i shërben edhe Shqipërisë në njëfarë mënyre.

Me intereson se cfare mund te humase shqiperia.

[/ QUOTE ]

Shqipëria mund edhe të fitojë nga kjo situatë. Çdo gjë varet nga ofertat që mund t'i jenë bërë asaj.

-europa dhe amerika jane "rivale"

[/ QUOTE ]

Nuk diskutohet kjo. Por më shumë se rivalë janë partnerë, sidomos karshi Kinës.

- eurupes i duhen marredheniet paqesore me kinen

[/ QUOTE ]

Nuk besoj se marrëdhëniet e Europës do prishen nga pranimi i 5 kinezëve në Shqipëri. Madje kjo nuk ka pikën e lidhjes me marrëdhëniet euro-kineze.

- europa nuk mund ti lejoje vetes te fuse ne shtepi nje "virus" te politikes nderkombetare si shqiperia qe mund te kete me shume pasoja se virusi i shpendeve.

[/ QUOTE ]

Deri kur të futet Shqipëria në BE do kenë kaluar shumë ujëra o Gene. Për më tepër që futja e Shqipërisë në BE nuk varet nga Kina. Shqipëria nuk mund të jetë virus për BE nëse ky i fundit e mbështet si pjesë të sajën.

Nuk besoja se kina do te arrinte deri aty sa tu hiqte zyrtareve shqipetare te drejten e vizave. E kuptoni besoj qe eshte gje e rende!!!!!!!!!!

[/ QUOTE ]

Këtë nuk e besoja as unë por mendoj që do arrihen marrëveshje të tjera që do e normalizojnë gjendjen (shpresoj).