E ardhmja jone,ne vendin tone

E ardhmja jone,ne vendin tone

si mendoni ju per te ardhmen ton ne shqiperia mund te jetojm gjithnji jasht shqiperis vetem per nje te ardhme a eshte e drejt kjo kur edhe ne kemi deshir te jetojm si te rinjt e botes afer shoqeris familjes per gezimin dhe per hitherimin dhe kush e ka fajn per kete jet trishtuse . :confused:

b.k.

Primus registratum
Re: E ardhmja jone,ne vendin tone

And I find it kind of funny, I find it kind of sad
These dreams in which i'm dying, Are the best I've ever had
I find it hard to tell you, I find it hard to take
When people run in circles its a very very
Mad World, Mad World

Eshte diskutuar shpesh ne albforum a do te ktheheni nje dite apo jo ne Shqiperi.

mua me duket se enderrat per te cilat jam larguar nga shqiperia jane ato qe me bejne te lumtur vetem ne shqiperi.

Ku do te gjejme lumturine nese e kemi koken ketej dhe andej, a mendoni qe eshte nje zgjidhje e pamundur, ose nuk ka nje zgjidhje. do te vazhdojme te endemi ne rruget e botes

bona

Primus registratum

qe me rri mendja atje gjithmone se mohoj dot por qe te kthehem atje kurre, kurre, kurre.
kur te behet drejtesi atje persa i perket mjeksise qe njerzit te mos vdesin kot atehere do kthehem une e para.

dikush per mendi :
TE PASTROSH BANJOT.
JA UNE JAM NJE NGA ATO QE KAM PASTRU BANJOT 10 VJET ME PARE.
me mire qe pastrova banjot dhe shkove ne shkolle dhe e kam punen persmari se sa te rri si shoqet e mija ne shqiperi qe nuk pranonje te pastrojne banjot por pranonje te paguajne per shpenzimet e tyre qe nga sapuni me la bycen duke shku neper hotele me biznessmenat.

thanks for your attention.

bolonjezja

Primus registratum

qe diten qe jam larguar nga Shqiperia,kjo ka qene nje nga pyetje qe kam degjuar me shpesh...dhe pergjigjia ime ka qene gjithmone:S'e di...Nuk e di.Kam nje vit qe nuk kthehem ne Shqiperi dhe s'e merrni me mend se sa me ka marre malli dhe per gjerat me te vogla...endrra ime do te ishte qe pasi te diplomohesha te kthehesha andej.....por deri atehere...duhet te kaloje shume kohe dhe mbase do te jete koha ajo qe do te vendosi...koha dhe fati.Ketu(larg Shqiperise )ndjehem e huaj,edhe pse kam dhe familjen time ketu...Kot nuk kane thene:guri i rende ne vend te vet... /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

Florus

Forumium maestatis

E ardhmja jone ne vendin tone :rolleyes: askush nuk mund ta thote me siguri kete gje...sidomos ata qe tani jane jashte shtetit bashke me familjen e tyre dhe qe jane rregulluar pak a shume
Sa per shprehjen guri i rende te vend te vet...ne pergjithesi ashtu eshte por jo gjithmone... :shrug:

Ardian Likaj

Primus registratum

Une isha kete vere ne Tirane mbas 7 vjetesh dhe u habita nga ndryshimet e medha qe kane ndodhur. Tirana ishte kthyer ne nje metropol Evropjan . Edhe Durresi,Fieri, Vlora,Saranda ishin zhvilluar shume. Nuk e di pse thone qe ka varferi ne Shqiperi , okej mund te kete ne province ... ne zonat veriore apo diku ne Shqiperin e mesme por varferia nuk dukej me ato mijera vila , pallate e ndertime te panumerta qe po beheshin gjitheandej.Vetem infrastruktura publike ishte pak dobet megjithese edhe akset rrugore po ndertoheshin gjitheandej.Brenda 5 deri 10 vjetesh Shqiperia do kete nje imazh te vertete Mesdhetar si Spanja apo Greqia

komino

Valoris scriptorum

thone qe ka varferi sepse bazohen ne statistikat zyrtare

ne shqiperi ndodhin shume gjera jashte ketyre statistikave

megjithate, varferia matet zakonisht me sherbimet publike te shoqerise
lagresia mesatare e femijes nga shkolla, transporti publik etj etj

Engjelli_Vdekjes

Primus registratum

o lal shqiperia asnjiher nuk ka me u rreegullu.as sot as ndonjihere sepse ne qe vine nga jasht ne shqiperi sa hyme ne dogane bje 10 euro po deshe me kalu.care u beke ketu u liru apo bje nai paket cigare apo gje tjeter.per care ti japim ?apo pse je me targa te huaja te vene gjobe kot apo gjera te tjera.shkollat ne shqiperi jane pertoke si universitet si gjimnazet se gjithandej shkolla blihet.shqiperine duhet ta bejme ne jo ato qe sjane shqipetare apo hajdute si salla e fatosi me shoke.

Iness

Primus registratum

Fillimisht postuar nga cuni:
[qb] ...sepse ne qe vine nga jasht ne shqiperi sa hyme ne dogane bje 10 euro po deshe me kalu.care u beke ketu u liru apo bje nai paket cigare apo gje tjeter.per care ti japim ? [/qb]
Cuni ti i jep ato 10 euro sepse do te kesh pashaporte te huaj... Shtetasit shqiptare nuk paguajne gje kur hyjne ne kufi. Eshte normale apo jo? :shrug:

Engjelli_Vdekjes

Primus registratum

o lal nuk ka rendesi une me pashaporte shqiptare hy ne shqiperi nuk hy me pashaporte tjeter.edhe me pashaporten tjeter qe kam edhe me ate pa leke hy ne shqiperi se i kane heq vizat me bullgarine shqiperia .kur vi ne shqiperi hy me pashaporte shqiptare edhe perseri leke me kerkojne jo mua po te tereve/o leke o cigare.pse mer me prostituita po punoj une

Mongoose

Primus registratum

Fahin e kane ata qe kane qeverrine ne dore edhe nuk rregullojne gjendjet shteterore. Shqiperia eshte vend shume i pasur me menerale edhe vajra. Shteti duhet te hapi pune qe ne mos ikim nga vendlindja tone.

Oh mountains of Albania and you, oh lofty trees!
Broad blossoming plains, you are in my thoughts day and night!
You fair highlands and you sparkling streams!
Peaks, hills, slopes, cliffs and verdant forests!
I shall sing of the herds you hold and feed,
Oh blessed places! How you nourish and delight me!

Naim Frasheri

Goca

Primus registratum

O malet e shqiperise dhe ju o lisat e gjate,
fushat e gjera me lule qe ju kam nder mend dite e nate
ju bregore bukuroshe dhe ju lumenj te kulluar
fusha , kodra , brinja ,gerxhe dhe pyje te gjelberuar
do te kendoj bagetine qe mbani ju e ushqeni,
o vendethit e bekuar , ju mendjen ma defreni...

M`u duk me e bukur ne shqip...

Mongoose

Primus registratum

Edhe mua ne shqip me pelqe me shume
po ska gje!

Kur dëgjon zëthin e s'ëmës qysh e le qengji kopenë,
Blegërin dy a tri herë edhe ikën e merr dhenë,
Edhe në i prefshin udhën njëzet a tridhjetë vetë,
E ta trëmbin, ajy s'kthehet, po shkon në mes si shigjetë,
Ashtu dhe zëmëra ime më le këtu tek jam mua,
Vjen me vrap e me dëshirë aty nër viset e tua.
Tek buron ujët e ftohtë edhe fryn veriu në verë,
Tek mbin lulja me gas shumë dhe me bukuri e m'erë,
Ku i fryn bariu xhurasë, tek kullosin bagëtija,
Ku mërzen cjapi me zile, atje i kam ment e mija.
Atje lint diell' i qeshur edhe hëna e gëzuar,
Fat' i bardh' e mirësija në atë vënt janë mbluar;
Nat'atje'shtë tjatrë natë edhe dita tjatër ditë,
Në pyjet' e gjelbëruar, atje rrinë perënditë.

Naim Frasheri

korcare o ic fare

Primus registratum

Edhe pse Europa mund te te duket shum e bukur apo te ofron disa mundesira qe shqiperia nuk ti ofron dot per mendimin tim si vendi yt ska.Shqiperine sta zvendeson asnje tjeter shtet.