Duhemi, por kemi fè te ndryshme!

Demian

Primus registratum
Pz kam qene ne te njejten situate edhe pse ia lejova vetes te lidhesha ngusht me nje ateiste qe sbeson aspak ne zot , por problemi im ishte qe E doja vajzen shume, por isha i lidhur me Perendine edhe me shume sepse shpetimi vjen nga ai , Prap se prap vazhdova te isha me te , por ne fund , u zhgenjeva nga ajo sepse filloj te me thoshte qe sjam i denjte per te , edhe pse deshironte te vazhdonte lidhjen pas fjaleve qe mi kishte thene .....Vendosa ta perfundoja lidhjen me vajzen ,Edhe pse me mungonte dita dites merja forcen me lutje , Perendia nuk te le kurr ne balt lutju Perendis , Dhe kerkoj ndihme , per nje vendim sa me te menqur , gjithashtu varet sa je i lidhur me perendine , sa afer ndihesh me te .Por Jam i sigurt qe lutjeve te sinqerta perendia i pergjigjet.

joetisti_

Locus omnem
Ne kete rast feja nuk eshte asgje tjeter vecse nje mendim i shruajtur qe mund te lexohet qarte. Dhe ka nje te mire. Se sa te te thote jam kjo e kjo, dhe mes atyre gjerave qe thote do te shtoje apo do te heqe patjeter dicka qe te dale e pranueshme, me mire meson cfare feje eshte dhe e di se cila eshte. Pastaj te mbetet ta vazhdosh ose jo lidhjen.
Pra jo vetem feja e kundert te sjell probleme, por edhe mendimet e ndryshme. Dhe sado qe mund te besosh se mendimi mund te ndryshohet me kalimin e kohes, s'ka dhe shume vertetesi. Dashuria e madhe e fillimit i anashkalon keto mosperputhje, por heret a vone dalin ne shesh dhe te bejne pershesh.