Dua të blej një foshnjë Shqiptare

ladouce2005

Primus registratum
Re: Dua të blej një foshnjë Shqiptare

gjithcka qe ndodh ne shqiperi behet me tragjike se kudo qofte. nuk diskutohet qe fakti i te shiturit te nje foshnjeje eshte te ulerasesh, por nuk jemi i vetmi vend i botes ku gjera te tilla ndodhin. kemi afriken shoqe te ngushte dhe konkurrente te forte, kemi italine e jugut me te njejtat probleme, kemi fshatrat e turqise po me te njejtat probleme. kemi nje ish bashkim sovjetik, gjigand, qe ka te njejtat probleme. shitje foshnjesh, femijesh pak me te rritur, vajzash nga 10 deri ne se di se cfare moshe, per prostitucion ose nje zot e di cfare.
puna eshte qe ky lloj trafiku eshte nje plage e shoqerise njerezore, dhe na vret te gjitheve, qofshim shqiptare ose turq, ose rus, ose whatever.
puna nuk eshte te ulemi e te shajme prinderit, familjet qe bejne "tregti" te tilla, puna eshte te kurohet shoqeria njerezore. por si?????
te punohet per mireqenien dhe edukimin i shoqerise dhe individit eshte nje hap. per kete duhet te luftojme ne, jo te shajme se sa te pashpirt jane njerezit.
a kemi ne ne shqiperi asistente sociale qe te shkojne dere me dere e te kontrollojne situaten familjare dhe ekonomike? s'egzistojne ne qytete, e jo me ne fshatra, ku ka akoma njerez analfabete, e jo me te kene pare televizor me ngjyra me sy!!!!
dhe me falni por c'hyjne hebrejte ketu? pse duhen gjykuar e pse duhet te mesojme ne nga ata? nga mesuan ata te jene solidare? nga jeta, jo nga te tjeret! e pra, ne kemi vuajtur aq shume si popull, e vetem solidare nuk jemi.
une vete nuk di c'te them, po eshte shume kollaj te gjykosh dike ne pike te hallit, per sa kohe halli nuk eshte i yti.
askush nuk i di arsyet qe detyrojne nje familje te shese foshnjen e vet, askush nuk i jep te drejte sidoqofte, por te ulemi ketu neper pc tona e te bejme sikur dime shume, s'me duket dhe aq me vend.
pastaj jo cdo artikull duhet besuar me sy mbyllur, jo te gjithe thone te verteten, ka shume genjeshtra qe i bejne gazetat te shiten, por e gjithe kjo s'do te thote qe keto probleme nuk egzistojne.

Savanah

Primus registratum

Te dashur miq! I lexova pergjigjet tuaja dhe i respektoj mendimet tuaja. Fatkeqsisht kjo tregetia e foshnjave eshte nje problem shume i madh ne Shqiperi, por s'mund ta gjykojme Shqiperine basuar ne nje numer te vogel te popullsise qe merret me kete tregeti. Ne japim mendimin tone dhe nuk gjykojme njeri, m.gj.th. une s'arrije ti kuptoj keto nena. Para nja dy javesh lexova klanin me temen "Si e shita foshnjen time". Nder te tjerat nena e foshnjes shpjegonte pse e shiti foshnjen. Une jam nene vete, por miqte e mi nuk ka ar, diamante apo leke qe te arrijne te blejne femijen tim. Une nuk arrije ta kuptoj si fle ajo nene naten. Dhe vitet do kalojne, por e shkreta nene breng do ta kete gjithe jeten. Nuk e di sa shqiptare e lexojne forumin, shpresoj nje numer te madh. Dua t'ju them te gjitheve se paraja te duket e embel, por mos harroni, se nuk eshte gjithcka. Mos harroni me sa halle dhe varferi na rriten neve nenat tona. Mos harroni sakrificat qe ato bene. Mbi te gjitha mos harroni qe jeni prinder, dhe eshte detyra juaj te zgjithni nese doni ti jepni nje te ardhme femijes tuaj. Ndoshta mund mos jete me e mira, por ju u perpoqet dhe bete ceshte e mundur. Te dashur miq se fundi dua t'ju them se jam shume krenare qe pata fatin te lind ne Shqiperi se atje mesova si ta perballoj jeten me te mirat dhe te keqiat e saja. Peshendetje te gjitheve. Naten e mire.

spart

Primus registratum

Droga, Prostitucioni, Korrupsioni..te gjitha normale ne Shqiperi. Por te shesesh femine per nje televizor?!!!
Per shqitaret nuk egsizton me asnje Tabu.
Zoti na ruajt!!!

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Betina:
Më duhet të them se nuk i kam lakmi dhe as që duhet të marrim shembull nga një popull që cdo dite zhyt duart e tij me gjakun e vllezerve te tij, sic eshte populli hebrej. Ja nje rast konkret qe ndoshta edhe ju te gjithe e keni pa ne ekrane kur nga ushtria izraelite vritet barbarisht femija palestinez e leshohet babai. Humanitet eshte kjo.
Duhet te kuptosh dicka ne moralin hebre. Si mund te sillet nje hebre ndaj teje kur ti vete sillesh si egersire ndaj nje tjetri? Ti meriton gjuhen e nje egersire!

Kur ky shqiptari(ne shumicen e rasteve dhe jo pakicen) sillet si nje egersire ndaj nje foshnje po shqiptare ky njeri(dhe jashtezakonisht shume te tjere) meritojne gjuhen qe njeh nje egersire/kafshe.

E njejta gje eshte dhe me hebrenjte! Sa vete ketu i sheh dhe deri me sot qe e kane per "kulture kafsherore" te perdorin fjalen "cifut" kunder asaj "hebre" duke e ditur se fjala "cifut" eshte fjale ofenduese. Prandaj nje hebre do te drejtohej ty apo ndonje tjetri si KAFSHE! Sepse KAFSHA ha KAFSHEN! Ti as une nuk i dime mire ceshtjet palestine-izrael

Sa miliarda raste si ky me siper me duhet mua te permend qe te ju bind se nuk ka dallim i shumices (se shqiptareve ne fillim) nga shumica e kafsheve.

Sa miliarda raste doni ju te ju sjell une juve per ndihmen nje hebre i jep nje hebreu tjeter?

Sa miliarda raste doni ju te ju sjell une juve qe nuk ka femije hebre per te u adoptuar dhe nuk ka femije hebre jetim?

Fillimisht postuar nga XXL:
Shadow of self, edhe pse per shume gjera nuk jam dakort me çifutet (kete fjale nuk po e them me kuptimin e keq), mendoj se ke te drejte: kemi shume per te mesuar nga ata, sidomos per sa i perket marrdhenieve me njeri-tjetrin.
Posi ke per te mesuar shume. Dhe fjala "cifut" eshte ofenduese. Mesohu te perdoresh fjalen "hebre" ose "izraelit".

vlera

Primus registratum

Përshëndetje

Zotëri Shadow of Self, kur thua kafsha ha kafshën, ke harruar të fusësh në këtë thes edhe njeriun :confused: .
Apo edhe ndoshta ke harruar se kafsha kafshë është dhe ne e shohim si qenje të ulët, por ajo kurrë nuk ndan të voglin nga gjiri i saj. Fëmijën ndan nga vetja vetëm njeriu, këtë gjë kafsha se bënë, prandaj ky do të ishte një shembull i mirë!!!
Nuk dua të tregoj ndonjë filozofi apo të bëjë polemikë me ju, por thjeshtë me vjen rëndë të shohë se si në cdo moment pa pikë mëshire përbuzim veten tonë, apo si në këtë rast krahasojm një popull me vyrtyte të larta me kriminel.Dhe fatkeqësia më e madhe është kur shumë herë flasim e lëmë vetën anash sikur harrojm që i takojm këtij populli.
Unë për veten time JAM KRENARE QË JAM SHQIPTARE, pjestare e ketij populli myslyman apo krishtere, që në fakt së pari thotë se është shqiptar, e ju mund te mbani mendimet e juaja askush nuk ua ndalon, apo nuk jetojm ''kohën e demokracisë'' /pf/images/graemlins/smile.gif .
Dhe në fund një nënë, apo prindër të tillë si ky rast, të cilët me vetëdije të plot, bëjë pazar me gjënë më të shtrenjët e më të bukur që ua dhuroi zoti është gjynah të krahasohen me kafshët!

Duke ju kërkuar falje që s'isha e kycur si duhet në temë, ju uroj gjithë të mirat :thumbsup:

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Betina:
[qb]por ajo kurrë nuk ndan të voglin nga gjiri i saj.[/qb]
Ne fakt une perdora termin egersire/kafshe.
Biologjikisht hienat futen tek kafshet, dhe ulkonja ha dhe kelyshet e saj kur i duhet dhe peshku i madh e ha te voglin.

Zoteri/Zonje: Hebrenjte futen tek njerezit sikurse shqiptaret por a nuk eshte mire te adoptojme moralin e tyre dhe te mendojme se ata kane te drejte per shume veprime?

Morali hebre eshte pak strikt: "Kur ti sillesh si egersire/kafshe ndaj nje tjere qenie atehere TI MERITON qe NE TE SILLEMI si EGERSIRE/KAFSHE ndaj teje"

Kjo jo sepse eshte ne natyren e hebrenjeve por jeta/bibla/traditat e tyre kane lene mesime qe ne kete menyre duhet te veprojne ndaj te tjereve (te karakterit te mesiperm) qe te jene brenda "safety limits" dhe te sigurte dhe megjithate ata prape jane ne kercenim nga te tjeret?

Bej cfare te duash.

Plaku-i-Detit

Primus registratum

Eshte Vertet nje Ngjarje Teper Tragjike.
Por une habitem Perse e Lindin kete femije apo Per te pasuruar veten nga ky femije.
Ja İnjoranca Ç'ben te heth ne lum e te thote ste hodha une.
Keto prinder qe shesin Femije nuk Jane Prinder po Tregtar mun tju Themi se per leke nuk shitet femija.

"İtalianet e angelezet Kujtojne se jane jetim mbase qe i blejne"

Me Respekt.

hot

Hotgirl

sapo degjova lajmet ke italjani edhe thane qe e kishin gjetur kete femijen e adoptuar ilegalisht nga nje cift italian,i jati adoptiv kishte perfunduar ne burg,kurse e jema ishte perpjekur te arratisej...
tani edhe ajo perfundoi ne burg,por nuk dihet se cdo te behet me femijen..

epo edhe te kthehet tek prindrit nuk ja vlen them un /pf/images/graemlins/frown.gif
i jati do perpiqet prap tja shesi ndonje tjetri /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif

romeo

Forumium maestatis

mesa degjova une kete femijen (Arben e quajne) ia kane besuar nje instituti ne pritje qe gjykata e te miturve te marri nje vendim. /pf/images/graemlins/smile.gif

edda

Primus registratum

Nese dikush meriton te denohet, ne kete historine qe permend edhe issi, ky duhet te jete jo prindi adoptues qe i dha nje shtepi, po i jep nje shkollim, nje jete shume me te mire por ai qe e ka bere, qe e shiti per nje televizor :mad: .
Per te adaptuar nje femije nje çift italian duhet te presi vite prandaj ndodh qe shume here bien pre e ketyre organizatave mafioze.

chocolate

Primus registratum

ato prinder apo edhe kushdo tjeter qe ben nje veprim te tille, nje KRIM te tille nuk e meritojne te jetojne. kush i jep te drejten nje njeriu qe te beje pazare me jeten e nje foshnjeje??? apo merren me femijet pasi jane krijesa te pafajshme dhe te pambrojtura... po ketu ne kete mes ka faj edhe shteti edhe policia edhe shoqeria vete.....edhe ne
nuk levizim asnje gisht.... as nuk parandalojme dhe as nuk kurojme me pas...
A I GEZOJNE VALLE PARATE NGA KJO TREGETI???
a e bejne jeten te lumtur me pas, a e bejne gjumin te qete???
por ta dine qe edhe kafshet nuk i hedhin te vegjelit e tyre....

hot

Hotgirl

e tmerrshme..me rrenqethet mishi kur mendoj te tilla gjera!!
nje femije eshte nje femije!! lere te jetoje femijerine.. /pf/images/graemlins/frown.gif

pippo

Primus registratum

E temershme lol pse me se merren valle te gjithe ata persona qe bredhin ne tirane me makina teper luksose dhe per vendet perendimore e qe luajne me leke, e qe jane gjithmon te shoqeruar me femra teper te bukura per ta ............. shesin veze te tregu i shumices eeeeee
Te gjithe e dine po duhet te jete shoqeria qe te tille personazh ti denoje e ti veçoje anash, perpara se me ta te merret drejtesia e jo te trajtohen si idhuj

RecurrentDream

Forumium praecox

Me ka qelluar te shikoj rrugeve te Tiranes, ca gra te mjera me nga nje bebe te vockel ne krahe, me nga dy kembezbathur qe mbahen tek fustani i saj i rreckosur, dhe me nje "viktime" tjeter qe rritet ne barkun e stermadh...

Ajo mund te jete gati te shese ndonje, sidomos kur mund te jete endur gjithe diten per te lypur dhe me zor ka mbledhur aq leke sa per te blere nje cope buke!!

Kurse dikush tjeter eshte gati per "te blere lire dhe per te shitur shtrenjte"...

Seriozi

Primus registratum

Lexoni se ç'shkruan gazeta Korrieri e dites se sotme:

Femija qe shita nuk di a jeton

Nje nene 40-vjecare ne qytetin e Korces, ka apeluar dje per ndihme ne gjetjen e djalit te saj qe e ka shitur pak vite me pare ne Greqi. Donika Ajdini, nene e kater femijeve, tregoi dje se kishte shitur per nje milion leke, djalin e saj, per nje familje helene, disa vite me pare. "Une tani nuk dij asgje nese djali im jeton ose jo. Nese ai ka vdekur me te vertete, dua te dij se cfare ka ndodhur me te", apelon Donika. Gruaja pohoi se, "djalin e shita ne kushte te nje varferie te tejskajshme".

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Plaku-i-Detit:
[qb]
italianet e angelezet kujtojne se jane jetim mbase qe i blejne"
[/qb]
Pse i din per te mir shum ti keta anglezet dhe italianet? :mad:

ZENEL-M

Primus registratum

Me renqethet trupi kure lexoja parafolesit,gjerat me te thimshme per te arthmen e Shqiperis,duke filluar nga,prostitucioni,droga,vrasje,gjake marjet,dhe duke perfunduar me shitjen e femijeve neper dyert e bote.Nje nga gezimet e jetes eshte,nga dite e pare qe i thoni vetes BABA.Ta shikosh,te kujtesesh,ta risesh derisa ai or ajo te ece ne jete me kembet e tyre.Paraja shkon e vjen,por ate qe humbet kurre nuk vjen.Nuk e di me cfare thimbje ta pershkruaj.Por te gjita keto raste qe ndothen,reagimi i popullit,shtetit,policise,ku eshte,cfare bejne..................?
ESHTE E PA IMAGJINUSHME TE SHESESH FOSHNJEN TENDE. THIS HAS TO BE STOPPED!

kozeta lala

Primus registratum

A mund te shitet nje foshnje?Ne asnje menyre nuk mund te quhet prind ai qe e ben kete.Jam plotesisht dakort me Snowboy.Sic thote mamaja ime :"Paraja dhe sendet jane dicka por jane gjera PA FRYME."

endrin

Primus registratum

Qe seshte normale seshte . po ama qe ca nuk po degjojme ne keto dite dhe kjo eshte mese e vertete !!!

Varferia ku nuk con , pastaj mungesa e ndikimit te shtetit ben te veten . Opinioni ska ca ben me shume !!!

bye