Dua ndihme sdi si te veproj!!!

yzrida

Primus registratum
Dua ndihme sdi si te veproj!!!

Une jam nje vajze 22 vjecare qe kam nje problem qe po me shqeteson shume keto kohet e fundit.
Jam e fejuar me nje djale qe 2 vjet edhe jetojme ne angli bashke.
Une kam ardhe e vetme ketu edhe jam njoftuar me te,dhe jemi fejuar.
Une e dua pa mase ate djale edhe ai me don mua,po tipi i tij dhe shoqeria e keqe e ka influencuar qe ai te mos me trajtoje ashtu si duhet.
Une gjithmone jam ndjere e paresepektuar nga ai edhe pse me ka treguar dashuri.
Me kalimin e kohes u njofta me nje djale ne chat qe ishte po ashtu ne angli edhe dolen te njoftur me te fejuarin tim.Une fillova te flisja me kete djalin per problemet e mija edhe ai per te tijat..Po nga dita e dites ai po binte ne dashuri me boten time te brendshme edhe me ate qe une isha.Une e kuptova po prape smund tja kthej shpinen sepse ishte i vetmi qe me kuptonte edhe me bente te ndjehem mire.Po une kurre se kam dashuruar edhe me ndi dicka per te ma shume se nje shok i ngushte.Po kete kisha frike tja thoja sepse do e humbisja edhe njeriun qe me rrinte me afer se te gjithe.Se si shoqe nuk mundem te te kem me thoshte.Nje dite me takoj te takohesha vetem me te ke puna ime edhe po bisedonim kur ai u afrua edhe me puthi,u ndjeva shume keq edhe spo dija si te reagoja..Po gje qe kaloj sa hap e mbyll syte.Tani mua me ben te ndjehem shume fajtore me te fejuarin kjo gje edhe pse e di se ai me ka trathtuar mua sa e sa here.
Po ndjeja e dashurise per te eshte shume e madhe sa smund ta le,plus edhe betimet e tija qe sme ka trathtuar kurre..
Sdua ti them lamtumire djalit qe njofta ne chat se e di se me don shume dhe jeta e tij do ndryshonte pa mua,po as e dashura e tij sdua te jem.Po dua te jem dhe krenare me te fejuarin tim dhe mos ta trathtoj kurre...
Ju lutem me ndihmoni me jepni ndonje keshille se sdi si te veproj...
Me respekt MIranda...

Gigo

Primus registratum
Re: Dua ndihme sdi si te veproj!!!

ne qofte se i fejuari te ka tradhetuar dhe te trajton keq atehere cfare diskuton akoma? Lere dhe mos e zgjat.

Po shikoje mire edhe kete te riun, njihe mire. Ne qofte se te trajton mire, eshte njeri i qete, ka nje pune te mire, familje te mire, shoqeri te mire, rri me te. Ne qofte se ke dyshimin me te vogel per te, mos u lidh.

JoNiDa1

Primus registratum

Miranda po ca i dashuron kaq shume ketioj te fejuarit tat?se spo e marr vesh une...eshte nje shprehje qe thuhet ne disa raste qe eshte..."kush te rref te do" /pf/images/graemlins/smile.gif
Po nqs ky tipi i chatit eshte shoku i te fejuarit tend nuk e besoj se ka ndonje ndryshim nga i fejuari dhe nqs ai sillet mire po luan rolin e njeriut te mire dhe pastaj opaaa surpriza /pf/images/graemlins/smile.gif
shpresoj mos jete keshtu por shikoji pak gjerat dhe me nje sy tjeter,jo vetem me ate te te dashuruares,behu pak me e zgjuar dhe me shume "makine llogaritese".
hajt per hajer goce.. /pf/images/graemlins/wink.gif

bimba81

Primus registratum

Mirnda ti pe dukesh pak konfuze.mendimi im dhe ajo cfare do beja une ne kete rast ehste te merrja nje periudhe refleksioni.dmth te rrish vetem per ca kohe dhe te kuptosh me te vertet ndjenjat e tua.dy kunguj nen nje sqetull nuk mbahen dhe per me teper nuk eshte e drejte per ty.lrja pastaj khes gjithcka vetem kaq te them rri vetem per ca kohe dhe mos rri ne kontakt as me nejrin as me tjetrin, :shrug:

ilva

Primus registratum

Trendy , ke shume te drejte edhe per mendimin tim do ishte mire te stakohej per pak kohe nga te dy sepse shume e thjesht ehste te thuash lere mi, pse u mbyt bota?, por nje njeri kur e do ,si ja ben? Te uroj gjithe te mirat

sweet eda

Primus registratum

Miranda, c'do qe futesh ne 100 telashe aman!!!!jepi drejtim muhabetit me te dy, se me c'lexoj une ketu ti qenke mes 2 zjarresh, por bej si te jete e drejte per ty!!!

Belinea

Primus registratum

I duruari i fituari thone,Nuk e di sa do te ndihmoj ty kjo thenje por m.q,.se ti e do te fejuarin tende , une do te thoja jepi nje mundesi asaj njohje prej dy vjetesh se te gjithe cunat njelloj jane , biles biles ky i chatit mbasi ti kaloj ajo ndjenja e fillimit ka per te ikur prej teje.

Ti e di vete cfare ben , por do ishte me mire mos ta takoje me kete cunin.. mere kete vendim dhe ke per ta pare qe do ndihesh me e qete. Fundja histori chati eshte.
Eshte kaq e veshtire te kesh prane dike , aq me teper dike qe te do me gjith shipirt ashtu sic ben i fejuar jot me ty.
Ps. Nese ti nuk e do te fejuarin tende ... ateher nuk ke pse rri me me te..

lira malo

Primus registratum

/pf/images/graemlins/smile.gif Mos u merzit kaq shume nuk ke bere ndonje krim,jane gjera qe ndodhin,gabimet jane bere per ne!Por ipas eksperiences time dashuia mund te humbas,mund te shuhet por uhet te dish nje gje respekti ndaj personave,kushdo qe te jet ai duhet ta kesh gjithnje!!!Nese i dashuri yt ka humbur respektin ndaj teje do te thote qe dashurine e ka humbur me kohe.Ne kete menyre ai te ka ulur personalitetin.Mos e ler veten qe te te shkeli prandaj jepja ti duart e para.Jetoe dashurine me ate djalin qe do sepse dashuria eshte shume e shkurter aq sa ai ylli i deshirave,jetohe sa nuk eshte shuar!!!! :thumbsup:

aurrel

Primus registratum

E dashur Miranda u mendoj se duhesh te jesh e sinqert me kete çunin e çatit dhe ti thuash ate qe ndie per ate, qe ke shume respekt, por do vetem nje mardhenie shoqerire..duhet te jesh e prere ne qofte se ke me te vertet respekt...persa i perket te fejuarit tend nuk e kuptoj ne qofte se te tradhton ç'fare te lidh akoma me te ...dhe mos me thuaj qe e dua...IN BOCCA AL LUPO AURREL :wave:

Guest

Duhet te dish dicka , qe cunat ne pergjithsi duan sa te te bejne nje here dhe pastaj thone ku te kam pare prandaj duhet pak kujdes pastaj ku e di ti qe ai qe ke njohur ne chat nuk ka pasur qellime sa per te te futur njeehre ne krevat dhe jo serioze ?
nga ana tjeter besimi qe ke ne vetvete te eshte ulur sepse i fejuari ste trajton mire dhe ty te duket sikur humb kohen me te dhe ke deshire ti jepesh atij te chatit
per mendimin tim asnjerin

gjej ndonje tjeter qe di te te vleresoje ashtu sic duhet pa pasur nevoje te te veje kushte o te dashur o hic apo si i fejuari qe ka shoqeri te keqe dhe
e trete e verteta /pf/images/graemlins/smile.gif
kerko gjithmone per me te mirin dont give up /pf/images/graemlins/smile.gif

te uroj fat se po em dukesh shuem vajze e mire :wave:

skerdian

Primus registratum

Je me te vertete ne dileme..por nuk duhet te rrembehesh nga emocionet e momentit sepse me vone mund te jene fatale.. Fakti qe je e fejuar i komplikon gjerat dhe per me teper qe i fejuari eshte shok me kete djalin.. per mendimin tim... duhet te ulesh e te flasesh me te fejuarin tend.. ti thuash qe ndihesh e nenvleftesuar .. dhe ti kerkosh te ndryshoje sjellje.. sepse ne fund te fundit ke lidhur jeten me te.. dhe ai eshte ne rend te pare per ty... te jesh e bindur se do ti therrese mendjes dhe do ndryshoje.. SA per kete djalin mos ji aq e sigurt per ndjenjat e tij ..eshte nje shprehje ne greqishten e vjeter.. TA FAINOMENA APATOUN... qe do te thote .. jo cdo gje eshte ashtu sic duket.. aq me teper qe ti e ke njohur kete djale ne chat.. dhe eshte shume e veshtire qe te zhvillohet nje dashuri midis dy personave ne chat..mund te jete thjesht nje simpati .. dicka e momenti .. por jo dashuri.. te jesh e bindur.. megjithate fjala e fundit te takon ty dhe besoj se do veprosh sic duhet

cukolja

Primus registratum

miranda do te thoja qe te uleshe e te mendoje me qetesi rastin tend pasi me mire se ty nuk e ben dot njeri pasi ti i din me mire skutat e shpirtit tend te mendosh me qetesi e te maresh nje vendim te zgjuar por ne te vertete per mendimin tim nuk paske shume per te menduar.
pasi asnje dashuri sado e madhe te hiqet nuk mund te jet e vertete kur keqtrajton apo thradheton
me vjen me te vertete keq qe dashuria jote nuk eshte ajo qe enderroje por ndoshte ndoshta kete dashuri mund ta japi mesemiri djali i catit.

Petroninsja

Primus registratum

Miranda, mesa kuptoj une duket sikur ti te fejuarin tend e paske marr me shkesi por e do me shume se cdo gje tjeter. Nga ana tjeter ai gezon te njejten dashuri per ty por nuk di te te trajtoj dhe eshte normale te ndihesh e pavetmbrojtur dhe te kesh nevoje per nje mbeshtetje dhe kur sta krijon ate i dashuri i zemres tende do e gjesh diku tjeter...
Djali i chatit duke shpetimtari i castit qe ne vend te te shpetoj ty bie brenda vet..
Do te sugjeroja dicka, nese ndihen vertet per te fejuarin tend dhe e do me gjithe shpirt, ulu bisedo me te dhe tregoji shqetesimet e tua. Mos harro dialogu eshte pika kyce e cdo lidhje, mundou te shpjegohesh per ate cfare vertet po ndodhe. Nga ana tjeter mikut tend beja te qarte qe e ke lidhur jeten tashme me dike dhe sdo ishte e denje as per ty as ate te krijonin situata te tilla te ndera...
Ketu ne forum shume njerez japin mendime dhe cdokush gjen menyren me te mire te arsyes por ne kete rast ka te bej zemra jote dhe arsyeja jote.. e ke ti ne dore.. por mos e ler veten te biesh preh e kesaj situate...
Mendo vetem qe ai qe sakrifikon me shume sec ke sakrifikuar ti per te, te do vertet dhe koha eshte me esencialja, sa do qendroj perkrahe teje ai njeri...
Shpresoj te gjedh zgjidhje dhe te rigjesh harmonine me te dashurin e zemres tende...
Pac Fat!

SweetAngel

Primus registratum

Perdhendetje.

Me vjen keq qe gjendesh ne kete pozite, po asnje me mire sesa ti nuk e di zgjidhjen e ketij problemi.

Te isha ne vendin tend nuk do ta lidhja jeten me nje person qe nuk me respekton. Te dashurosh do te thote te respektosh, kur nje person nuk te respekton as mos prit te te doje.

Sigurisht qe ti duhet ta dish ate fjalen .......... pyet 100 vete e bej si di vete.

chocolate

Primus registratum

epo edhe mish edhe peshk ska!! ky eshte mendimi im... nuk e di si jane marredheniet e tua me te fejuarin tat por mundohu ti thuash dicka. ti o goce duhet te flasesh me boy-friendin tat( ne rradhe te pare) jo me te tjere ne chat. problemet duhet ti zgidhni bashke. nese tani qe jeni te fejuar ti flet me te tjere---po me tutje?? si do veproni?? pastaj duhet tia thuash atij mikut ne chat se je e dashuruar dhe qe smund ti ofrosh asgje me shume sesa miqesia..apo mbase edhe ti vete ne keto momente je konfuze?? qartesohu nje here me vetveten...pastaj ti sje e detyruar te kalosh jeten tende me nje njeri qe ste respekton(edhe kete beja te qarte te dashurit tat) nese ai nuk di te te mbaje atehere do te humbe... flit o goce me te dashurin, beni ndonje udhetim ...largohuni njehere te dy nga shoket tuaj... dhe kupto nese ai te do me te vertete. nese po harroje ate tjetrin dhe thuaja troc muhabetin, nese e kupton se ai ste do me te vertete atehere ik e provoje nje here me kete tjetrin e chatit....
nigjo 100 vete- boj si di vete

karamel

Primus registratum

22 vjecare dhe 2 vjet qe je e fejuar!!!
kam 20 vjec dhe te kem vetem nje shok dhe as qe nuk me shkon te koka!
Nuk e kuptoj pse duhet te fejohesh kaq e re! Me vjen keq po sipas asaj qe lezoj kuptoj qe je vetem nje vajze e gjore e nenshtruar qe te shkelin me kemebe dhe tallen me ty! ke dy vjet qe rrin me shokun tend dhe ky eshte vetem fillimi i problemeve e imagjinon seriozisht jeten tende te vazhdoj ne kete menyre?

Po te isha ne vendin tend do ti lija te dy si per fillim.
Ti sje fajtore, faijn e kane meshkujt!!! ti je e lire nuk varesh nga as nje njeri kjo duhet te jete krenarija jote!

shqipetare

Primus registratum

Fillimisht postuar nga schizo_girl:
[qb] 22 vjecare dhe 2 vjet qe je e fejuar!!!
kam 20 vjec dhe te kem vetem nje shok dhe as qe nuk me shkon te koka!
Nuk e kuptoj pse duhet te fejohesh kaq e re! Me vjen keq po sipas asaj qe lezoj kuptoj qe je vetem nje vajze e gjore e nenshtruar qe te shkelin me kemebe dhe tallen me ty! ke dy vjet qe rrin me shokun tend dhe ky eshte vetem fillimi i problemeve e imagjinon seriozisht jeten tende te vazhdoj ne kete menyre?

Po te isha ne vendin tend do ti lija te dy si per fillim.
Ti sje fajtore, faijn e kane meshkujt!!! ti je e lire nuk varesh nga as nje njeri kjo duhet te jete krenarija jote! [/qb]
MOJ CUPE CPO THOJE TI QE AS NUK QE TE SHKON NE MENDJE TE KESH SHOK E JO ME TE JESH E FEJUAR?NGA CILI FSHAT I TIRANES VIKE TI MI GOC?!?!? :smash:
PASTAJ MOS U BEJ KAQ FEMINISTE DHE QE MESHKUJT JANE GJITHMONE FAJTORET,SEPSE KJO NUK ESHTE ASPAK E VERETE SEPSE JANE PIKERISHT FEMRAT SHPESH HERE QE NUK JANE FORT BESNIKE...

shqipetare

Primus registratum

MIRANDA nuk e mora vesh mire , i fejuari jot te keqtrajtonte?!
NE KETE MOMENT QE PO SHKRUAJ UNE SHUME NGJARJA KANE RRJEDHYR PER TY QE NGA KORRIKU,SHPRESOJ TE JESH MIRE DHE TE TE KETE SHKUAR MIRE.
NESE TI NDJEN DICKA PER KETE TE CHATIT,MERR VESH SE CFARE NDIEN ME SAKTESI DHE MERR VESH DHE CFARE NDIEN PER TE FEJUARIN,DHE MENDO SE SI DO TE JETE JETA JOTE ME NJERIN APO ME TJETRIN,KESHTU BEJE VET ZGJEDHJEN POR LERE ZEMREN DHE TRURIN TE ECIN PARALEL ME NJERI TJETRIN.
PS;NA INFORMO PER TE REJAT E MUNDSHME. /pf/images/graemlins/smile.gif

Leandra

Primus registratum

Dy gjera paska i fejuari jot qe absolutisht nuk duhen te pakten tani qe jeni vetem te fejuar: 1- te keqtrajton dhe 2- te tradheton. Une se kuptoj si ia ke falur tradhetine te pakten???Nese ai te tradheton tani cdo beje pas 5 vitesh...?? E kutpoj arsyen pse ndihesh fajtore, por s'ke pse, gjithe ato gjera qe ai te ka bere ty...c'mon. Eshte e thjeshte te keshilosh dike tjeter por pak a shume gati te gjithe njerezit kane pasur te dashur dhe jane ndare mos te duket fundi i botes dhe fajtorja e shekullit.
Gjithemone duhet te mendosh cfare te ben te lumtur ty tani dhe per te ardhmen dhe nese pret qe i fejuari te ndryshoje as mos e prit kete gje...
Une jam e mendimit te ndahesh nga ai dhe nese ndihesh me mire ne krahet e shokut te tij pune e madhe, pra tek ai sheh dicka qe nuk e gjen tek i fejuari me ate vazhdo ose ndaju nga dy...

rovena

Primus registratum

Miranda me vjen keq per cfare po kaloke e dashur..por jeta keshtu eshte... /pf/images/graemlins/frown.gif
Gjithsesi ajo cfare une te keshilloj eshte te mos e tradhetosh te fejuarin nqs je prape me te..do jesh me e qete dhe do ndjehesh krenare nqs nje dite do vendosesh ta lesh..ke ballin lart..
Sa per djalin e chatit me mire thuaji jo nje here e mire edhe pse te kupton dhe te rrin afer..ne ditet e sotme smund te besosh askend te vjen nga se kupton...
Me mire do ishte ti sqaroje gjerat me te fejuarin tend dhe nqs ai nuk ha arsye..pune e madhe jepja duart se ne kete bote ka me qindra e qindra djem qe do te jene te denje per ty e dashur..
Kurre mos bjer viktime e nje mashkulli po nuk i pate hak as hile se te marrin perpara..
Me pak fjale sa te jesh me te fejuarin mos mendo per gjera tjera qe nje dite ti perdori ai kundra teje..mos e bej ate tete lere ty..lere ti ate mashkull pa horizont..
Sinqerisht..