Re: Drejtshkrim!!!!!!!!!!! Nuk e njoh Fare.
Teme interesante kjo,
cuditerisht dhe mua kete vere ne Shqiperi me ka bere pershtypje fenomeni drejtshkrim neper tabela te ndryshme. Diku ne rrugen Lushnje- Fier pashe nje si tip barrake ku shkruhej logo, " Shesim Pica" (c ishte si cekici), kur e kam pare jam shkrire duke qeshur, skisha aparat fotografik me vete por nje memorje shume qesharake.
Dhe ato me skonto 100% kane qene te shumta por ce do skam pare rradhe njerezish qe te blinin ose te themi me mire te merrnin mallrat falas. Si duket populli i eshte pershtatur frazeologjive qe perdoren tashme ne tregun shqiptare....
Tani duhet t'i kene ndryshuar besoj e megjithate do t'u duhet t'i rindryshojneDrejtshkrim!!!!!!!!!!! Nuk e njoh Fare.
Duke pushuar ne Shqiperi kete vere nje nga dukurite qe u be dhe si tip argetimi per mua ishte "shtrembershkrimi" neper tabela apo reklamat e shume bizneseve. Madje kam bere foto te shume prej tyre, vetem rruges nga Tirana ne Dhermi vura re nja tete raste te tilla. Psh: SHESIM MATRIALE, ose Pimp Pong, ose fare: SHESIM KERQELE /pf/images/graemlins/laugh.gif . Per te mos folur per Lavazhio, apo ku ta di une cfare. Aq me keq qe influencat e gjuheve te huaja jane te pranishme kudo. Cfare po ndodh
Kjo teme edhe per nje koleksion te ketyre gafave drejtshkrimore meqe e kam bere si tip koleksioni. Moderatorevce do u lutesha te mos e zhvendosin temen nga kjo dhome.