Dora e pajtimit!

Shqiptarja

Primus registratum
Re: Dora e pajtimit!

vetvetja, sigurisht qe je si tjeret ashtu edhe ti i mireseardhur te diskutosh (sipas teje debatosh) mbi temen...
Larmite e mendimeve jane mese te mireseardhura..
Une kam postuar edhe ca thenie te njerezve te cilet kane ditur se c'eshte pajtimi, c'do te thote te luftohet per te arritur ate..
/pf/images/graemlins/wink.gif (Emrat e autoreve te thenieve jane aty, nese ka ndonje pa emer, me siguri ka qene "anonim" dhe une nuk e kam shkruar)!

Ja edhe nje thenie:

Nga: Josh McDowell

Forgiveness is the oil of relationships

Pajtimi eshte vaji i mardhenieve

picasso

Forumium maestatis

nese jane anonin...thuhet populli(pasi bijte e popullit jane)por jo pa nje emer.

Shqiptarja

Primus registratum

Ne kete rast (teme) rendesi ka thenia jo autori /pf/images/graemlins/wink.gif

Nje tjeter dijetare ka thene:

Nga: Hannah More

Forgiveness is the economy of the heart...forgiveness saves the expense of anger, the cost of hatred and the waste of spirits

Falja eshte ekonomia e zemres...ajo i ruan shpenzimet e hidherimit, cmimin e urrejtjes dhe humbjen e shpirterave!

Enion

Primus registratum

Kur ndjej qe jam ne faj athere jam une ai qe shkoje te kerkoj falje dhe pajtim.
Ka raste qe inatin e ruaj goxha dhe per kete gje, nqs e ndjej qe jam une ai qe e kam te drejte, athere nuk pajtohem derisa ai te vi e te me kerkoj pajtimin. Kjo gje me ka ndodhur shume rralle.
Dua te them edhe nje gje qe ndihesh vertet mire kur je ti qe pajton dy shok apo dy te aferm.

Shqiptarja

Primus registratum

Vertete eshte nje ceshtje personale kjo, se sa ne fakt e shtrime doren e pajtimit dhe nese jemi ne te paret ata qe do e benim nje veper madhore te tille!

Une per vehte jam ndodhur ne te dyja situatat si: te bej une hapin e pare, edhe te tjeret te jene ata te cilet do shtrinin doren e pajtimit te paret.Ne te dyja situatat nuk kam nguruar per te shtrire doren e pajtimit, madje me "dore ne zemer" ua kam falur njerezve gabimet qe kane bere, por ne rastin e pare ehste si te thuash, paksa me delikate situata sepse, kam verejtur se disa njerez edhe pse i ke falur ata serish vazhdojne dhe bejne te njejtin gabim, dhe ne te njejten kohe serish kerkojne te falur, e pra, ne raste te tilla nuk bej edhe aq shume kompromis dhe ne te shumten e ketyre rasteve e respektoj moton time:"Bere gabim njehere, te fal njehere, per se dyti nuk te fal"...
Ndoshta dhe nuk eshte mire keshtu, megjithate per mua "cdo gje ka kufi"!

Shqiptarja

picasso

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga vetvetja:
[qb] a ka vlere pajtimi...pa u zhgjidhur problemi per te cilin jane grindur???cila eshte vlera e ketij pajtimit?
a nuk eshte me mire...qe thjeshte te shofesh perpara...dhe te mos mendoish per ato qe kane ndodh...dhe qe nuk mund te u japesh drejtim...edhe me pajtim? [/qb]
atehere...vime ne keto pika qe kam then une me lart!
nuk me duket se ka shume per te diskutuar per kto pika qe kam cituar me lart!