Dopio pesonaliteti ne AF

Tironsi_NY

Primus registratum
Re: Dopio pesonaliteti ne AF

:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

paskan qen te thella punet ne AF, un jam i ri ktu se kisha iden qe ishin kaq te nderlikum muhabetet ktu.

zog

Primus registratum

lal duhet te ket sha kompjuteri im ne emer te vet, une kam IP fikse dhe vetem une shkruj nga kjo adresse, kjo verifikohet lehte.

alinos

Forumium maestatis

Tola
eshte e vertete qe disa njerez zgjedhin te kene me shume se nje nick ne forum.
Nje nga arsyet dhe me e pafajshmja eshte pikerisht sepse akuzohen per faktin se kane shkruar shume ne forum, por keta jane vetem nje numer i vogel.
Nje pjese e bejne sepse kane shume te njohur perqark dhe duan te shprehen pa u shkruar njeri e-mail apo pa i marre ne telefon per t'i pyetur "cfare kishe sot?".

Ata qe shkruajne dhe i kthejne pergjigje vetes me nje nick tjeter jane ne pergjithesi njerez te cilet ndjehen te perjashtuar nga "grupet" e formuara ne forum dhe mendojne se po te nisin nje dialog, do te futen njerez te tjere ne mes dhe keshtu do te zgjerojne rrethin e tyre.

Disa te tjere e bejne kete sepse perfitojne nga anonimati per te dhunuar te tjeret. Duke qene se eshte forum virtual, dhuna eshte vetem verbale, keshtu qe regjistrohen me nick te ri dhe shajne gjithe diten ne privat. Nese ndonje anetari i ndodh nje gje e tille ka te drejte te ankohet tek administrata duke cuar provat e ofezes qe ju eshte bere dhe ata do ta bllokojne ate anetar nese vazhdon me te njejten gjuhe.

iliriano

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Tironsi_NY:
[qb] :eek: :eek:

paskan qen te thella punet ne AF, un jam i ri ktu se kisha iden qe ishin kaq te nderlikum muhabetet ktu. [/qb]
Te thella jane si puset e naftes,sa me shume qe te germosh me shume do fitosh /pf/images/graemlins/laugh.gif :lol:

p.sh:te gjithe kemi nga dy koka...por zeqo pilafi ka 7 si kuceder /pf/images/graemlins/laugh.gif

helibak mucogllava

Primus registratum

HeY une sdua tme hiqet se sa postiem kam ber dua te ze vende te par mezi po e arij kete gje ju thoni te hiqet kush te doj te bej kerkes dhe ja heqin vet keto kokat e medha /pf/images/graemlins/tongue.gif

u74

Primus registratum

Ketu ne AF jo vetem qe sheh anetare qe kane dopio-personalitet, se ne fund te fundit dyfytyresia nuk eshte ndonje dukuri e re nder ne shqiptaret por me se shumeti sheh anetare qe kane filluar me nje pseudonim dhe pastaj kane vazhduar duke u regjistruar perseri me nje pseudonim tjeter te dyte e prape te 3, 4,5,6,7 e kshu me radhe....!
D.m.th i njejti njeri qe mundohet ti jape vetes nje pafundesi identitesh ne nje forum lloqesh .
Forum lloqesh sepse nje njeri qe mundohet te shprehet sa per shtate ape tete te tjere nuk mund te thote me teper se sa lloqe.

Te jesh me dy fytyra ose te themi me dopio-personalitet kjo eshte e thjeshte dhe nuk kerkon ndonje intelekt apo aftesi te madhe, por te krijosh 7 apo 8 profile individesh te ndryshem dhe tu japesh "jete" nepermjet tastieres se kompjuterit ne ate menyre sa te tjeret ta besojne ose me sakte "ta hane" si te vertete kjo eshte dicka. Ne rast te kundert si ne rastin me keta anetaret e AF qe kane krijuar nje koleksion me profile dhe ne mendjen e tyre pandehin se ne te tjeret nuk kemi arritur te kuptojme asgje atehere ky duket me shume naivitet ,ose nje nevoje emergjente qe kane keta njerez per ta permbushur nepermjet profileve te ndryshme ne AF!?

Dhe kjo dukuri ne qofte se mund ta quajme te tille muk ka filluar nga le te themi anetaret ordiniere qe vijne ne forum per te kaluar kohen apo qofte edhe per kenaqesine e shkembimit te nje fjale me shqiptare. Por pikesepari ka nisur nga krijuesit dhe moderatoret e ketij forumi.
Te cilet jam me se i sigurte se kane nga 7 ,8 apo edhe me teper profile te regjistruara ne AF,gjoja si individe te ndryshem, biles disa prej tyre mos u habisni aspak ne qofte se e merrni vesh qe gjer me tani jane regjistruar ne AF me 20 apo 30 profile nen pseudonime te ndryshme.(Mos harrononi se pervec kalimit te kohes se lire keta njerez mund te kene edhe ndonje hall apo nevoje)

Kur po hyja ne forum pashe se sapo kishte mberritur edhe anetari me numer 9026 nuk me kujtohet pseudonimi dhe nuk ka shume rendesi se shanset jane qe eshte shtuar vetem nje numer se individi qe identifikohet me te ka qene ne AF edhe kushedi me sa pseudonime te tjera.

A eshte e besueshme se 9000 shqiptare jane kycur ne AF ?

Mendja ime me thote se 9000 shqiptare nuk behet numri i gjithe atyre shqiptareve qe vendosin gishtat mbi tastieren e kompjuterit ne te gjithe boten gjate nje muaji pa le me ky numer shqiptaresh te antaresohet ne AF.

Gjithsesi me duhet te pranoj se ne AF kam lexuar karaktere qe eshte kenaqesi ti lexosh dhe te shkembesh biseda me ta po ashtu kam shpenzuar edhe nje pjese te kohes se lire arsye keto qe akoma me bejne ta frekuentoj AF .

Do te degjohemi perseri !

tola77

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] tola me duket se vetem une e di se ku te rreh çekani.
m'thuj ty vete as te ka shku kurre mendja si ti krijosh syrpriza te kendeshme dikujt per te cilin te rri mendja. po karnavalet e venedikut (venecias) a te ka shku mendja pse behen, pse njerezit qe tashme njihen vallzojne me maska.

per te njejtin qellim edhe ai ose ata personat per te cilet ti dyshon, e luajn ate rol. them ta provosh dhe vete ndonjehere, me beso, do te t'jape kenaqsira te paprovuara.

ps; blendo ça vepre osht albforumi mer mik se po na habit. qe neser po ta vej ne linje nje te tille, apo dyshon. o lal forume te tille ka me mijera neper net, e shpikesat e tyre si njeh njeri, jane po aq anonime sa une e ti.

a di kush eshte vepra me e madhe KETU, te rrish 24/24 i konektum e te kesh dhe me honger e me pi me bollik pa e rrujt hiç se te duhet me punu.

ne forumi eshte SHPIK (jo nga shqiptaret) vetem per LLOGJE kavaje, apo ty te duket se po ben shkence ketu.

dhe ne fund neqofte se doni qe njerezia te shprehen me lirshem e per nje kohe me te gjate, hiqeni llogaritesin e postime, bejeni per te gjithe te padukshem. keshtu kane vepruar ca burra te mençem ne nje forum informatik francez te cilin e frekuentoj. [/qb]
Zog pse sme tregon se ku me re cekani meqe e ke kuptuar(se une skam ndonje cekan qe ti bie /pf/images/graemlins/laugh.gif )dhe sa per te ditur nqs kam shkrojtur dicka qe kam vene re ketu besoj se nuk ka asgje te keqe.Tjeter ,ty dhe kujdo tjeter qe i djek le ta mbaje.Mos mendon se me keto ''filozofite'' e tua qe shkruan do na besh te nerojme menyre te menduari apo te nderojme karakterin apo do te hiqesh se vetem ti ti te shkruash dhe te mendosh.Te lutem mjaft se kur lexoj ''filozofite'' e tua apo te ndonje tjeteri behem pishman qe futem ketu ne AF.
Sa per surpriza nqs pres nga vetja te me beje surpriza ketu ne AF me mire tja fut vetes po te kem aritur ne kete pike.

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Joe Somebody:
[qb] Por pikesepari ka nisur nga krijuesit dhe moderatoret e ketij forumi.
Te cilet jam me se i sigurte se kane nga 7 ,8 apo edhe me teper profile te regjistruara ne AF,gjoja si individe te ndryshem, biles disa prej tyre mos u habisni aspak ne qofte se e merrni vesh qe gjer me tani jane regjistruar ne AF me 20 apo 30 profile nen pseudonime te ndryshme.(Mos harrononi se pervec kalimit te kohes se lire keta njerez mund te kene edhe ndonje hall apo nevoje)

Kur po hyja ne forum pashe se sapo kishte mberritur edhe anetari me numer 9026 nuk me kujtohet pseudonimi dhe nuk ka shume rendesi se shanset jane qe eshte shtuar vetem nje numer se individi qe identifikohet me te ka qene ne AF edhe kushedi me sa pseudonime te tjera.

A eshte e besueshme se 9000 shqiptare jane kycur ne AF ?

Mendja ime me thote se 9000 shqiptare nuk behet numri i gjithe atyre shqiptareve qe vendosin gishtat mbi tastieren e kompjuterit ne te gjithe boten gjate nje muaji pa le me ky numer shqiptaresh te antaresohet ne AF.

Gjithsesi me duhet te pranoj se ne AF kam lexuar karaktere qe eshte kenaqesi ti lexosh dhe te shkembesh biseda me ta po ashtu kam shpenzuar edhe nje pjese te kohes se lire arsye keto qe akoma me bejne ta frekuentoj AF .

Do te degjohemi perseri ! [/qb]
Joe
eshte e vertete qe ka disa persona qe jane regjistruar disa here, por nuk ma ha mendja te jene moderatore dhe admine. Administrata mund te kete pasur maximumi dy, por gjithnje e kane bere te ditur kete gje!!!
Une per vete u perpoqa nje here ta bej, por kam personalitet te spikatur aq sa ta kem te veshtire te dal me nick tjeter.
Nje arsye tjeter pse nuk e bej eshte sepse ketu ne AF vij per te shkembyer ndonje llaf e ndonje batute me miqte e mi, jo te ndaj fate.

Asnje nga moderatoret dhe adminet nuk ka per qellim te "shtoje" numrin e anetareve kot. Ne fakt para ca kohesh pati nje pastrim te niqeve qe nuk kane postuar asnjehere, kane pak postime. Ketyre individeve ne rradhe te pare ju kontrollua ip (mirepo kjo eshte e veshtire per disa providers te medhenj qe kane te njejtin ip) dhe ju cua nje e-mail konfirmimi.
Po keshtu ky forum nuk eshte komercial dhe si i tille nuk pranon reklama, gje qe te con te mendosh se s'ka interes nga adminet te "shtojne" shifrat. Ne fund te fundit "shifra" mund te manipulohet edhe pa u rregjistruar niqet, mjafton te nderrosh numrin /pf/images/graemlins/wink.gif

Personat qe kane 7 a 8 kane probleme me veten dhe jeten e tyre dhe ndjejne se nuk zene mjaftueshem vend ne kete hapesire dhe leshohen. Disa e bejne vetem per te share te tjeret ne privat (e dine vete ata kush e ka bere /pf/images/graemlins/wink.gif ), disa sepse kane nevoje per suport per ato qe thone (tek politika, media dhe historia ne vecanti se i kemi shume per zemer bindjet politike ne /pf/images/graemlins/wink.gif per mos harru teologjine!!!). Plus ka dhe nga ata qe kane thene dhe thone vazhdimisht qe do ta lene forumin, e duke qene se u ka hyre krymi, por jane edhe krenare per ta pranuar se jane kthyer, rregjistrohen me niqe te tjera e te cajne derrasat po me te njejtat gjera.

9000 anetare nuk jane kycur ne AF, por une per vete duke vezhguar ambjente te tjera virtuale shoh se plot njerez gjenden lart e poshte dhe disa as nuk fshihen pas niqeve te reja duke krijuar si te thuash nje identitet virtual :wink:

Al-Punk

Still here

Joe, ka me shume se 9000 shqiptare qe perdorin Internetin! Kane ndryshuar gjerat dhe nuk je shume i privilegjuar.

Adminet e albforumit dhe kane fshire perdoruesit me 0-5 postime me pare per te ulur larguar numrat e kote qe japin ide te gabuara.

Persa i perket temes, edhe une kam dy identitete te ndryshme ne forum. Nje si admin dhe nje si anonim qe nuk do te gjykohet per ato qe shpreh. Nuk eshte dyftyresi ne kuptimin e keq, eshte nje menyre per t'ju shmangur atyre qe te gjykojne shume lehte e shume shpejt!

I vjetri

Primus registratum

Per mua ka folur Blendi. Jam i te njejtit mendim! Tola, shih mesazhin privat! /pf/images/graemlins/smile.gif

Sidoqofte, kush ka dy emra a me shume, provon te mbaje nje personalitet te dyfishte dhe nuk ben asgje tjeter pervecse sheh sa i zoti eshte ta beje kete.