DIVORCI

-Zana-

e...Thjeshte
Pergjegjesia ngelet tek prinderit , pra varet sa te angazhuar jane si individe pas femijeve te tyre ( pra mund te ndodh e njenta gje , edhe nese jane bashke )... eshte me mire per femijet te ndare se me prinder qe Kane prb mes tyre ... Them qe tek ne ndikon mentaliteti ne pergjithesi .... Pasi ne te kundert kemi prova sa te duash qe nje fakt I tille me prinder te ndare , ka nxjerre femije te shendoshe sa te duash .

Last edited:

IL__SANTO

Valoris scriptorum
Divorci? Kohet e fundit nuk e di por mua me duket sikur njerezit martohen per tu divorcuar.Ka dal tip mode.Ka humb ai shpirti sakrifices qe mbizoteronte dikur ne martesa.Tani problemi me i vogel nuk i kerkohet zgjidhja por direkt divorc.Mendoj se keto kontradikta kane qene edhe dikur ne cift por gjehej rruga me e mire edhe mundoheshin te rrinin te bashkuar per te perballuar nje problem te jetes.Ndersa tani anashkalojme cdo gje edhe na duket zgjidhja me llogjike divorci.Ne disa raste eshte i domosdoshem.Por jo ne shumicen e rasteve per me teper ne ato cifte me femij.

scadarsko

Locus omnem
Asnjeri mos e provoft se ne ditet e sotme ska me Martesa me shkes e te gjithe qe martohen e duan njeri tjetri. Mendoj se pak me shume sakrific edhe nuk arrihet ne pika ekstreme.
Perkundrazi ato qe martohen me ndermjetesim,jane duke kaluar nje jete ne harmonie e ato qe jan marr vet po e kthejn ne fushe beteje !Duhet njeri tjetri deri ne nje dite zotni,vjen momenti cdo gje fillon te zbehet monotonie ....femra fiton terren,pushtet me shume kur lind femija i pare me nje fjal i dalin puplat komplet,vetem atehere enjeh gruan kur behet nene.Se keshtu bosh pa femije,vetem jete filmash duket,dhe nuk arrin ta njohesh ne sakrifica.

IL__SANTO

Valoris scriptorum
ATA qe martohen me shkuesi edhe gjoja kalojne jete me te qete nuk eshte aspak e vertet. Ne ditet e sotme ska pse duhet shkesi. Ne te dyja rastet nese martesa mbaron tek ajo me shkuesi nderhyjne rrethanat. Dikur ekzistonte por tashme SME duket Martes e sukseseshme ajo me shkuesi. Jam i pikpamjes qe eshte martes per te kenaq prinderit jo veten

scadarsko

Locus omnem
ATA qe martohen me shkuesi edhe gjoja kalojne jete me te qete nuk eshte aspak e vertet. Ne ditet e sotme ska pse duhet shkesi. Ne te dyja rastet nese martesa mbaron tek ajo me shkuesi nderhyjne rrethanat. Dikur ekzistonte por tashme SME duket Martes e sukseseshme ajo me shkuesi. Jam i pikpamjes qe eshte martes per te kenaq prinderit jo veten
Dhe une kunder jam,por une cilsova se ato jane duke ju permbajtur rregullave tipike familjare!ndersa ne ato cifte te lire ne zgjidhje jane duke arrit skandale,ja prsh ketu eshte e rradhe te arrihet te besh nje jete te gjate te qendrueshme ne cift,sic ben prinderit tan...imagjino 40-60vjet jete bashkshortore?

IL__SANTO

Valoris scriptorum
Dhe une kunder jam,por une cilsova se ato jane duke ju permbajtur rregullave tipike familjare!ndersa ne ato cifte te lire ne zgjidhje jane duke arrit skandale,ja prsh ketu eshte e rradhe te arrihet te besh nje jete te gjate te qendrueshme ne cift,sic ben prinderit tan...imagjino 40-60vjet jete bashkshortore?
Ne rradhe te pare te shpresojme te arrijme ne ate moshe qe te kemi 40 vjet e siper martes. Koherat kane ndryshuar si edhe mosha mesatare e marteses. Ne momentin qe martesa kthehet ne nje teresi rregullash tipike atehere mund te thuash se jeton nje lidhje shume monotone edhe kohezgjatja e saj eshte shume e shkurter. Ta thashe edhe me lart qe ata me shkuesi nuk ndahen per mos te zhgenjyer prinderit apo familjaret e tjere edhe ndoshta jo te gjithe por shumica vuajne ne heshtje duke pare te rrjedhi para syve jeta e ftyre incomplete. Preferojne te jetojne duke vuajtur por te martuar. Jo ajo jete nuk eshte per njeriun e lire mashkull apo femer qofte.

scadarsko

Locus omnem
Ne rradhe te pare te shpresojme te arrijme ne ate moshe qe te kemi 40 vjet e siper martes. Koherat kane ndryshuar si edhe mosha mesatare e marteses. Ne momentin qe martesa kthehet ne nje teresi rregullash tipike atehere mund te thuash se jeton nje lidhje shume monotone edhe kohezgjatja e saj eshte shume e shkurter. Ta thashe edhe me lart qe ata me shkuesi nuk ndahen per mos te zhgenjyer prinderit apo familjaret e tjere edhe ndoshta jo te gjithe por shumica vuajne ne heshtje duke pare te rrjedhi para syve jeta e ftyre incomplete. Preferojne te jetojne duke vuajtur por te martuar. Jo ajo jete nuk eshte per njeriun e lire mashkull apo femer qofte.
admiroj postimet tuaja !
pergjigjesh sikur jeton keto situata,bravo!por nje divorc banal thjesht per qeshtje ekomomike sikur nuk duhet lene te krijohet!
TERAPI ne jeten bashkshortore ndoll ka sot qendra te tilla ,kudo ne europe mendoj dhe ne shqiperi,ku ri tentohet te bashkohen keto dy njerez e jo te pranohet zgjidhja e marteses sic po ndoll si shume ne shqiperi,per qeshtje ordinere materializem dhe egoizem,tradhetia me pak .

IL__SANTO

Valoris scriptorum
admiroj postimet tuaja !
pergjigjesh sikur jeton keto situata,bravo!por nje divorc banal thjesht per qeshtje ekomomike sikur nuk duhet lene te krijohet!
TERAPI ne jeten bashkshortore ndoll ka sot qendra te tilla ,kudo ne europe mendoj dhe ne shqiperi,ku ri tentohet te bashkohen keto dy njerez e jo te pranohet zgjidhja e marteses sic po ndoll si shume ne shqiperi,per qeshtje ordinere materializem dhe egoizem,tradhetia me pak .
Nuk mendoj se duhet nje qender per terapia pasi jeten e martesen e jetojme si mendojme ne me mire ndoshta edhe gabim por sduhet te na mesoj apo ndihmoj nje i trete per problemet mes ciftit. Ne shqiperi ndahen ne dy kategori. Nga mentaliteti eshte kategoria e pare ndersa kategoria e dyte eshte per ceshtje ekonomike. Persa i perket ndarjes per arsye tradhetie dmth qe ka kohe qe dicka nuk ka ecur si duhet ne ate cift edhe Kane arritur ne rrugen e moskthimit. Dmth problemi ka ekzistuar por nuk eshte shtruar te diskutohet por thjeshte eshte anashkaluar. Anashkalimi eshte difekti me i madh i shqipetareve sipas meje. :)

scadarsko

Locus omnem
Nuk mendoj se duhet nje qender per terapia pasi jeten e martesen e jetojme si mendojme ne me mire ndoshta edhe gabim por sduhet te na mesoj apo ndihmoj nje i trete per problemet mes ciftit. Ne shqiperi ndahen ne dy kategori. Nga mentaliteti eshte kategoria e pare ndersa kategoria e dyte eshte per ceshtje ekonomike. Persa i perket ndarjes per arsye tradhetie dmth qe ka kohe qe dicka nuk ka ecur si duhet ne ate cift edhe Kane arritur ne rrugen e moskthimit. Dmth problemi ka ekzistuar por nuk eshte shtruar te diskutohet por thjeshte eshte anashkaluar. Anashkalimi eshte difekti me i madh i shqipetareve sipas meje. :)
terapia ne ket moment eshte reflections ......Te ndihmon te evitosh nje vendim marrje te gabuar!

-Zana-

e...Thjeshte
Perderisa egziston mundesia e Divorcit, une se kuptoj as pse martohen....une personalisht nuk besoj ne martese, dhe do isha e afte te rrisja femijen tim pa pranine e marteses mes meje dhe pales tjeter. Dashuria nis pa martese ... Them qe martesat, kane ardhur si pasoje e mentalitetit ,besimeve fetare dhe egos mashkullore . Sot eshte dicka jashte realitetit .... dikur ishte turp te ndaheshin ciftet, detyroheshin njerezit te kalonin 1 jete te tere bashke , se ishte turp te ndaheshe ose s'te jepnin divorc.

Last edited:

scadarsko

Locus omnem
Nuk e konceptoj dot perse me duhet nje person i trete te me tregoj se po gaboj.
po eshte prove nje shanc i dyte ......
Kam nje shok ai po ben ket terapie ,dhe cdo gje po ecen ne udhe te mbare.Ne terapie kerkohet mos riperseritje te gjesteve te meparshme,mor rikujtim te kaluaren e hidhur ku aty filloi grindja,dhe distancim nga grupi ose shoqeria sa do pak dhe perkushtim me shume partneres ,se dihet dhe relatat intime lozin rol thelbesor ne cift!

IL__SANTO

Valoris scriptorum
po eshte prove nje shanc i dyte ......
Kam nje shok ai po ben ket terapie ,dhe cdo gje po ecen ne udhe te mbare.Ne terapie kerkohet mos riperseritje te gjesteve te meparshme,mor rikujtim te kaluaren e hidhur ku aty filloi grindja,dhe distancim nga grupi ose shoqeria sa do pak dhe perkushtim me shume partneres ,se dihet dhe relatat intime lozin rol thelbesor ne cift!
Vallahi se di. Me fol sa te duash ti. Ne momentin qe une nuk i pranoj difektet w mia eshte debat i pavlere. Personi i trete te thote ATO difekte qe ti i di vet se ekzistojne. Thjeshte sben asgje per ti ndryshuar. Personalisht po arrita ne pika te tilla mendoj se skam qene i afte per ate jete.

scadarsko

Locus omnem
Vallahi se di. Me fol sa te duash ti. Ne momentin qe une nuk i pranoj difektet w mia eshte debat i pavlere. Personi i trete te thote ATO difekte qe ti i di vet se ekzistojne. Thjeshte sben asgje per ti ndryshuar. Personalisht po arrita ne pika te tilla mendoj se skam qene i afte per ate jete.
Gjithsesi ka mundesi per evitim ndaj ketij fenomeni shkatrimtar.....
duhet besim ndaj vetvetes asgje me shume.

Narkomane

Valoris scriptorum
nese ka dhun ne familje...nese burri ose gruaja kan mosmarrveshje apo skan rrespekt per njeri-tjetrin
jam dakord me divorcin sepse srrihet me nje njeri qe ste do apo se doo