Dita e pare e Ramazanit

VoGeLuShI

Primus registratum
Re: Dita e pare e Ramazanit

noto cfar te shqeteson ty???
edhe ti probleme me oreksin??? /pf/images/graemlins/tonguee.gif
hajd me krah te lehta ktyre qe agjerojne /pf/images/graemlins/grin.gif

i_own_u

Primus registratum

ç'far ke Solitar...?

se po t'shof qe spo te zen byça ven...

un e mora pergjigjen qe kerkova...

jemi n'tem fetare ktu e pak me serioz /pf/images/graemlins/laugh.gif se e kan gjo t'modhe kto kur flitet per Zotin /pf/images/graemlins/tonguee.gif

blabla

Primus registratum

Gerzuar robt e forumit!!! Edhe per shum vjet!!!
Kur fillo zyrtarisht neser apo te djelen, di gjo njeri? Ju ne shqipri kur po e filloni agjerimin?

pippo

Primus registratum

ta them une fillon neser, e ndryshuan se mund te fillonte dhe ne date 25 _ une jam ne Dubai per nje jave dhe besoj se do me trashet zari se ketu nuk mund te pish cigare as ne publik e pastaj qahen nga te krishteret.....

cufi_bardhit

Primus registratum

Flm per urimet njerez te mire. S'besoj se do hyne shume muslimane ne forum gjate muajit te Ramazonit ( keshtu i thone tironcit Ramazon ), se ne kete muaj ka vetem mesim Kur'ani. All-llahu u falt gjynofet te gjithve. Me vjen keq per ata qe kane shok shejtonin se do rrinje 1 muaj pa taku shokun e zemres /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

policia

Forumium maestatis

gezuar festen te gjithe besimtareve muslimane agjirim te mbare!

MALINA

Primus registratum

Kush agjeron te ngreje doren.

Ia u befte allahu mbare. /pf/images/graemlins/wave.gif

ali

Primus registratum

selam te gjitheve.
Agjerimi nuk eshte thjesht me mbajt barkun bosh gjithe diten, agjerimi eshte dhe ta ndalosh gjuhen nga fjalet e keqia, vehten nga punet e kota shkurtimisht ta pastrosh veten nga çdo e keqe.
Agjerim te mbare dhe udhezim per ate qe e kerkon udhezimin.

blabla

Primus registratum

Gysi/Albanski, etj.
Na thoni pak a esht gjynah t'a prishes agjerimin ne mes te dites? Jo per arsye mjekesore, fizike, po thjesht vetem sepse ndjehesh i uritur? S'gjej dot evidence qe flet per kte. flm.

Gysi

Primus registratum

Hmmm, une nuk jam autoritet per te dhene vendime, por me sa di une nuk lejohet te prishet pervec arsyeve te udhetimit, shendetit, e ndonje arsye tjeter qe lidhet me punen apo ku ta di une.

Ndersa per urine, agjerimi prandaj eshte. Qe te ndjesh uri dhe t'i rezistosh ngasjes per te ngrene. Kjo eshte tek e fundit sakrifica me e drejteperdrejte qe kerkon Zoti kete muaj.
Evidence tani, me duhet te kerkoj disi per te gjetur. Nuk e di nese te intereson me teper evidenca, por po qe keshut edhe mund te kerkoj ndonje gje.
Me sa e kam une idene ne keto gjera, nuk duhet te kete evidence direkte nga burimet e jurisprudences islame (Kurani dhe tradita profetike). Por argumente te tilla duhet te nxirren me ane te interpretimit te evidencave baze. P.sh. duke pare rastet se kur Profeit a.s. e ka ndaluar apo lejuar prishjen e agjerimit, per ta krahasuar me rastin konkret, ku duhet te dallohet se ku ben pjese ky rast.
Megjithate, per mua nuk mund te prishet ne kete rast. Megjithate, nese te qellon ta prishesh, te pakten zevendesoi me pas ditet e mosagjeruara.

Zoti ta befte te lehte dhe te bukur agjerimin!

blabla

Primus registratum

flm Gysi.
Jo ktu e kisha llafin, qe a hyn kjo kriteria ne ato qe jan te lejueshme, si p.sh udhetimi apo shendeti.
Per arsye se po flisja me disa shoke arab qe insistonin se kur je i uritur dhe s'ndjehesh mire lejohet te thyesh agjerimin, duke kuptuar qe agjeron pas ramazanit. Me c'di un, kjo mu duk shum absurde dhe doja nje opinion tjeter. Nuk e di nese ka Hadith qe shpjegon dicka te tille..

Agjerim t'lehte e te mbare edhe ty/ju!!!

ndricim

Primus registratum

e rendesishme eshte te dijme se pse agjerojme, une e dij pse dhe kjo me ndihmon ne raste urie(si shembulli i Hmmm) dhe raste te tjera /pf/images/graemlins/tongue.gif

megjithate ne disa raste une e ndiej vetem mekatere /pf/images/graemlins/frown.gif dhe per k'te kisha nje pyetje.

nese ben mekat gjate agjerimit, nuk te pranohet agjerimi apo nuk mer shperblim per agjerimin?

e di qe po vjen fundi i agjerimit tani po te permirsohemi ka 10 ditet e fundit.

blabla

Primus registratum

LOL.
Klean, per mu (qe s'di asigjo per kto pune) do thoja se esht synimi me te cilin e ben nje veprim, dhe pak rendesi kane gjerat tjera. Psh nqs ben ndonje gabim (mekat si thua ti) duhet te jete qellimi ai qe e vendos nese merr apo jo shperblim. Per ta dit 100% tani, prit edhe disa vjet.

Agjerim te mbare!

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Ca pranohen edhe ca shperblehet kjo dihet vetem nga Zoti. Neve na takon te bejme deri ca kemi mundesi me mire. Pra nqs perpiqesh me seriozitet te besh cfare ke mundesi te besh, atehere kjo tregon sinqeritet edhe merr shperblim edhe pse nuk del ne rezultat qe prisje.

Dihet qe muaji i Ramazanit duhet te agjerosh, dhe ne agjerojme. Se pranohet agjerimi apo jo, kjo ka faktore me vete. Eshte njesoj kur falesh, nuk eshte se u fala 5 here ne dite edhe gjithcka te pranohet, prandaj ne nje falje mund te pranohet gjysma, ne nje tjeter me pak e nje tjeter me shume. Prandaj keshillohet te behen falje me shume qe te plotesojne njera tjetren. Sa jane pranuar e si pranohen, keto jane te ditura vetem nga Zoti. Nuk mund te gjykojme ne se ky ben kete gje dhe nuk i eshte pranuar...

Persa i perket berjes se mekatit apo veprimit te gabuar, ne kete rast edhe po te kesh synim te mire nuk merr shperblim per synimin, se veprimi i keq e fshin synimin e mire. Pra per te marre shperblim ka dy kushte qe duhet te jene te vlefshme ne te njejten kohe qe te marresh shperblim, nqs nje kusht eshte i vlefshem por tjetri nuk eshte, nuk ka shperblim. Dy kushtet jane:

1.Qellim i mire
2.Veprimi i sakte

Nqs se eshte veprim i gabuar me qellim te mire, nuk ka shperblim sikur nuk ka shperblim per veprimin e sakte por me qellim te gabuar.

ali

Primus registratum

Hmmm:
Ata shoket arabe e kan te drejte qe lejohet te prishet agjerimi kur ke uri porse duhet te shtonin diçka e kjo eshte kur kjo uri eshte e pa perballueshme. Ne islam adhurimi nuk eshte pertej mundesise se njeriut.