Diskutime për filma të ndryshem.

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
"The universe will be a darker place without you"

Më pëlqeu vërtet! Në shenjë falenderimi @Dreamer. You rock! :)

Të faleminderit edhe për ty Broken! Po e shikoj! Jeni shumë të mirë!

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Shumë i bukur Broken.
Mbaj mend edhe në disa postime lart disa filma që mi ke rekomanduar, i kam parë (këtu vlen edhe korrektesia ime për ti parë ato që shkruhen) dhe më kanë pëlqyer vërtete, tani e di se kujt mund ti drejtohem dhe ti besoj sepse nuk zhgënjehem.
Prandaj kjo rubrika është e preferuara ime dhe do doja që të ndanim sa më shume rekomandime të tilla, nuk do nguroj së lexuari në vazhdimësi nga ju.

katsune

cherry blossom
edhe per mua eshte i realizuar vertet bukur, cka me cuditi pak duke njohur nivelin ku ka rene kinematografia italiane kohet e fundit. nje film tjeter italian shume i bukur qe ka dale tani se fundmi eshte "Lo chiamavano Jeeg robot" nga nje regjisor i ri shume i talentuar.

kjo eshte rubrika e preferuar edhe per mua gjithashtu. :)

katsune

cherry blossom
Sight grows dim, my strength
is two occult, adamantine darts
Hearing weavers for my father’s house
breathes distant thunder
The tissues of hard muscles weaken
like hoary oxen at the plough
and no longer when night falls
do two wings gleam behind me

During the party, like a candle I wasted away
Gather up at dawn my melted wax
and read in it whom to mourn, what to be proud of
How, by donating the last portion of joy
to die lightly
and in the shelter of a makeshift roof
to light up posthumously, like a word.

Nostalghia - Andrei Tarkovsky

joetisti_

Locus omnem
kam ndermend te shikoj serish "un' impresa da dio"

Ne nje perqindje here te madhe e here te vogel e shijoj si film dhe vetem kaq, nje film. Me terheq dhe me ben per vete ideja e realizimit, mjeshteria regjisoriale etj., pa rri edhe e shoh.

Ky film eshte nje nga keta.
Bravo mundesia qe te jep interneti !!

joetisti_

Locus omnem
filmat qe bejne fjale per sektorin... [jo te seksit se u ngaterrova]... si quhen... me aliene, me pelqejne.

gurax

Pan ignoramus
Dialoget qe diskutojne vete ne disa filma.

Shkeputur nga "Inglourious Basterds"

"Nuk e the qe ky takimi i dreqit eshte nje bodrum."
"Nuk e dija."
"The se ishte ne nje taverrne."
"Kjo eshte nje taverne."
"Po, ne bodrum. E ke parasysh, lufta ne bodrum te ofron shume veshtiresi. E para fare eshte, qe po lufton ne nje bodrum."
"Po nese shkojme dhe ajo as qe eshte fare atje?"
"Atehere do presim. Mos u beni merak. Ajo eshte spiune britanike. Do vije ne takim."

"Shtiglic, apo jo?"
"E vertete, zoteri."
"Thone se je shume i zoti me ate. ... ... Shiko, ne nuk po kerkojme telashe ne kete moment. Vetem takim me agjenten tone duhet te jete dicka pa ndonje ngjarje. Megjithate, nese ndodh e pamundura qe te jem gabuar dhe vertetohet se ka ngjarje, duhet te di se te gjithe jemi te afte te qendrojme te qete."
"Nuk te dukem i qete une ty?"
"Epo, tani qe ma paraqite ne kete forme, mendoj se je."

"Ky bobi jot, Shtiglic. Nuk eshte fiks tip i muhabetit, apo jo?"
"Keta lloj njerezish te duhen? Tipat e muhabetit?"
"Dakord ne kete pike, toger."
"Nese te gjithe do keni telashe atje brenda, cfare duhet te bejme ne? Te veme baste si do perfundoje?"
"Nese kemi telashe, mund t'i kalojme. Por nese na ndodhin telashe, na duhet qe ju te siguroheni deri ne fund qe asnje gjerman, apo edhe francez sa per ate pune, nuk do te largohet nga ai bodrum. Nese zbulohet identiteti i Frau von Hammersmark, misioni eshte kaput."
"Meqe ra fjala per Frau von Hammesmark, e kujt ishte ideja per takimin mu ne mes te carkut vdekjeprures?"
"Ajo e zgjodhi vendin."
"Oohh, kjo gje a nuk eshte e shkelqyer?"
"Shiko ketu, ajo nuk eshte stratege ushtarake. Eshte vetem nje aktore."
"Nuk ke nevoje te jesh Stonewall Jackson per te ditur se nuk duhet luftuar brenda nje bodrumi."
"Nuk po zgjidhte nje vend per lufte. Po zgjidhte nje vend te izoluar dhe pa gjermane."

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Mr.-Robot-Key-Art.jpg

MR.ROBOT.

Tani po shikoj sezonin e dytë te serialit MR.ROBOT. Jam e gëzuuuar!
Gjatë këtij sezoni pashë që ishte një video 40 minuta që shpjegonte të gjithë qëllimin e serialit dhe protagonistëve, për ata që janë të interesuar ta ndjekin ju uroj shikim të këndshem.

katsune

cherry blossom
opsss tani lexova per serialin qe po ndjek, hermetica. me vonese, pasi te kisha pyetur tek nje teme tjeter :) edhe une kam ndjekur disa episode dhe me ka terhequr. do filloj ta ndjek serish, meqenese sapo mbarova dje serialin qe kisha filluar "Narcos" mbi jeten e Pablo Escobar.

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
KFPDVDCover.jpg

Në vend që ta shikoja sipas renditjes kronologjike e kam parë , nga pjesa e 3-të e 2-ta dhe e 1-ra.
Fantastik!

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
hma.jpg

“I meet you. I remember you. Who are you? You’re destroying me. You’re good for me. How could I know this city was tailor-made for love? How could I know you fit my body like a glove? I like you. How unlikely. I like you. How slow all of a sudden. How sweet. You cannot know. You’re destroying me. You’re good for me. You’re destroying me. You’re good for me. I have time. Please, devour me. Deform me to the point of ugliness. Why not you? Why not you in this city and in this night, so like other cities and other nights you can hardly tell the difference? I beg of you.”
Marguerite Duras, Hiroshima Mon Amour

Aki

Paint It Black
po e jepnin ne tv District 9, u ula e pash perseri, kisha harruar sa i bukur ishte ky film e sa me kishte pelqyer, qe me ben te mendohem, do e kete bere valle regjisori edhe Chappie-n po aq te mire, a ia vlen ta shoh?

Aki

Paint It Black
Posa pash Chappie. Edhe pse mendoj qe Neill Blomkamp ka bere nje realizim pothuajse te perkryer me District 9, edhe Chappie nuk ishte i keq, sidomos personazhi i Chappie, ooooo dashuri ne vete :D....on to Elysium tani

katsune

cherry blossom
pashe filmin e fundit te Woody Allen, "Café Society", dhe mund te them se me kete film i ve nje vize Woody Allen dhe nuk kam ndermend te paguaj nje bilete kinemaje per te pare nje film tjeter nga ai. do pres kur te dalin ne tv dhe do i shikoj ne shtepi. ne 6-7 vitet e fundit Woody Allen vec sa ka propozuar te njejtet personazhe, te njejtat dinamika, te njejtat tematika, te njejtat batuta te ricikluara nder vite nga filmat e tij te tjere por te suksesshem ama. e kuptoj qe eshte fiksuar se duhet te beje patjeter nje film cdo vit, per arsye ekonomike apo tjeter pak rendesi ka, por nuk mund ta justifikoje kete gje vetem me faktin qe eshte gjenial. e morem vesh Woody qe je gjenial dhe di te besh filma te ketij lloji, por te lutem pak ndryshim dhe variacion se keshtu ke filluar te behesh i merzitshem. ose bej pak pushim dhe mendohu mire per filmin e ardhshem.

gjithsesi kjo eshte lokandina e filmit.

53211.jpg

2-3.jpg