Dilemat e moshës kritike tek 30 vjeçarët

Immortal_goddess

Primus registratum
Re: Dilemat e moshës kritike tek 30 vjeçarët

Une kam kohe per ti hyre valles se 30-vjecareve,por 30-ten e shoh si nje moshe jo aq komfortabel per te jetuar kur s'ke vene gje ne vije /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif NEJSEEEEE,cdokush te mbaje hallet e moshes se vet /pf/images/graemlins/tongue.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

Kush ben nje perkufizim ne lidhje me c'duhet te kesh (arrish) qe te quhesh qe i ke gjerat ne terezi ?

Daniel H

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Kjo qe thua ti le vend per keqinterpretime...sepse eshte po aq e veshtire te gjesh nje vajze tamam sa c'mund te jete per nje femer te gjeje nje djale persembari. Dua te them, edhe e anasjellta e kesaj fotografise do ishte e vertete. Nse po flasim per person qe eshte material per ta patur ne krah gjithe jeten...

[/ QUOTE ]
Nejse se e kanalizuam problemin e kesaj moshe vetem tek gjetja e partnerit/es.
Ideja ime ishte qe ofertat per partnere tek meshkujt nga mosha 25-35 vjec rriten ne perpjestim te drejte vit pas viti (sepse ne shport shtohen dhe 19 vjecaret qe behen 20), ndersa per femrat rriten ne perpjestim te zhdrejte.
Ku ka sasi ekziston me teper mundesia te gjesh dhe cilesi, ndersa inversi ndodh per femrat /pf/images/graemlins/laugh.gif

Si shpjegohet qe te gjithe shoket dhe te njohurit e mi te kesaj moshe ose jane te lidhur (dikush ka dhe 2 ose 3 lidhje paralele /pf/images/graemlins/smirk.gif) apo fejuar/martuar, ndersa pjesa me e madhe e shoqeve dhe te njohurave te mia ende rrine presin me ankth per princin e kalter (specie ne zhdukje me kalimin e viteve) dhe hedhin kunja "he ju s'na gjetet ndonje burre"? /pf/images/graemlins/laugh.gif
Problemi i gjetjes se partnerit per mendimin tim "konservator" /pf/images/graemlins/laugh.gif eshte me teper problem per femrat se per meshkujt.

Dilemat per mua kane te bejne me pasigurine per te ardhmen, cfare jam sot dhe cfare mendoj te jem kur te behem 40 vjec? A jam duke investuar ne fushen e duhur apo duhet te shohe per dicka tjeter me te mire?

Daniel H

Primus registratum

Sa bukur qe ke fol mij halle si koshi nen pule /pf/images/graemlins/laugh.gif

Bej shaka, por me te vertete arsyetimi qe dhe per femrat ne kete moshe eshte teper llogjik dhe i qendrueshem.

E keqja me sa kam vene re eshte se pretendimet pijne uje deri ne moshen 30-32 vjecare, pastaj "yxhym te gjejme nje burre" se ngelem kullundri per gjithe jeten dhe shkojne deri aty sa marrin dhe burra te nje niveli shume me te ulet se sa e Princit te enderruar. /pf/images/graemlins/shrug.gif

Dolores

Primus registratum

Kan ndryshuar kohet.....sot kendohet: Sot jam 30-vjec edhe jeta me therret /pf/images/graemlins/laugh.gif

TranofiljA

Primus registratum

Dilema ime tani eshte ku do ngul rrenjet, ku jam apo ku dua te jem. Kjo eshte vertete dileme per mua.

Dolores

Primus registratum

Eshte dileme per te gjithe ne...pamvarsisht se kohe kemi shpenzuar ketej.....where u belong eshte ceshtje kritike ...

TranofiljA

Primus registratum

Mire atehere Dole, po sikur te behemi te gjithe bashke dhe marrim te njejtin hap...ndoshta do jete me e lehte per t'u perballuar. Kur ke perkrahje domethene.

Edhe ti mendon te kthehesh? Une kam njohur shume moshatare te mij qe luajne me idene, edhe pse shume here nuk duan ta pranojne, sepse u "tremben" atyre njerezve qe jane te gatshem t'a quajne idene nje absurditet...se ketu i ke "te gjitha"!

Daniel H

Primus registratum

Goca une them te dilni te pini nje kafe, ta pleqeroni dhe nje here kete muhabet se jam i sigurt qe do ktheni mendje /pf/images/graemlins/laugh.gif

TranofiljA

Primus registratum

...kurse une jam e sigurte per te kunderten /pf/images/graemlins/smile.gif

Dolores

Primus registratum

Me perpara se vrisja mendjen shume....por kte vit me kan ndodh shume gjerra qe me bejne te mendoj qe duhet te jem me afer /pf/images/graemlins/shrug.gif

Dolores

Primus registratum

E forta kesaj rradhe qe ishim po prisnim per cantat.....edhe i them tim shoqi nxirr cik koken edhe shif kush ka dal te na presi ....shkon ai shef binte shiu jashte ...balta balte edhe kthehet edhe me thote ......tmerr ec te kthehemi....i thashe une po dale more ne s kemi dal nga aeroporti .....ec te kthehemi tha ....dhjere mu ne dasem e te gjitha /pf/images/graemlins/lol.gif

era100

Primus registratum

Dilema i shkreti njeri ka ne cdo moment te jetes. Lexova mendimet e te gjithve dikush thoshte ste le karriera te martohesh e te tjera e te tjera. Po edhe te martohesh i/e vogel (sic bera une) nuk eshte zgjidhje aspak e mire. Ti martohesh i/e vogel si thoshte dikush ne shkrim kur oferta me kerkesen kane goxha diference me njera tjetren, pra shkurt ti martohesh i ri. Po sa probalitet ka qe kjo martese te shkoje mire kur zgjidhja jote eshte bere per efekt te ores biologjike? Personalisht i dhashe fund nje martese qe e nisa me dashuri te madhe. Po tani ku jam? asgjekundi! Ora Biologjike? Po ne djall te veje! I kam mbushur te 30 -at edhe ndihem me mire se kurre. Ndaj mos u dekonspironi per keto gjera mendoni pozitivisht e cdo gje shkon mire. Fat te gjithve djemve e vajzave.

bona

Primus registratum

ky sabino jeton ne evrope natyrisht. dhe duhet ta specificonte pak shoqerine per te cilen flet.
une marrjen e nje diplome se quaj si milestone ne jete. mund te marresh diloma ose me mire curse gjithe jeten . une personalisht jam shume e lumtur ne moshen qe jam dhe qellimi im esthe kenaqesia e shpirtit qe e gjej tek udhetimet , takoj njerez te ndryshem cdo dite , nga gjithe bota, lexoj libra te ndryshem cdo kohe, punoj, shkoj ne shkolle dhe do shkoj derisa truni te thote mjaft.
refuzoj ta ndaj jeten ne moshe apo decada apo cfare di une.

une e kam cdo gje tek shpirti, i nuk kenaqet kurre me bukurite e natyres, krijimtarine e njeriut.

une kam frike mos vdes pa bere te gjitha planet qe kam. kam frike nuk do dale koha.

bona

Primus registratum

nje dite vjet po ecja per here te pare mbas 13 vjetesh ne rruget e tiranes dhe nje djalosh bukurosh me pershendeti dhe vazhdonte te me shikonte. une isha me kunaten time dhe mbrapa nesh po ecte babi ( qe e kam shok te ngushte) me dike tjeter.

babi e pa skenen dhe me ngacmoi dhe tha harrove zemer qe je e martuar.

po i thashe ai me beri te harroja qe jam e martuar dhe sidomos sa vjec jam.

i love my dad.

karamel

Primus registratum

Dilema i shkreti njeri ka ne cdo moment te jetes. Lexova mendimet e te gjithve dikush thoshte ste le karriera te martohesh e te tjera e te tjera. Po edhe te martohesh i/e vogel (sic bera une) nuk eshte zgjidhje aspak e mire. Ti martohesh i/e vogel si thoshte dikush ne shkrim kur oferta me kerkesen kane goxha diference me njera tjetren, pra shkurt ti martohesh i ri. Po sa probalitet ka qe kjo martese te shkoje mire kur zgjidhja jote eshte bere per efekt te ores biologjike? Personalisht i dhashe fund nje martese qe e nisa me dashuri te madhe. Po tani ku jam? asgjekundi! Ora Biologjike? Po ne djall te veje! I kam mbushur te 30 -at edhe ndihem me mire se kurre. Ndaj mos u dekonspironi per keto gjera mendoni pozitivisht e cdo gje shkon mire. Fat te gjithve djemve e vajzave.

[/ QUOTE ]

Femrat dhe meshkujt nuk ndajne te njejtin koncept mbi "oren biologjike", nje femer ka detyrime dhe duhet te marri masa te parakoheshme mbi planifikimin e jetes se saj, dhe aq me teper sot, ku nje nga ekzigjencat kryesore te shoqerise eshte diplomimi ne studimet e larta.

bona

Primus registratum

diplomimi s'eshte gjithcka , diplomimin gjithe dynjaja e bejne ne cdo kohe, diplomimi sot esthe i pa fund, ne kuptimin merr bachelor, master , phd, pastaj mund ta kombinosh me dege te tjera dhe nuk mendoj se ka te bej me oren bilogjike me me rrethanat dhe kushtet ne te cila ndodhen.

diplomimi nuk duhet te mbaroj kurre. nje zyshe e imja tha qe nuk e pranuan me te mesoje sepse diploma e saj e marre para 40 vjetesh ka dale jashtperdorimi. ato qe ka mesu ajo ne doctorrate sot mesohen ne bachelor.

Sirena

Primus registratum

Une tek vetja kam kuptuar qe sa me shume kalon kufirin e pas adoleshences(22-23 vjec) aq me te veshtira behen zgjedhjet dhe jo per faktin se zvogelohen mundesite qe te paraqiten(ne pune,ne raportet personale,etj),por per faktin se je me pak i disponueshem per te bere kompromise.
Kur je 20 vjec je me idealist,kenaqesh me "buke,kripe e zemer",enderron akoma me sy hapur dhe je gati te hidhesh me koke ne zgjedhje te guximshme.Ndersa kur kalon te 25-tat (plus minus) fillon e behesh kerkues sepse edhe veten e ke njohur me mire,e di sa vlen dhe cfare je ne gjendje te besh dhe rrjedhimisht edhe zgjedhjet i ben ne varesi te kesaj...keshtuqe eshte ca me e veshtire te perputhen gjerat sipas kerkesave personale.Me e rendesishmja eshte qe njeriu te vere perparesi ne listen e gjerave qe kerkon te beje...dhe me kete rast te toleroje disi me shume tek ato qe vijne nga fundi i listes.

PS.Teorikisht duhet te funksionoje keshtu...sepse po te perputhej teoria me praktiken nuk do ishim duke folur per dilemat akoma /pf/images/graemlins/smile.gif

karamel

Primus registratum

diplomimi s'eshte gjithcka , diplomimin gjithe dynjaja e bejne ne cdo kohe, diplomimi sot esthe i pa fund, ne kuptimin merr bachelor, master , phd, pastaj mund ta kombinosh me dege te tjera dhe nuk mendoj se ka te bej me oren bilogjike me me rrethanat dhe kushtet ne te cila ndodhen.

diplomimi nuk duhet te mbaroj kurre. nje zyshe e imja tha qe nuk e pranuan me te mesoje sepse diploma e saj e marre para 40 vjetesh ka dale jashtperdorimi. ato qe ka mesu ajo ne doctorrate sot mesohen ne bachelor.

[/ QUOTE ]

Perkundrazi Bona, studimet e gjata jane nje hadikap per ne femrat, pasi 27-28 vjec merr doktoran, plus 2-3 vjet jane stazhe dhe speciliazime,dhe kur arrin te 30-tat dhe ben bilancin del ne perfundim qe je akoma vetem, beqare,pa familje, dhe pa asnje eksperince professionale. Duke marre parasysh faktin qe koha me e pershtatshme per nje femer te lindi beba eshte 25-35 vjec ( mosha me ideale dhe e keshillueshme nga biologjistet, me mundesisht 2.5 -3 vjet interval diference midis bebave), i ben vete llogarit sa pak kohe te mbetet..

TjeTersiShT

Primus registratum

Aktualisht po lexoj nje liber qe fillon dhe besoj,mbaron me rievokimin konkret,te jetes se nje 30-vjecAri ne ditet e sotme.Michel Houllebecq-Estensione del dominio della lotta.Thote:"Voi pure vi siete interessati al mondo nei momenti in cui avevi una vita e ad attestarlo ci sono le varie fotografie..Questo succedeva,probabilmente,all'epoca della tua adolescenza,o poco più tardi.Parlo di tanto tempo fa:però vi prego di ricordare.Il domonio della norma non vi era più suffieciente;non potevate più viverci,nel dominio della norma;e cosi vi trovaste a dover entrare nel dominio della LOTTA."Besoj shume qe e lexojne dhe e kuptojne pak italishten,mgjte shkurtimisht flet per nje moment qe ndodh ose ne adoleshence ose pak me vone,kur ndodh qe norma,rregulli nuk mjafton per te dhene deshiren per te jetuar...keshtu qe kjo te shtyn te hysh ne boten e luftes!!(dominio s'po me vjen ta them ne shqip,mbase jo ekzaktesisht bota..)

P.S:eSHTe nje autor fantastik i siperpermenduri..eshte kaq tokesor dhe realist,sa nuk e quaj dot shkrimtar,por s'e gjej dot nje fjale.