DietAAAA???

Laura16

Primus registratum
DietAAAA???

A di ndonjeri ose ndonjera ndonje diete qe ka sukses ne perdorimin e saj?Per te rene ne peshe dmth qe te arrijme dhe ne buckot te dobesohemi?(bej shaka se vete jam e dobet)nejse,,,nese dini shkruani ndonje!"

ecwinner

Primus registratum
Re: DietAAAA???

Ahh dieta... ATIKINS duket sikur po funksionon per mua. Eshte e bazuar ne eliminimin e karbohidrateve. Vetem 10-20 grame lejohen ne dite. Pra... Nuk lejohen byreqet, biskotat apo ku di une. Nga ana tjeter nuk eshte aq e kufizuar persa i perket sasise se ushqimit qe merr. Hmm. une kam rene rreth 7-8 kile per 2 muaj...

/pf/images/graemlins/smile.gif

njomeza

Primus registratum

Te lutem DKNY, a mund te me shkruash me shume cfare tjeter perfshihet ne ate djeten ATIKINS, Une kam ca jave qe kam bere nje beb dhe jam akoma ne te njejten peshe qe kam dale nga spitali

Kordelja

Valoris scriptorum

Do doja ta dija kete dieten me pak karbohidrate, une di nje e cila ka shume sukses dhe do ua postoj ketu, mbahet per 23 dite dhe ne varesi te peshes fillestare humbet 5-7 kg (e provuar) dhe nuk ke asnje lloj shqetesimi, eshte bazuar ne reagimin e organizmit dhe ne nxitjen e metabolizmit, nuk ka kufizime sasiore vetem ke nje deri dy lloje ushqimi ne dite, kjo e vlefshme per te gjitha vaftet, funksionon per mrekulli.

Do ua postoj.

cremaster

Primus registratum

Vetem me diete nuk mbahet trupi ne forme, sidomos kur dieten e mban me zor sepse te rri mendja te ushqimi tere kohen.

Eshte shume e rendesishme qe te kryesh ca aktivitet fizik. Po qe se rri ulur para televizorit per me shume se 1 ore ne dite, asnje lloj diete nuk mund te ta mbaje trupin ne forme. Studiuesit e ketyre puneve na kane mesuar se nese arrin te humbasesh peshe vetem duke kufizuar ushqimin, pesha e humbur ne kete menyre rifitohet shume shpejt me pas.

Me fjale te tjera, ushtrimi fizik, qofte ne formen e vrapit, apo edhe ne formen e pastrimit te krejt shtepise 3 here ne dite, eshte gjeja me e rendesishme.

Sa per dieten, gjerat qe duhet te besh jane te thjeshta:

1. Ha vetem kur te merr uria. Nese s'ke uri, mos ha, edhe po te jete orari i mengjesit, i drekes, ose i darkes.

2. Ha ngadale. Ha sa me ngadale qe te jete e mundur. Ushqimit i duhet njefare kohe qe te arrije ne zorre. Kur ushqimi arrin ne zorre, trurit i mbushet mendja qe te largoje urine. Tek njerezit qe hane shpejt e shpejt, sasia e ushqimit qe ka arritur ne stomak eshte shume e madhe ne momentin qe uria largohet.

3. Nuk ka nevoje te kufizosh sheqernat (karbohidratet) apo yndyrnat. Dieta duhet t'i permbaje edhe sheqernat edhe yndyrnat, vetem se sasia e tyre duhet te mos teprohet. Ne librat e mjekesise shkruhet se sheqernat dhe proteinat kane 4 kalori per cdo gram, kurse yndyrnat kane 8-9 kalori per cdo gram. Dmth, gram per gram, proteinat dhe sheqernat te shendoshin njesoj. Por proteina e tepert te demton veshkat.

4. Nqs ti je si une, dhe nuk e ndalon dot te ngrenet pa e mbushur mire stomakun, gjeja qe duhet te dish eshte se densiteti i kalorive eshte shume i larte ne ushqimet qe jane prej mielli, patate, ne akullore, etj., dhe eshte me i ulet tek frutat dhe perimet, sepse frutat dhe perimet kane shume uje dhe pak proteine dhe yndyre. Prandaj stomaku i mbushur plot me sallate ose me molle eshte me mire sesa stomaku i mbushur plot me byrek.

OK, pac fat me humbjen e peshes, dhe mos harro se ushtrimi fizik eshte shume me i rendesishem se dieta.

luljeta hato

Primus registratum

Nje nga dietat me te mira qe e kam provuar vete,eshte SCARSDALE,E gjeni ne internet,shkruani:Le diete piu famose dhe atje keni kete diete.Nuk po ju them sa kile kam rene se do tmerroheni.Lajmi i keq eshte se i morra prape te gjitha.Prandaj ndiqni keshillat e Cremasterit se ishin me te vertet te vlefshme.Une tani ashtu po veproj dhe kam rene 14 kile pa marre asnje.

Guest

Fillimisht postuar nga cremaster:
[qb] Vetem me diete nuk mbahet trupi ne forme, sidomos kur dieten e mban me zor sepse te rri mendja te ushqimi tere kohen.

Eshte shume e rendesishme qe te kryesh ca aktivitet fizik. Po qe se rri ulur para televizorit per me shume se 1 ore ne dite, asnje lloj diete nuk mund te ta mbaje trupin ne forme. Studiuesit e ketyre puneve na kane mesuar se nese arrin te humbasesh peshe vetem duke kufizuar ushqimin, pesha e humbur ne kete menyre rifitohet shume shpejt me pas.

Me fjale te tjera, ushtrimi fizik, qofte ne formen e vrapit, apo edhe ne formen e pastrimit te krejt shtepise 3 here ne dite, eshte gjeja me e rendesishme.

Sa per dieten, gjerat qe duhet te besh jane te thjeshta:

1. Ha vetem kur te merr uria. Nese s'ke uri, mos ha, edhe po te jete orari i mengjesit, i drekes, ose i darkes.

2. Ha ngadale. Ha sa me ngadale qe te jete e mundur. Ushqimit i duhet njefare kohe qe te arrije ne zorre. Kur ushqimi arrin ne zorre, trurit i mbushet mendja qe te largoje urine. Tek njerezit qe hane shpejt e shpejt, sasia e ushqimit qe ka arritur ne stomak eshte shume e madhe ne momentin qe uria largohet.

3. Nuk ka nevoje te kufizosh sheqernat (karbohidratet) apo yndyrnat. Dieta duhet t'i permbaje edhe sheqernat edhe yndyrnat, vetem se sasia e tyre duhet te mos teprohet. Ne librat e mjekesise shkruhet se sheqernat dhe proteinat kane 4 kalori per cdo gram, kurse yndyrnat kane 8-9 kalori per cdo gram. Dmth, gram per gram, proteinat dhe sheqernat te shendoshin njesoj. Por proteina e tepert te demton veshkat.

4. Nqs ti je si une, dhe nuk e ndalon dot te ngrenet pa e mbushur mire stomakun, gjeja qe duhet te dish eshte se densiteti i kalorive eshte shume i larte ne ushqimet qe jane prej mielli, patate, ne akullore, etj., dhe eshte me i ulet tek frutat dhe perimet, sepse frutat dhe perimet kane shume uje dhe pak proteine dhe yndyre. Prandaj stomaku i mbushur plot me sallate ose me molle eshte me mire sesa stomaku i mbushur plot me byrek.

OK, pac fat me humbjen e peshes, dhe mos harro se ushtrimi fizik eshte shume me i rendesishem se dieta. [/qb]
JAne mese te verteta. :thumbsup:
Trupi yne ka nevoje per te gjitha ushqimet dhe dieta duhet te jete e larmishme.
Dieta e mire eshte shpenzimi i kalorive te teperta me anen e aktivitetit fizik. Ne kete mynyre arrin te zevendesohen pjeset dhjamore me rritjen e volumit te muskujve.
kur te kem kohe do sjell ca informacion mbi kalorite e ushqimeve .

ps.cremaster je i diplomuar ne mjekesi????? /pf/images/graemlins/smile.gif komplimente per informacionet qe sjell /pf/images/graemlins/smile.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Me vjen keq por ju keshtu nuk me keni kuptuar.
Njeriu ne faza te ndryshme te jetes ka nje metabolizem te ndryshem, keshtu sic e trajtoni juve i late mjeket dietologe pa pune /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Une nuk mbeshtes dietat, pervete kam bere vetem nje here pasi jam njeri qe nuk mundem t'i mbaj, bera nje diete te pasur me kalori dhe me sasi ushqimi qe vinte ne pune dhe bazohej ne reaksionet e organizmit.Thashe qe funskionoi dhe per me teper asnje grame nga ato qe lashe nuk e mora me.
Une cmoj aktivitetin fizik te cilin edhe e ve ne vend te pare, por ka raste qe organizmi yne sillet ne menyre teper te cuditshme dhe pse merresh me aktivitet fizik nuk arrin te japesh aq kilograme sa do doje, ndodh dhe keshtu u drejtohemi bashkerenduar me te edhe dietave.
Une i kisha percmuar gjithnji dhe njesoj nuk i mbeshtes, ka njerez qe thajne zorren per pak kocke dhe lekure, sepse te tille e paraqesim ne vete idealen.
Por per vete faktin qe ka studime te pafundme per vlerat e ushqimeve si ne aspketin kalorik edhe te atyre ushqyes tregon qe duhet perkujdesje ne trajtimin e trupit e per rrjedhoje edhe kjo perkujdesje eshte disi dietike, te privosh veten nga ajo qe te pelqen me shume, te aplikosh rregulla do te thote te mbash diete ne nje fare menyre.
Sidoqofte levizja eshte mjeti me i mire, mos bini pre e tundimeve te ushqimeve te shijshme /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe e jetes sedentare.
Kujdesuni per veten /pf/images/graemlins/smile.gif

cremaster

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Njeriu ne faza te ndryshme te jetes ka nje metabolizem te ndryshem, keshtu sic e trajtoni juve i late mjeket dietologe pa pune /pf/images/graemlins/laugh.gif .
[/qb]
Ha ha... /pf/images/graemlins/smile.gif Mjeket dietologe kane pune plot sepse ka njerez qe kane semundje si diabeti, pamjaftueshmeria e veshkave, etj., semundje qe kane nevoje per dieta te caktuara. Gjithashtu mjeket dietologe ndihmojne edhe njerezit e zakonshem qe nuk e kuptojne se si shtohet apo se si humbet pesha, edhe pse eshte relativisht e thjeshte.

Ekuacioni eshte i thjeshte:

sasia e dhjamit qe i shtohet tuleve ~= sasia e kalorive te ngrena - sasia e kalorive te shpenzuara

sasia e kalorive te shpenzuara = metabolizmi bazal + aktiviteti fizik

tani po e shkruaj ekuacionin e pare keshtu:

sasia e dhjamit qe i shtohet tuleve ~= sasia e kalorive te ngrena - metabolizmi bazal - aktiviteti fizik

sasia e kalorive te ngrena mund te llogaritet duke ditur se sheqernat dhe proteinat kane rreth 4 kalori per cdo gram, dhe yndyrnat kane rreth 8-9 kalori per cdo gram

heren e fundit qe shkruaja ketu, ju thashe idete e mia per menyren se si duhet mbajtur nen kontroll sasia e kalorive te ngrena: ha c'te duash por ha shume ngadale dhe vetem kur te merr uria (kur ndien gerryerjet e stomakut)

metabolizmi bazal eshte sasia e energjive qe trupi harxhon edhe po te rrije fare pa levizur; metabolizmi bazal eshte sasia e energjive qe harxhohet per te marre fryme, per te rrahur zemra, per te mbajtur temperature konstante te organizmit, etj.

per nje trup mesatar, metabolizmi bazal eshte rreth 2000 kalori ne dite, dhe mund te rritet nqs masa muskulore rritet (aktivitet fizik!!!), ose prej semundjeve si hipertiroidizmi, ose prej barnave te tipit te adrenalines (simpatomimetike)

aktiviteti fizik mundet qe fare kollaj ta dyfishoje sasine e energjive qe trupi i njeriut perdor;

nqs vihet nen kontroll edhe sasia e kalorive te ngrena, balanca energjitike e trupit behet negative dhe trupi fillon dhe humbet peshe;

bengu

Primus registratum

Fillimisht postuar nga paperina:
[qb] Po noi djete me vu ca kile me shume a din kush? [/qb]
une di, po ta them ne privat /pf/images/graemlins/wink.gif

Dua

Primus registratum

Papi me bej nje postim edhe mua nese gjen diete te tille, dmth per tu trashur pakez. Metabolizmi im hyn ne kategorine e turbo injection me duket :mad:

D.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga BENG:
[qb]
Fillimisht postuar nga paperina:
[qb] Po noi djete me vu ca kile me shume a din kush? [/qb]
une di, po ta them ne privat /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Jo jo rrush, pyetja o vertete serioze /pf/images/graemlins/frown.gif

Zakonisht nga vera mbase ve nja 2 kile me shume. Ene kjo me zor. Por dimrit dobsohem shume. Me thene se eshte mos ngrenja..Ncuq..ha si derr /pf/images/graemlins/laugh.gif por nje gjyse kile s'e ve /pf/images/graemlins/frown.gif

pS: Ne se gjej se si te them :kiss:

bengu

Primus registratum

musclesurf_1768_1483951

Creatine Monohydrate...

5-8kg in just 2 weeks /pf/images/graemlins/laugh.gif

p.s. edhe une e kam seriozisht

ecwinner

Primus registratum

Eshte shume e vertete c'tha dikush ne lidhje me dieten dhe aktivitetin. Une kam zgjedhur Atkins sepse eshte e vetmja djete qe nuk te le te uritur, pra ti ke energji boll per t'ja kushtuar aktivitetit sportiv. Une te pakten perpiqem qe te bej 35 minuta vrap c'do dite.

Sipas Dr. Atkins jane karbohidratet ato qe na bejne ne te shendoshe. Arsyeja eshte se ato jane te paret qe digjen nga trupi. Duke eliminuar karbohidratet trupi kerkon rezerva te tjera energjie....si.....DHJAMI... Gjithashtu dhe ushqimet dhe zarzavatet e piketuara nga dieta Atkins jane komplekse dhe trupit i duhet energji vetem per ti zberthyer ato ne stomak. Pra sekreti eshte t'i eliminosh trupit burimet e energjise ne menyre qe ai te shkoje tek rezervat e tij natyrale. Sidoqofte...sekreti i vertete i cdo diete apo programi eshte REGJIMI.

Ketu poshte keni nje histori suksesi nga perdoruesat e Atkins

http://atkins.com/Archive/2003/7/31-171174.html

PS. Ju lutem shume mos u genjeni nga Pilulat, apo kremrat qe premtojne renie ne peshe. Shumica e tyre ka Baze "Ephedra" ose "Kafeine" e verteta eshte se keto dy barera bejne te mundur qe trupi te punoje 120% edhe kur eshte duke ndenjur. Edhe se mund te biesh nga pesha pa diete apo stervitje...kjo metode eshte shume e demshme per sistemin....

2 fjale per Creatinen...

Creatina eshte substance qe prodhohet ne menyre normale ne veshka dhe melci. C'do extra doze creatine paraqet nje mudesi me shume per Kancer. Gjithashtu creatina krijon probleme Digestive, Musculare, dhe kardio vaskulare. Creatinen e marrin individe qe duan te shtojne masen trupore dhe masen e muskujve. Ne asnje studim nuk kam pare renje peshe per shkak te Creatines...

bengu

Primus registratum

nuk thash qe shkakton renje peshe, po te kunderten.
ate e deshi edhe papi, te shtoje ca kile :rolleyes:

ecwinner

Primus registratum

Me fal Beng. Te keqkuptova....megjithate shtimi ne peshe vjen si pasoje e rezervimit te ujit ne indet e muskujve... Nuk eshte mase. /pf/images/graemlins/smile.gif Eshte thjesht uje... I ben muskujt te duken me te medhenj,,, dhe si pasoje...je dhe me i rende... po ama me te nderprere perdorimin e Creatines pothuajse cilido kthehet ne gjendjen e meparshme....

Sara

Primus registratum

Per ata ne Atkins diet, keni shume kujdes sepse menyra e ngrenies nuk perputhet me cfare mjeket kane thene deri tani.
Carbohydrates duhet te jene burimi i pare i energjise ne trupin e njeriut,pastaj proteina.Yndyrnat duhet te perdoren sa me pak.
Atkins thote komplet te kunderten. Perdorimi i tepert i yndyrnave shkakton semundje zemre,kolesterol dhe gjithashtu demton veshkat.Ne Atkins keto jane perdorur shume,por meqe nuk jane perzier me karbohidrate eshte thene se yndyrnat nuk demtojen.
Por, asnje research nuk eshte bere ne kete fushe, pervecse nga vete korporata e Atkins.
Pa, ata qe zbatojne Atkins po e vene vehten ne rrezik. Menyra me mire per te humbur peshe eshte ha cte duash, por ne sasi te vogla.

eriola

Primus registratum

A di ndonjeri ose ndonjera ndonje diete qe ka sukses ne perdorimin e saj?Per te rene ne peshe dmth qe te arrijme dhe ne buckot te dobesohemi?(bej shaka se vete jam e dobet)nejse,,,nese dini shkruani ndonje!"

ha vetem fruta, dhe perime, 8 gota uje ne dit, dhe gjera qe jan fat free dhe me pak kalori, nese e ben dot kte do shofesh rezultate te kenaqshme. :thumbsup: