Dhuna në familje

Thug_Babe

Primus registratum
Re: Dhuna në familje

Mah ... Sipas te dhenave qe merren neper familjet ne Usa dhe cfare degjojme neper lajme e kudo mendoj qe njerezit kane strese ne jete. Dikush vuan nga gjendja ekonomike, dikush vuan per dashuri, dikush vuan nga malli, por ka edhe ca njerez qe vuajne per mend...lol
Te gjithe njerezit kane menyren e vet te te shprehurit te nervave por s'jam dakort kurre me dhunen, sidomos mes nje cifti. S'e di, s'kam shkuar akoma ne ate faze, por s'besoj se do e coja veten ne ate pike. S'me pelqen dhuna e nese dikujt qe ka pune me mua i shkon mendja te perdore dhunen jo per te treguar se sa trime jam por atehere me ka borxh gjakun...
Njerezit kane goje te merren vesh, pra mund te flasin, bertasin me tjetrin e nese e shohin veten se jane gati te fillojne dhune mes njeri tjetrit me mire me i dhane fund atij muhabet pasi buka qe thyhet nuk ngjitet me. Sa do te dua nje person edhe sikur ta dua deri sa te vdes vallai s'kisha ndenjur kurre me te nese do me prekte me dore pasi nese e ka cuar veten te me godase ai njeri s'ka respekt per mua pra s'me meriton. Njerezit pse martohen jane bashkeshortor por jo burri burre e gruaja prone e burrit, dmth eshte mire nese gjerat pak a shume jane reciprok mes njera tjetres.
Shkurt muhabeti "Jo Dhune por Peace se nje jete kemi e pse mos ta jetojme tamam ashtu sic e meritojme".

<font color="red">Hera e fundit qe te editohet shkrimi, nese vazhdon te shkruash keshtu do fshihet! Geshtenjaza. </font>

Iron_heat

Primus registratum
Re: Dhuna në familje

Ne shqiptaret jemi cik problematik per kete dhunen dhe sidomos burrat e kane shume qejf ta ushtrojne tek grate, c'na ka gjet.
Une mendoj qe nqs nje burre ngre doren mbi gruan e tij ai e ka hum burrerine,ai nuk ka llogjik ,nuk ka kulture nuk ka respekt dhe dashuri,mban postin e kryefamiljarit kot, ose me qarte kot e mban ate familje ne kembe.
Pse do thoni ju?????????

Sic e dime ne familje ka shume probleme dhe zgjidhjen e ketyre problemeve do ta gjejne dy bashkshortet duke u mirekuptuar dhe respektuar mendimin e drejt per te dhene zgjidhje problemit, panvarsisht kush e dha gruaja apo burri.Po nga njeher na ndoth qe burri thot mbylle!!!! se ketu komandoj une edhe pse nuk ka te drejt! Gruaja kundershton se eshte e bindur qe eshte i drejt mendimi i saj , fillon debati dhe burrat shqiptar shkurt te fusin pellemben.
Per mua kjo situate ne familje eshte e papranueshme ,me c'fare sy e surat ky burre i le gruas te edukoj femijet??!!!(si mundet kjo nene te edukoje femijet kur po rrihet vet si femi,humb fare roli i nenes ne familje qe eshte aq vendimtare) te presi dhe te respektoj njerezit e tij miqte dhe shoket e tij kur ai e godet, e poshteron .ne kete fare menyre!!!!!!

Raste skandaloze kam ndjekur ne tv shqiptare kohet e fundit .Nje grua 62 vjecare vrau burrin saj 67 se vinte nate per nate i dehur dhe rinte per qejf kot fare!!!!! Vertet raste shume te dhimshme degjon ne kete drejtim prandaj i duhet thene stop .Une per vete largohem menjehere, do jem i lumtur ta shkateroj ate familje jo ta mbaj sepse do fitoj qetsine time dhe te femijeve.

gangsterja

Primus registratum
Nje problem shqetesues per shoqerine shqiptare eshte edhe dhuna ne familje.Shume organizata kombetare/nderkombetare jane ngritur per te mbrojtur te dhunuarit por perseri kane rezultuar pa sukses.
Arsyet jane te ndryshme qofshin ekonomike,sociale,apo psikologjike.
Dhuna ndaj gruas eshte nje dukuri boterore,por vendi yne mban%me te larte te perhapjes te ketij fenomeni ne te ghithe Ballkanin.Kjo shpjegohet me faktin se shoqeria shqiptare,e identifikuar si nje shoqeri patriarkale,ka nje histori te gjate te dominimit te burrave ne jeten sociale.
Empacimi i gruas eshte permendur thjesht si princip,por ne te vertete ajo ka qene e ndrydhur dhe ka marre pjese shume pak ne vendimmarrje.
Pas viteve 90,kur ajo preku ndryshime reale,media pasqyroi shume raste dhunimi te gruas dhe neperkembje te te drejtave te saj
Gra me trauma te parrefyera
Ne nje situate te dhunshme mes nje gruaje dhe bashkeshortit te saj,ajo plagoset shume rende.Kemi hasur dhe histori te tjera si keto.Ja nje histori
Gruaja i tha "jo"rrahjeve te vazhdueshme,poshterimit personal dhe pranoi divorcin.Ajo mori sherbimin mjekesor per ta lindur femijen e dyte,iu nenshtrua nje rehabilitimi dhe me ne fund arriti te stabilizohej.
"Menduam se shendeti i saj mendor,trazirat e saja emocionale,vuajtjet dhe lengatat e saj do ta preknin femijen,por nuk ndodhi keshtu:-shpjegon psikologia Dhamo.Ja dhe nje grua tjeter qe e mposht mentalitetin dhe nuk ka frike sesi do te shihet ne syte e te tjereve.
Dhune ushtrohet edhe ndaj femijeve,madje shume prej tyre pesojne trauma psiqike dhe kalojne,ose shume femije vetevriten meqe prindri i ka keqtrajtuar.Nuk duhet te ushtrojme dhune,dhe as te marrim dhune.Ghithshka duhet te merret me mirekuptim dhe tolerance,nese duam te kemi nje jete sa me te lumtur dhe sa me te shendetshme.