Dhimbje koke (Emicranie)

D

donika xhevati

Guest
Re: Dhimbje koke (Emicranie)

Emicranie apo migrena vjen me ndryshimin e kohes ne te ftoft dhe jo menjihere: Kur pacienti ka qendruar shume here ne vend apo vende dhe at apo ate e ka "rrahur" fryma apo ajri i ftoft, te pa veshur me rrobe adekuate ne trup ne pergjithsi, ai apo ajo e mer semurjen e njohur - migrena.

Thuhet se migrena eshte dy here me shume prezente tek femrat se sa tek meshkujt.

Kur dikuj i dhemb koka kjo nuk do te thot se i njejti e ka migrene. Koka mund te ket dhimbje per shkaqe me te ndryshme: depresioni, pagjumsia, ushqimi jo i rregullt apo jo i mire, alkoholi, pirja e kafes per ata qe kan tension te lart te gjakut etj.

Migrena mund te sherohet plotsisht me Mjeksi Popullore.

Mjeksin Popullore ka njerez qe e quajn Mjeksi Alternative e kjo eshte gabim shume i madh.

Barojat apo barnishtat qe i perdorim per mjekim ne Mjeksi Popullore nuk jan vetem ILAQE, ato jan
(shumica e tyre) pjese e ushqimit te perditshem qe njezit bashkohor gjithnji e me shume jan duke i perdorur.

Se si mund te sherohet migrena, do te shkruaj ne shkrimin e ardhshem.

Megg

Carpe Diem
Dhimbja e kokës

thumbnail.php

Personat të cilët kanë shpesh dhimbje koke duhet të ndihen krenarë. Sipas neurologut italian Piero Barbanti, dhimbja e kokës, në të gjitha format e saj, prek njerëzit krijues, aktivë dhe plot jetë.
Mund të quhet edhe “sëmundja e të zgjuarve” sepse ndodh tek njerëzit që kanë një tru plotësisht të zhvilluar dhe që punon shumë. Jo më kot, nga kjo sëmundje vuanin Kafka apo Darwin. Shumica e njerëzve që vuajnë nga dhimbja e kokës nuk drejtohen kurrë tek mjeku, por e durojnë deri sa të kalojë dhe kjo është gjëja më e gabuar që mund të bëhet. Zgjidhja më e mirë (më e zgjuar në këtë rast) është këshillimi me mjekun në mënyrë që dhimbja e kokës mos të bëhet kronike.

A

AJDAR

Guest
Re: Dhimbje koke (Emicranie)

Emicranie apo migrena vjen me ndryshimin e kohes ne te ftoft dhe jo menjihere: Kur pacienti ka qendruar shume here ne vend apo vende dhe at apo ate e ka "rrahur" fryma apo ajri i ftoft, te pa veshur me rrobe adekuate ne trup ne pergjithsi, ai apo ajo e mer semurjen e njohur - migrena.

Thuhet se migrena eshte dy here me shume prezente tek femrat se sa tek meshkujt.

Kur dikuj i dhemb koka kjo nuk do te thot se i njejti e ka migrene. Koka mund te ket dhimbje per shkaqe me te ndryshme: depresioni, pagjumsia, ushqimi jo i rregullt apo jo i mire, alkoholi, pirja e kafes per ata qe kan tension te lart te gjakut etj.

Migrena mund te sherohet plotsisht me Mjeksi Popullore.

Mjeksin Popullore ka njerez qe e quajn Mjeksi Alternative e kjo eshte gabim shume i madh.

Barojat apo barnishtat qe i perdorim per mjekim ne Mjeksi Popullore nuk jan vetem ILAQE, ato jan
(shumica e tyre) pjese e ushqimit te perditshem qe njezit bashkohor gjithnji e me shume jan duke i perdorur.

Se si mund te sherohet migrena, do te shkruaj ne shkrimin e ardhshem.