Diavolessa
Valoris scriptorum
Dhimbje koke (Emicranie)
Nga se vijne dhe s'i mund te elimonohet?
Nga se vijne dhe s'i mund te elimonohet?
Emicranie apo migrena vjen me ndryshimin e kohes ne te ftoft dhe jo menjihere: Kur pacienti ka qendruar shume here ne vend apo vende dhe at apo ate e ka "rrahur" fryma apo ajri i ftoft, te pa veshur me rrobe adekuate ne trup ne pergjithsi, ai apo ajo e mer semurjen e njohur - migrena.Fillimisht postuar nga paperina:
[qb]Nga se vijne dhe s'i mund te elimonohet?[/qb]
Hej Paperina, nuk e dij italishten (kam ndegjuar se eshte gjuhe e bukur dhe se mesohet per 6 muaj)Fillimisht postuar nga paperina:
[qb] La Febbre Gialla
E' una malattia infettiva acuta causata da un virus della famiglia dei Flavivirus, il quale viene trasmesso all'uomo dalla puntura di zanzare della specie Aedes Aegypti.
In particolare, la trasmissione del virus, può avvenire mediante il cosiddeto "ciclo della giungla" e il "ciclo urbano" . Il ciclo della giungla si verifica tra zanzare (il cui habitat specifico è la giungla) e alcuni primati. Quando l'uomo viene punto, nella giungla, da tali zanzare infette, può innescare il ciclo urbano se, spostandosi in zone urbane, viene punto dalle zanzare di tipo domestico (Aedes Aegypti).
I sintomi della febbre gialla sono: brividi, febbre, mal di testa, dolori ossei e muscolari, stato di prostrazione, nausea e vomito. In seguito appare una leucopenia ed emorragie. L'ittero, inizialmente modesto, si intensifica gradualmente. La malattia può evolvere con sintomi di albuminuria e, in casi gravi, anuria.
pS: Me vone e perkthej ne se doni. [/qb]
Nejse de Ti mos e merr aq pernimeFillimisht postuar nga Yvonne:
[qb] duke qendruar para komp behen dore me nje ka shuem nejrez qe i marrin aq seriozisht gjerat sa u bie pika nga interneti /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Dhimbja e kokes nuk eshte vetem nje lloj (ne nje shkrese e permendi edhe creamaster).Fillimisht postuar nga moonlight:
[qb] Une kam patur dhimbje te shpeshta koke gjate viteve te para te adoleshences. Mbaj mend njehere isha aq keq sa mesuesja u alarmua se me kishte ik gjau ne fyryre dhe gati sa nuk me rane te fiket. U vizitova por nuk gjeten asnje konkrete si shkak te dhimbjeve.
Mbaj mend nje doktor qe me erdhi ne shtepi. Pasi me vizitoi i tha babit se 'dhimjet e shpeshta te kokes ishin pasoje e stresit'. Inaiv sa kemi qene, babit i erdhi cudi si nje 14 vjecare mund te ishte ne stres aq te madh.
Nejse, per nje periudhe kohe nuk me kane shqetesuar me, por kohet e fundit kam dhimbje koke pa pushim. Advil, Tylenol, Aspirin i marr nja kater a gjashte ne dite. Dhimbjen e kam zakonisht te perhaur ne pjese e (forhead) ballit e lart, ose dhe pas koke. Shpesh kur ul e ngre koken pernjeheresh, me merren mend dhe dhimbja e kokes eshte e madhe. Ndonjehere me ngjan me ...kindda like a big bruise that hurts without touching.
Ndonje mendim, keshille???? /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
Orgasmic cephalalgia - ke harruar c-ne.Fillimisht postuar nga Triumfi:
[qb] "orgasmic ephalalgia" (seks.para orgazmes[/qb]
Shpjegim;Fillimisht postuar nga Ida:
[qb] Nje perkthim i te mesipermeve mbase na ndihmon me i kuptuar. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]