Re: Dhimbja si themelues i Unit!
Ndalu nje cast! --- u ndala --- Vetem nje ore dhe mendo se si funksinon bota jone. --- e kam bere prej vitesh --- Eshte e mahnitshme!--- e di --- Gjithcka ka vendin e vet, gjithcka rrotullohet dhe heret a vone bie ne kallep te vetin. --- nuk diskutohet --- Askush nuk eshte i tepert ne kete bote, as mangut, ne vlejme. --- patjeter --- Nese per asgje, atehere te pakten me eshtrat tane do ushqehen zvarranike dhe s'do vdesin urie. --- me mishin tone, eshtrat ... do te duhen mijera vjete qe eshtrat tona te kthehen ne minerale ---Zvarraniket do jene ushqim per pulat...te tjere do jetojne fale vezeve qe pula ben. Ne hame te tjere per te mbijetuar, toka na han neve per te mbijetuar te tjere. Uni jone eshte nje hic. Modestia eshte gjithcka.
tek pjesa e fundit nuk jam dakort me ty. thua qe uni jone eshte nje hic, kur ke thene me siper qe 'ne vlejme', ndoshta do te thuash qe uni jone eshte nje hic ne krahasim me fuqine e rregullit te rradhitjes se gjerave ne bote ... nqs eshte ashtu, eshte e drejte por prape mos harro. bota eshte e perbere prej dy te vertetash sipas meje dhe disa te tjereve, eshte e verteta materjale dhe e verteta shpirterore, spirituale.
eshte lufta mijevjecare e esences dhe ekzistences ...
te flasesh per rradhitje racjonale dhe per unin ne te njejten kohe nuk eshte e drejte sipas meje. uni qendron shume me lart se c'do gje tjeter ne hierarkine time ... une me ato qe them ose bej mund te vras ose te bej te ndihen me mire te tjeret ... ajo eshte nje fuqi jashtezakonisht e madhe, ja perse c'do njeri prej nesh zoteron fuqi te cilat kane aftesi te ndryshojne dicka ... mos te ngaterrojme gjerat ketu, juve po flisnit per te verteten materjale dhe renditjen e gjerave ne bote, ndersa une per te verteten shpirterore. jam dakort me ato qe thoni per boten etc ... i eshte dashur disa miljona vjete tokes te arrij ne gjendjen qe eshte tani, toka eshte akoma ne ndryshimi ... procesi metabolik nuk ndalet kurre, dhe ne jemi vecse nje fragment ne te ... por ne kemi nje kuptim per fragmentet e tjera ... hmmm .... edhe te toka mund te ekzistoje e verteta shpirterore, interesante, ja perse - te ka rene ndonjehere rasti te pyesesh se ku do te vemi ne me rrugen qe kemi marre ... carja e shtreses se ozonit, fuqia nukleo/atomike etj ... bota do te shkaterrohet, nje dite ose nje tjeter ... po ta mendosh me thelle, nuk do te ndodhe ashtu, ne do te shkaterrohemi, bota ka per te ngelur e njejte ose do te riperterihet prape ... c'fare mendoni juve se ndodhi me dinosauret ... edhe ato u fshine nga faqja e dheut, toka ja ku eshte akoma ... ja pra edhe toka dhemb ... ndoshta tani nuk e kupton qe ne po e demtojme sepse eshte e apasjonuar me ne, kur ne te mos jemi me, atehere do te kuptoje qe ne nuk jemi zgjidhja e duhur, dhe sic ndodhi me dinosauret, ka per te zgjedhur nje qenie te re per te mbizoteruar qeniet e tjera ... nuk i dihet kurre ... dhe ajo ndoshta ndodh kur gjerat nuk bien kallep ne vendin e vet ... si tek MATRIX, gjithmone ka nje carje, perfektesia nuk ekziston ...
po e le me kaq se po me trembin ca mendime vallahi