Denimi me vdekje

S6T6N6

Forumium maestatis
Re: Denimi me vdekje

jam kunder per disa arsye: se pari sepse nese shteti kryen nje veprim te tille ka rene ne nivelin e kriminelit, se dyti sepse per nje kriminel denimi me i mire eshte te kalbet ne burg e jo ta kaloje me nje plumb ballit

pinkparadise

Forumium maestatis

un jam PRO denimit me vdekje, per mendimin tim duhet te ket drejtesi, perse dikush qe ka vrare padrejtesish duhet te jetoj???ai nuk e meriton ai qe i merr jeten dikujt duhet ti merret jeta edhe atija.
shteti eshte per kete pune per te vendosur nje ligj,ai qe ka bere krime duhet te denohet me ndeshkimin maksimal dhe vdekja eshte ky denim maksimal.
sikur dikush ti kishte bere keq nje te afermi tuaj mendoj se do te ishit te gjith pro denimit me vdekje.
sot burgjet jan te rehatshme,keshtu qe nuk eshte noj denim kush e di se ç'fare burgu per mendimin tim edhe pse i perjetshem.
ata qe perdhunojne femij, qe torturojne, qe vrasin, per mendimin tim duhen torturuar edhe vrar ne te njejten menyre qe viktimat e tyre kan vdek, dhe kjo per mua do te ishte drejtesi.

Kondrapedali

Kondrapedali

Unë jam kundër dënimit me vdekje. Kjo pasi ai që e ekzekuton dënimin bëhet vrasës dhe pse i justifikueshëm. Ky vrasës jeton në shoqëri i lirë por në shumicën e rasteve me probleme mendore.
Së dyti, është ajo që tha edhe S6, dënimi më i mirë për dikë është të jetojë duke mos jetuar ...

Dolores

Primus registratum

Po tortura eshte me mizore gjithesesi....c kuptim ka te harxhosh kapital mbi kta lloj individesh...kur e gjithe qenia e tyre arrin te veproj ne vrasje te shoqerise???....Per jetesen e tyre kerkohen disa fonde qe dalin nga djersa jone....edhe pamvarsisht qe ato jan ne institucione gjoja "edukuese"...ato si japin asnjegje shoqerise si shkembim /pf/images/graemlins/shrug.gif....edhe nuk eshte se vendimi i denimit me vdekje te dikujt arrihet brenda disa oresh apo ditesh .....eshte proces shume i gjate ....edhe ato qe perfundojen atje ....dihet qe jan ne nji status psikologjik qe eshte e kote te mbijetojne.

Kondrapedali

Kondrapedali

Për statusin psikologjik kam disa rezerva pasi nuk ndryshojnë shumë nga mesatarja e popullsisë (nuk flas për vrasësit serialë apo për maniakët pasi këta nuk duhet kurrsesi të vriten por duhet të studiohen). Një vrasës i cili vret për të patur më shumë (para, drogë, etj.) nuk është i çmendur, përkundrazi.

Për sa i përket shpenzimeve që kanë këta njerëz, well, sa vetë dënohen me vdekje? Pas sa kohësh gjykimi e pritje? Sa arrijnë shpenzimet totale për dikë që dënohet me vdekje? A ja vlejnë në krahasim me ndërgjegjen e qetë të një nëpunësi, ushtaraku apo kushdo qoftë?

Dolores

Primus registratum

Yllo nuk vritet njeri po u studiuar....ato qe vriten jan hopeless....ndaj ka degree per denimet ...qe mos te perfundoj njeri per dhjam qeni ...por pikerrisht sa denohen me vdekje ne vit?...ligje ekstreme jam per raste ekstreme qe besome nuk i mungojne shoqerise sone

Kondrapedali

Kondrapedali

Mo m'kundërshto shum se do t'vras /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Nuk e kam aty mi rrusho jo. Dënimi në vetvete nuk o i keq po o realizimi i dënimit që m'krijo do probleme mu. Nuk më vje keq për kriminelin mu po m'vje keq për kriminelin tjetër që do i mori jetën kriminelit të parë. Sot nuk ka mo skuadra pushkatimi ku t'ket i fishek mongut. Sot ka nji që t'heq qafe ne ai e di mir fare kte. /pf/images/graemlins/shrug.gif

@d@

Primus registratum

une them te vrasim vetem ata qe e meritojne, pra jam kundra denimit me vdekje /pf/images/graemlins/laugh.gif

jimmy84

Primus registratum

Denimi me vdekje duhet vetem ne situata teper alarmante. Psh duhej vene andej nga `98. Une jam kunder denimit me vdekje per shume arsye por njera eshte pse te vrasesh nje person qe ka nje fuqi fizike kur e "shtrydh" per tere jeten ne ndonje gurore apo ne ndonje pune te "kendshme" te ketij lloji. Biles te jeni te sigurte qe del me fitim ekonomik. /pf/images/graemlins/laugh.gif Keshtu edhe mishi piqet dhe helli s`digjet. Me fjale te tjera: Me nje gur vret dy zocka. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Une per vete jam kundra denimit me vdekje, dhe vetem ne disa raste te caktuara jam per denimin me pushkatim. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Tan

Primus registratum

Mir qe ma kujtove se kerciti plumi ketu /pf/images/graemlins/laugh.gif

tushi

Valoris scriptorum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Mos harro me votu se na morën më qafë /pf/images/graemlins/laugh.gif!

[/ QUOTE ]

Kondre masa asht si kopeja, e per gjana si kjo se pyt kush /pf/images/graemlins/laugh.gif

pra edhe po fitune votat, prape bahet si thona na /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

^Ira^

Forumium praecox

Une jam pro denimit me vdekje ne Shqiperi, pasi menyra sesi funksionon ketu sistemi ligjor , burgjet etj nuk i trembin aspakt kriminelat, te cilet bejne palle ariu ne burg, u vene trastat me ushqime dhe marrin fryme,nderkohe qe dikujt tjeter i kane prere bileten per boten tjeter
Ne kushte normale te vendit une do te isha pro denimit me burgim te perjetshem pasi vertet nuk ka denim me te madh sesa te kalosh te gjithe jeten i izoluar,por psikologjia e shiptarit eshte paksa perseprapthi, nuk e tremb izolimi por vetem plumbi