Delegacioni Kosovar nënçmoi femrën muslimane me Mbulesë!

Delegacioni Kosovar nënçmoi femrën muslimane me Mbulesë!

<span style="font-style: italic">..delegacioni anulon vizitën në gjermani përshkak të veshjes islame ..</span>

<span style="font-weight: bold">Një delegacion Kosovar,të kryesuar nga OSBE-ja,për një vizitë në Gjermani,anulon këtë vizitë për arsye se përkthyesja ishte Femër muslimane me Mbulesë!!!</span>

- Diskriminimi i vlerave s`paska kufij!
- Ajo,motër muslimane u nënçmua,sepse thjeshtë ishte e mbuluar!!
- Sherif Konjuca,kryesues i delegacionit kosovar,arsyetonte se:
<span style="font-style: italic">&quot; Kemi anuluar vizitën përshkak se përkthyesja ishte një femër me mbulesë,dhe ne i takojmë evropës e jo azisë&quot; ...</span>
- As idiotizmi s`paska kufij!!

<span style="font-weight: bold">.. Ju lutem të debatojmë rreth kësaj dukurie që shpesh po ndodh,që veshja e femrës muslimane të nënçmohet e të fyhet ..</span>

adani

Primus registratum
Re: Delegacioni Kosovar nënçmoi femrën muslimane me Mbulesë!

fillimisht postuar nga zog:
mirror, me duket e ke gabim, po te tregoj. tek ato filmat qe thua ti, mbulesa vihet qe ti ZBUKUROJE ato femrat, ti beje me epshndjellese, ndersa tek femra muslimane siç e thashe me lart qellimi i mbuleses eshte te SHEMTOJE, dhe kjo behet enkas, bile ky eshte i VETMI qellim (te pakten ne europe), ndersa tek arabet ne arabi, mbulesa megjithese e shemtuar ka dhe ane pozitive, s'te djeg dielli koken, as qafen, s'te mbushet koka me rere, e me pas te zesh morra (qe te t'hane veshet ), etj, etj.

lol.gif
lol.gif
lol.gif

Ketej e tutje nuk do shkruaj me por vetem do qesh.
lol.gif
lol.gif
lol.gif

zog

Primus registratum

po paqe e respekt pse kerkon (ne anglisht), per me teper kur flet per diçka qe e pretendon te moralshme e te LARTE. kush ke frik se te lufton, mbi te gjitha jep pershtypjen se po ben diçka te mekatshme (qe ne fakt eshte me se e vertete).

ps; mire mire; me ty e konsumova lenden, tashti mbetet qe secili te shohe punen e vet, ti ato islamike e une ato personale. shko vella!

mjere islami ça partizonesh ka (katunare me nje liber ne dore), pranej ai eshte i rrezikshem.

adani

Primus registratum

Doja mos te flisja o vella po ky hoxha triumf te can k***n.Ik or vella ne turqi apo ne arabi dhe prediko kuranin sa te duash se ketu ne shqiperi shqipetaret jane te krishter dhe race tjeter.
Nuk kame gje as me kuranim e as me turqine ,e kame te gjithe me keto ndrikullat &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; dhe me keta hoxhallaret qe u eshte mpire truri dhe po qelbin teritorin e shqiperise me idera te trasha.

adani

Primus registratum

mjere islami ça partizonesh ka (katunare me nje liber ne dore), pranej ai eshte i rrezikshem.

nuk me le rehat ky zog
thumbsup.gif

bolonjezja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ar jan:
[qb] Doja mos te flisja o vella po ky hoxha triumf te can k***n.Ik or vella ne turqi apo ne arabi dhe prediko kuranin sa te duash se ketu ne shqiperi shqipetaret jane te krishter dhe race tjeter.
Nuk kame gje as me kuranim e as me turqine ,e kame te gjithe me keto ndrikullat &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; dhe me keta hoxhallaret qe u eshte mpire truri dhe po qelbin teritorin e shqiperise me idera te trasha. [/qb]
e para nje here sme duket menyra me e mire per te dhene mendim se nuk mendoj se mund te japesh mendimin tend duke ofenduar...se me duket pastaj qe ato qe ke shkruar te vishen ty.e dyta pastaj,nese ke idene se njeriu beson ne nje fe,thjesht se e ka te trasheguar ate,atehere me vjen keq per ty i dashur...nuk besohet per sy e faqe...njeriu zgjedh dhe beson ate qe i duket me e mire per te,dhe njerezit e zgjuar e kerkojne te miren,nuk presin ta trashegojne.ciao
shrug.gif

bolonjezja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ar jan:
[qb] mjere islami ça partizonesh ka (katunare me nje liber ne dore), pranej ai eshte i rrezikshem.

nuk me le rehat ky zog
thumbsup.gif
[/qb]
ah kush po shan.....
lol.gif
lol.gif
lol.gif
ti nga cili katun vjen t'keqen?
lol.gif

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga t r i u m f i:
[qb]- Pasiqe ti s`po besoke ne Zot - sic citon thenjen e vjeter se Feja eshte Opium,ke harruar se thenesi i kesaj kishte qellim tjeter [/qb]
me lejo per te fundit here, s'do ta beja, vetem se shoh qe nuk e ke kuptuar ket thenien; &quot;FEJA ESHTE OPIUM PER POPUJT&quot;, dhe S'JE I VETMI, per ket u ktheva, ket shprehje te famshme me duket se jam i vetmi qe ja kam kuptu domethenien.

jo me kot aty me lart e futa ne kllapa (opium = qetesus) si dhe shprehjen e perdora kur po flisja per varferine, problemi kryesor dje dhe sot bile dhe neser per njerezimin.

nje njeri qe ka halle, nuk e ze gjumi, apo jo! e pra qe ta marre gjumi njeriu ka nevoje per droge ose qetesusa te ndryshem, njeri nga te cilet eshte dhe opiumi.
Marksi pikerisht ka dash te tregoje qe popujt me halle kane dependence (varesi totale) tek opiumet. ket rol e lun pra FEJA, sepse siç mund ta dish ai qe s'ka pare s'ka as mundesi me ble opium, perkundrazi besimi tek diçka hyjnore e shpetimtare behet i vetmi burim jete per te, i vetmi opium.

Marksi besonte ne zot, me ket shprehje Marksi nuk e hedh poshte Ate. bile popujt qe e ndoqen pas, PERVEÇ TONIT, ishin popujt me fetar ne bote. por dhe me te mjerum njekohesisht.

une do ta plotesoja shprehjen e tij ne: FEJA ESHTE OPIUM PER POPUJT ME HALLE. ku opium = roberi.

Thesari

Primus registratum

<span style="font-weight: bold"><span style="font-style: italic">Une shoh se ju qe sulmoni tmerrshem Mbulesen,qarte shihet se jeni edhe armiq te gjinise femrore !! </span></span>
<span style="font-weight: bold"><span style="font-style: italic">Mjaft sulmet dhe shpifjet ndaj femrave,besoj se ju nuk jeni te lindur pa nene.</span></span>

<span style="font-weight: bold">TURP per juve! </span>

zog

Primus registratum

po e pate me mu, e ke gabim, une jam ok! per mbulesen nuk e luftoj, vetem se them qe duhet per te fshi bathen (sepse kur s'ka uj si ne shqipni, as islami s'hyn mo ne pun), e jo me mulu kryt.

adani

Primus registratum

ah kush po shan..... ti nga cili katun vjen t'keqen?

adani

Primus registratum

Keshtu e duan ca ketu me trashesi, se me llogjike nuk ja vlen.

vlera

Primus registratum

Pershendetje!

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] do te mundohem te shpjegoj pse e quajta ate vashen prej kosove, debile. fare thjesht per ket; ajo militon per mbajtjen e perçes nga çdo femer ne kosove, nje krahine ku Islamizmi eshte rrenjos thelle ne mentalitet e kulture. eshte njesoj sikur tu shpegosh vlerat e te zezes, atyre qe vishen me te zi.
nderkohe ajo duhet te militoje ne perendim, ketu aksioni saj merr me te vertete VLERE, sepse ajo do tu tregonte vlerat e te zezes njerezve te cilet vishen me te bardhe.

pra siç e shihni s'kam personalisht asgje me te dhe as pelhuren me te cilen ajo mbulohet, por nuk mund ta quaj inteligjent nje person me shije e mentalitet njesoj me te jemen.

ps; nahara nje pytje per ty, pse kurani eshte shkrujt ne arabisht. [/qb]
[qb] po e pate me mu, e ke gabim, une jam ok! per mbulesen nuk e luftoj, vetem se them qe duhet per te fshi bathen (sepse kur s'ka uj si ne shqipni, as islami s'hyn mo ne pun), e jo me mulu kryt. [/qb]
Zogu nuk po ju drejtohem vetem juve personalisht por te gjitheve. Kam verejte se kur behet fjale per Kosoven shumica nga ju keni stil te lire, flisni pa ndjenja, pa baza, pa argumnete. Kosova ime martire here behet serbi e here behet fundamentale here behet vend i rrencakeve si tju do qefi disave apo si e kane disponimin. Kjo vertet eshte e padurueshme te le te mendosh se je ne pazar e jo ne nje vend ku si rini qe jemi mund te kontribojm per te qene bashke si nje komb, nje vend ku mund te deshmojme se jemi nje.

Nuk e di si ti e paramendon Kosoven dhe se di se a keni qene ndonjehere atje por per te them une disa fjale per Kosoven dhe kosovaret. Neve na u lejue feja, nuk e kishim te ndaluar si ne Shqiperi me vite te tera dhe ne fene sot e kuptojme si dic shpirterore pra qe varet nga vete shpirti se sa e pranon ate, dikush me pak e dikush me shume dhe kjo nuk na pengon kryesorja ne ecin ngadal por perprara, gjithenje duke respektuar njeri tjetrin pa dallim feje.
Dhe se a beri delegacioni i Kosoves mire apo keq, per hire te kesaj MOS FLISNI FJALE TE RENDA PER FENE APO PER SHENJAT FETARE. FEJA ESHTE E DREJTE THEMELORE E CDO NJERIU QE JETON NE NJE VEND DEMOKRATIKE DHE SE NUK ESHTE E NDALUAR NE VENDIN TONE QE TE BARTET MBULESAT E FEMRAVE. PRANDAJ RESPEKT, FLJALET JO TE MIRA MBANI BRENDA VETES SEPSE 90% E POPULLSIS SONE ESHTE MYSLIMANE.

ne fund kerkoj nga te gjithe
respekt per ata qe shprehin mendime dhe mos u mundoni qe mendimin e tjetrit ta thyeni me ofendime sepse kjo do te thote se jeni te pafuqishem dhe njerez qe dorezoheni lehte
Mendoj se per te thene fjale jo te mira eshte lehte, por te permbash veten eshte veshtire, apo kur te shkruash nje fjale te mendosh te mos cenosh askend. Une qendroj ne ate se ligesi eshte ofendimi apo mosdije e te shprehurit.

P:S: kete kerkes do ishte mire ta benin moderatoret por meqe jane te shurdher apo nuk i shikojne shkrimet e thashe une askushi

Gjithe te mirat!

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Betina:
[qb] FEJA ESHTE E DREJTE THEMELORE E CDO NJERIU QE JETON NE NJE VEND DEMOKRATIKE DHE SE NUK ESHTE E NDALUAR NE VENDIN TONE QE TE BARTET MBULESAT E FEMRAVE. PRANDAJ RESPEKT, FLJALET JO TE MIRA MBANI BRENDA VETES SEPSE 90% E POPULLSIS SONE ESHTE MYSLIMANE.[/qb]
nuk di çfare quan vend demokratik ti, danimarken ku jeton, kosoven ku ke lind e per pak te perzun apo vendet islamike kulturen e te cilave ke per zemer dhe mbron me fanatizem, e ku presidentet ja lene pushtetin djemve te tyre si me qene mbreter.

gjithashtu per kosoven do te flasim ate çfare shohim. kudo ku kam qene i ftuar, kam pa menyre jetese orientale, hahet me durr dhe ne nje pjate te perbashket, ulur mbi gjunje ne nje trapez perdhes.
femrat e meshkujt ngjajne me shume me turqit ne pamje se me gjermanet ku emigroni. e ket une se shpik as dua t'ju fyej, as them qe eshte keq, por thjesht EVIDENTOJ (ve ne dukje) diçka qe siç e thashe shikoj, e ajo qe me ben pershtypje eshte qe ju e mbroni ket lloj jetese dhe kerkoni ti gjeni vlera kuranike e t'ja impozoni te tereve, duke konsideruar qe shqiptaret na qenkan muslimane 90%. e ket imponim pa pike LLOGJIKE e quan DEMOKRACI.

motra na le te pakten te ZGJEDHIM fene tone, ne qofte se per ty ka zgjedh familja pse te jete njesoj dhe per mu, si thua ti, apo nje popull s'mund kurre te ndrroje fe. mos valle s'e di qe perpara se te beheshin muslimane shqiptaret s'ishin te pa fe.

tani, edhe une kam nje lutje, neqofte se ke ARGUMENTA ec e na i trego, sa per keshilla e ankesa, kalo tutje s'kemi nevoje per to. bile shih se ishte ajo zojusha qe zgerdhihej aty me lart duke thene &quot;koktul&quot;. hajt çike tung.

vlera

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga Betina:
[qb] FEJA ESHTE E DREJTE THEMELORE E CDO NJERIU QE JETON NE NJE VEND DEMOKRATIKE DHE SE NUK ESHTE E NDALUAR NE VENDIN TONE QE TE BARTET MBULESAT E FEMRAVE. PRANDAJ RESPEKT, FLJALET JO TE MIRA MBANI BRENDA VETES SEPSE 90% E POPULLSIS SONE ESHTE MYSLIMANE.[/qb]
nuk di çfare quan vend demokratik ti, danimarken ku jeton, kosoven ku ke lind e per pak te perzun apo vendet islamike kulturen e te cilave ke per zemer dhe mbron me fanatizem, e ku presidentet ja lene pushtetin djemve te tyre si me qene mbreter.

gjithashtu per kosoven do te flasim ate çfare shohim. kudo ku kam qene i ftuar, kam pa menyre jetese orientale, hahet me durr dhe ne nje pjate te perbashket, ulur mbi gjunje ne nje trapez perdhes.
femrat e meshkujt ngjajne me shume me turqit ne pamje se me gjermanet ku emigroni. e ket une se shpik as dua t'ju fyej, as them qe eshte keq, por thjesht EVIDENTOJ (ve ne dukje) diçka qe siç e thashe shikoj, e ajo qe me ben pershtypje eshte qe ju e mbroni ket lloj jetese dhe kerkoni ti gjeni vlera kuranike e t'ja impozoni te tereve, duke konsideruar qe shqiptaret na qenkan muslimane 90%. e ket imponim pa pike LLOGJIKE e quan DEMOKRACI.

motra na le te pakten te ZGJEDHIM fene tone, ne qofte se per ty ka zgjedh familja pse te jete njesoj dhe per mu, si thua ti, apo nje popull s'mund kurre te ndrroje fe. mos valle s'e di qe perpara se te beheshin muslimane shqiptaret s'ishin te pa fe.

tani, edhe une kam nje lutje, neqofte se ke ARGUMENTA ec e na i trego, sa per keshilla e ankesa, kalo tutje s'kemi nevoje per to. bile shih se ishte ajo zojusha qe zgerdhihej aty me lart duke thene &quot;koktul&quot;. hajt çike tung. [/qb]
Zogu

te uroj te jo vetem te shikosh por te studiosh te mendosh dhe te thuash dhe kur te shohesh te keshilloj te merre noj pal syze apo noj lup nese ke nevoje per ti dallue gjerat me mire, e kur te lexosh te keshilloj qe te lexosh edhe ne mes te dy rreshateve....

vlera

Primus registratum

Pershendetje!

me shume logjike fola dhe e perserise edhe njehere ne Kosove jetojne 90% e popullit shqiptare me fe muslimane dhe ky eshte realitet. Nuk mund te them se shqiptaret ne Kosove jane shume te lidhur per fe pra thashe varet se si atyre ua ka pranue shpirti fene, por ceremonit kryesosre fetare i bejne si musliman
pra permbahen ne kete fe.
Se si hane kosovaret, si duken kosovaret kjo nuk hyn ne pune ketu . Thjeshte mos u rrok per fije te kashtes si i permbyturi.
Shqiptari i Kosoves perngjane shume me ty ne pamje e kam fjalen dhe nese je ti turk eshte edhe ai.

Gjithe te mirat!

AnaBlue

Forumium maestatis

Tema ka devijuar komplet nga fillimi i saj. Ketu mbyllet jo vetem se ka devijuar por dhe nga ofendimet qe permban.

Ju lutem anetarve qe shkruajne ne tema te tilla te ruajne seriozitetin e tyre dhe mos te ofendojne fete apo krahinat e tjera shqipetare. Ne fund te fundit te gjithe nje gjak kemi!

L

leunora

Guest

Triumfi
- Mos gabofsha e kam shpjeguar ne mesazhet e mesiperme,se te gjithe muslimanet jane te barabarte para ligjit Islam,qofshin ata ne franc apo ne indi apo ne amerik e kosove.
<span style="font-weight: bold">Pra ti mendon se ligji Islam duhet te ket fuqi edhe ne shkollat franceze</span>
-Sipas juridiksionit Islam mosvenia e 'Mbuleses' eshte mekat,e mohimi i saj si parim Islam eshte 'dalje nga Islami',kshtuqe nese muslimanes i pengohet zbatimi i ketij parimi,ushtrohet krim i dyfishte:1- krim ndaj te drejtes esenciale te njeriut
<span style="font-weight: bold">ç'do shoqeri vendos rregullat e veta ne institucionet e veta.Ky nuk eshte nje dekret posaçerisht per myslimanet po edhe hebrejve ju heq te drejten e mbajtjes se kapeles.A do t'ishte ma mire qe kjo pjese e shoqeris te krijonte institucione paralele ne vend qe te kerkoj imponimin e rregullave te veta shumices se popullsis e sidomos nje vendi mikprites.</span>

Te therras qe t`i hedhesh vetem nje shikim me arsye te pastert dhe me maturi,se si mund te duket nje femer me mbulese dhe krahasoje me nje femer tjeter jo te mbuluar![paqellim ofendimi e them kete fjale].

me plotrespekt [/QB]
<span style="font-weight: bold">Qe ne momentin qe kam lind kam qene i dashuruar me femren duke filluar si çdokush me nanen qe me ka lind e rrit e deri te shoqet e shkolles punes etj.Ti thua &lt;EPSHI YT TE JET ROBI YT DHE JO DIRIGJENT&gt;dhe me mbulesen e zgjidhem ket problem .Mua m'duket ne rralle te pare mungesi respekti per vetveten,çdonjeri duhet ta kuptoje se jo mbulesa por parimet e shendosha dhe arsyeja mund ta mbrojne nga imoraliteti.Pastaj nga ana estetike a te duket ndoj fije gjynah qe ket bukuri hyjnore mos ta shohi njerzimi.Une nqs nje te neserme do ti kerkoja shoqes time te mbulohet do te shihja te vedi frike dhe pasiguri por mqns nuk ndihem aspak i tille ajo mund te veshi gjithshka deri te minifundi.Ezeme se me mbulesen e zgjidhem problemin tash nuk i shohim femrat si pasoje nuk biem pre e epshit po i dashur triumf kush do ta ndale epshin e femrave kur te shohin ndoj mashkull te bukur.Te siguroj se asht po aq destabilizues sa edhe epshi jone.Pra i mbeti qe te mbulohena edhe na</span> me respekt tushi[/quote]

S

semra

Guest

<span style="font-weight: bold">... sa i perket asaj : ' Pse të nënçmohet &quot;Mbulesa&quot; ?! pergjigja eshte e thjeshte (gjithashtu). mbulesa nençmohet ngaqe ajo mbart me vete obskurantizem, opresion, varferi, e mbi te gjitha SHEMTI ...</span>

- Peace! -

Te lutem,pretendimet tua ku i mbeshtet? ..
- Pasiqe ti s`po besoke ne Zot - sic citon thenjen e vjeter se Feja eshte Opium,ke harruar se thenesi i kesaj kishte qellim tjeter - ishte qe t`i binden ideve te tij! - sepse ai ishte i shkathet dhe e kuptoi se 'Feja eshte pengesa e vetme para ideve te tij'.

Mbulesa per femren qe pranon Islamin Fe,nuk e kupton si opresion por si estetik,por ti qe s`mund t`i bindesh apo kupton - problemi qendron brenda teje!

Mbulesa nuk ilustron varferi - eshte shume konfuze kjo qe thua - c`lidhje ka mbulesa e femres me varferi anyway? - nese do qasesha ksaj qe thua,do thosha kshtu: se MBULESA perkundrazi nuk ilustron varferin por pasurin - pasuri shpirterore e morale!

Fjala juaj se Mbulesa ; 'mbi te gjitha shemti' ,fatkeqesisht - deshmon qarte se nuk ke idene per fene,e as se c`do thote: VLERE !

<span style="font-weight: bold">- Disa nga urtesite e Mbuleses - </span>

Bukuria:
Bukuria e saj[qe eshte dhunti e Allahut]ruhet me shume,me pak ndikohet nga ambienti.

Cmueshmeria:
Do ishte me e cmueshme se nje femer e zbuluar e cila shquhet me shume si e ekspozuar - edhe pse mund te jete femer e ndershme.

Suksesi bashkeshortor:
Mbulesa e bazuar ne besim dhe moral,eshte me e pasterte nga dyshimet qe mund te rrjedhin si pasoj e zbulimit dhe ekspozimit te trupit te saj - sepse shikimet e njerezve nuk mund t`i pengosh!

Gruaja si shtylle e familjes:
Ne ISLAM,GRUAJA eshte berthama e familjes dhe ne fund edhe shtylla e tere shoqerise.Jo vetem kaq,por GRUAJA gezon edhe epitetin si NENE e njerezimit.
Gruaja qe te gezoj kete pozite eshte e lidhur ngushte me opcionin e MBULESES,jo pse vetem MBULESA e bene te shendoshe,por eshte nje nga elementet qe ndihmone kete.

Shembull:
Nese ne shohim nje femer ne rruge - ne nese nuk jemi te frymezuar me idene se cdo femer apo grua qe nuk e martojme t`a quajme si nene apo moter - nenat dhe motrat tona do ishin te lira ne rruge.

ZOG,pyetje personale:[te lutem pa keqkuptime]
Te vjen keq,nese motra juaj apo nena juaj malteretohet nga dikush?

Jam i bindur se PO,bile edhe eshte shume neveritse - e pse atehere ne kur shohim nenat e motrat e te tjereve - pse te mos e llogjikojme kete gjendje shpirterore? - e te mos i malteretojme me shikimet e intrigat tona?

Ketu eshte thelbi i ceshtjes!

- MBULESA nuk eshte fanatike e as pse burri apo vellau nga xhelozia ia imponon nenes apo motres MBULESEN,por eshte e natyres se femres,qe te arrihet urtesia qe i permnda siper.
Njeriu ne cdo gje,apo qasje - duhet te ndalet e te pyes: [/b] PSE [/b]? e jo te pretendojme pa qene te vetedijshem per PSE-n e arsyen!

... por njeriu eshte i padrejte,i ngutshem - kete na cileson edhe Allahu,Krijues i cdo gjeje,i Cili na dha jeten dhe i Cili do na i merr:

<span style="font-weight: bold">17:11.&quot; ..... njeriu (nga vetë natyra e tij) është i ngutshëm.&quot; </span>

Me respekt!