Delegacioni Kosovar nënçmoi femrën muslimane me Mbulesë!

Delegacioni Kosovar nënçmoi femrën muslimane me Mbulesë!

<span style="font-style: italic">..delegacioni anulon vizitën në gjermani përshkak të veshjes islame ..</span>

<span style="font-weight: bold">Një delegacion Kosovar,të kryesuar nga OSBE-ja,për një vizitë në Gjermani,anulon këtë vizitë për arsye se përkthyesja ishte Femër muslimane me Mbulesë!!!</span>

- Diskriminimi i vlerave s`paska kufij!
- Ajo,motër muslimane u nënçmua,sepse thjeshtë ishte e mbuluar!!
- Sherif Konjuca,kryesues i delegacionit kosovar,arsyetonte se:
<span style="font-style: italic">&quot; Kemi anuluar vizitën përshkak se përkthyesja ishte një femër me mbulesë,dhe ne i takojmë evropës e jo azisë&quot; ...</span>
- As idiotizmi s`paska kufij!!

<span style="font-weight: bold">.. Ju lutem të debatojmë rreth kësaj dukurie që shpesh po ndodh,që veshja e femrës muslimane të nënçmohet e të fyhet ..</span>

Thesari

Primus registratum
Re: Delegacioni Kosovar nënçmoi femrën muslimane me Mbulesë!

albana!

the se: <span style="font-weight: bold">'mbulesa ... per vendet arabe tradit e domosdoshmeri per tu mbrojtur nga dielli..</span>
Si e shpjegon ti kete ?

the se <span style="font-weight: bold">'...po nuk u tha gje Baba flasin komshijte dhe hoxha denon mekatin.'..</span>
Me tingellon tallje!,apo si e shpjegon ti kete?

the se <span style="font-weight: bold">'..me ju behesh armik po nuk je dakort me ate qe ju mendoni'.</span>
Pershtypje yte eshte kjo,jo imja!,apo e shpjegon edhe kete?

Keto ishin fjalet tua,nese i ke harru lexoi, siper i ke ...

Kurse ti me thua se:
<span style="font-style: italic">..Une nuk kam folur as per fene e as kam shkruar ndonje ofendim per te ..'</span>

... shnet

albana

Lara Croft

Fillimisht postuar nga Zonjusha:
albana!

the se: <span style="font-weight: bold">'mbulesa ... per vendet arabe tradit e domosdoshmeri per tu mbrojtur nga dielli..</span>
Si e shpjegon ti kete ?
<span style="font-weight: bold">C'ka ketu per tu shpjeguar.Le te ta shpjegojne arabet.</span>
the se <span style="font-weight: bold">'...po nuk u tha gje Baba flasin komshijte dhe hoxha denon mekatin.'..</span>
Me tingellon tallje!,apo si e shpjegon ti kete?
<span style="font-weight: bold">Ku e shikon ti talljen se une s'te marr vesh.C'thone koshinjte dhe thashethemet jane mbytese ne tere Shqiperine e ti po me thua se ne Kosove njerzit jane bere engjej e nuk fusin hundet ne punet e njeri -tjetrit.</span>
the se <span style="font-weight: bold">'..me ju behesh armik po nuk je dakort me ate qe ju mendoni'.</span>
Pershtypje yte eshte kjo,jo imja!,apo e shpjegon edhe kete?
<span style="font-weight: bold">Kete e kam nga eksperienca po ku ta dish ti,s'ke faj je e njome akoma ne forum.</span>
Keto ishin fjalet tua,nese i ke harru lexoi, siper i ke ...

Kurse ti me thua se:
<span style="font-style: italic">..Une nuk kam folur as per fene e as kam shkruar ndonje ofendim per te ..'</span>
<span style="font-weight: bold">Dhe ta them prape nuk kam folur per fene po per shoqeine,nuk kam ofenduar,e nuk kam thene mbulesa eshte prapambetje.Ate e the ti .</span>

... shnet

...shnet pac!

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shadow of Self:
[QB]
Fillimisht postuar nga amar:
Mire e ke ti shadow qe i jep kaq te drejte
KA vrare dhe duhet te iu pagoje demshperblime, evertete dhe e drejte, por ASNJEHERE ata te bejne si u do qejfi ne SHTEPINE franceze. Pse me qe ka ndodhur e kaluara francezet duhet te bejne si duan myslymanet ne shtepine e francezeve?

po te thashe ore se ky eshte demshperblimi i francezeve dhe duhet tu jepet e drejte edhe atyre muslimaneve ,pasi qe ata te gjithe qe jetojne ne frnace jane shtetas te frances dhe kane te drejte vote ,sikur qe kane detyrime ndaj shtetit te frances ashtu kane edhe te drejta qe u takojne atyre si qytetare apo shtetas francez

Ik ore mbushuni se na shurdhuat nga veshet. Izraeli i ka armet qe te shfarosi gjithe rajonin me qen dhe mace. Keta po e thone se sapo te marrin ato lloj armesh ne dore do shfarosin Izraelin. Duan te komadojne si te sillen europianet.

dhe ne fund te shfarosin edhe veten e vete sepse fundi i tyre eshte i tille ,dhe ju mbureni me te se izraeli ka kete dhe ka ate izraeli i ka te gjitha dhe i perdore te gjitha .

p.s.dhe mbaju temes, per izraelin diskuto atje ku e ka vendin ketu diskuto per ate cfare eshte tema.
kiss.gif

Thesari

Primus registratum

albana!

lexova me vemendje postimin e triumf-it,andej me lindin ca pyetje per ty: nese je muslimane pse nuk mbulohesh ?
po nese nuk je muslimane,si e shpjegon nje femer qe ecen ne mes te meshkujve kur ata veshtrojn
trupin e saj,e sheh ofendim per ate femer apo mburrje pse ka trup te bukur?

shnet

Danae

Primus registratum

Nese ne te drejtat themelore te njeriut respektohet religjioni perkates,secili ka te drejte ta shprehe ate ne baze te fese qe ndjek.
po u vazhdua keshtu Islamin do e ndalokan si antikushtetues,idiotesira...nje administrate shteterore te ndalon te vishesh ne nje menyre apo ne tjetren.pallavra...
ajo ka te drejte te kerkoje vizen e madje ti hedhe ne gjygj per diskriminim.
sa njerez te ulet,merren me gjera te vogla.

ekris

Primus registratum

<span style="font-weight: bold">Danae</span>
Anetar/e # 254
<span style="font-style: italic">Shkruajtur më 13 Dhjetor,</span> <span style="font-weight: bold">2003 14:00</span>

<span style="font-style: italic">Nese ne te drejtat themelore te njeriut respektohet religjioni perkates</span>,<span style="font-weight: bold">secili ka te drejte ta shprehe ate ne baze te fese qe ndjek.</span>
po u vazhdua keshtu Islamin do e ndalokan si antikushtetues,idiotesira...nje administrate shteterore te ndalon te vishesh ne nje menyre apo ne tjetren.pallavra...
<span style="font-weight: bold">ajo ka te drejte te kerkoje vizen e madje ti hedhe ne gjygj per diskriminim.</span>
sa njerez te ulet,merren me gjera te vogla.

--------------------
nen hijen e fronit te paqes.

-------------------------------------------------
Postime: 1350 &amp;#0124; Nga: Kuba &amp;#0124; Regjistruar: Nën 2002 &amp;#0124; IP: e Regjistruar &amp;#0124;

albana

Lara Croft

Piksepari ketu nuk po dikutojme personin Albana piksedyti dua tu permend se nuk kam asgje kunder ferexhese kush e do le ta mbaje,kush beson ne te le ta veshi,por ama luftoj per te drejten e femres qe nese nuk e deshiron nuk ka pse te mbulohet dhe askush nuk ka te drejte ta detyroje apo ta gjykoje si femer jo besimtare apo te padenje per islamin sepse nuk mbulohet.
Nje femer, te gjithe e dime, qe mund te provokoje apo te behet e deshirueshme edhe sikur te jete plotesisht e mbuluar apo e futur ne nje thes.Mjafton te thote dy, tre fjale apo te tingelloje nje e qeshur dhe mund te ndezi me mijra zjare ne shpirtin e nje mashkulli.Ferexheja nuk e mbyt dot mekatin,harojeni,perndryshe te gjithe do mbuloheshim dhe kjo bote do te ishte perfekte.Pastaj nese pretendoni se mbulesa shmang tundimin perse meshkujt nuk mbulohen?Mos doni te thoni qe ne femrat nuk tundohemi nga pamja e fytyres apo e trupit te tyre?Te gjithe jemi njerez,perse te mos ndjejme ne te njejten menyre?Nuk arij te kuptoj cili seks eshte i dobet dhe i papermbajtur,femrat qe akuzohen per abuzim te bukurise te tyre apomeshkujt qe nuk jane ne gjendje te vetepermbahen para saj.Deshirat e mishit jane me te paperballueshmesec mendoni dhe nje cope lecke e zeze nuk i shuan vetem i ndez ato sepse qe ne fillimet e historise njerezore syri shkon aty ku te ndalohet.

RecurrentDream

Forumium praecox

Kam shume deshire te hap nje teme: <span style="font-weight: bold">&quot;Delegacioni Kosovar beri shume mire qe nuk pranoi femren me mbulese.&quot;</span>

Nese femra vendos te &quot;mbulohet&quot; per mendimin tim, me mire te mos dale fare nga shtepia...

Me falni, sapo me lindi nje pyetje, po per femrat besimtare qe vine ketu ne forum, a jane parashikuar ne islam rregullat se si duhet te <span style="font-style: italic">&quot;mbulohen&quot;</span>
eusa_angel.gif
....???

Ju faleminderit!!!

gezim lame

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Mirror:
<span style="font-style: italic">... Nese femra vendos te &quot;mbulohet&quot; per mendimin tim, me mire te mos dale fare nga shtepia...
</span>
Sipas kesaj i bie qe te detyrosh dike qe te dale nga shtepia vetem nese eshte e &quot;zbuluar&quot;...
Po te jesh i/e &quot;mbuluar&quot; absolutisht eshte turp duhet te rrihet ne shtepi &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Me zhgenjeve fare mirror &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
Nuk vjen e keqja asjehere askujt nese lihet te ndjeke menyren e jetes qe ka zgjedhur per veten e tij. E keqja vjen vetem nga detyrimet qe mund ti behen dikujt ose shoqerise per tu detyruar dhe per ti nderhyre ne zgjedhjet personale...

Respektoni te tjeret kush do qofshin qe te jeni i respektuar ne shoqeri.

RecurrentDream

Forumium praecox

Ximi, ne fakt nuk e kam problem fare nese te zhgenjej tek kjo tema, ka vende te tjera ne AF ku kemi patur dhe do te kemi opinione te perbashketa. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Sa per komentin tend, rrofsh, se me bere me qeshe qe ne mengjes, per ty Ximi, ka ose femra me &quot;mbulese&quot; (come Dio commanda, amiiiiin) ose femra &quot;te zhveshura&quot;. Rruge te mesme nuk ka, femer e veshur me kostum psh. qe mund te jete nje veshje shume me serioze edhe se &quot;mbulesat&quot; lajle lule...

Megjithese, nuk i dihet, :idea: ndoshta ke te drejte, kushedi c'behet andej nga Ontario &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/confused.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; . Une jetoj ne Tirane, ketu femrat ende nuk kane filluar te shetisin rrugeve me &quot;bikini&quot;...

Thesari

Primus registratum

Mirror!

<span style="font-weight: bold">Nese femra vendos te &quot;mbulohet&quot; per mendimin tim, me mire te mos dale fare nga shtepia...</span>

dmth;si mendon ashtu,ti a ke llogjik se cfar po thu,per mendimin tim,sikur te gjykohej kshtu,do te ishte me e drejte qe ajo femer qe eshte e zhveshur te mbyllet ne shtepi.
Per mua,kur shoh nje femer te zhveshur
[me rroba gjysmake]me perkujtojn shkrimet qe flasin per njerzit e kohes se gurit ..

<span style="font-weight: bold">..me lindi nje pyetje, po per femrat besimtare qe vine ketu ne forum, a jane parashikuar ne islam rregullat se si duhet te &quot;mbulohen&quot;</span>

Kaq idiot dhe injorant tregohesh!,ik te zona e erosit se s`qenke per te debatuar per kete teme.

gezim lame

Primus registratum

Hi Mirror!

Me duket se tek ai shkrimi im siper syri ju ka rene me teper tek &quot;garniturat ironike&quot; se sa tek permbjatja e vertete e asaj qe qe doja te thoja.
Mos me zhgenje per se dyti se nuk e ke kaput thelbin e asajt qe doja te thoja.. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Sa per ketu ne ontario, po marr nje shembull jetoj ne nje zone ku po thuaj s'ka muslimane dhe ne pergjithsi nuk shihen me sy te mire dhe kuptohet pse. Por asnje s'guxon te ofendoje ose te reagoje ne asnje forme per te denugruar muslimanet ose fene islame. Pse-ja dihet se eshte krijuar kutura e respektit edhe ndaj asajt qe s'te pelqen ty si individ.

Zonjushe merre me ngadale se nuk vihet ketu per te sulmuar askend vetem per pak muhabet dhe per te kaluar kohen &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Thesari

Primus registratum

ximi!
Ofendimi im ishte bardh e zi,e ofendimi i Mirrorit ishte shumengjyrshe ..
Sidoqe te jete kerkoj falje
rolleyes.gif

shnet

edoni

Primus registratum

po kjo ceshtje eshte shume e thjesht shko ne egjipt dhe sheh qe femra muslimane qytetare nuk kan shami ndersa ato neper fshatra jan me shami.apo ne fotografit e Marubit shihet shume qart se sikurse femra muslimane ashtu edhe ato katolike kan mbajt shami para 100 viteve.edhe kudo ne evrope femrat neper vende rurale,pra vende te pazhvilluara,si ne franc,gjermani femrat kan mbajt shami para shume viteve.pra ky fenomen nuk eshte i lidhur eksluzivisht me fene. kjo ceshtje nuk eshte ceshtje e fese sepse jo vetem femra muslimane poashtu edhe ata qifute,shih neper komunitete te cilat qifutet i thirrin KIBUTZ sot e kesaj dite femra mbajn nje lloj shami.kjo ceshtje eshte ngusht e lidhur me nivelin intelekual te mjedisit se ku jeton femra.
arsyeja se pse femra ne arabi veshin shami eshte se ata trajtohen si nen-njeri dhe nuk kane kurrfare mundesi qe te edukohen dhe te pavaresohen,kurse rasti tjeter eshte ne iran ku ne qofte se femra del pa shami ateher ajo do te rrahet ne rruge nga njerez-shembull shume i mire eshte ai i SHIRIN EBADI fituese e cmimit nobel e cila nuk mban shami kur eshte jasht iranit sepse ne iran do te prosekutohet ne qofte se mban shami.
ne fund te fundit femra mund te vesh cka do qe don ajo,vetem se ne sferen shteterore ne nuk guxojm te lejojm qe femra te vishet ne menyre fetare.kjo nuk ka lidhje me femra vetem se eshte ceshtje e parimit te ndarjes se fese me shtetit.pra ligji duhet te jet ligj pamvaresisht se kushdo.

RecurrentDream

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Zonjusha:
[qb]

<span style="font-weight: bold">
..me lindi nje pyetje, po per femrat besimtare qe vine ketu ne forum, a jane parashikuar ne islam rregullat se si duhet te &quot;mbulohen&quot;</span>

Kaq idiot dhe injorant tregohesh!,ik te zona e erosit se s`qenke per te debatuar per kete teme. [/qb]
Zonjushe!!

1. Ne kuadrin e te respektuarit te tjetrit, nese une te drejtohem me fjalen zonjushe, ti duhet te me drejtohesh me fjalen Zonje.
2. Ti nuk ju pergjigje pyetjes time, sepse nuk di t'i pergjigjesh.
3. Perse aludove per zonen e erosit? Apo gjuha te vete ku te dhemb dhembi?!

Gjithe te mirat.

<span style="font-style: italic">PS. Nese te merr malli per mua, me gjen tek Letersia.</span>

Kordelja

Valoris scriptorum

<span style="font-weight: bold">Fillimisht postuar nga Zonjusha:</span>

<span style="font-style: italic"> nuk kuptoj dicka nga ata qe vrullshem sulmojn ' mbulesen',e cila nuk eshte me shum se te ruaj nderin e femres?</span>

Sa e sigurt ke qene ti kur e thua kete?!
Pse veshja (mbulesa) sipas teje eshte prange e celikte e garantuar nga prodhuesi qe nuk ka &quot;plumb&quot; qe e pershkruan.Idiotizam, nderin njeriu e mbron me parime e karakter, me vjen keq qe ti keshtu ofendon dicka me sublime se veshja: <span style="font-weight: bold">njeriun si qenie e ndergjegjshme.</span>

<span style="font-style: italic">O ju njerez,'mbulesa' eshte veshje e muslimanes,cka ka te bej ky parim fetar me politik e te tjera !!? </span>

Qysh kur feja eshte bere politike?!
Feja eshte praktikimi me rite i besimit fetar ne nje forme apo tjeter, c'jane keto lapsuese ?!

Kordelja

Valoris scriptorum

<span style="font-weight: bold">Fillimisht postuar nga Zonjusha:</span>
<span style="font-style: italic"> Per mua,kur shoh nje femer te zhveshur
[me rroba gjysmake]me perkujtojn shkrimet qe flasin per njerzit e kohes se gurit ..
</span>

Zonjushe, ke pare ndonje eskimez te zhveshur ti?!E pamundur! Ke pare ndonje ekuadorian te veshur ti?! E pamundur! Kushtet klimaterike sugjerojne veshjen, mos bej paralelizime absurde.

<span style="font-style: italic">Kaq idiot dhe injorant tregohesh!,ik te zona e erosit se s`qenke per te debatuar per kete teme. </span>

Kaq pak durim te ka dhene perendia jote, kaq gjuhe te athet, per te ardhur keq te marresh pjese ne nje debat ku bagazhi matet me moton:Kush di te shaje me bukur!!!!

Kur mbaron argumenti, pamja erresohet, te kuptoj fare mire, je nga ato qe i ke &quot;me dryn&quot; te brendshmet se kaplloqja nuk te komandon dot instiktet.

Danae

Primus registratum

Tani me falni se do perzihem edhe une ne debat por ja qe s'me rrihet.
askush nuk kish te drejte te refuzonte dhenien e vizes pikerisht per kete arsye,po qe ketu e te themi se muslimane nuk jane ato qe nuk mbulohen,jo.
Cfare perben mbulesa eshte nje gje e te mos japesh nje vize per arsye mbulimi eshte gje krejt tjeter.
mbulesa jo domosdoshmerisht perputhet me virtytin,le te jemi realiste.Dmth ata qe nuk jane te mbuluara nuk paskan pike virtyti??
ky eshte aspekt tjeter diskutimi e fundja secili mendon si eshte me mire per te,po te mos jepet vize per keto arsye eshte idiotesi.

Thesari

Primus registratum

Zonja Mirrore!
Mos gabofsha te kam kerku falje ne postimin e me siperm,prap te them - me fal -.
Po pse a kishe ndonje pyetje qe une s`tu pergjigja!!?

Kordelja!
Qenke e mir per komente,vec nje verejtje kam per ty;kur te komentosh hereve tjera mos harro m`i lexo mesazhet para saj,se perndryshe flet si t`a doje qejfi.Dicka tjeter,ku ke mbaru filozofin?

Luledele!
Te lutem,behu me e qarte se cfar perpiqesh me thene,pa terthorizma.