Re: Dedikime
Lere se dhe mu m´ka shku menja.. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Zakonisht,Japraket behen me gjethet e Pranveres,qe te jene te njoma.
Gjethet i fut ne uje te valuar per pak fare, qe te zbuten.(pune minutash)
I kullon dhe i hap ne tavoline nje nga nje.(pjesa e shkelqyer e gjethes,poshte).
Dhe mbushen,pastaj nje nga nje.(Durim) /pf/images/graemlins/laugh.gif
Pergatitja e mbushjes:
Orizin e e pastruar dhe lare,e zien per 4-5 minuta dhe e kullon.
Shton qepe te njoma te grira imet,kripe sipas shijes,piper,koper,labot.(te cilat i ke skuq perpara).
Sipas deshires,mund te behen dhe me mish te grire, qingji (mami im i ben ashtu).
Merr tenxheren ku hedh dhe vaj ulliri.
Ne fund te tenxheres ve disa gjethe rrushi,pastaj ve japraket e mbeshtjelle ne 2 - 3 shtresa dhe i zien ne zjarr te ngadalte afersisht gjysem ore.
E mira eshte nje texhere me kapak qelqi,qe ti shohesh.
Te kenaqin me Kos. /pf/images/graemlins/laugh.gif