DEBAT me meshkujt dhe femrat e AF-se!

RAUL

Primus registratum
Re: DEBAT me meshkujt dhe femrat e AF-se!

nder udhetime, kjo zone quhet zona e argetimit,thashetheme,, ketu nuk eshte asgje serjoze,prandaj me vjen shume keq qe je merzitur... /pf/images/graemlins/wink.gif

ne kur japim mendime ne temat e tjera qe jan serjoze ne i pergjigjemi me serjozitet..

kurse sa per femrat qe thua ti,o plako ja ke fut si kau peles pa kuptim hiq,nejse nuk po zgjatem me sepse nuk ja vleka fare... gjithe te mirat.

helibak mucogllava

Primus registratum

RAUL ca deshte te shprehnte autori me ate roman se nuk e lexova pertova /pf/images/graemlins/tongue.gif

RAUL

Primus registratum

jo jo nuk thoshte gje. /pf/images/graemlins/tongue.gif po fliste per gjendjen ne irak dhe ne palestin.. /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

tola77

Primus registratum

Nder udhetime pse nuk shkruan ne temat e letersise dhe te artit,jo per ndonjegje por ne ketu futemi per te bere pak shaka dhe na duhet te behemi serios e te lexojme gjithe sa ke shkrojtur ti qe te vazhdojme te bejeme shaka dhe keshtu na ngrihen nervat me shume.Nqs ti shkruan ne temat perkatese i lexojme me kenaqsi kur jemi te clodhur dhe te japim dhe pershtypjet tona per shkrimet.Por ti keshtu si pergjigjesh mer flake pa te vene akoma shkrepsen.Me respekt per poezine Tola. :wave:

Samuel

Primus registratum

Tola ju pershendes!

Gjithandej i ke shkrimet e mija edhe tek letersia e poezia etj...

Po ne kete teme erdha si nje vizitor qe vjen rradhe dhe lashe ato fjale qe me pelqeu ti shkruaj...

Por paskam harruar ti pyes ata Raulin e Zeqopilafin, pasi ata paskan ankesa se kam shkruar gjate, etj...

Eh cte bej gjithandej censure...

Por nuk do te ju shqetesoj me me tekste te gjata...pasi ju u ngrikan edhe nervat...

Po mbajeni bre nje cike veten, mos u trembni o njerz se nuk bera namin de!

Une vetem ca fjale te bukura per femrat thashe dhe nje poezi miqesore nje Vashe Shqipetare i kushova ketu ne kete teme...!

Nuk theva as Kishe e as xhami de!

Po si te doni, po deshet dhe me denoni...skam cte bej, e kam bere tani ate qe ju e mendoni si faj!

Gjithe te mirat!

Po iku une dhe ju lej rehat...

"Nder udhetime"

Shqiptarja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Nder udhetime:
[qb] E mrekullueshmja zonjushe"Shqiptarja" !

Me lejoni qe te ju falenderoj per fjalet e juaja te mrekullueshme dhe te ju them edhe ju se me fuqine e mendimit dhe te vlersimit te njohurive te tjetrit ju i perkisni nje bote Hyjnore me madheshtine tuaj qe ju ben te depertoni deri ne kuptime te tilla...

:wave: E une tani, ju "Shqiptarja" deshiroj te ju pershendes dhe me ca vargje te krijuara ketu direkt per ju:

:wave: CAST...

E dij se tani surprizen pret pas cdo fjale,
Mos i picerro syckat e tu te bukur...
As vetullen ne hark si gjysem Hane...
Mos e harko friksueshem o moj yll i bukur!

Fryme merr ngadale, te lutem mos u shqeteso!
Fjale jane, vetem fjale keto edhe ato...
E fjala nuk te prek, nuk mundet jo e jo!
Largesia dhe enigma nga une sot te shpeto!

Eh, mos mendo keq, se jam dhe une njeri...
Nje mashkull qe te bukuren aq e adhuron,
Femrores i kam falur shpirt edhe stoli...
Ne kohen qe ka ikur, ne kohen qe lulzon!

Pra me je aq larg, si nje Yll qendron...
Ku vec ne imagjinate mendimi te shikon
E kete frymen time te shtron e te mbulon,
Petale trendafilash buzve te afron...

Por ne se nje dite udhtimeve te mija...
Ashtu rastesia nese ne na afron...
Une do ta ndjej ate aromen tende,
Dridhjet e zemres une do ti kuptoj...

Dhe do te buzeqesh perballe syve te tu,
E frymen tende thelle do ta respiroj,
Pastaj dockat e njoma do ti marr ngadale...
Ti puth ashtu madhnueshem sic dij dhe enderroj!

Pastaj ti bej cte duash, po deshe edhe ik,
Vec lotin mos e derdh ashtu pike pike...
Sepse gjuha ime ne mjeker do ta marre...
Lotin tend te bukur dhe ta pije ngadale...

C'po bejne syckat e tua, moj Zane, o yll karvani,
Picrruar jane akoma para ketij ekrani?
Apo si hutuar shikojne edhe lexojne,
Fjalet e nje mashkulli qe aq shume te lakojne!

Eh, moj mike e dashur, fjale vetem fjale...
Qe ndezin zjarr e djegin shpirtrat porsi llave,
Qendro gjithnje stoike dhe kurre mos u perkul,
Fjalve qe larg veprave ti thote ndonje burre!

Miqesisht dhe posacerisht per ju "Shqiptarja"!

Gjithe te mirat, me shume rrespekt per ju!

"Nder udhetime"

Eh, cte them more "Raul"...?

Une jam nje mashkull qe i dua shume femrat dhe i rrespektoj ato...edhe ato qe ndokush u thote apo i konsoderon si te kqia...une prap dhe ato i dua, pasi tek cdo femer une kam pare dhe shoh e do te shoh gjithe jeten dicka te bukur dhe hyjnore ne shpirtin e tyre, ne mendjen e tyre, ne boten e tyre, ne trupin e tyre te mrekullueshem...

Keshtu pra besoj dhe shpresoj se tashme bindesh se une jam nje mashkull...biles ne se te them me nje fare pervoje ne teori dhe praktike...me beso se nuk te genjej...

Me kane dashur dhe me duan ato jarane...e si te mos i doja apo te mos i dua gjithmone?!

Nje barcalete per ty:

Kadri Roshin e thirri nje here ish ministri i arsimit Thoma Deliana dhe i beri nje kritike miqesore ku nder te tjera i tha:

"O Kadri, po hiq dore o derzi nga grate...!

Kadriu iu pergjigj:

"Po jane te embla shoku minister, ti i ke provuar dhe vete...!"

E keshtu pra duke e mbydhur miqesisht ju them te gjithve, femrave qe jane te mrekullueshme, dhe meshkujve qe lodhen se perpjekuri per ti dashuruar ato...ju them se:

Nuk ka gje me te mire, me te bukur, me te vlere, me hyjnore me te vlefshme se sa femren njerzore!

Prandaj ju femra ruani vlerat dhe virtytet e juaja sa me bukur, me paster dhe mesoni nga njera tjetra, nga mencuria e nenave te meritueshme qe te dini ti dhuroni madherisht ato mrekullira qe ua ka falur zoti! Ti dhuroni duke embelsuar jo vetem meshkujt, duke i bere ata qe te dijne te ju dashurojne...por duke embelsuar edhe vetet e juaja, cdo gjene tuaj!

E ju meshkuj "adashe" te mije, dashuroni me shpirt sa me fuqishem ne kuptimin e te butes dhe te embles emebelsi! Shkrihuni se dashuruari dhe vdisni duke dashurar femrat...beni ato qe te ju duan thellesisht! Beni ato vetem me dashuri te embel! Buzeqeshni para tyre dhe mos u nervozoni kurre, sa here ato te ju thone dicka te rrepte...putheni pafundesisht ne vend qe tu thoni ndonje fjale te rende!

Besomeni te gjithe, se do te ndjeheni mrekullueshem gjithmone dhe nuk do te ju lodhe asgje ne se dashuroni dhe ju dashurojne!

I juaji dhe me ju ne mirkuptimin e ketyre fjalve te mija!

"Nder udhetime" [/qb]
"Nder udhetime"-TE FALEMNDERIT SHUME, SHUME me kete postim qe ke bere ne temen, autore e se ciles jam une!Me keni zbukuruar diten qe ne mengjes sot dhe sigurisht, per kete meritat e falenderimet ju takojne juve.

E sa per te tjere te cilet pak a shume u ndien "xheloze" pa asnje lloj arsyeje, une kam nje thenie t'ua dergoj atyre, natyrisht m perkthim :

Laziness is nothing more than the habit of resting before you get tired.
Jules Renard (1864 - 1910)

_ Pertacia nuk eshte asgje me teper sesa nje zakon (ves i keq) i te clodhurit para se te lodhesh!

Ajo qe dua te them eshte se, une jam autore e temes dhe QE NE FILLIM une e kam cekur se tema eshte e hapur, d.m.th mund te shkruhet cdo gje ketu POR me nje kusht te vetem, qe cdo gje qe do te shkruhet te kete te beje me raportet, marredheniet, FEMER-MASHKULL dhe anasjelltas, e nese edhe kete forumasit (te cilet kycen ne kete teme) nuk e kane lexuar, atehere rrikthehuni per pak ne faqen e pare te kesaj teme dhe do ta (ri)lexoni ate qe kam shkruar ne lidhje me temen.
Nuk dua te adresohen aspak ofendime ndaj forumistave, sidomos ndaj forumistave te cilet kontribuojne PER TE MIRE ne kete forum.

JU LUTEM permbajuni rregullave te forumit!

Me respekt per te gjithe ju,
Shqiptarja

P.S. Tema ne asnje menyre nuk ka qellimin e humorit qe eshte vene ne rubriken "Thashethem", por eshte nje teme serioze. Megjithate, ja po beje nje leshim ketu duke ju thene te nderuar miq, qe tema mund te kuptohet nga secili prej jush ne menyren tuaj, POR AMA, nuk dua qe te adresoni fjale ofenduese ndaj te tjereve te cilet natyrisht e kuptojne kete teme si nje teme serioze!

helibak mucogllava

Primus registratum

opo thoj shyqyr ti nder udhetim qe sjam une moderator ketu /pf/images/graemlins/tongue.gif
RAUL mos i nenvleso shum ato thenie te autorit se do vi dita koha qe do i kerkosh po sdo i gjesh /pf/images/graemlins/tongue.gif

Shqiptarja

Primus registratum

Nje thenie nga
Margaret Thatcher:

If you want anything said, ask a man. If you want something done, ask a woman.

Nese deshiron te thuash dicka, pyete nje mashkull. Nese deshiron te besh dicka, pyete nje femer.

Samuel

Primus registratum

E nderuar mike "Shqiptarja"!

I falem nderimit qe me beni me fjalet e juaja! :wave: :thumbsup:

Une me shume knaqesi erdha te marr pjese ne temen tuaj dhe ju pergezoj per kete teme interesante qe meriton rrespekt dhe nje perkushtim ne dhenie mendimesh!

Une u perpoqa te them dicka nga shpirti per kete teme, ne pergjithsi...

E ne vecanti per ju me erdhen ato vargje nga ujvara e shpirtit tim dhe jam krenar qe munda ti radhis, e aq me shume qe ju kane pelqyer ju!

Edhe per pjesmarrsit e tjere u perpoqa qe te u jap kurajo, apo nje mundesi duke u ndezur nje drite sado te vockel qe te shohin se nuk eshte pune thashethemi te flasesh per nje teme te tille, por eshte kulture, edukate e zhvillim kapaciteti ne mendjet femrore dhe mashkullore, ku sidomos mentaliteti Shqipetar ka shume nevoje per sa me shume diskutime e mendime te mira...

E disa pjesmarres ne kete teme, me nota cinike me thane ca fjale qe me lenduan...

Por ska gje, nuk u zemrova deri ne ate shkalle sa te hakmerresha duke ua thurur ndonje strofe qe te mos e harronin kurre...

Mire por per cudi, nuk pashe ne diskutimet e tyre asnje fjale qe te kete sadopak mencuri apo dicka te bukur qe te knaqemi te gjithe sebashku duke lexuar apo mesuar dicka te vecante nga njeri tjetri !

Se dij pse jemi keshtu ne Shqipetaret, ku e marrim inat tjetrin deri edhe per nje fjale qe e thote bukur ?!

Nuk kemi qene keshtu me pare!
Etrit tane kishin deshire ta ndigjonin dhe ta nderonin fjalen e mire e te mencur te dikujt tjeter...

Nuk po them se kam thene ndonje mencuri ketu, por te pakten shkruajta dicka qe nuk meritonte ironine e atyre qe e bene...!

Por nejse, dikush mori dhene per te mesuar zakonet e te tjerve qe te humbase te vetat...

Por shume prej nesh e morem dhene per tu ruajtur nga shtypja e atyre qe duan te na i shuajne vlerat dhe virtytet tona, per te ruajtur te mirat e te vlefshmet tona e per ti treguar botes se ne ishim, jemi e do te jemi perjetesisht si Shqipetare, si njerzit me te denje te njerzimit me vlera e virtyte njerzore te mrekullueshme!

Kthehemi edhe nje here tek tema juaj mjaft e mire ku po them dhe keto fjale:

Per femrat:

E mira:

"E mira ngjan me Yjet qe shkelqejne cdo nate!
E heshtur, fjale pake e bute si Hyjni...
Ajo e ka buzeqeshjen nje shekull te gjate...
E curril i shpirtit i rrjedh vec dashuri!

E liga:

Nga femra goje keqe, e liga xanxare,
Ruhu o burr me shpirtin flori!
Me mire je i vetem, pa grua fare,
Se sa djallin ta puthesh cdo nate ne gji!

Per Burrat:

I miri:

I miri burre qe zemren e ka flori,
Eshte i dashur dhe me nje shpirt bujar
Lum si ajo grua qe e ka ne gji,
Ne mijra dit-netet e jetes se saj!

I ligu:

I mjeri mashkull qe nuk eshte burre,
Ne mendje as ne shpirt, ne goje as ne zemer!
O grua e gjore, me mire digju ne furre...
Se sa ti falesh atij vetem per emer...!

"Nder udhetime"!

besim jashari

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shqiptarja:
[qb]
Fillimisht postuar nga ZEQO_PILAFI-:
[qb]
shqiptarja kete gje e di une qe te shkosh mir me femrat duhet ti genjesh shum /pf/images/graemlins/frown.gif
Une se bej dot kete gje si kam qef genjeshtrat dhe i kam shum inat ata qe genjein,,,dhe kur i del genjeshtra ja fusin te qeshurit ose rin si tumi ne shit prandja kam ngel beqar une se sgenjej dote :mad: /pf/images/graemlins/frown.gif
Ps: /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Zeqo, po ti a mua gjete te me genjesh?!?! :rolleyes: /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]

Shqiptarja

Primus registratum

HAjde po rrifillojme kete debat se paska mbetur pas me duket! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mendoj qe megjithate meshkujt jane si jane, jane te mire, mirepo neve femrat akoma, e akoma me te mira jemi! /pf/images/graemlins/wink.gif

bob

Primus registratum

femrat jane me te vertete shume shume te mrekullueshme!!!!!!!por sikur ne te dinim sesa shume atyre i pelqen ( )neve nuk do tu a jepnim kurre!apo jo???????

Shqiptarja

Primus registratum

Me erdhi interesant dhe e vleresoj si te mire nje e-mail qe me ka dergu nje mike e imja e qe thote keshtu:

How to make a woman happy?

-Si ta besh te lumtur nje femer?

It's really not difficult...

Me te vertete nuk eshte e veshtire....

To make a woman happy; a man only needs to be :

Per ta bere te lumtur nje femer; nje mashkull duhet te jete:

1. a friend
- shok/mik

2. a companion
- shoqerues

3. a lover
- dashnor

4. a brother
- vella

5. a father
- baba

6. a master
mjeshter

7. a chef
kuzhinier

8. an electrician
elektricist

9. a carpenter
zdrukthtar

10. a plumber
hidraulik

11. a mechanic
mekanik

12. a decorator
zbukurues

13. a stylist
stilist

14. a sexologist
seksolog

15. a gynaecologist
gjinekolog

16. a psychologist
psikolog

17. a pest exterminator
asgjesues insektesh

18. a psychiatrist
psikiater

19. a healer
sherrues

20. a good listener
nje degjues i mire

21. an organiser
organizator

22. a good father
baba i mire

23. very clean
shume i paster

24. sympathetic
simpatik

25. athletic
atlet

26. warm
i ngrohet

27. attentive
i vemendshem

28. gallant
elegant

29. intelligent
inteligjent

30. funny
zbavites

31. creative
kreativ

32. tender
i bute/ i dhembshem

33. strong
i forte

34. understanding
i kuptueshem

35. tolerant
i durueshem

36. prudent
i kujdesshem

37. ambitious
ambicioz

38. capable
i zoti

39. courageous
guximtar

40. determined
i vendosur

41. true
i vertete

42. dependable
i besueshem

43. passionate
pasionant/i zjarrte

WITHOUT FORGETTING TO:
PA HARUAR TE I:

44. give her compliments regularly
dhurroje asaj komplimente rregullisht

45. love shopping
te doje te shkoje per shopping/allësh-verësh /pf/images/graemlins/laugh.gif

46. be honest
jete i ndershem

47. be very rich
te jete shume i pasur (une me kete te vetmen gje nuk pajtohem)

48. not stress her out
mos i shkaktoje asaj strese

49. not look at other girls
mos i shikoje vajzat e tjera

AND AT THE SAME TIME, YOU MUST ALSO:
DHE NE TE NJEJTEN KOHE, JU GJITHASHTU DUHET:

50. give her lots of attention, but expect little yourself
ti kushtoni asaj shume vemendje, por prit nga ajo me pak vemendje per ty

51. give her lots of time, especially time for herself
ti jepni kohe, sidomos per veten e saj ti jepni kohe, sidomos per veten e saj

52. give her lots of space, never worrying about where she goes
t'i leni shume hapsir, pa u brengosur kurre per ate se ku shkon ajo

IT IS VERY IMPORTANT:
ESHTE SHUME ME RENDESI:

53. Never to forget:
Mos harroni KURRE:

* birthdays
- ditelindjet

* anniversaries
- pervjetoret

* arrangements she makes
-organizimet qe ben ajo

HOW TO MAKE A MAN HAPPY :
SI TA BESH TE LUMTUR NJE MASHKULL

1. Leave him in peace
- Ta eleni te qete

E pra e shihni, nuk eshte e veshtire, sidomos nuk eshte veshtire kur ca gjera dihen parakohe, apo jo?! :shrug: /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

bob

Primus registratum

Fillimisht postuar nga great1:
[qb] femrat jane me te vertete shume shume te mrekullueshme!!!!!!!por sikur ne te dinim sesa shume atyre i pelqen ( )neve nuk do tu a jepnim kurre!apo jo??????? [/qb]

bob

Primus registratum

o shqiptarja me trego te lutem sesi ti arrin te besh dicka te tille ne kaq pak kohe,atehere je nje super femer,ciao!

Shqiptarja

Primus registratum

Jim, zgjohu mer, je ne shekullin XXI!!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Shiko postimin e pare te temes, e ke me ja gjet fillin debatit... /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Shqiptarja

Primus registratum

Mos qesh Siner, se do na zemerohen cunat pastaj /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

bob

Primus registratum

si?zemerim,me ato qe ke thene jeni ju qe lodheni e shkaterroheni se menduari.nuk zemerohemi neve, :cool: jo jo.