DASHURIA E VERTETE JETON E MBIJETON CDO VESHTERSI

Argjenti

Primus registratum
Re: DASHURIA E VERTETE JETON E MBIJETON CDO VESHTERSI

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Mos i demoralizo kta te rinjt, se neve na ka kalu mosha me dashnu.

[/ QUOTE ]

Per te dashuruar , vitet nuk kane rendesi.

Cleopatra

Forumium praecox

Mendoj e besoj qe ekziston edhe pse ndodh shume rralle.
Cdo gje qe lind do vdese nje dite pervec se dashurise se vertete.
Sa i perket mbijeteses te cdo veshtirsie.Besoj se nese eshte dashuri e vertete(nga te dy palet) mbijeton.Por nganjehere ato qe duam tamam sduam ti veme para cdo veshtirsie.Pasi nese e do dike tamam sdo doje ta beje te vuaje.
Nje njeri duhet te duaje e respektoj veten qe te dij ti dhuroj te njejten gje dikuj tjeter.

hic

Primus registratum
Re: DASHURIA E VERTETE JETON E MBIJETON CDO VESHTE

po , dhe arsyeja qe mbijeton eshte per vete faktin se eshte e vertete (por a ekziston dashuria e vertete ??????? )une mendoj se po .

terepervetezotipertegjith

Primus registratum

them se po per derisa po e kaloj vet te pakten i kalo gjitha nqs ke nje far lloj shprese ti kalosh po si pate aha e kot te duroj biles /pf/images/graemlins/smile.gif

Stellamarina

Primus registratum

ajo qe kam mesuar eshte se asgje nuk zgjat perjetesisht cdo gje e ka nje fund. vetem se ne pretendojme perjetsine dhe kur i vjen fundi ,filllon dhe drama.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Drama me siguri fillon kur vjen fundi i perjetesise...qe i bie te jete dashuria ne kete rast?

Ema

Goddes

E kishe me verte per shkelqimin ti me?

S

Scorpion

Guest

Njeri ka momente qe s'do veten, e jo me tjetrin.

Odea

Primus registratum

Dikush kishte thene me perpara qe dashuria e vertete eshte relative dhe bashkohem plotesisht. Te gjithe menjehere fillojme te komentojne mbi jetegjatesine apo ekzistencen e "dashurise se vertete" kur asnjeri nuk merr persiper perkufizimin e ketij koncepti.

Cfare do te thote dashuri e vertete ihere, ku e dime ne se eshte e verteta? Kush jane karakteristikat e saj? Ti mund te duash dike me gjithe shpirtin dhe kur vjen puna prape se prape per arsye te ndryshme e humbet dashurine dhe personin. Kjo e verteta eshte shume iluzionare, confusing, dhe e hedh ne ere dashurine, e perplas sa anej ketej duke mos ditur ku ta coj. Ku do bie valle? Tek pragu i perjetesise? Ah, ajo si duket do e marri nen krahe dashurine dhe do e perkufizoje...

Akoma nuk jam e sigurte se cfare do te thote dashuri e vertete dhe nqs duhet te shkoj mbas ketij koncepti...me duket demoralizues dhe pesimist.

Le_Routard

Forumium maestatis

Duket qe Shikimiqevret eshte e sapo dashuruar. Deri tani mbase i ka kaluar optimizmi. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Stellamarina e ka thene shume bukur, pretendojm perjetesine dhe kur vjen fundi fillon drama.

Une do thoja deri sa te jetojm kur ndryshojn ndjenjat e ajo qe mbetet eshte individi.

Perballimi i veshtiresive varet nga individi, karakteri i tij, dhe jo ndjenjat kalimtare.

Ema

Goddes

Dashuria e vertete kalon cdo veshtiresi ,
Xhaxhi Enver rron dhe rroje gjithmone ne zemrat
dhe Amerika eshte djepi i demokracise /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Ca ja kepusni kot aman....:)

andrea 123

Primus registratum

E para eshte shume e veshtire ta gjesh kete dashurine e vertete.
Por sado romantik e idealist te duam te hiqemi, e verteta eshte qe ashtu siç nuk ekziston e pathyeshmja edhe dashuria qe i reziston çdo pengese nuk ekziston.

Pa dashur te dukem pesimiste, sepse nuk me shkon per moshen, tashme eshte venitur ai simboli i dashurise se perjetshme apo vetem nje here ne jete. Ah, sigurisht vetem nje here ne jete po me kater ose pese.

E ku eshte ketu dashuria e vertete? Une vete jam nga te parat qe mbeshtes mendimin qe asgje nuk eshte e perjetshme dhe gjithçka duhet jetuar deri ne fund per aq sa zgjat.Po sigurisht qe kjo nuk do te thote qe une te marr guximin e te permend nje fjale aq te madhe sa ç'eshte dashuria e vertete. Sepse besoj se ne ditet e sotme nuk arrihet me te dallohet se cila eshte dashuria e vertete.

Po nuk ju bezdis po ju citoj nje fragment nga nje krijim i imi:
" Kishin kaluar shume ore duke shetitur ate dite. Tani, qe ishte larg tij, ajo shikohej ne pasqyre dhe nuk e njihte me pasqyrimin.
Te ishte dashuri? Nuk kishte rendesi; e rendesishme ishte qe asaj po i rrihte zemra fort." /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_boohoo.gif

arTesa

Primus registratum

po mbijeton dhe nqs dy persona duhen me te vertet edhe pse ndoshta kurr nuk do martohen dhe do jen bashk me trup me zemer do te duhen pergjithmon /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_think.gif

Ema

Goddes

Po nqs nuk do martohen si do jene bashke me trup?
(se me zemer e marr me mend duke u mundu shume)

Dolores

Primus registratum

Sa here futem ke kendi i dashurise me duket vetja 100 vjec.....me vjen shume per te qeshur (mirenjohese) me kto emcionet naive edhe kaq te sinqerta /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

Dmth qenke dakort me Andrean nga 'lora : ?

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

tushi

Valoris scriptorum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: euridice</div><div class="ubbcode-body"> Po nqs nuk do martohen si do jene bashke me trup?
(se me zemer e marr me mend duke u mundu shume) </div></div>

ajo goca ka harru me vu nji presje mbas "me trup"

PS se kuptoj pse turreni edhe ju fill si Papa Jani ne **r me korrigju ate tjetrin pa lexu mire se çfare thote

abs

nuk e di...

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Klean</div><div class="ubbcode-body">

Shumica jane fallso, por ka dhe dashuri te vertete </div></div>

nga duken qe jane fallso /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

------------------

Tashmë që asgjë s'më është dhuruar.
Asgjë s'më është <u>e ndaluar!</u>
... nga paperina Af

cuoricini.gif

M

Mortal

Guest

Sa a martir-izoni(egzistons i fjale?) dashurine, sikur c'te jete valle.
C'do emocion qe ndjen njeriu eshte i vertete dhe dashuria nuk bie shume larg te vertetes. Si pak si shume, nuk ka shume rendesi. Veshtiresite nuk i kalon dashuria, por i kalon njeriu; e nderkohe nqs ky i fundit eshte i afte per te ndihmuar vehten, jo gjithenje ndodh keshtu kur kjo barre dublohet. Jane te shumtat peripecite qe njeriu has, qofshin keto emocionale apo fizike.
Te ishte per mua, do i zhvishja njerezit nga cdo ndjenje, por (famiresisht) apo (fatkeqesisht) per ju, se kam kete fuqi. Ndoshta vetem atehere do te mund te ishte njeriu i lire dhe jo skllav i ndjenjes.

(Yak...mishi pucpurriza-pucpurriza me behet kur lexoj ta ngrini ne piedestal dashurine, dhe gjithenje e me te verteta me duken fjalet e nje shokut tim: "Dashuria te pjerdh (sorryyy) nga mendte e kokes." Njerez te dobet.)