"Dashuri ne Tirane", naivitet mashkullor, apo lojera "viktimash"

Le_Routard

Forumium maestatis
Re: "Dashuri ne Tirane", naivitet mashkullor, apo lojera "viktimash"

simbas diskutimeve dashuria del si loj viktimash, cave jua fusin meshkujve, cave mercedesat, cave grat etj etj. Rrobt duket sikur bien viktima te dashuris qe ndjen ne vetvete dhe te dashuris qe mendojn qe ndjejn te tjeret per ta.

E sa me thell te hysh ne mendime aq me te ndrelikuara behen e aq me teper ngatarrohesh me to.

Mendoj qe vetem kur arrin rrobi ta stakoj trunin, te jetoj jeten dhe pasjonet ashtu sic ka deshire, vetem ateher mund te gjej nje fare kenaqsie te stabilizuar...

doktoresha

Primus registratum

pa lidhje.
une personalisht nuk njoh ndonje dashuri tiranase te tille me benca apo ku di une....
kur flitet per dashuri eshte ceshtje tjeter...
interesat apo shitje-blerjet jane ceshtje te tjera nuk hyjne tek dashuria.
mendimi im.

keany

Primus registratum

*DASHURI* KA 100 KUPTIME
DHE ME PAK SE 20%E TYRE TE COJNE DREJT INTERESIT
MOS E NGATERRONI FJALEN DASHURI DREJT DISA FJALEVE TE TJERA QE BANALISHT JANE SHTUAR SHUME NE TIRANE

Kordelja

Valoris scriptorum

<span style="font-style: italic">Ka ndonjehere edhe meshkuj qe luajne, por kjo eshte e paket. Femra zgjedh...meshkujt detyrohen te thone po per gjithcka...</span>

Une banoj ne Tirane dhe kjo atmosfera qe shtron Ekzemplari H me duket e panjohur. Me shume duket si nje pershtypje si rrjedhoje e nje eksperience individuale ku per nje femer te disponushme kane qene ne gjuajtje e siper dy meshkuj. Sigurisht qe e sipershenuara eshte ndier teper e perkedhelur se keta te dy psh mund te kene qene vetem dy prej atyre qe e gjuajne ke puna se mund te kete pasur edhe dy te tjere ke kafeneja preferuar apo dhe dy te tjere ke pallati. Doemos qe ka ditur ta luaje sumen mire tjetra.

Duke folur seriozisht, e kam perkufizuar shume here dashurine, do thoja qe kur ndjehesh i dashuruar s'te vjen te te lajmeroje postieri me nje leter nga bota e kuqe, e ndjen vibrimin dhe aq, se sa e forte eshte ajo dashuri dhe nese eshte e vetmja qe ia vlen te quhet e tille e vendos sekush vete. Materializmi s'ka vend ne dashuri sepse dashuria eshte idealizem per me teper per shume njerez qe ende bejne pyetjen se c'eshte ajo, eshte ende ose molle e ndaluar ose e pashijuar.

Viktimat jane vetem te dashuruarit e njeanshme, dmth kur ata jane te dashuruar por s'kane pergjigje nga krahu tjeter, si ne rastin e kesaj vajzes me siper qe ndoshta me askend s'eshte e dashuruar prej atyre meshkujve, thjesht zbavitet me &quot;viktimat&quot; e saja.

Zogthi mire e thashe mo?!

keany

Primus registratum

E PRA NUK DUHET TE NGATERRONI GRIMCA TE SHKURTRA NGA EKSPERIENCA JUAJ ME DASHURINE
NGA EKSPERIENCA IME UNE MUND TJU THEM SE KAM NJE NUMER CEL PUBLIK DHE TEL NGA FEMRAT TIRANASE QE SKANE CBEJNE GJITHE DITEN JANE TE SHUMTA DHE NGA ME TE NDRYSHMET SI PIJME NJE KAFE BASHKE OSE ME MBUSH PAK KARTEN OSE SA TE EMBEL E PASKE ZERIN ETJ ETJ POR UNE SMUND TA KUFIZOJ TIRANEN DERI KETU SEPSE MIDIS KETYRE FEMRAVE NE TIRANEN E ZHURMESHME KA NJEREZ QE DINE TE DASHUROJNE VERTETE PA INTERES PA I MBUSHUR KARTEN E TEL

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] <span style="font-style: italic">Ka ndonjehere edhe meshkuj qe luajne, por kjo eshte e paket. Femra zgjedh...meshkujt detyrohen te thone po per gjithcka...</span>

Une banoj ne Tirane dhe kjo atmosfera qe shtron Ekzemplari H me duket e panjohur. Me shume duket si nje pershtypje si rrjedhoje e nje eksperience individuale ku per nje femer te disponushme kane qene ne gjuajtje e siper dy meshkuj. Sigurisht qe e sipershenuara eshte ndier teper e perkedhelur se keta te dy psh mund te kene qene vetem dy prej atyre qe e gjuajne ke puna se mund te kete pasur edhe dy te tjere ke kafeneja preferuar apo dhe dy te tjere ke pallati. Doemos qe ka ditur ta luaje sumen mire tjetra.

Duke folur seriozisht, e kam perkufizuar shume here dashurine, do thoja qe kur ndjehesh i dashuruar s'te vjen te te lajmeroje postieri me nje leter nga bota e kuqe, e ndjen vibrimin dhe aq, se sa e forte eshte ajo dashuri dhe nese eshte e vetmja qe ia vlen te quhet e tille e vendos sekush vete. Materializmi s'ka vend ne dashuri sepse dashuria eshte idealizem per me teper per shume njerez qe ende bejne pyetjen se c'eshte ajo, eshte ende ose molle e ndaluar ose e pashijuar.

Viktimat jane vetem te dashuruarit e njeanshme, dmth kur ata jane te dashuruar por s'kane pergjigje nga krahu tjeter, si ne rastin e kesaj vajzes me siper qe ndoshta me askend s'eshte e dashuruar prej atyre meshkujve, thjesht zbavitet me &quot;viktimat&quot; e saja.

Zogthi mire e thashe mo?! [/qb]

soni2

Primus registratum

nuk edi per cilin tirane po flasim per ate te te gjitha ekstremeve

naivitet mashkullor jo
loje viktimash po

dashuri ne tirane me vjen per te qeshur ose me mire per ne qare lum ato qe e kane sepse shumica sdi çfare eshte
thenia e oscar wilde eshte mese e drejte ( l amour est le privilige des riches pas l ocupation des chomers)
e pershtatur me kohen e sotme ne shqiperi pse nje vajze duhet te bije ne dashuri me nje çun qe eshte ne kembe me mire me nje qe ka makine.apo jo o goca.si kemi mundesi te dashurojme ne tirane ku rroga me e mire eshte 20000 leke dhe nje pale pantallona kushtojne 5000leke si mund tja vare nje goce nje çuni apo si nje çun mund te shprehin interesin qe ka per nje goce atje provojini ti dergoni nje lule dhe te shara do te merrni sa per flm sbehet fjale .
njerez qe hypin e zbresin nga benzat ka sa te dush dhe gra qe burrat ju paguajne patentat ju blejne makine per ti hequr qafe plot eshte vendi te pakte jane ato qe kane nje gjendje te mire ne tir dhe qe skane nga dy tre dashnore perveç gruse ne shpi^apo gra qe ikin me burra te tjere per te mbajtur femijet gjalle se burri eshte bere roje banaku .nena qe japin gocat me kontrate merre punon çfar et duash ti vetem mos ma keç trajto dhe leket mos harro ti dergosh muaj per muaj .djem te ri qe skane mundesi as ti hedhin syte nje goce(ne pergjithsi te veshura si topmodele)sepse skane as leke per nje kafe thate.mos te harrojme perzierjen qe tir ka nga veriu e nga jugu dhe degjon shprehje te tilla(ik o maloku i mutit) te ik truni e ste vje me .
besoj se duhet te jemi realista eshte mese nje loje viktimash realitet i hidhur i nje jete te pamundur .

jemi nja 50 vjet prapa me mundsi e mentalitet
o wilde ka te drejte

Rambla

Primus registratum

Une ndonjehere mendoj se çunat shqiptar thelle ne veten e tyre vuajne nga ndjenja inferioritetit. kete e tregojne ne menyren si sillen, ose nga ajo qe shkruajne.

picasso

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Shenjestra X:
[qb] Dashuri...A mund te ma shpjegoje njeri se cfare do te thote dashuri ju lutem. Une banoje ne Tirane, dhe kam pare nga te gjitha dashurite. di se e vetmja dashuri, eshte o nje benz elegance, o nje femer qe do te martohet, ose menyra qe ndidhet mire me seksualitetin tend te zhvilluar. A eshte naiviteti mashkullor ideja se dikush e dashuron...Mua te pakten keshtu me duket. Eshte thjesht nje loje ku viktima bien te gjitha. Per mua thelbi i te renit viktime, eshte me apo pa vetedije... [/qb]
hahahahahah ti i quan ato viktia.po ata me thuaj ca jane.dhe ata jane viktima te nje zgjedheje te keqe te femres,ajo dashuron benzin dhe jo ate.pra bota materializuar aq shume saqe,kam fike se ka humb fare ndjenja
.kam frike se ato vitimat qe thua ti.nuk dashurojne ate cunin,dhe nuk bien vitima te dashurise se tyre.por te ambicieve te tyre.te komoditetit qe kerkojne.te kapadillekut.sepse duan ta vleresojne veten me nje benz(prej hekuri)qe sado te kushtoje nuk i ka kurr vleren e vyrtytit,njerezor.dashuron benzin,dashuron nje hekut.dhe hekuri nuk ngrohet nga ndjenja e nje femre,mbetet i ftohte si gjithnje.dashuron benzin,dhe ai nuk ka jete te gjate.dhe nuk e di pse u del ne krah.nuk jane viktima te askujt,jane viktima te vetevetes,te ambicjes,te deshirave te shfrenuara,per te dal mbi shoqe.(por harrojne se nuk i meritojne ato gjera.duhet te djeresisisin.biles mua me falni,por mund ti quaj edhe pak prostituta.pasi edeh prostuticioni,nuk eshte tjeter vecse,te shesen veten per nje vlere te caktuar,qe nuk eshte ndjenje.

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga rambla:
[qb] Une ndonjehere mendoj se çunat shqiptar thelle ne veten e tyre vuajne nga ndjenja inferioritetit. kete e tregojne ne menyren si sillen, ose nga ajo qe shkruajne. [/qb]
nqs se ty rambla te duken djemte inferiore nga sjellja ose ato qe shkrujne duket se realiteti ste pelqe sepse kete e di vetem ti sa per vete sdihem inferior po edhe çunat e tjere qe marrin pjese ne kte forum sme duken te tille
wave.gif

TeanD

Primus registratum

ka dhe vajza qe vuajne nga ndjenja e inferioritetit, jo vetem djem
mua me duket normale kjo, jo te gjithe kane te njejtat mundesi apo aftesi ne kohet e sotme apo ne tiranen e sotme
sa per femra qe kerkojne nga dashnoret e tyre tju paguajne cel-in, rrobat e ku ta di une, nuk besoj se jane te shumta ne numer
une per vete jam optimiste dhe besoj se shumica e gocave apo meshkujve kerkojne te perjetojne dashurine e sinqerte, te paster, tradicionale

zog

Primus registratum

e keqja ne shqiperi eshte se per momentin mungojne klasat, ose me mire te gjithe shpresojne per tu bere te pasur (nga te varferit) sidhe te gjithe ndjehen ne rrezik mos behen te varfer (nga te pasurit). kjo e ben dashurine konvoncionale, pra ate per te cilen flet shumica, te mungoje ose mjaft te lekundur.

psh dy komshi qe simpatizohen, e qe ne kohe te enverit, ishte e pamundur mos binin ne dashuri, sot s'e kane mendjen per ate. secili shpreson &quot;te bukur-in/en e dheut&quot; ti bjere nga qielli, pa veshtruar rrotull tij.

sot mendoj se vetem ne forum, mund te dashurojme prej verteti, apo jo? &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga to57:
[qb]
Fillimisht postuar nga rambla:
[qb] Une ndonjehere mendoj se çunat shqiptar thelle ne veten e tyre vuajne nga ndjenja inferioritetit. kete e tregojne ne menyren si sillen, ose nga ajo qe shkruajne. [/qb]
nqs se ty rambla te duken djemte inferiore nga sjellja ose ato qe shkrujne duket se realiteti ste pelqe sepse kete e di vetem ti sa per vete sdihem inferior po edhe çunat e tjere qe marrin pjese ne kte forum sme duken te tille
wave.gif
[/qb]
nuk e thashe per ty, apo per filanin. nuk njoh kaq shume çuna shqiptar &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

ti mos u habit nga ajo qe shkruaj une. ai realiteti qe thua ti mua nuk me perket fare, sepse nuk jetoj ne tirane. por kur vi ne shqiperi, disa gjera i shoh, shumicen mi thojne te tjeret (llapazan &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; ) ,lexoj dhe arrij ne ato perfundimet e mia.
mjafton te marresh ne konsiderat kete cunin qe shkruan. ai eshte shume i preokupuar se gocat duan bencin dhe jo +encin , shprehje perdorur shume kjo kendej. por jo vetem ky, sa cuna kane kete mendim...kurse dhe ato me pare, kane frike se gocat mos i lejne, mos nuk i pelqejne...jane te pasigurte dmth ( ne pergjithsi shqiptaret , en kete rast cunat,kujtojne se paraja eshte gjithçka).

zog flet per ekperience ti &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; ?

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] e keqja ne shqiperi eshte se per momentin mungojne klasat, ose me mire te gjithe shpresojne per tu bere te pasur (nga te varferit) sidhe te gjithe ndjehen ne rrezik mos behen te varfer (nga te pasurit). kjo e ben dashurine konvoncionale, pra ate per te cilen flet shumica, te mungoje ose mjaft te lekundur.

[/qb]
Nuk mungojne klasat, te themi sa kane filluar te nxjerrin koken e ketu eshte e gjithe klecka
rolleyes.gif

abs

nuk e di...

Fillimisht postuar nga zog: sot mendoj se vetem ne forum, mund te dashurojme prej verteti, apo jo? &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
M fal xhaxhi po ky rreshti po m duket shum pesimist
shrug.gif

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shenjestra X:
[qb] Dashuri...A mund te ma shpjegoje njeri se cfare do te thote dashuri ju lutem. Une banoje ne Tirane, dhe kam pare nga te gjitha dashurite. di se e vetmja dashuri, eshte o nje benz elegance, o nje femer qe do te martohet, ose menyra qe ndidhet mire me seksualitetin tend te zhvilluar. A eshte naiviteti mashkullor ideja se dikush e dashuron...Mua te pakten keshtu me duket. Eshte thjesht nje loje ku viktima bien te gjitha. Per mua thelbi i te renit viktime, eshte me apo pa vetedije... [/qb]
Bien viktima te gjitha ne femerore e? Seksist. Ti duhet te nderrosh mentalitetin nje here. Leqe do jesh akoma i vogel ti. Me siguri adoleshent.

keany

Primus registratum

yllka mos bjer dhe ti viktime sepse:
qe ka vajza te tilla ne tr qe dashurojne benzin ka me kile dhe kete se mohon dot askush por mos i perfaqeso ti ato lloj vajzash ,ti duhet te mbash anen e atyre qe dijne te dashurojne vertete
dhe te jeni te bindur se ato qe dashurojne benxin e dine shume mire qe ai qe ka benzin ka dhe gruan ne shtepi.prandaj smund ti thuash dashuri

picasso

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga keany:
[qb] yllka mos bjer dhe ti viktime sepse:
qe ka vajza te tilla ne tr qe dashurojne benzin ka me kile dhe kete se mohon dot askush por mos i perfaqeso ti ato lloj vajzash ,ti duhet te mbash anen e atyre qe dijne te dashurojne vertete
dhe te jeni te bindur se ato qe dashurojne benxin e dine shume mire qe ai qe ka benzin ka dhe gruan ne shtepi.prandaj smund ti thuash dashuri [/qb]
po pse nuk u thua me sinqerisht.qe shumica e atyre benxave eshte fituar me shalet e shoqeve te tyre.dhe se shuem perfundojne ne ate rruge ,po per ate arsye.ne mos me shal femrash .me drog apo me te ngjitur ne kat te 7 pa ashensor e pa shkall.
po nejse.kenaqesia kushton.dhe ato ndoshta nuk e dine,le ta mesojne ne by... te tyre.leri ta mesojne.

Lisette

Primus registratum

Nuk mendoj se Tirana eshte kaq ndryshe nga shume qytete te tjera te botes. pak a shume kudo ka goca te mbajtura dhe kudo ka Sugardaddys, keshtu qe buk me duket kaq e jashtezakonshme qe kete dukuri e shofim edhe ne TR.
Ajo qe me shqeteson per Tiranen eshte se ky problem e vret mentalitetin dhe gjendja ekonomike eshte aq e keqe sa kur shef cunat shqiptare qe jane florinj te dhemb ne shpirt se nuk kane pare per 1 kafe dhe nuk mund te gjejne nje pune qe paguan me shume se $100 ne muaj.
E pra kjo gjendje mizerable e con shoqerine ne nje ulje apo degradim , quajeni ca te doni.

Sidoqofte mua nuk me duket kaq e jashtezakonshme, cdo vend qe kalon nje periudh tranzit dhe ndryshon sisteme shume te ashpra ka dhe ndryshime ne sistemin kulturor dhe shoqeror.
P.S gjith fajin e ka Parja

picasso

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Lisette:
[qb] Nuk mendoj se Tirana eshte kaq ndryshe nga shume qytete te tjera te botes. pak a shume kudo ka goca te mbajtura dhe kudo ka Sugardaddys, keshtu qe buk me duket kaq e jashtezakonshme qe kete dukuri e shofim edhe ne TR.
Ajo qe me shqeteson per Tiranen eshte se ky problem e vret mentalitetin dhe gjendja ekonomike eshte aq e keqe sa kur shef cunat shqiptare qe jane florinj te dhemb ne shpirt se nuk kane pare per 1 kafe dhe nuk mund te gjejne nje pune qe paguan me shume se $100 ne muaj.
E pra kjo gjendje mizerable e con shoqerine ne nje ulje apo degradim , quajeni ca te doni.

Sidoqofte mua nuk me duket kaq e jashtezakonshme, cdo vend qe kalon nje periudh tranzit dhe ndryshon sisteme shume te ashpra ka dhe ndryshime ne sistemin kulturor dhe shoqeror.
P.S gjith fajin e ka Parja [/qb]
eshte e vertet!por mos harro,kerkesa krjon imazhin.pra nese vajzat shqipetare kerkojne nje me folri.ka disa nga keta tipa qe bejne gjitha per te ja arritur.dhe tu fitojne zemren.dhe per fat te keq shume (ndoshta teper e kerkojne kete gje)pa e ditur se cdo gje ka nje cmim.dhe se ca cmimi duhet paguar.