Dashuri me Kineze

cacol

Forumium maestatis
Re: Dashuri me Kineze

Hahahahahahahahahahahahaha, perle diturie ne fushen e gjenetikes kjo e fundit /pf/images/graemlins/lol.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
nje shqiptar martuar me kineze ose anasjelltas jep RUS. ose sllav. pas disa gjeneratash.

[/ QUOTE ]

jo po alien /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

te betohem s'te rrej. finlandezet, hungaret e sllavet prej kines (mongolise) e kane origjinen, te shkartisur me mesdhetare (latine, greke, shqiptare, vllahe (rumune) etj, etj) qe ne kohe te romes. finlandezet pak me mbrapa. pranej kane ngel ne turi si kineze te bardhe.

cacol

Forumium maestatis

Patjeter zogo. Edhe autoktonet e Andeve ( Amerike e Jugut ) jane shkartisur me kineze /pf/images/graemlins/lol.gif

Sa qejf ke t'ia fusesh kot ndonjehere ti /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

Patjeter zogo. Edhe autoktonet e Andeve ( Amerike e Jugut ) jane shkartisur me kineze /pf/images/graemlins/lol.gif

Sa qejf ke t'ia fusesh kot ndonjehere ti /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

une nuk i futem aspak kot, eshte SHKENCERISHT (adn, etj, etj analiza biollogjike, psikollogjike, etj) e provuar sot qe popujt qe popullojne kontinentin amerikan perpara zbulimit te tij prej te bardhve, jane te ngjitur atje prej asaj grykes ne skaj te rusise e qe lidhet me alasken. ne dimer kur deti ngrin m'kom shkon ameriqi anej.

popullsite kan qene indiane, mongole, kineze bile edhe japoneze. nuk qe e rastit qe presidenti i peruse (ai tipi qe sulmoi disa terroriste ne nje ambasade te huaj atje ka ca vite) qe me origjine japoneze. ec te behet po desh nje japonez president ne shqypni /pf/images/graemlins/laugh.gif

ps; lal sot per racat nuk flitet pothuaj hiç, ngaqe tabu, te haujt po mbushin pak nga pak vendet e bardha, keshtu studimet e tilla ose jane ndaluar ose behen ne heshtje. po s'do jet e larget dita qe historite e vjetra do te vijne perseri ne mode.

ps; shtoj gjithashtu qe kultura e quajtuar INKASE ngjan si dy pika uji me ate KINEZE. veç emrat krahaso po deshe e ngjajne po ashtu. (pranej ti zmadhova)

zog

Primus registratum

UNE /pf/images/graemlins/laugh.gif

ps: hemm kolombit (pllumit shaqes) i beson tina, ndersa muve aspak /pf/images/graemlins/laugh.gif

serioz lipso mos u merzit se do ti sjell edhe burimet. sa te kam pak me shume kohe.

Isabelle

Valoris scriptorum

Per mendimin tim shume modest /pf/images/graemlins/laugh.gif mendoj se lidhjet serioze me synim martesen mes rracave te ndryshme funksionojne vetem ne rast se njerez jane tipa praktike dhe pa qime ne tru.

Me vjen keq ta permbledh ne nje fjali por keto idealet "po qe dashuria ne mes e ashtu e keshtu" nuk jane mjaftueshem.

cacol

Forumium maestatis

Mire pra zog, meqe e dashke shkencerisht : Rraca njerezore ne teresi, rrjedh nga nje fis i vetem njerezish primitive. C'u pa tashi ? Lere lere, u bera dhe une i ditur si ti o zog /pf/images/graemlins/lol.gif

Ngushtica e Bering-ut qe ti permend, vertete ka krijuar mundesine e levizjes se masave popullore, por kjo s'dmth asnje gje. Kinezet shkuan ne Ande, dhe atje klima i beri me lekure ngjyre kafe. Kjo edhe mund te jete e vertete. Ndersa ti thua qe jane shartuar... Inkas ca shartimi jane ? Mes kinezeve dhe ... ?

Si do ia vinin emrin kalamanit nje cift shqipo-kinez ? /pf/images/graemlins/laugh.gif Nqs je i zoti kete me thuaj /pf/images/graemlins/tonguee.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Me teper te pyeta sepse menyra se si ti besh te besueshme shkrimet e tua eshte shoqerimi i tyre me "fakte" dhe me ben cudi sepse nese Bukowski perdorte fjale banale ,ti perdor kete menyre dhe mendimet e tua i ben shume imponuese ndaj atij qe lexon.Ndaj me thuaj ti te te besoj apo jo /pf/images/graemlins/wink.gif

zog

Primus registratum

ket postin tend nuk e kuptoj, sidomos ne lidhje me bukowskin.

sidhe "faktet" e mija jane veçse menyra sesi une i kuptoj ose ndijej gjerat. e mendoj se po keshtu jane dhene edhe faktet e tjera, ato mbi te cilat ju bazoheni prej robve te tjere, te cilet ju bile i mirrni pa vertetim.

gjithmone diçka e padegjuar ose imagjinuar me pare shokon FILLIMISHT. duhet kohe e MUND qe ajo te zej vend tek njerezit skeptike prej natyre. bile aq sa ketyre u duket normale bile te te hidhen ne fyt per kete.

ps: tonce nuk kuptova megjithese s'me intereson, gjerat ne te cilat beson ti. MEGJITHATE toka te cilen e mendonin te sheshte (ndersa sot te rrumbullaket) nuk i pengoj greket te benin art me te madh nga tonin. POR sa me te pamundura te jene gjerat ne te cilat beson ti tonce, aq me I MADH do te jete lapidari qe do te beje historia ndoshta nje dite.

nene tereza psh mendonte se ishte martu me krishtin. hajd besoje po deshe, duket me e pamundur midis ngjashmerise se kinezve me kilanet ose peruvianet e bolivianet (bolevaret) /pf/images/graemlins/laugh.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Zog bera lidhjen e dy shkrimeve te tua persa i perket Bukowskit,Kadarese dhe fjalet Banale.AJo qe kam shkruar une eshte jashte teme sepse te dedikoheshe ty,dhe ne fakt vura re dicka prandaj dhe e shkruajta.

P.S. Mos harro faktet persa i perket temes /pf/images/graemlins/smile.gif

cacol

Forumium maestatis

Or zog, shembullin e ngjashmerise se banoreve te andeve me kinezet, ta dhashe UNE. Zotrote e pervetesove aq mire, sa arrite ta beje nje postim tjeter ne lidhje me ate argument /pf/images/graemlins/laugh.gif

Une nuk thashe qe nuk te besoj, nuk thashe as qe besoj verberisht ne ato qe di. Per token e rrumbullaket u dhane prova, edhe une si prove prej teje, doja minimumi arsyetimin qe te con ty te besh ato konkluzione, pastaj dhe ndonje detaj me shkencor ( qofte ky inovativ, ne shkencen humano-gjenetike apo ne ate historike ) Kapishi mer ti ? /pf/images/graemlins/tonguee.gif

Nuk te hodha gje poshte, sepse edhe vete jam i bindur qe disa rraca jane krijuar pas shartimesh dhe adaptimesh te gjata ne keto 2 milion vjet histori te njerezimit.

Ja kshu puna.

zog

Primus registratum

Zog bera lidhjen e dy shkrimeve te tua persa i perket Bukowskit,Kadarese dhe fjalet Banale.

[/ QUOTE ]
po pra ne rregull deri ketu, me pas nuk kuptoj persene.

pra edhe njeher /pf/images/graemlins/laugh.gif per tyna qe te kam aq qejf : bukowski eshte me i famshem aktualisht nga kadareja yne. dhe per kete e ka ndihmuar wulgariteti ose banaliteti i atyre qe tregon. poplli eshte banal prej natyre dhe kap me thjesht e shpjejt kur dikush i flet ne kete menyre.

tani une ketu e nderpres vazhdimin ....per te mos treguar ate qe fama s'ka shume lidhje me gjenialitetin, ose ate se sa do ti rrezistosh kohes.

ja psh nje tjeter zbulim timi :

gjenialitet = njohje e pandryshuar ne kohe.
fame = njohje aktuale, ndryshon me moden, pra ne kohe.

keshtuqe kadare ndoshta pas 100 vjetesh do t'ja kaloj bukowskit, e vetem sepse nuk desh me shoku por me shpreh diçka me te thelle, me te pakuptuar, me te rralle.

zog

Primus registratum

Or zog, shembullin e ngjashmerise se banoreve te andeve me kinezet, ta dhashe UNE.

[/ QUOTE ]

lal une e kam pa diellin perpara teje, e ngjashmerine e tyre e di dhe bufi, s'ka nevoje hiç te jesh shkencetar as te lodhesh per te provuar kete. keshtuqe nuk ma meson dot boten mua (ec bab te te tregoj arrat, e di kete mooo), tregoji ndonje tjetri.

^^MIA^^

Forumium maestatis

pra edhe njeher /pf/images/graemlins/laugh.gif per tyna qe te kam aq qejf : bukowski eshte me i famshem aktualisht nga kadareja yne.

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/eek.gif ti mua qejf?? Po kte ta besoj si prejardhja e rracave ? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Kush nga të dy është kinezja ktu? Kadareja apo Bukowski? Si përfundim u martun? /pf/images/graemlins/laugh.gif

cacol

Forumium maestatis

Or zog, shembullin e ngjashmerise se banoreve te andeve me kinezet, ta dhashe UNE.

[/ QUOTE ]

lal une e kam pa diellin perpara teje, e ngjashmerine e tyre e di dhe bufi, s'ka nevoje hiç te jesh shkencetar as te lodhesh per te provuar kete. keshtuqe nuk ma meson dot boten mua (ec bab te te tregoj arrat, e di kete mooo), tregoji ndonje tjetri.

[/ QUOTE ]

Tani me duket se duhet te ti shpjegoj me figura gjerat... qenke pertoke sot /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nejse, s'po e vazhdoj me, jo per gje por po pertoj qamet. Lexo mire ca kam shkruar dhe ca KE shkruar se do kuptosh qe ia ka fut si kau peles ( sa antikonformist qe je mer /pf/images/graemlins/grin.gif )

Ik luj tek Turbospirit ate bej!

zog

Primus registratum

o mostwanted :

une -&gt; shqiptari me kinez jep rus.
ti -&gt; jo mreeeeee duke u zgerdhi
une -&gt; edhe hungarezet (hunet) edhe finnlandezet (finet) sidhe sllavet anej e kane origjinen ...
ti -&gt;po kilianet anej e kane eeeee se ngjajneeeee.
une -&gt;normal qe e anej vijne, ata popuj prej kines/mongolise sidhe indise (rruga e pershkruar) kane shku atje..
jo vetem aq por edhe kulturat (asteke, maja, inkase, etj t'gjitha si emertime kineze per me teper) i kane te ngjashme.
ti -&gt; nja nja nja....nja nja nja. ke fillu me me kopju mu mre sa dobet qeke sot.

tashti une shtroj pyetjen se kush kopjon kushin ?

po emri fuxhimori te kujton gje mo qumeshtor ? ik kerko ne google per me shume rreth tij, e ec ktu e thuj qe ti ma the edhe ket.

^^MIA^^

Forumium maestatis

ej po pyetjes sime pse sju pergjigje ti eee,frikacak /pf/images/graemlins/tonguee.gif