Dashuri,dhimbje.mergim.......

• Thread starter PLAKU_prej_TIRONE
  • Data e fillimit

eM

Paper Moon
Re: Dashuri,dhimbje.mergim.......

Pas kaq shume vitesh, nese ulem dhe mendoj se cfare me lidh me Shqiperine do ngelesha ne dy gjera: vendlindje dhe gjuha!

Fateqesisht, per mua nuk ka me miq aty, nuk ka me njerez po thjesht nje cop toke kujtimi i te ciles behet cdo dite me i zbehte. Te kthehem, po mbase dhe dua te kthehem por per cfare ne fund te fundit ?!?!

jane bere aq shume vjet sa titulli "shipetare" ka filluar te humbi ne letra te kota. Kjo nuk do te thote qe nuk e dua Shqiperine po nuk e duroj dot me mallin dhe e kam larguar. /pf/images/graemlins/frown.gif

nike palkola

Primus registratum

Të nderuar vëllezër e motra!
Mundohuni që shpirti të mos u vuaj në mërgim! po u them ju, e vet nuk mund të mos vuaj. Kafshata më zëhët në fyt kur ha (i kam të gjitha kushtet e mira) e mendoj se shumica e fëmijëve tanë në trojet tona vuajn për bukë, ose ushqehen shumë keq. Kur mendoj për motrat e mia prostituta nëpër Evropë, kur e shoh edhe perspektiven e mbyllur nga bijt tanë të droguar me ideologji pansllave me emrin komunizëm.
Mundojuni të mos e harroni Kombin, gjuhën tonë të bukur. Nëse keni mundësi ndihmoni me ndonjë ndihmë sado modeste të afërmit, apo ndonjë të mjerë. Kur i lexova vargjet e M. Ahmetit, mu kujtua një reportazh aqë e dhimbshme në çmendinën e Shkodrës, ku jetonin të mjerët me xhama të thyer, me batanije qysh të kohës së diktatorit etj.
Lexoni humor, kur të jeni të pikëlluar...

sonida

Primus registratum

pse o popull na beni te vuajm me keto shkrime e poezi plot nostalgji
po meqe eshte puna keshtu po e shtoj edhe un nje poezi te cilen e kam shkruajtur ne vitin 95 .

MERGIMTAR

mergimtar kjo fjal tronditse
per cdo moshe te jetes
po gjith rini

sonida

Primus registratum

pse o popull na beni te vuajm me keto shkrime e poezi plot nostalgji
po meqe eshte puna keshtu po e shtoj edhe un nje poezi te cilen e kam shkruajtur ne vitin 95 .

MERGIMTAR

mergimtar kjo fjal tronditse
per cdo moshe te jetes
po gjith rinia kete rrug mori
kaloi dete fusha e kodra
mergimtarin e mori bota
mergimtar kjo fjal mister qe kohen e bukur rinis po ja u merr

po kush e qan kete kohe
kush e mallkon kete mergim
kush -kush vecse personi vet
nena dhe vasha qe po e pret
po e pret votra e ngrot
po e pret dheu i vet
mergimtarin e shkret.

por ata iken se nuk dinin
se c;eshte dhimbja,mjerimi, as largimi
iken per te jetuar
ne kurbet
pa nene dhe larg dheut te vet
po atje nuk ka nene qe i ledhaton
nuk ka shtet qe i mbron
por ata iken me nje shpres
qe perseri te kthen ne vend te vet.

Erison700

Forumium maestatis

Eshte me te vertete e cuditeshme dhe kurajuese.
Shikoni mer njerez ne cdo teme do te kete dicka qe do ti kushtohet me poezi:confused:.
Jemi apo sjemi artista ne?

Petroninsja

Primus registratum

Hmmm mergimi e kush se ka ngrene ate gosti te velur qe do na nxirrte ne drite por ce do na futi ne dhimbje pa fund...
Une ne prill plot 6 vjet dhe me duken si 6 shekuj nuk e di por i jam betuar vetes qe cdo vit mos me mungoj atmosfera e Tiranes sime dhe e bej cdo vit nje udhetim per ne ato vise.....
Ne keto momente po me kujtohet nje kenge e Ardit Gjebrese..... Vargjet per jeten time ( ne mos gaboj)

Bej hapa per te biletari te avionit
kthehem prape..
Gjeje nje arsye te kthehem
bej nga mbrapa....
Fati desh te na ndaj..
neper bote te na shperndaj
por ky shpirt atje do kthehet
kudo brodhem neper bote
por nuk gjetem si kjo toke
oooooo
Por aty do kthehemi....

Nejse disa nga vargjet i shpika dhe vet se se mbaj mend mire por ideja duket qarte.....
Nejse spo e zgjas se do behem si ata rilindasit me pene ne dore e mendjen mbeshtjelle me petkun e atdhedashurise dhe nostalgjise.... /pf/images/graemlins/frown.gif

goca lales

Primus registratum

ME KA MARRE MALLI TE DEGJOJ NJEHERE NJEREZIT DUKE BERTITUR NE RRUGE SHQIP.ME KA MARRE MALLI TE MESOJ NJEHERE SHQIP .KJO NA QENKA JETA.GJITHMONE LARG NJEREZVE QE DUAM. /pf/images/graemlins/frown.gif