DASEM!!!!!!!!!!!!!

Heneza

Primus registratum
Re: DASEM!!!!!!!!!!!!!

Dasma ime do jete pak a shume e madhe (ne u martofsha ndonjehere). kam nje qerre me fis (ishallah ju japin vizen per ne usa... dream on them me vete) plus dhe behen me shume me shoqeri etj etj.

Sa per ambjent e di se e bejne dasmoret me shume se dhendrri e nusja, megjithate edhe fustanin e bardhe e di se si e dua per model, e di se si do i bej floket, e di se si do me behet tualeti. Per ne Shqiperi duhet pare a na e mban xhepi. Do ishte mire ta beja edhe atje te gezoja fisin, por se ku nuk e di, nga jugu ne veri, do na ngelet te takohemi dy fiset ne tirane me duket.

Sidoqofte nje dasem e mire ka lezet. Edhe po te mos e besh te madhe, ka lezet kur i sheh te tere ata qe i do e te duan rreth e rrotull duke gezuar me gezimin tend.

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga simply me:
[qb] Vallai un e pranoj ftesen e Kordeles me kusht qe muzika te jete tradicionale, mundesisht e Shqiperise se mesme, se m'asht djeg shpirti me kercy... (dy vjet pa pa orkester me sy /pf/images/graemlins/frown.gif )

Nuk do te shkoja ne dasem per t'u martu! [/qb]
Je e ftuar!

P.s.Bo gati zarfinnnnnnnnnnnn /pf/images/graemlins/tongue.gif :smash:

NYC_GUY

Primus registratum

Fillimisht postuar nga moonlight:
[qb] Une e kam nje koleksion te konsiderueshem me 'bride's megazine'. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ne imazhin tim shoh lidhjen ne kishe, nje mbremje te gezueshme e te stergjate me nje rreth te ngushte familjar e miqsh, e me pas nje muaj mjalti... te sheqerosur diku larg syve te botes. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Moonlight , o zemra nje pyetje kisha une dhe e kam seriozisht , nqs takoje dike dhe gjithcka shkonte fjolle te dy binit dakort te martoheshit vetem qe ai kategorikisht nuk pranonte te pagezohej dhe te vinte kurore ne kishe . SI do veproje ti ???????????

alinos

Forumium maestatis

thnx!

Shiko se i pal ashu do fus n'zarf se jam pa pune /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

moonlight

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Pilgrim Eyes:
[qb] I feel you moonlight /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Pse dhe ti ke koleksion me bride's megazines e? /pf/images/graemlins/laugh.gif

moonlight

Primus registratum

Fillimisht postuar nga NYC_GUY:
[qb]
Fillimisht postuar nga moonlight:
[qb] Une e kam nje koleksion te konsiderueshem me 'bride's megazine'. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ne imazhin tim shoh lidhjen ne kishe, nje mbremje te gezueshme e te stergjate me nje rreth te ngushte familjar e miqsh, e me pas nje muaj mjalti... te sheqerosur diku larg syve te botes. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Moonlight , o zemra nje pyetje kisha une dhe e kam seriozisht , nqs takoje dike dhe gjithcka shkonte fjolle te dy binit dakort te martoheshit vetem qe ai kategorikisht nuk pranonte te pagezohej dhe te vinte kurore ne kishe . SI do veproje ti ??????????? [/qb]
Uaaa, nga fillimi i fjalise mu duk sikur do me propozoje. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Tani, sa per pyetjen, ne fakt me ke zene njecik ngusht.
Do te te thoja se eshte e rendesishme per mua qe te kaloj jeten me dike me te njejtit besim me timin (si trupin edhe shpirtin nuk do te doja ta kishte 'ne rrezik'); por gjithashtu zemres nuk i zihet bese. Shpesh njeriu i mire mund te mos kete te njejtin besim me tendin. Nga ana tjeter, nese ai me don vertet, me pranon si jam, dhe besimi im ndikon ne personin tim. Ne te njejten kohe, nuk do te doja te quhej 'sakrifice' pranimi i tij per martese ne kishe. S'te dhashe pergjigje definitive, e di. /pf/images/graemlins/smile.gif
Ne fund te fundit, une nuk besoj ne institucion me teper se sa ne vet Zotin.

I love new york

Primus registratum

me ka marre malli per dasem............
ndac amerikane, ndac shqiptare.
qershorin e kaluar ne fakt isha ne dasmen e nje mikeshes time shqiptare dhe ceremonia ishte albanian-american se ajo ka nja 9 vjet ketu. ishte lezecem dhe cuditerisht kur ajo kerceu nje danc me te jaten qe i kishte syte te mbushura sime lote une u preka shume dhe u laga nga syte gjithashtu. nuk e di por ishte thjesht momenti ose une isha shume e ngarkuar emocionalisht. :rolleyes:
anyway, dasma me pelqen si simbol dhe me pelqen t'a bej nqs do te kem mudesi.

cokus

Primus registratum

njerez!!!
nqs dy persona vertet duhen nuk ka nevoj per dasem e ku di un.dasma esht me shum per te festuar diten e fundit te beqaris dhe jo diten e par te marteses kshu qe get over it....

moonlight

Primus registratum

megazine = magazine* (me vrau syte jo nje, po dy here) /pf/images/graemlins/laugh.gif
p.s. sory, per nderhyrjen

bebivogel

Forumium maestatis

Ketu vetem femrat kane dhene pergjigje ... ndersa djemte ... ( pervec atyre qe po dalin jashte teme :mad: /pf/images/graemlins/tongue.gif ) nuk ja kan hedh syte hic fare m'duket ...

i'ma wait...

Cruel_Intentions

Primus registratum

moi , personalisht do desha nje ceremoni ne mengjes christiane diku jasht, ne pranvere. Do desha ta kisha rreth ores 10-11 qe mos pellcas dielli. Por ama dua te jet ne nje kopesht me peme dhe lule dmth.
Fustanin e kam already zgjedhur /pf/images/graemlins/smile.gif vdes per ato qe jane me princess slives edhe me gjysmat e supeve perjasht.
Ne dark ama...dua nje darke per koke te darkes. Te kercej e te behem tap dua...te kem te gjith miqte e familjen. MOlin me orkester (ahaha) ishalla ska vdek Moli deriatehere.
Pastaj...do desha nje crocera per qejf... /pf/images/graemlins/smile.gif
-B

Ela_001

Primus registratum

Nuk e di por kur vjen puna te keto gjerat tradicionale I am up for it.

Varet dhe si vjen situata se une kam mjaft miq qe nuk kane bere dasem tradicionale shqiptare se ashu kishin mundesite dhe se ishin larg.

Dmth sipas mundesive do ishte gje shume e bukur, pasi eshte nje enderr dhe nje moment special ne jeten e nje njeriu, e lere pastaj te gocat.Amon amon, plus qe une vdes ne me kercy içik napolonin, maroj.

/pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

Juir

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Cruel_Intentions:
[qb] moi , personalisht do desha nje ceremoni ne mengjes christiane diku jasht, ne pranvere. Do desha ta kisha rreth ores 10-11 qe mos pellcas dielli. Por ama dua te jet ne nje kopesht me peme dhe lule dmth.
Fustanin e kam already zgjedhur /pf/images/graemlins/smile.gif vdes per ato qe jane me princess slives edhe me gjysmat e supeve perjasht.
Ne dark ama...dua nje darke per koke te darkes. Te kercej e te behem tap dua...te kem te gjith miqte e familjen. MOlin me orkester (ahaha) ishalla ska vdek Moli deriatehere.
-B [/qb]
Martohemi bashke se dhe une kete mendje kam,keshtu ma ka qefi.

spiderman

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Cruel_Intentions:
[qb] moi , personalisht do desha nje ceremoni ne mengjes christiane diku jasht, ne pranvere. Do desha ta kisha rreth ores 10-11 qe mos pellcas dielli. Por ama dua te jet ne nje kopesht me peme dhe lule dmth.
-B [/qb]
ti qenke bere gati,pse nuk thua!fustanin e ke,ty vetem dhenderri te mungoka.....bej kerkese ketu ne forum dhe dikush mund te pergjigjet pozitivisht.une akoma nuk i kam pire ato gotat me shampanje!!!!!!!!!!!

jona20

big bum bam...

Edhe pse e mendoj te larget nuk kam qejf te bej dasem,dmth ceremoni tradicionale.Per te shkuar ne nje dasem vdes,kam shume shume qejf,sepse me pelqen shume te kercej muziken popullore te Shqiprise mesme.Por kur mendoj veten time nuk me pelqen fare.Me mire tek dasmat e tjerve,keshtu kush te doje nga ju mund te me beje nje ftese /pf/images/graemlins/wink.gif
Ju ketu pak a shume keni treguar aspektet pozitive te nje dasme tradicionale ne Shqiperi,por aspektet negative jane shume...
te kesh shume farefis,te ftoj babi njerez qe une as nuk i njof e kam 10 qe si kam pare me sy...te fillojne ato diskutimet per politike edhe te plasi sherri sepse edhe rakia aty prane ben punen e vet /pf/images/graemlins/frown.gif Te filloj sherri me tufen e fisit nga ana mamit edhe tufen tjeter nga ana babit /pf/images/graemlins/laugh.gif ...jo re me mire pa dasem hic,ose te pakten jo ne Shqiperi.

Nje ceremoni e thjeshte,nje feste midis miqsh kjo do ishte idealja per mua...kuptohet me nje kusht,duhet patjeter te vihet muzike popullore shqiptare /pf/images/graemlins/smile.gif

grenza

Primus registratum

Une per vehten time nuk do ta haja kurre ate m.. e te martohesha.Martesa eshte varrosje e dashurise,lirise etj etj....
Po shyqyr qe nuk jemi te gjithe njesoj...

Hermesss

Primus registratum

grenza, mos ma merr per ters kete, po mbaje mend: ti ke per t'u martu e para... ja ktu do jemi...
/pf/images/graemlins/tongue.gif

grenza

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Hermes:
[qb] grenza, mos ma merr per ters kete, po mbaje mend: ti ke per t'u martu e para... ja ktu do jemi...
/pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Nuk kam pse ta marr per ters por jam e vetedijshme dhe e di se cfare bej dhe se cfare dua ne jeten time. Kam nje te dashur jemi 3 vjet bashke me eshte pergjunjur per tu martuar me te por pergjigjja ka qene Jo .Keshtu qe ! Je gabim...

RediRock

Primus registratum

une do kisha qejf qe ceremonia te ne maje te nje kodre te vogel, e cila eshte mu siper detit. do doja ta llogarisja qe momenti per te puthur nusen te jete tamam kur dielli po perendon dhe duket sikur gjysma eshte zhytur ne uje. prej aty, kur te mbaroje ceremonia, nisu direkte per tek vapori dhe honeymoon eshte nje cruise around the world. vallaj sa ti shpenzoj leket per dasma, ahengje, e orkestra (megjithse zemra me qan kur nigjoj Naplonin) e per njerez qe sic e tha dikush me siper, vetem te kane ziline e ankohen, me mire i fus nje udhetim rreth botes me nusen, bejme nje dore palle dhe kur te kthehemi kemi per te patur kujtimet me te bukura ne bote. :cool: