Dalja e ligjit per martese e te njejtit sex........ ne Shqiperi????

edda

Primus registratum
Re: Dalja e ligjit per martese e te njejtit sex........ ne Shqiperi????

Thash me te qeshur qe homoseksualiteti eshte semundje ngjitse. Nuk do te thote qe po nuk vure kete surratin po flet serjozisht. Kam njoftur edhe une plot homo dhe nuk jam semure prej tyre, kurse lesbike nuk kam njoft asnji, nuk e di perse me shmangen, a do ma prezantosh ate shoqen tende?

LR arrin ta konvertosh :eek: :eek: :eek:

Le_Routard

Forumium maestatis

Pa e provuar nuk di c'te te them. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Le_Routard:
[qb] pastaj homoseksualizmi eshte te pakten 90% gjenetike dhe egziston edhe tek kafshet...

Edhe une pa dal nga tema do te thoja qe kafshet e kon kuptu drejt homoseksualitetin prandaj edhe nuk martohen.

/pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

shine*

Primus registratum

Mua nuk me bezdis fakti qe u miratua apo nuk u miratua ligji. Me shqetesoj ideja qe qeveria shqiptare i ka zgjidhur te gjitha problemet e tjera dhe merret me kete pune? Si te jet si mos te jet ky ligj sot per sot nuk do te ket ndonje influence ne "infrastukture" qe eshte beterr, ne ekonomi, ne politik etj. Per sa i perket kunder apo pro, nuk kam ndonje arsye qe te mos aprovohet. Nuk e shtroj problemin duke pasur parasysh venedet perenimore apo demokratike. E para jo gjith vendet demokratike e kane kete ligj, dhe kjo nuk i ben me pak demokratik, apo te perparuar. Homoseksual ka pasur ka dhe do te ket. Shumica jane te lindur dhe poshoh qe parafolsi ka dhene nje fakt per kete. Gjithashtu si te jet si mos te jet ligji nuk ka shume ndrshim per homoseksualet, ata perseri do te lidhen me dike te seksit te tyre eshte natyrale.

usastudent

Primus registratum

Ore , normalisht qe ata do e gjejne menyren per tu mpleksur , por dalja e ligjit tregon se populli yne e pranon fenomenin homo , gje qe nuk eshte e vertete.Mire qe nuk eshte e vertete , por eshte jashte cdo norme morale.

Mire e kish thene dikush "spo hyme dot me gjoks ne europe , po hyme me b***e.

Petroninsja

Primus registratum

Akus e forte ajo shprehja.... /pf/images/graemlins/tongue.gif

genti1

Primus registratum

Desha ta kundershtoj pak Akus-in kur thote qe "dalje e ligjit tregon qe populli e pranon ate" para disa vitesh parlamenti yn hoqi edhe ligjin e denimit me vdekje vetem e vetem per ti plotsuar kerkesat e futjes ne Eurpoe,por koha e tregoi qe populli nuk e perkrahu kete ndryshim, dhe me sa duket edhe ky ligj per b...q... ,ka vetem nje qellim te vetem ti bejme qejfin Europes me kto budallalleqe,se me gjera te tjera me serioze nuk po ja arrijme dot,ne te shkretet jo vetem qe jemi 100 vjet larg europes por jemi edhe 50 vjet anash,zoti e di kur do futemi.
Petroninse ku te shkon mendja dhe ty moj xhan ne kto tema interesante,pershendetje....

*PINK_GIRL*

Primus registratum

une per vete sjam kunder ketij ligji ..por sduhet te harrohen problemet me te medha qe ka shqiperia ... pastaj vijne dhe gay people

anyway .. good for alb gays .. do njihen me ligj tani lol ...

see ya
Pink_Girl

Petroninsja

Primus registratum

Epo u pa puna duhet te meshirojme Europen dhe i duhet bere qejfi k**ves plake sepse perndryshe nuk pranohemi ne gjirin e saj dhe menyra e vetme qenka barazi per te tera shtresat e shoqerise sone...
Te jete komunitet me vete ky i b*q te lulishteve valle?
Nje gje me ben pershtypje sesa liberal tregohen disa, tani te flasim pa doreza, ti leme normat e te respektuarit te drejtat e cdo lloj njeriu, jemi shqipetare o vlla sjemi mesuar me babi dhe babi por me mami dhe babi, dhe te ekzistoj dicka e tille duhet te kemi kaluar mbi 500 vjet civilizim dhe mbi te gjitha te kemi nje shtet te shendoshe qe na ploteson te gjitha kushtet e jeteses te nevojshme per te funksionuar si nje shtet i lire... Kur ne skemi gjerat me sublime, te ardhura te mjaftueshme per te perballuar muajin pa i lene femite pa ngrene , e pse? Sepse Europa na dashka me i dhene te drejt b-qve eshte absurditet mos me thene sme kane degjuar veshet me pare...
Per Gay's nese e kane zgjedhur ate menyre jetese pune per ta, qejfe qejfe kjo dynja, spo i hyj ne pjese as jam kundra tyre por talloni jo kesaj here, te marrin te tere pjesen qe i duhet pastaj bejme shtesen ke ballkoni....

P.S Silver epo do e hapte nje, thashe ta mirrja une persiper kesaj here... /pf/images/graemlins/wink.gif

Nei

Primus registratum

Dalja apo mos dalja e ketij ligji nuk i prish pune kerkujt. Homot do jene me te ligjeruar dhe me shume te drejte. Heterot do vazhdojne te therasin mamin mami dhe babin babi. Ligji nuk ka dale per te shtrenguar popullin te beje ate qe s'do. Del per te lejuar ca te tjere qe kane po aq te drejte sa "ne" normalet, te thone jemi edhe "ne" homot. Ka cka Shqiperia halle ato jane gjera me vete. Kjo eshte si puna e gozhdes se Nastradinit. Gjeten ku te kapen moralistat dhe po varin aty gjithe hallet e vendit. Gozhda e ka fajin gozhda!!

e shkallafitura

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Petroninsja:
[qb] Epo u pa puna duhet te meshirojme Europen dhe i duhet bere qejfi k**ves plake sepse perndryshe nuk pranohemi ne gjirin e saj dhe menyra e vetme qenka barazi per te tera shtresat e shoqerise sone...
Te jete komunitet me vete ky i b*q te lulishteve valle?
Nje gje me ben pershtypje sesa liberal tregohen disa, tani te flasim pa doreza, ti leme normat e te respektuarit te drejtat e cdo lloj njeriu, jemi shqipetare o vlla sjemi mesuar me babi dhe babi por me mami dhe babi, dhe te ekzistoj dicka e tille duhet te kemi kaluar mbi 500 vjet civilizim dhe mbi te gjitha te kemi nje shtet te shendoshe qe na ploteson te gjitha kushtet e jeteses te nevojshme per te funksionuar si nje shtet i lire... Kur ne skemi gjerat me sublime, te ardhura te mjaftueshme per te perballuar muajin pa i lene femite pa ngrene , e pse? Sepse Europa na dashka me i dhene te drejt b-qve eshte absurditet mos me thene sme kane degjuar veshet me pare...
Per Gay's nese e kane zgjedhur ate menyre jetese pune per ta, qejfe qejfe kjo dynja, spo i hyj ne pjese as jam kundra tyre por talloni jo kesaj here, te marrin te tere pjesen qe i duhet pastaj bejme shtesen ke ballkoni....

P.S Silver epo do e hapte nje, thashe ta mirrja une persiper kesaj here... /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Me vjen mire qe e pranon Vogelushe qe je 500 vjet prapa me mentalitet, por me vjen shume keq qe ke deshire te qendrosh ne te njejtin nivel zhvillimi mendor. Ca nga ne ndoshta pakica, kemi mendime radicale e te emancipuara. E vetmja gje qe beni ju edhe persona si puna juaj eshte qe i vini epitete e krahasime ketij grupi ne menyre qe ta degradoni e te tregoni edhe njehere se sa keq te informuar jeni.
Normat morale te nje shoqerie duhet te jene BARAZI PER TE TERE SHTRESAT, se ne te kundert eshte perdhunim, poshterim , vrasje, etj etj. Te gjithe jemi qenie njerzore dhe te tere kemi te drejta te barabarte te cilat qeveria duhet te na i garantoje. Nese nuk ka ligj nuk ka rregull. Ceshtja e gay-ve nuk ka te beje fare me ceshtjet e tjera te shoqerise shqiptare, dhe mgjs mazhoranca e popullsise nuk e aprovon ligjin nuk do te thote qeligji te mos aprovohet. Disa ligje vendosen per te mbrojtur minoritetet mgjth se shumica nuk i aprovon. Eshte thjeshte per te mbrojtur pakicen nga shumica. Ne te kundert do isha mese e sigurte qe shqipetaret do te aprovonin menjehere nje ligj ku te tere gay-te te ekzekutoheshin....Si mendoni ju eshte kjo e drejte????Vetem se shumica e aprovon??????? Edhe ne gjate luftes se dyte boterore hebrejt u masakruan vetem se shumica e aprovonte dhe e mbeshteste ligjin. Hitleri nuk ishte i vetem ne holokaust. Masakrim kishte edhe ne 0Poloni dhe ne Rusi. Por moralisht kjo ishte e pa drejte dhe xhenocidi u shpall krim pas lufte, dhe si rrjedhoje diskriminimi i cdo minoriteti u be i pa ligjshem. Dhe me pas u aprovua deklarata per te drejtat e njeriut e shume konventa te tjera qe edhe Shqiperia i ka ratifikuar te cilat parandalonin dhe ndeshkonin krime ndaj minoriteteve. Me fjale te tjera ligji nuk eshte vetem per mazhorancen , ne fakt ligjet qe kane te bejne me te drejtat e njeriut jane drejtperdrjete te lidhura me te drejtat e minoriteteve e grupeve qe jane inferiore ne shoqeri. Prandaj perfundimisht desha te thoja qe Qeveria jone e ka jo vetem detyrim ndaj Evropes e mbare komunitetit boteror, por ne rradhe te pare detyrim ndaj qytetareve te saj te thjeshte ne menyre qe te parandaloje abuzime ndaj ketij grupi. Normat e moralet nuk duhet te bejne ligjin kur keto jane discriminuese e paragjykuese per nje pjese, sa do te vogel ose te madhe, te cdo shoqerie.

PS nuk ka nevoje ti quani gayt BQ sepse jam shume e sigurte qe shume nga ju vdisni te q**** ne B*****, dhe kjo s'ka te beje fare me gay-t.

e shkallafitura

Primus registratum

GABIMISHT CITOVA PETRONINSEN, POR DESHA TE CITOJA VOGELUSHEN "MENDJEMPREHTE".

Never Alone

Primus registratum

O kemi thane neve drejt Europes edhe biles t'ia kalojme!!! :lol: Mirboll, se per prostitucion, drog, kondrabande na ka dal nami neper Bote tash edhe homot na duhen se masandej s'na met gja tjeter...

Me ligje te tilla e shtyn qeveria do kohe, e heqin vemendjen nga ato qeshtje qe me tamam duhet te zgjidhen. Pis** qeveritar e parlamentar, ne vend qe te shikojne te shqyrtojne naj ligj si me permirsu gjendjen ekonomike te popullit te shkrete shqiptar, te hapin vende pune, te ven rendin, minimizojne korrupsionin qe ashte ne stratosfere merren me ..... :cry:
Vaj medet mar popull i shkret ne doren e kujt ke met!

gfm73

Primus registratum

:mad:

Homoseksualizmi eshte nje forme qe doli ne vendet demokratike ne nje kohe qe ne ishim ende ne diskutim per te heqeur qafe regjimin diktatorial. Ne e dijme se sa vjet prapa na ka lene regjimi diktatorial i vendit tone dhe ne e dime se sa prapa jemi ne me boten demokratike qe e kane kete Ligj. Duhet te pyesim: "Ne c´nivel jemi ne (niveli ekonomik, kulturor, edukativ, etj...) ne krahasim me ate te botes demokratike?" A eshte e kohes (per ne) qe te diskutohet nje Ligj i tille? Sa jemi ne ne gjendje apo te afte ta kuptojme kete forme ligji apo permbajtje te tij, kur ende ka vende (jodiktatoriale) ne bote qe nuk e kane? Sa jemi ne - shoqeria shqiptare me zhvillimin aktual (te botkuptimit, kultures demokratike...) - qe t´i permbahemi formes se zbatimit te ketij Ligji ne vindin tone. Perpara se TE BEHET FJALE (e jo me te hidhet per diskutim ne Parlamentin shqiptar) ky Ligj ne na duhet ta bejme objekt teme neper shkolla DISKUTIMIN per edukaten seksuale ne mes dy sekseve te kunderta (qe kjo ne vendet perendimore, tashme, eshte nje forme e vjeter). Ne nje kohe qe tek ne njerezit merren ende me thashetheme per ciftet e reja e te dashuruarve, ne 'na duhet' tani qe te bejme te njohur Ligjin per homot?!?!? (pse Perendimi na e kerkojka nje gje te tille, ani pse njerezit nuk jane ende te pregatitur per kete forme te re 'zhvillimi', me falni degjenerimi.

Si mund te jete normale martesa mes te njejtit seks kur ne shoqerine njerezore ekziston martesa mes dy sekseve te kunderta? Si mund te quhet normale martesa mes dy sekseve te njejta kur nuk jane ne gjendje qe te lindin femije? Kur normale eshte martesa mes dy sekseve te kunderta, sepse keshtu dhe vetem keshtu mund te kete lindje normale dhe rritje normale te popullsise.

Pra qe martesa mes dy sekseve te njejta eshte nje ANORMALITET duhet ta pranojme dhe qe eshte nje semundje sikur edhe shume semundje te tjera te renda edhe kjo duhet pranuar. Por qe te jete NORMALE per kushtet jetike tona te sotme kete nuk mund ta pranoj.

Petroninsja

Primus registratum

E shakallifitura, pergezime per pseudonimin njehere...
Po mire mi femer mendje femer, e shoh qe qenke shume je ne merak per emancipimin tim dhe te ngelur 500 vjet mbrapa, dhe ne nje fare menyre mbrekullohem se sa rendesi kane cfare fare them une. Gje e mire ajo, dhe te falenderoj per perkushtimin tend.
Ti futemi temes, e para punes nuk hedh poshte homoseksualet, skam ndonje dashuri te pakufishme per ta por as edhe i urrej, dhe e dyta kur fillova trajtimin e kesaj teme nuk u perqendrova tek fenomeni "Homoseksualizem" por tek dalja e nje ligji dhe se sa me vlere do jete ky ligj per vendin tone Shqiperine. Sme ben cudi qe ajo pakice perfshi dhe ty duan ti futen botes perendimore me B*** dhe jo me normat e tjera qe jane ndjekur. Nese ajo eshte menyra juaj pergezimet e mia me te medha, spo ju gjukon njeri.
Por ajo cfare dua te them eshte se, vendi yne ka nevoje per shqyrtimin e ceshtjeve me delikate, sesa te merren me "lukse" te kesaj natyre.
Dhe te rrime shtrembet te flasim drejte, jemi Shqipetare dhe sjemi pershtatur me keto fenomene, te vejme ne vije gjerat me emidiate qe ngacmojne nje pjese te mire te popullsise pastaj te shkojme tek qejfet e homoseksualve tane, qe na qenkan shtuar goxha ne numer.
Ky eshte opinioni im, dhe sjam ketu tja imponoj askujt, dhe ske asnje te drejte morale meqenese hiqesh si e emancipuar dhe perfshihesh ne ate pakice te arte, te masesh ne kandar mendjen time dhe sa para ose mbrapa jam une me kohen. Me bej nje nder, pergjigjur rreth temes, dhe mos krijo diskutime rreth natyres se anetareve ketu se fundja fundit emancipimi del tek ty si njeri paragjukues qe ku e di une mbase dhe cenohet nga keto ligje ?!
Nejse, ceshtje kendveshtrimesh....

holtienka

Forumium praecox

oh Goooooooosh sick, omg whtf is wrong with al ppl.
Gosh this is so sike disgusting, and imorale and out of mind.
God damn it zoti krijoi femren edhe mashkullin to be tog not to screw with each own.
o god i hate fags

e shkallafitura

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Vogelushja:
[qb] E shakallifitura, pergezime per pseudonimin njehere...
Po mire mi femer mendje femer, e shoh qe qenke shume je ne merak per emancipimin tim dhe te ngelur 500 vjet mbrapa, dhe ne nje fare menyre mbrekullohem se sa rendesi kane cfare fare them une. Gje e mire ajo, dhe te falenderoj per perkushtimin tend.
Ti futemi temes, e para punes nuk hedh poshte homoseksualet, skam ndonje dashuri te pakufishme per ta por as edhe i urrej, dhe e dyta kur fillova trajtimin e kesaj teme nuk u perqendrova tek fenomeni "Homoseksualizem" por tek dalja e nje ligji dhe se sa me vlere do jete ky ligj per vendin tone Shqiperine. Sme ben cudi qe ajo pakice perfshi dhe ty duan ti futen botes perendimore me B*** dhe jo me normat e tjera qe jane ndjekur. Nese ajo eshte menyra juaj pergezimet e mia me te medha, spo ju gjukon njeri.
Por ajo cfare dua te them eshte se, vendi yne ka nevoje per shqyrtimin e ceshtjeve me delikate, sesa te merren me "lukse" te kesaj natyre.
Dhe te rrime shtrembet te flasim drejte, jemi Shqipetare dhe sjemi pershtatur me keto fenomene, te vejme ne vije gjerat me emidiate qe ngacmojne nje pjese te mire te popullsise pastaj te shkojme tek qejfet e homoseksualve tane, qe na qenkan shtuar goxha ne numer.
Ky eshte opinioni im, dhe sjam ketu tja imponoj askujt, dhe ske asnje te drejte morale meqenese hiqesh si e emancipuar dhe perfshihesh ne ate pakice te arte, te masesh ne kandar mendjen time dhe sa para ose mbrapa jam une me kohen. Me bej nje nder, pergjigjur rreth temes, dhe mos krijo diskutime rreth natyres se anetareve ketu se fundja fundit emancipimi del tek ty si njeri paragjukues qe ku e di une mbase dhe cenohet nga keto ligje ?!
Nejse, ceshtje kendveshtrimesh.... [/qb]
Nuk eshte e drejte qe te vura epitet, dhe te kerkoj falje per kete. Por te them te drejten mendimi yt dhe i shume personave te tjere reflekton nje injorance ne mazhorance ne shoqerine tone. Asnje nga ju nuk flisni per ligjin aktualisht. Te tere flisni per problemet e tjera qe ka Shqiperia...e ku ta di une. Ne fakt per mua ti nuk je askushi...dhe me masen qe mas trurin tend mas trurine cdo pesoni tjeter i cili hap nje debat ose dialog ne cfare lloj teme. Nese ky eshte diskutim atehere kam mese te drejte ti pergjigjem cdo argumenti qe cdokush sjell ne kete teme. I vetmi fakt perse iu pergjigja shkrimit tend eshte sepse si shume te tjere edhe ti jep thjeshte nje gjeneralizim te besimeve te shumices. Une mund te mbroj argumentin tim vetem duke iu kundervene argumentave te tua...pasi jeni ju shumica qe vini ca norma e morale mediokre e 500 vjet prapa...dhe qe ia mbushni mendjen vetes e te tjereve qe kjo eshte e drejte. Civilizimi ka te beje me ndryshim, me konflikt, nese nuk te pelqen atehere mos hap nje teme tille qe rrit konfliktin dhe mund t'ju konfuzoje ne idera e besime. Me c'shoh une jo qe vetem je kundra homoseksualeve por edhe u ve epitete. Dhe te them te drejten une ndihem e ofenduar dhe ndiej qe kam shume te drejte per te te vene epitete ty dhe shume personave si puna jote, ashtu sic beni edhe ju ne te kundert. Pra kur flet per nje grup njerzish nuk ka nevoje ti karakterizosh pavarsisht se cfare besimi ke ti...ne te kundert e ben thjeshte per nje qellim...per te degraduar figuren e ketij grupi...une jam paragjykuese ndaj atyre qe jane paragjykues ndaj meje dhe une nuk jam as anormale as "BQ lulishtesh"...sic mendoni ju per homoseksualet...Ato BQ e lulishteve mund te jene edhe baballaret e vellezerit tuaj...do ta shihje ne te njeten menyre?? A do ti quaje ti ata BQ??
Me fal por nese nuk doni te shaheni mos shani ne rradhe te pare...

e shkallafitura

Primus registratum

Dhe jam shume e merakosur per emancipimine cdo kujtesepse ne lidhje me kete teme, emancipimi juaj do te thote te drejat per mua. Edhe sa per dieni ajo qe quan ti LUX per shume veta eshte jetike...eshte e vetmja rruge per te bere jete te ligjshme. Me martesen e gay-ve vijne edhe te drejta te tjera bashkshortore, si pasuria,femite, dhe me themelorja pranimi dhe jo perbuzja nga institucionet shoqerore. Te jesh gay haptas ne Shqip. nuk te jep njeri pune...!!!Si mendon ti eshte e drejte kjo??? Kur kalohet ligji cdo gje normalizohet dhe homoseksualet kane te drejta si gjithe te tjeret...ok????????