Dalja e ligjit per martese e te njejtit sex........ ne Shqiperi????

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Dalja e ligjit per martese e te njejtit sex........ ne Shqiperi????

O Blendi, "figura e babait" s'ka te beje aspak ne formimin dhe preferencat sexuale te femijeve, ne kuptimin qe femijet mund te behen homosexuale edhe pse lndin te tille edhe pse mund te zgjedhin me vone te behen te tille.Mos t'i hyme tani shkaqeve te preferencave te devijaura sexuale se nuk po diskutojme ate...jane te shumta ato shkaqe.

Trany, eshte nje marrdhenie kontraversale dhe shume rrethanore qe kushtezon martesen, martesa tradicionale parashikon "trashegimin" qe do te thote femije dhe vazhdimesi e jetes, ndersa homosexualet martohen per arsye te tjera.Eshte teme e gjere kjo lal...jam duke u shpreh ne menyre shume evazive per shkak te kohes dhe te palidhsmerise me ate qe ne po diskutojme....por une REFUZOJ te jem femija i nje cifti homosexual. :cool: Ky eshte realiteti im. :cool:

TranofiljA

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb]"Pse"-ne ti e di Tranofile. Njerzit jo-gay martohen se duan te bashkjetojne dhe te krijojne familje e te lindin femije. [/qb]
..eshte e vertete qe e di pse-ne, por pse-ja ime mund te jete shume ndryshe na e jotja /pf/images/graemlins/tongue.gif :wave:

Nejse c'fare dua te them eshte qe martesa faktikisht nuk eshte aspak e NEVOJSHME/DOMOSDOSHME per njerezit hetero, qe ata te kene mundesi te bashkjetojne, te krijojne familje e te lindin femije. Keto te fundit mund te behen dhe pa celebrimin e marteses.

Atehere i bie qe martesa na paska nje qellim tjeter :confused:

usastudent

Primus registratum

Po nje ligj per martesen e njerzve me kafshe si do ta shihnit?Ma ha mendja me te njejtin sy "liberalizmi" apo jo?Fundja pse jo, duhet te respektojme te "drejtat" e degjenerimit

Le_Routard

Forumium maestatis

Blendo, me duket se nuk me paske kuptuar fare. Nuk me duket normale qe ti thone femijeve ne shkolla 8 vjecare qe homot jane njerez si gjithe te tjeret, te pakten nuk jan si mua, si ty dhe nuk jan si mbase 90% e popullsis ne bote.

Dhe kur thuhet qe mardheniet seksuale homo jan dicka natyrale, kur kjo nuk eshte e vertet, se ketij muhabeti i vjen ere... Doja te thoja qe nuk jam dakort me kete lloj edukimi qe i ben shoqeria nje brezi te ri.

E megjithate besoj se do isha "figure babai" i mjaftueshem per tu mesuar femijeve ligjin natyror te gjerave ne shtepi.

Ka raste kur besimet kalojn ne zhgenjim. Mbase e di ate rastin e atij amerikanit homoseksual dhe kanibal ne amerik qe lindi dhe u rrit ne nje familje ku figura e babit ishte shembullore, ku homoseksualiteti nuk njihej fare etj etj.

Ti mund ta mbash veten per cun te fort, matcho, dhe me shume besim ne vetvete por nuk i ke gjerat dhe fatin ne dore, as tendin dhe as te tjerve. Jeton aty ku eshte me mire per ty dhe mundohesh ti pershtatesh kushteve, se nuk jan kushtet qe do te pershtaten ty.

Po sa probleme kemi aktualisht neper familje qe keqtrajtojne e perdhunojne femijet e tyre? E te mendosh qe statistikisht keto probleme vijne nga familje qe ketu po nenvizohen si "normale".

Une nuk krahasova homot me pedofilat, kriminelat dhe perdhunusit, perkundrazi me duket se nuk ka asnje lidhje ndermjet tyre.

Nuk mu pergjigj njeri se pse martohet nje burre dhe nje grua qe duan njeri-tjetrin?

Perpara u martonin nga detyrimet fetare, tani per te bere nje fest te madhe, per te paguar taksa me pak dhe arsyja kryesore per te legalizuar femijet. Bashkjetesa e dy qenijve qe duhen eshte natyrale, martesa eshte nje rit, tradit, qe shpesh eshte i detyrushem.

Une nuk postoj me ke kjo tema, ate cfare kisha per te thene e thash. Po ju tregoj nje barcalet sa per ta mbyllur.

Ishte nje here Jean-Clod qe takon Jean-Mark ne Paris. Te dy ishin pederasta, e pyet Jean-Clodi Jean-Markun

He ckemi, c'thone dashurickat, ke pasur ndonje cik sukses keto kohet e fundit?

Ohh, lere lere, i thot Jean-Marku, kam pasur aq shume sukse saqe nuk me ka dal koha as te pjerdh keto muajt e fundit.

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Akus:
[qb] Po nje ligj per martesen e njerzve me kafshe si do ta shihnit?Ma ha mendja me te njejtin sy "liberalizmi" apo jo?Fundja pse jo, duhet te respektojme te "drejtat" e degjenerimit [/qb]
Mire e ka Akusi, ashtu sic ka te drejta njeriu ka dhe te drejta kafshe. Kur qeni eshte i dashuruar me te zotin ose te zonjen, prese te mos martohen bashk?

/pf/images/graemlins/laugh.gif Hika se lash nam! Qafsha Albforumin nuk kthehem me ke kjo tema. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nei

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Akus:
[qb] Po nje ligj per martesen e njerzve me kafshe si do ta shihnit?Ma ha mendja me te njejtin sy "liberalizmi" apo jo?Fundja pse jo, duhet te respektojme te "drejtat" e degjenerimit [/qb]
Degjenerimi qe nenkupton ti eshte hallka e fundit e nje zinxhiri pa fund degjenerimesh...
Mos beni fajtore homoseksualet per te vetmin faj qe kane : kane shije te ndryshme seksuale... Per te tjerat jane dhe mbeten te njejte me heterot.

p.s ti e quan te drejte degjenerimi, dikush tjeter te drejte per te mos u degjeneruar....

e shkallafitura

Primus registratum

Fillimisht postuar nga lola:
[qb] Uneeee jaaaaaaaaammmmmmmmmm gggaaaaaaaaaayyyyyyy!! Do martohem me keeeee teeee duuuuuuaaaa dhe do dashuroj keeeee teeeeee duuuuuaaaaaaaaaaa!! :rockband: [/qb]
Right Onnnnnnnnnn Lola,

Edhe une njesoj si ty mendoj edhe une jam gay.....dhe s'me rruhet per boten, me mjafton familja dhe e dashura /pf/images/graemlins/tongue.gif . Asnje nga keta nickle heads here nuk me jep dituri, kenaqesi ose buken e gojes...prandaj s'me rruhet per asnje qe mundohet te kontrolloje jeten time......njerezit janete friksuar se jane te pa ditur jane injorante....

personazh

Valoris scriptorum

ça me thon mo ktu mer jahu?...fakt eshte qe duket sikur perdite bien tabu, po bien vetem ne teori, se ne praktike duan shume e shume kohe. po kte kohen qe ata tanet qe bejne politike, qe duhet ta kene aq te kursyer, e sa me te vyer per te ecur para drejt bots se qytetruar, e shfrytezojne me aspekte dytesore. u tha e u stertha ktu kjo gje...po e rrahura vetem te ben keq e perseritur.

personazh

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga e shkallafitura:
[qb]
Fillimisht postuar nga lola:
[qb] Uneeee jaaaaaaaaammmmmmmmmm gggaaaaaaaaaayyyyyyy!! Do martohem me keeeee teeee duuuuuuaaaa dhe do dashuroj keeeee teeeeee duuuuuaaaaaaaaaaa!! :rockband: [/qb]
Right Onnnnnnnnnn Lola,

Edhe une njesoj si ty mendoj edhe une jam gay.....dhe s'me rruhet per boten, me mjafton familja dhe e dashura /pf/images/graemlins/tongue.gif . Asnje nga keta nickle heads here nuk me jep dituri, kenaqesi ose buken e gojes...prandaj s'me rruhet per asnje qe mundohet te kontrolloje jeten time......njerezit janete friksuar se jane te pa ditur jane injorante.... [/qb]
ore m'rregull e ke ti e lal, po hajt te shkosh n'Laknas ti e ti shpjegosh atij katunarit te shkrete qe i kan dhon prioritet homoseksualeve, nderkohe qe ai ditziu driten e ujin e rrugen e mire e ka lluks.

TDSH

Primus registratum

Per mua pak rendesi ka ne eshte e drejte/ e moralshme/e pranueshme dicka e tille...

Pyetja qe kisha une, ky parlamenti jone i paska shqyrtuar te gjitha ligjet, ceshtjet, dhe problemet e tjera shqiptare me imedjate, sa tani paska filluar te merret me homoseksuale dhe ligjerimin e tyre per martese?

Isabelle

Valoris scriptorum

Paskeni qene keq me i marre neper goje ...

edda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Le_Routard:
[qb]
Ishte nje here Jean-Clod qe takon Jean-Mark ne Paris. Te dy ishin pederasta, e pyet Jean-Clodi Jean-Markun

He ckemi, c'thone dashurickat, ke pasur ndonje cik sukses keto kohet e fundit?

Ohh, lere lere, i thot Jean-Marku, kam pasur aq shume sukse saqe nuk me ka dal koha as te pjerdh keto muajt e fundit.

/pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
:lol: :lol: :lol:

I love new york

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga DIABOLIQUE:
[qb] Homoseksualiteti ka mese 30 vjet i dashur qe eshte pranuar se nuk eshte SEMUNDJE
mendo si te duash, kij opinionet e tua per ata ose probleme qe i takojne atyre, por fol shtermber e rri drejt. [/qb]
Pastaj ne qofte se ti nuk do ta pranosh qe eshte semundje, nga njeher edhe ngjitese se poplli thot 'thot me thuj me cin rri te them se kush je', ateher le te themi qe eshte kruajtje, i kruhet ajo e mbrapmja dhe kaq. [/qb]
absolutisht jo dakort serisht me ty :smash: :shrug:
dhe kur me fley per semundje ngjitese pale-pale, atehere e menderose fare. dmth une qe kam nje shok ketu ne pune qe eshte gay po shpenzova edhe x ore me te dmth qe e hengra!!!!!!!!huh interesante
ah apo e ke fjalen per te njejtin seks, dmth ate gocen qe kam ne klase dhe qe eshte lesbike dhe per koecidence e kam afer me karrige, une duhet t'i rri sa me larg se mund te me "ngjisi virusin e tmerrshem te gay-zmit". cfare flisni keshtu aman. mbroni menimet tuaja, s'ka asgje te keqe (we all agree to disagree) por mos thoni brockulla. na u be te qeneurit gay tani si grip qe kemi hall se mos na e ngjisnit po i ndenjem prane "te infektuareve" :eek: pfffffffffff

I love new york

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb] Une deshtoj te shoh ndryshimin midis ciftit gay, me letra apo pa letra.
Deshtoj te shoh se ku e drejta e dy homoseksualeve per tu martuar zyrtarisht cenon lirite e mia si Blend. :shrug: [/qb]
he mo Blendi fol, edhe disa ketu, kete ndryshim nuk e kuptojne. nqs vjen fjala per adoptimin e nje femije atehere ceshtja eshte me komplikuar dhe mund te debatojme, por deri ketu une nuk shoph ndonje cenim qe i ben ky komunitet heteroseksualeve.
dhe nqs diskutojme nga pike tjeter qe shqiperia ka nevoja ligjore te tjera imediate, atehere dhe kjo eshte histori tjeter, eshte argument me i pranueshem por shume veta deshtojne to make the connection between the two.

I love new york

Primus registratum

[qb] Blendo, me duket se nuk me paske kuptuar fare. Nuk me duket normale qe ti thone femijeve ne shkolla 8 vjecare qe homot jane njerez si gjithe te tjeret, te pakten nuk jan si mua, si ty dhe nuk jan si mbase 90% e popullsis ne bote.
[/qb]
te me falin moderatoret dhe anetaret per shembullin banal qe mund te jap. po mire mo vetem se ata e fusin ne te mbrapmen dhe ti jo(i assume) i beka ata kaq te "ndryshueshem" nga ne saqe te flasim per ta sikur tge jene extra terreste???? :eek: :confused:
pastaj homoseksualizmi eshte te pakten 90% gjenetike dhe egziston edhe tek kafshet ashtu si dhe heteroseksualizmi. ai qe eshte gay eshte fiziologjikisht i predispozuar te jete i tille.

ata qe jane homo mos kane ndonje mental retardation ne krahasim me ty dhe me mua????? research that! ata qe jane homo mos nuk dine te luajne filma (aktore), te bejne muzike te mrekullueshme (kengetare, instrumentiste, kompozitore),te drejtojne administraten e nje vendi (ppolitikanr e senatore), shkrimtare, esseiste, sportiste, shkencetare???? e pra te gjitha keto kategori qe i permenda dhe shume te tjera qe mund t'i kem lenje jashte e kane secila nga disa anetare te shoqerise qe jane gay apo kane qene. mos duhet t'i hedhim gje poshte ata sepse e pelqekan mbrapa dhe ajo aty ku te pelqen ty e mua?? :eek: :mad: :smash:

lola

Primus registratum

Prioritet homoseksualeve thua? Qenka "prioritet" te kesh te drejten te martohesh me ke te duash? Ka shume homoseksuale ne Shqiperi dhe ata nuk po vrasin njeri apo po marrin buken e gojes shqiptareve te varfer. Jane si gjithe njerezia...duan te jetojne jeten e vet dhe kaq.

Sa per ata qe thone se pengesa eshte mentaliteti...do presim mentalitetin qe ti japim te drejtat njeriut? Ka edhe shqiptare qe thone se femrat nuk jane njesoj me meshkujt---do presim qe ti ndrrohet mendja katunarit para se ti mbrojme te drejtat e grave?

Guest

Gay people get AIDS a looooooooot ..
I guess god hates them more /pf/images/graemlins/wink.gif :shrug:

Nuk ka nje te vertete absolute per sa i perket kesaj ceshtje mesusja ime e ligjit donte te bente nje disktim rreth kesaj ceshtje pastaj tha jo ore se nuk hap tema te tilla une se smbaroni kurre se ka dy ane nejra jane ata qe i perkrahin njera eshte ajo qe i shajne /pf/images/graemlins/laugh.gif and it goes on and on and onnnnnnnnnnnnn /pf/images/graemlins/laugh.gif

Lerini te bejne cte duan mjafton mos na prishin rracen njerezor qe te kete mundesi per riprodhim te qenies tone :book:

Le_Routard

Forumium maestatis

Ah mi Diabolique mi Diabolique sa shejtane qe je. Po me detyron me zor te mos e mbaj fjalen dhe te shkruaj serisht ke kjo tema, pasi i ke shendruar kuptimin mesazheve te mia komplet.

1. Thash me te qeshur qe homoseksualiteti eshte semundje ngjitse. Nuk do te thote qe po nuk vure kete surratin /pf/images/graemlins/laugh.gif po flet serjozisht. Kam njoftur edhe une plot homo dhe nuk jam semure prej tyre, kurse lesbike nuk kam njoft asnji, /pf/images/graemlins/frown.gif nuk e di perse me shmangen, a do ma prezantosh ate shoqen tende? /pf/images/graemlins/laugh.gif

2. Deri tani nuk asnje prove qe homot jane homo nga shkaku i gjeneve te tyre. Ato zbulimet e doktoreve amerikan u hodhen posht pa mbushur muajin nga doktor kanadez te cilet nuk gjeten asnje lidhje midis atij gjenit, te degjeneruar dhe misterjoz. Perpara u mendonte se ishte dicka psikollogjike, nje libido e deshtuar, nje lidhje maternele e tepruar etj etj etj, por edhe ky shpjegim eshte hedhur posht me kohe. Vetem teoria e problemit hormonal gjat zhvillimit te fetysit eshte ajo me e besushmja, por edhe ajo nuk mund te vertetohet.

3. E di qe ka plot njerez te shquar qe jane homo, dhe nuk thash qe nuk eshte normale qe kane talente. Me pelqen Elton John-i si kengetar por kjo nuk do te thot qe te jete edhe idhulli im, qe mundohem ti ngjaj atij, ndegjoj muziken e tij se kendon bukur por nuk do te thote qe me pelqen si personalitet. Edhe Mickel Jackson eshte i goditur, ka nje tip qe nuk me pelqen aspak por muzika e tij me pelqen, ose me ka pas pelqyer kur festonim datelindjet. Duhen differncuar jeta private dhe jeta publike e njerezve.

Qe ti kthehem temes, me duket idjotllik, me duket ironi te shikoj homot te 'martohen', qoft ky artist, poet, aktor, drejtor etj etj. Martesa eshte nje rit, ka nje muaj mjalti, ka nje nate te pare mbas martese, ka qellim krijimin e nje familje, trashigimin e nje cifti, me cift te martuar une kuptoj nje djale dhe nje vajze.

Ateher te degjoj qe Elton John 'martohet' me ndonje homo tjeter me vjen per te qeshur, nga ana tjeter me duket si ofendim i marteses, i kuptimit qe kam per te, dhe qe shumica njerezve ka per te.

Ne qoft se homot duan te bejne bashkimin e tyre zyrtar le ti vene nje emer tjeter ketij bashkimi, ta quajn 'marhomo'. Te thuhet psh ai me ate shkun e tij u marhomuan dhe muajn *utit e kaluan me ndonje ishull. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ne Franc ciftet homot njifen dhe kan te drejta te njejtat te drejta si ciftet hetero, deri sa jetojn bashk perse te mos ken te njejta te drejta, une jam dakort. Ligji per ta quhet PAC dhe mezi u aprovua mbas shume debateve ne parlament, por martesa nuk njihet, sepse eshte ironi, eshte tallje bythe, te me falni per shprehjen.

Petroninsja

Primus registratum

Right on L-R.....
Per shkruesit e kesaj teme sdo kerkoja ti futeshin homoseksualitetit si semundje apo virus shoqeror, thjeshte dua te di opinionet tuaja rreth shpalljes te nje ligji te kesaj natyre ne Shqiperine e Sotshme....
Per ata qe kane kontribuar e vleresoj mendimin e tyre dhe pres opinione te tjera....

Le_Routard

Forumium maestatis

pastaj homoseksualizmi eshte te pakten 90% gjenetike dhe egziston edhe tek kafshet...

Edhe une pa dal nga tema do te thoja qe kafshet e kon kuptu drejt homoseksualitetin prandaj edhe nuk martohen.