Fillimisht postuar nga B-More's Finest:
[qb] vajza shkodrane,
une jam ai cuni me lart qe te tha te rrime shtrember dhe te flasim drejt. degjo zemer, nuk e di sa kohe ka qe ke qene ketu por nga faktori emocional i postimit duket sikur sapo ke ardhur.
keshtu sic thua ti erdha dhe une. pa asnje lek ne xhep, me vize studenti, pa kembe njeriu ketu. dhe shkollen e qita me te gjitha A, dhe masterin po e mbaroj pa paguar asnje lek, dhe puna eshte ketu, dhe faturat paguhen, dhe makina blehet, dhe shtepia gjehet, dhe qejfi behet, por mos harro gjithshka ne kohen e vet. kete qe te thashe nuk jam vetem une por shume shqiptare te tjere qe njoh e di kendej dhe qe i kam njohur ne kete periudhe.
sa per bukurite, nese po i kerkon bukurite natyrore ne NYC, je ne vendin e gabuar zemer. NYC eshte America at its best and worst, ne te njejten kohe. Cmimi i jeteses, ritmi i jeteses, marrdheniet midis njerezve jane jashte mase me ndryshe se kusuri i Amerikes. Sa me ne jug te shkosh, aq me shume njerezit ngrohen dhe gjerat behen disi me te kollajta. Te pakten kete kam degjuar nga shume njerez ne NY dhe e kam perjetuar vete kur kam qene aty. Megjithate, ky forum eshte plot me cuna e goca qe jetojne ne NY dhe ato ndoshta do te te japin nje ide me te mire se une.
qe duhet te punosh duhet, qe duhet te sakrifikosh duhet, qe duhet te besh gjera qe ndoshta nuk do ti beje ne nje gjendje tjeter, ka raste qe duhesh. por mos harro qellimin fillestar zemra, mos harro pse vendose te shkelesh kemben ne kete vend. kur kujton ate, gjithe pengesat do te te duken jashte mase minore. dhe mos humb asnje sekond te dites duke u marre me sa mire e ka filani apo sa kollaj e ka fisteku sepse eshte thjesht humbje kohe dhe nuk te ndihmon ty me situaten tende.
ndoshta po ja fus kot, ndoshta ti ke qene ne amerike me vite dhe thjesht malli po te dekurajon, ndoshta thjesht ste pelqen ky vend. me fal per supozimet apo sugjerimet nese jane pa vend, thjesht e kisha me qellim te mire ne koke.
dhe mua sa me mungon Tirona... [/qb]