CKA QENDRON PAS ISLAMIT

hawk

Primus registratum
Re: CKA QENDRON PAS ISLAMIT

Deri dje muslimani ne sterotipin tend ishte simbol i dhunes.
Qe kur u be dele?! /pf/images/graemlins/winkwink.gif
Ti harron se cfare shkruan. /pf/images/graemlins/shocked.gif

Zotrote nuk eshte ndjekes????
Ato cka ti quan shanse jo detyrimisht duhet te jene te tilla per te gjithe.
Nese me shans nenkupton ndjekjen e nje alternative tjeter atehere rilexoje shkrimin e mesiperm se do ta kuptosh qe ti vete je pa shans.
Eshte relative.

Aman kondre,mos /pf/images/graemlins/cry.gif se nuk ti keqkuptoj shkrimet,ti vete perfaqson veten ne ate menyre.Madje lodhem te kuptoj kontraditat qe bartin.

P.S
Shkruaj pak me gjate pasi me dy rreshta i mbyll rruget kunderrreplikes.Te pakten vetmbrohu,mos u dorezo. /pf/images/graemlins/laugh.gif

hawk

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
/pf/images/graemlins/thumbsup.gif

[/ QUOTE ]

E shikon dot Stambollin ?!

Kondrapedali

Kondrapedali

Deri dje muslimani ne sterotipin tend ishte simbol i dhunes.
Qe kur u be dele?! /pf/images/graemlins/winkwink.gif
Ti harron se cfare shkruan. /pf/images/graemlins/shocked.gif

Zotrote nuk eshte ndjekes????
Ato cka ti quan shanse jo detyrimisht duhet te jene te tilla per te gjithe.
Nese me shans nenkupton ndjekjen e nje alternative tjeter atehere rilexoje shkrimin e mesiperm se do ta kuptosh qe ti vete je pa shans.
Eshte relative.

Aman kondre,mos /pf/images/graemlins/cry.gif se nuk ti keqkuptoj shkrimet,ti vete perfaqson veten ne ate menyre.Madje lodhem te kuptoj kontraditat qe bartin.

P.S
Shkruaj pak me gjate pasi me dy rreshta i mbyll rruget kunderrreplikes.Te pakten vetmbrohu,mos u dorezo. /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

Së pari, parcelën e misrit mos e ngatarro me kallirin e misrit. Kallinj të mirë mund të dalin edhe në shkretëtirë. Pra mos nënkupto atë që ti beson se të tjerët mendojnë. Kam mendimin se nuk ke një nivel të tillë sa të kuptosh përtej ekranit mendimet e të tjerëve.

Së dyti, të përpiqesh ti shpjegosh dikujt (edhe pse besimtar) problemet në lidhje me një subjekt nuk të bën dele. Nëse ti e barazvlerëson urtësinë me pabythësinë gabohesh.
Së treti, ato që kam shkruar dikur i kam menduar dhe shancet janë që në shumicën e rasteve të kem të njëjtat mendime edhe sot. Megjithatë, unë nuk besoj se gjërat janë kallup prandaj kam edhe avantazhin të ndryshoj mendim nëse shikoj (bindem) se kam qenë gabim.

Së katërti, fetë apo rendi shoqëror aktual nuk përputhen me bindjet e mia ndaj nuk mund të jem ndjekës i tyri. Për këtë, ato nuk i japin shance atyre si puna ime dhe prandaj nuk mundem të besoj ashtu siç bën ti. Duke patur njerëz si puna ime (ose së paku jo si puna jote) bëhet e mundur ecja përpara. Ndryshe do ishim të gjithë akoma me gjethe fiku veshur.
Së pesti, kontradiktat më shpesh lindin nga paaftësia e kuptimit e jo nga shtjellimi i një çështje. Pra të riftoj të lexosh (me mendje të hapur kësaj here) ato që kam shkruar e ti kuptosh drejt për atë që lexon e jo për atë që ti kujton se lexon.

Të dalin kaq rreshta për të bërë replikë apo ke nevojë për disa faqe citime nga ndonjë "libër i shenjtë"?

hawk

Primus registratum

Mendimet nuk mund ti kuptosh kurre jo vetem pertej ekranit por as perballe personit.
Ato kuptohen vetem kur dhe ne menyren qe cfaqen.
Mos me jep ngjyra mendjemadhesie spese eshte mekat dhe mundohem ti qendroj larg. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Tek pika e dyte duhet vetem te te pergezoj per pasurimin e gjuhes Shqipe pasi nuk shikoj ndonje deshire per te shpjeguar ose ndermarre rolin e mesuesit por vetem kembengulesit qe eliminon alternativat e tjera.E pastaj,cuditerisht i ngre ato ne pjedestal..

Nese ne shumicen e rasteve ke te njejta mendime atehere je pa shanc ndryshimi.Per me teper nuk ben asnje hap perpara por ec me te "dhena",mesime te vjetra!!!!NE fakt kjo ehte me se e vertete nga shkrimet ne forum.Nuk shikoj asnje avanazh ose te pakten deshire ndryshimi.

Ti ne fakt je shembull i qarte i zhvillimit.
Pervec kesaje,a mund te me thuash se ke konsideron ti zhvillim te cilin un nuk e disponoj??
Per njerezit me gjethe fiku kemi nje sterotip te caktuar qe nuk ka fare lidhje me kompjuterin,shkrimin...etj etj qe un i disponoj.
Eshte injorance,dhe kjo me cudit se si vjen nga nje i zhvilluar,te mensosh qe feja mohon progresin,diturine...lexo pak histori sepse po ofendon te zhvilluarit e klanit tend me kto opinione. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Si i zhvilluar nuk duhet te jesh bartes i egocentrizmit mohues,omnipotences dhe duhet te pranosh diversitetin.

Ne fakt ne lexojme,shikojme..por eshte truri qe elaboron,pra gjithsesi kujtojme dhe mendojme se i ndermarrim ato veprime.Kjo eshte relative,mund te shtrihet edhe tek ti,shkruaj qarte e mos kujto se shkruan qarte.Per te mos e shnderruar ne sofizem,rikonfirmoj qte cka pohova ne fillim.Njeriu vleresohet nga vepra.Ne rastin tend,fjalet qe shkruan jane ato qe mendon.Nuk eshte faji im se jane burim kontraditash personale .
Ja vlen te lexohet dy here i njejti shkrim,bartes i nje opinioni qe perseritet ne te gjitha shkrimet e tua ne lidhje me Islamin!? /pf/images/graemlins/shrug.gif

Ti vlereson tek shkrimi yt filozofik(meqense paska qene kaq i komplikuar) mundesine dhe somosdoshmerine e individit per te zhgjedhur.Por sa e respekton kete vleresim,opinion,kur i gjithe shkrimi cfaqet si integralist sepse njeh si te vertete(dhe kesaj here si i vetmi i zhvilluar)vetem alternativen tende!?!?!?

Jam kurioz te lexoj ndonje citim nga "libri i shenjte" i sjelle nga ti por jam i destinuar te zhgenjehem sepse zhvillimi yt me duket me shum me trup sesa me neurone.
Kur pohon(dhe duket qarte) se nuk ndryshon,ky zhgenjim do te jete i perhershem.

hawk

Primus registratum

Nese debati personalizohet nuk ka shum lidhje me temen.
Prandaj,kur te ftova per "replike" kisha per qellim ne lidhje me temen.

Siti

Primus registratum

do te tregoj une se cfare qendron pas Islamit:
pas Islamit qendron etja per dije, zhvillim, kulture, shkence.Pas Islamit qendron dashuria,ngrohtesia, respekti per njeriun .
Pas Islamit qendron e mira e ndare nga e keqja,nga hilja ne ne menyre te qarte, pas Islamit qendron qartesia dhe drita, pas Islamit qendron bindja , durimi meshira dhe forca te nderthurura, pas Islamit qendron Teresia dhe Krijuesi, Njohesi me i mire i njeriut dhe i botes se tij shpirterore dhe fizike.
Pas Islamit qendron pergjigjia e pyetjes: ku e gjen forcen, ku e gjete forcen per te mos u rrezuar e per te mos u dorezuar ? Pas Islamit qendrojne miliona njerez qe perdite kthejne koken te gjithe ne te njejtin drejtim e perterihen e rigjenerohen duke mos perjetuar skllaveri dhe shitje, pas Islamit qendron Liria dhe pergjegjesia , pas Islamit qendron dija se dicka e perkryer sic eshte bota ka domosdo nje Krijues te perkryer.
Pas Islamit qendron dashuria ndaj njeriut dhe botes.

[/ QUOTE ]

Kam nënvizuar (nxirë) disa fragmente tek shkrimi i mësipërm.

Së pari, aty thuhet se pas Islamit qëndron respekti për njeriun.

Të më falë shkruesi apo të tjerët të cilët e mendojnë si ai por, Islami, në disa aspekte të tij, është mungesa totale e respektit ndaj njeriut. Kjo pasi Islami kërkon (ashtu si dhe fetë e tjera) bindje të plotë ndaj Krijuesit (ose atij që pretendon se përfaqëson Krijuesin). Për më tepër, nënvleftësimi që i bëhet jetës nga Islami është një tregues tjetër i mosrespektit për njeriun.

Bindja është ajo çka kërkon Islami nga Njeriu. Bindja është ajo çka kërkon çdo autoritar apo diktator nga populli i tij. Bindja është ajo që çon në humnerë.

Thuhet më pas se në Islam njeriu gjen forcën për të vazhduar, për të mos u dorëzuar. Por a nuk është vetë besimi një formë e mirëfilltë e dorëzimit? Njeriu dorëzohet para përgjegjësive të tij duke ja veshur ato një tjetri (Krijuesit) e përgjegjësia e vetme e njeriut përmblidhet në respektimin e ligjeve të tjetrit (Krijuesit).

Për të vazhduar tek liria e përgjegjësia të cilat janë në kundërshtim të plotë me Besimin. Kur beson do të thotë që ti i ke ndërprerë urat e vetes me veten. Pra nuk mendon më si njeri i lirë por mendon në funksion të asaj që ti beson. Besimi yt kushtëzon dhe kufizon ndërgjegjen si dhe aftësitë analizuese të personit. Pra një besimtar nuk mund të jetë kurrë i lirë pasi i bindet mësimeve të të tjerëve. Ai nuk ka vullnet të lirë pasi atij i diktohet jetesa. Gjithashtu një njeri i cili udhëhiqet nga të tjerët nuk mund të jetë i përgjegjshëm përveç se për ndjekjen e përpiktë të udhëzimeve.

Pra, ka shumë gjëra që Islami i lartëson por të cilat janë në kundërshtim me thelbin e besimit.

[/ QUOTE ]

Gabohesh.

Singapuras

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: HaRaP</div><div class="ubbcode-body">Ore jeni ndonjeçik ne brendesi te asaj qe flisni apo jo??
shqiptaret sdeshen lufte edhe u bene musliman kurse vendet e tjera bene lufte edhe su bene,thote nje dijetar ketu.Po ku kishte shtet qe ti dilte para gjithe asaj perandorie ne ate kohe.Prandaj lini perrallat me sy hapur.
Çpo bejne sot izraelitet ne palestine??Lufte fetare po bejne.
Çpo ben Amerika ne Irak ?? po ben lufte fetare edhe mundohet te asgjesoje popullsine muslimane.
Nqs doni te flisni per krime e imponime kjo pra eshte bota juaj e dashur. </div></div>

Per pak vite te kalume kam ken ne diskutime te forta me
shum musliman te af per pershkrimet qe u dizenjojne amerikanve dhe aleatve te tyre ne irak, si inhuman etj etj.
Dhe kam ardh en ket rezultat qe nuk do argumentoj as pergjigjem ma rreth kesaj ceshtje.
Do deshiroja te bej vetem nje pyetje. Vetem nji pytje.

Kjo pytje nuk asht pytje gjyqsore a legale,
por asht i pytje rreth familjeve tona.
Ju "shqiptar" aversiv ndaj amerikes e aleateve dhe
admirus te osames, militanteve
islamike e fraksioneve te ndryshme te tyre, keni nje shpi
grua, dhe fmi. Shumica juj noshta jan emigrante larg familjes. Kshtu pikerisht tani gruaja dhe fmit tuj jan vetem en shpi, dhe nji burr asht tu qendrua jasht shpis tuj me i arme.
Kush doni qe te ishte ai njeri? Kush kishit dasht me ken ai,
nese nji burr asht tu qendrua jasht shpis tuj me i arme?
Athere? kush kishit dasht te ishte ai njeri? Osama Bin Laden?... Khaled Mashaal...Mahmud Zahar? apo Marins CPL Gentian Marku (past drit)...?
Kaq.

AKABA

Primus registratum

gango po te pergjigjem une
kurr skisha dashte qe jasht shtepis sime te ishte nje
mercenar(respekt per Gentian Markun).

Njerzit ne lufte shkojne per dy arsy:
1-Per ideal
2-Per lek
Nje njeri qe merr armet per para kurr sdo e kisha dasht
jasht shtepis time.
Ti flet per irakun dhe per Osama e permend shume emra qe me marketingun e sotem jane sinonim i vdekjes por une do u nalsha pak te lufta mes qenieve njerzore dhe ku po na qon kjo lufte, ku po arrijme sot ne.
Lexo diskutimet ne forum dhe qa kena dy-tri parti qe flasin me admirim per kampin te cilin mendojne se i perkasin...fatkeqsi
Ne mendje me vjen letra e atij marinsi qe permende drejtuar se motres ku thote:Shoket e njesis time jan vrar, edhe une do vritem kur te vdes dua qe te me varrosni ne Shqiperi.
Herojte e luftes jane qenie njerzore dhe perdoren si mite per ti shtuar dru zjarrit...kaq mish per top.
Kurse per ato qe kan nostalgji per Osama me shoke te hapin fotot dhe te shofin sot fmit ne palestin te vdekur e ti japin ngushllimet e tyre nanave te atyre fmive pastaj te flasin per heroizmin e muxhahidinve..ska heroj kur lufta bahet shpi me shpi
Ska heroj ne lufte, kur Hamasi nen thirrjet Allahi akbar deri dje vrite milicet e Fatahut e sot flet per lufte te shejte duke u fshehur mes grave e femijve.
Kush qendron pas islamit...
Per mu jan ato pak njerez qe nuk dalin ne TV duke vertitur armet ne duar, por e bajne moral e pjes te jetes duke dashur per tjetrin ate qe dojne per vete..

Me respekt AKABA

Kondrapedali

Kondrapedali

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Quote:</div><div class="ubbcode-body"> Kush qendron pas islamit...
Per mu jan ato pak njerez qe nuk dalin ne TV duke vertitur armet ne duar, por e bajne moral e pjes te jetes duke dashur per tjetrin ate qe dojne per vete..
</div></div>

Nuk më duket se është e vërtetë. Dhe a e din arsyen? Është e thjeshtë. Sepse janë pikërisht Fatah, Hamas, Hezbollah, Osama & co., mullahët, Nexhmenadinët, etj., të cilët e tundin më fort se kushdo flamurin e Islamit. Pra nuk mund të jenë ata të cilët nuk dalin në TV të cilët qëndrojnë pas Islamit. Të paktën jo para atij të reklamuarit.

P.S. Un nuk do dojsha asnji lloj arme jasht familjes time, cilido qoft ai që e mban.

tushi

Valoris scriptorum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: akaba</div><div class="ubbcode-body">gango po te pergjigjem une

1-Per ideal
2-Per lek
jasht shtepis time.
</div></div>

gjykim i cekte e feminor ky per mendimin tem....

tuj pas parasysh se ne te gjitha vendet perendimore armet merren ne kembin te pareve, gja qi nuk i ban ato ma pak demokratike apo te zhvillume
kur paguhesh per diçka s'do te thote se nuk ke besim apo respekt per punen tande, apo ne rastin ma te keq je mercenar

mos harro se ne kembim te pareve edhe hoxha predikon islamin, edhe prifti ortodoks fene e krishtere e sa e sa raste te tjera

tash po pergjigjem une : shume prej atyne qi i marrin armet per "ideal" une nuk do ti kisha dashte para shpise teme
disa shembuj i permende edhe ti po te dush ka me mijra te tjere

kjo sepse pak njerez kane aftesi me ndertu jeten e tyne mbi bazen e parimeve te shendoshta, e ajo qi per ata mund te konceptohet ideal ne realitet asht terror.

krejt dakort me pjesen tjeter te shkrimit

Cleopatra

Forumium praecox

C'ka qendron pas Islamit?

A mos ndoshta eshte dashur me than "c'ka qendron mbas gjithe besimeve"

Lexova ca keni shkruar,e duke ju respektuar cdo mendim prap se prap mbaj mendimin tim personal.
Fet jan si partit...prifta hoxhallar njerez human si ne...
Me ide si cdo human,e me pikpamjet e veta.
Besoj ne Zot,ne shpirtra,ne gjithcka qe prek e ndje e shikoj...
besoj dhe ne djall.Por spo shkruaj asgje sa i perket kesaj feje.
Per te vetmen arsye:Duke e ditur krejt mire qe ka te mir e te keqinj kudo,cado fe e rrac te jet.

Akaba...(rruga e veshtir)
Me pelqeu ca keni shkruar.

Nerzit ndahen ne shume lloje.E mendjet sjan njesoj.
Kush ban luft mund ta bej per shum arsye .Per ideal per power,para por kurr per paqe e qetesi...Ne fund te fundit cdo fe predikon edukat e dashuri per njeri tjetrin.Te pakten ate duhet te marrim prej tyre,por ndodh e kunderta,e me duket qesharake gjithe kjo ufte e gjithe keto vuajtje e urrejtje mes njeri tjetrit duke pasur te njejtin Zot.

AKABA

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: tushi</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: akaba</div><div class="ubbcode-body">gango po te pergjigjem une

1-Per ideal
2-Per lek
jasht shtepis time.
</div></div>

gjykim i cekte e feminor ky per mendimin tem....

tuj pas parasysh se ne te gjitha vendet perendimore armet merren ne kembin te pareve, gja qi nuk i ban ato ma pak demokratike apo te zhvillume
kur paguhesh per diçka s'do te thote se nuk ke besim apo respekt per punen tande, apo ne rastin ma te keq je mercenar

mos harro se ne kembim te pareve edhe hoxha predikon islamin, edhe prifti ortodoks fene e krishtere e sa e sa raste te tjera

tash po pergjigjem une : shume prej atyne qi i marrin armet per "ideal" une nuk do ti kisha dashte para shpise teme
disa shembuj i permende edhe ti po te dush ka me mijra te tjere

kjo sepse pak njerez kane aftesi me ndertu jeten e tyne mbi bazen e parimeve te shendoshta, e ajo qi per ata mund te konceptohet ideal ne realitet asht terror.

krejt dakort me pjesen tjeter te shkrimit

</div></div>
shife Tushi

E para do doja te dija qa din ti per ushtrit me pages?
E dyta ke degju ti se cilat njesi shkojne ne lufte dhe prej ku rrekrutohen keto ushtar?
E treta ke nigju per stervitjen e forcave speciale?
Kur te thellohesh te keto tri pytje ke me arrit me kuptu qe lufta nuk eshte si ne filmat amerikan, njerzit vriten e nuk qohen ma, dhe ato qe sterviten mu vra u mesohet qe te jene larg cdo gjaje qe mund te quhet njerzore e punen qe bajne e bajne por ajo pune asht me vra njerz ma Tushi..
Zakonisht traumat e ushtarve amerikan mahen te fshehta por jane ee e shume prej tyre i kan tan jeten

Respekte

kiren

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: akaba</div><div class="ubbcode-body">gango po te pergjigjem une

1-Per ideal
2-Per lek
jasht shtepis time.
</div></div>

Me duket se nuk e ke kuptuar pyetjen e Gangos... nejse harroje

Per vehte jam myslimane dhe krenare per kete por nese do paraqitej ajo situate qe pershkruan Gango, patjeter do zgjidhja qe ai njeri me arme te ishte nje Mbrojtes (si G Marku qe njeh, respekton e beson vlerat humane, te familjes, moralit, shoqerise e qe vullnetarisht... jep jeten per mbrojtjen e njerezimit, moralit e shoqerise) jo nje terrorist( terroristet nuk kane fe..) ..agresor te tyre .... bye

gurax

Pan ignoramus

Ironia ne kete pyetje eshte pikerisht ne vizionin "nje njeri me arme" nderkohe qe fare mire mund te ishte "nje njeri me nje tufe me lule" psh. Por ja qe vizioni ne fjale eshte me arme, jo me lule.

AKABA

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Kiren</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: akaba</div><div class="ubbcode-body">gango po te pergjigjem une

1-Per ideal
2-Per lek
jasht shtepis time.
</div></div>

Me duket se nuk e ke kuptuar pyetjen e Gangos... nejse harroje

Per vehte jam myslimane dhe krenare per kete por nese do paraqitej ajo situate qe pershkruan Gango, patjeter do zgjidhja qe ai njeri me arme te ishte nje Mbrojtes (si G Marku qe njeh, respekton e beson vlerat humane, te familjes, moralit, shoqerise e qe vullnetarisht... jep jeten per mbrojtjen e njerezimit, moralit e shoqerise) jo nje terrorist( terroristet nuk kane fe..) ..agresor te tyre .... bye
</div></div>
Pershendetje Kiren
Un per vedi nuk jam mysliman dhe jam krenar aty ku besoj, nuk e kam kuptu pytje? Ndoshta jo,por mos me thuaj kisha dashte para shtepis sime nje mbrojtes... te lutem jo.
Gentian Marku eshte vrar gjate luftimeve ne Fallujah, Ke degjuar KIREN per keto luftime?Ke degjuar ndonjeher per luftime shpi me shpi ne nje qytet me 300 000 banor,ku fatkeqsia e secilit prej atyre banoreve ishte se ishin banor te atij qyteti?Ke degjuar per bombardimet me artileri dhe aviacion ne ket qytet?Ke par efektet e bombave me napal?Ke par spitalet te mushur me gjymtyr grash dhe fmish? Hah ndoshta une se kam kuptuar pytjen, por as Ju se keni kuptuar pergjigjen..
Per sqarim, ne lufte ka njerz me moral, ka njerz me bindje por ne fund jan ushtar, jan stervitur per te vrar dhe jo per te mbrojtur dhe per ironi te gjithe diskutimit nje ushtar mban nje numer ne qaf...aq eshte per eproret e tij, nje numer.
Po permendim shume Gentian Markun shpirti i befte drite, por kush ishte ai?Nuk ishte nje numer moj Karen ishte njeri si mijra te tjer qe konsiderohen vegla.Hyri ne ushtri qe te kishte letsira ne burse dhe te kishte te drejten te behej oficer policie siq kishte qen i ati ne shqiperi.. ishte larg idealizimit propogandistik qe i japin.Pyte te dashuren e tij qe e prite te martohej pas perfundimit te ushtris dhe foli per heroizmin ne lufte te te dashurit te saj..fliti qe ra per mbrojtjen e vlerave njerzore ne Irak, mendon se do te kuptoj? Vere veten ne vend te saj dhe ky djal ishte ner te paktet ee qe kishte nje shkollim dhe moral se shumica nuk jane te till..
Ver veten ne vend te nanes se tij qe i ra djali i vetem..
Masi te mendosh keto me fol per "herojte e luftes"..nuk egzistojne, lufta nuk ka heroj, ka te vdekur.Viktima te saj.kaq

Nuk kam ndonji simpati per muxhahidint qe luftojne ne Irak a kudo ne bote,por ska te drejte kush te thojne qe ato qe u vrane para shtepive te tyre ishin kriminel dhe ato qe erdhen nga amerika ishin shpetimtart..kush se ka kete te drejte.
Pytja ishte qa qendron mas islamit..hah pytja eshte qa qendron mas fes...ndasia nje argumet me shume per te ndar njerzit.Pytja qe bej une eshte qa qendron mas Besimit..Morali qendron mas besimit, Fisnikria qendron, cdo profet solli nje moral per te na ber njerz dhe ne idealizojme vrasjet dhe i veshim atyre ngjyra fetare per ti dhene shkas dhe arsy vdekjes, mjer ne qe kafeshes qe qendron brenda nesh i japim moral..

ME RESPEKT AKABA

gentlemani

Primus registratum

ti bre spaske lidhje shiqo edhe sulmon edhe nuk di historine dhe te verteten e atij ke sulmon, ti po sulmon njeriun qe njerezia edhe krishteret edhe te gjithe popujt boterore e kna respektuar a si ti injorant ka sa te duash jo injorant se injoranti kur dikush i thot se nuk din ai me sinqeritet kewrkon drejtesine te verteten, por ti i mjere si ke filluar ashtu ke me perfunduar, pasiqe ashtu siq shpif a je i obliguar te punosh per te miren e njerzeise, Muhamedi a.s, paqja e Zotit qoft mbi te dhe te gjith ata qe percjelin drejtesine dhe sinqeritetin, edhe hebrenjet te cilet jane populli me mohues ne kete bote ndaj urdherave te Zotit kur ishte Muhamedi gjall dhe muslimanet kishin shtet i lusnin ata qe muslimanet te menaxhojne shtetit e tyre pasiqe muslimanet asnjehere nuk bejne padrejtesi mbi ndonje njeri pa mare parasysh fene, a ti huligan i poshter kur nuk ke argument mos hedh fjal ne ere, kur je i verbet mere shkopin te ndihmoje ta gjesh rrugen, muslimanet europes laike te erret i sollen shkencen, paqen, lumturine, sinqeritetin, ne Endelus, i sheronin edhe mbreterit me te medhenje sepse europa nuk ka dite ce eshte operacioni barrerat, europa edhe tani eshte porse ne menyre me te heshtur, a e din ti faco cka bejne keto europianewt tu ne avganistan ne irak ne somali, a di apo vetem lexon propaganden e tyre ushtarake, ato eksplodime ato mbytje masive ato plackitje pasyrish natyrore ato helmime ato perdhonime cka kerkuan atje mos ndoshta t'i ndalin avganistanet ta sulmojne maeriken me gomare, e ti qe nuk di dhe djalli ta ka vulosur zemren asnjehere ske per te dite pasiqe syte e tu shohin ate qe deshoirojne europianet amerikanet armiqet e islamit si ti, e per kete sa jeni te verbet te gjith ju dojne, njehere anglezet edhe arapet i donin ama sa ishin te verbet, derisa se bashku me ta shkatruan nje imeperi mete sinqert qe njeh historia e kur u larguan turqit ata i zavendesuan dhe i ndan ne 23 shtete siq na ndane neve shqiop ne 6 shtete nese e din, porse je i mjer ti, se kjo jete eshte vetem nje sekond te shohim ku do te shkosh ne tjetren a dote ndihmon europa apo amerika apo holivudi prostutian, kush?, ndoshta avokate e tiranes, te hollat e wall stritit, , shum eshte naiv nje person i cili eshte dyftyresh dhe mendon se eshte ne te drejt, kjo eshte ahmaklluk, pas Islamit qendron lumturia njerezore, Benediktu i 6 ju tha ekonomisteve hajdut boteror nese doni zgjidgje per krizen nderkombetare merne Islamin, Islami kur ka sunduar as ne afrike ska pas te vobeket, e tani kemi midis europes, prosperim te femrave =sida, amoralitet, kombe te nbazuara ne kurva-prostitute pasiqe 99 % te kombeve europiane prej moshes 12 vjecare femrat jane veq prostitute e tek muslimanet ajo gje nuk ekziston, jo te arabet jo te shqiptaret jo te turqit jo te boshnjaket, jo te indonezianet porse tek muslimanet, motrat bijat nenat tona nuk kane fjetur me dy e 10 persona a vajzat europiane nese nuk flejne ne jete me mese paku 50 vet nuk behen nena, e si mund te ndertohet shoqeri e bazuar ne prostiutet, e ata te udheheqin boten, po pame luftat boteroee ndoshta i bene muslimanet, bombat atomike, 17000 te djegur neper furra ne bosnje ne somali avganistan ceceni dagestan sudan cad, irak, palestine etj etj krej boten virusi i juaj smun tia pershkruani islamit edhe pas 11 shtatorit ne amewrik tani me shum pranojne islamin se kurr me pare, pse? e din pse, europa grat europinae kerkojne burra islam pse?, pse ti nuk e di, Islami eshte shum lart a ti mos e krahaso ate me te degjenuarit shqiptare arab apo turk, ai eshte miresi ai eshte e ardhmja e botes, shiko sa europiane e pranojne ne dit islamin pasiqe shoqerite e tyre te shkatruara pse te gjitha i kane edhe me bollek amoralitet e ju mungon qetesia shpirterore, e ate assesi nuk mund ta gjen ne tjera ideologji, e ti nese je i humbur tjeret mos i humb ne humnere a nese me kete dehiron te percash muslimanet nuk e arrin dot si 11 shtatori tani amerikanet i kan ra pishman se i shkaterruan ato nderteza, e shume anije neper mesdhe per tua ngjitur p[alestinezeve, e shum eksplodime ne irak per t'i shti ne konlfikt etnitete apo sektet e ndryshme porse dalengadale Zoti ata po i poshterson po i ul poshte dhe shpejt dote kthehen edhe prej irakut edhe prej avganistanit te perulur te nencmuar pasiqe ai zullum do t'u kthehte ne vednet e tyre se shpejti me tornada me termete vershime zemundje katastrofa ekonomike, porse keni sy nuk shihni, kaq kam edhe shum porse jam i preokupuar me gjera mete larta, e ti keto po ti jap si keshilla se tollstoi vdiq musliman ne rruge ka vdekur porse ai u udhezuae me shpirtin e sinqert, ti nese nuk e di shum gjera nuk i dijne shqiptaret pasiqe nuk lexojne edhe pasiq

gurax

Pan ignoramus

Cituar nga me lart:
-------------------------------------
<span style="font-style: italic">Islami kur ka sunduar as ne afrike ska pas te vobeket, e tani kemi midis europes, prosperim te femrave =sida, amoralitet, kombe te nbazuara ne kurva-prostitute pasiqe 99 % te kombeve europiane prej moshes 12 vjecare femrat jane veq prostitute e tek muslimanet ajo gje nuk ekziston, jo te arabet jo te shqiptaret jo te turqit jo te boshnjaket, jo te indonezianet porse tek muslimanet, motrat bijat nenat tona nuk kane fjetur me dy e 10 persona a vajzat europiane nese nuk flejne ne jete me mese paku 50 vet nuk behen nena, e si mund te ndertohet shoqeri e bazuar ne prostiutet, e ata te udheheqin boten, po pame luftat boteroee ndoshta i bene muslimanet, bombat atomike, 17000 te djegur neper furra ne bosnje ne somali avganistan ceceni dagestan sudan cad, irak, palestine etj etj krej boten virusi i juaj smun tia pershkruani islamit edhe pas 11 shtatorit ne amewrik tani me shum pranojne islamin se kurr me pare, pse? e din pse, europa grat europinae kerkojne burra islam pse? </span>
------------------------------------------

Une s'di ca qendron pas islamit, por do te kerkoj te me japesh dhe mua cfaredolloj gjeje qe ke pire! <span style="font-style: italic">Why oh why, I didn't take the blue pill instead. - Cypher, The Matrix</span>