Cili mendoni se eshte filmi me i mire shqiptar?

S6T6N6

Forumium maestatis
Cili mendoni se eshte filmi me i mire shqiptar?

Une per vten time mendoj se Skenderbeu eshte perla e kinematografise tone por duke qene bashkeprodhim me filmin sovietik nuk mund te etiketohet shqiptar 100%.
Nderkohe qe mendoj se Nentori i dyte me regjisor V.Gjiken eshte nje nga filmat shqiptare qe me ka lene me te vertete mbresa duke u pare ne te gjitha aspektet...

Jepni mendimin tuaj per filmin shqiptar qe ju ka lene pelqyer me shume ne temen e mesiperme...

NYC_GUY

Primus registratum
Re: Cili mendoni se eshte filmi me i mire shqiptar?

Vdekja e Kalit

Skenderbeu jo se eshte ndonje realizim i mire , ne fakt me shume eshte realizuar nga ruset , por eshte i vetmi film qe sjell ne jete sa do pak imazhin e heroit .

Odoakri

Primus registratum

me i miri i viteve te fundit (nese mund te quet film shqiptar) eshte Letra ne ere.

nga ata tamam shqiptar per mua 2 jane skenat nga 2 filma te ndryshem qe bejne histori ne kinematografine shqiptare: te "gjeneral gramfoni" femija qe qan per gjyshin dhe te "yjet e neteve te gjata" skena ne oborrin e burgut.
flas per skena se pastaj sidomos ne filmat e vjeter ka shume skena te tjera, ne filma te mire, qe sot duken banale ose histori banale te realizuara mire.

disku

UNI

Asnje film shqiptar nuk me ka lene mbresa si 'Vdekja e kalit'.. Realizim shume i mire.
Nga telekomedite do vecoja 'Perfektin'

S6T6N6

Forumium maestatis

Mu kujtua filmi "Ne cdo stine" kisha harruar ta shkruaja me lart, por me pelqen realisht. Nje kryeveper e kohes, shume progresiv ne ate moment, me nje regji brilante te Viktor Gjikes, me interpretimin gjenial te ish aktorit Arben Imami (tashme politikan) dhe te ish aktores Anisa Markajani (tashme emigrante).

McByrek

Primus registratum

Kam pare "Letra ne ere" nga Edmond Budina. I jashtezakonshem. Me i mire madje edhe se "Parullat" e Gjergj Xhuvanit qe mori cmim nderkombetar. Historia eshte shume prekese. Kolona zanore, magjike. Duhet ta shihni patjeter. Sa per realizimet e tjera te fundit si "Lule te kuqe, lule te zeza" apo "Tirana viti 0" dhe "Nata me hene", jane kryesisht orvatje te pasuksesshme, ndonese mund te themi se kinematografia shqiptare eshte ne rilindje e siper. Pas disa vjetesh them se do te degjojme lajme te mira.

Odoakri

Primus registratum

pata pershtypjen qe skena finale e letra ne ere duhet te kishte si kolone "jon" te gjerbres

RAUL

Primus registratum

AGIMET E STINES SE MADHE ESHTE NJESHI.

stellina_sister

Primus registratum

une kam pa shume pak filma shqiptar por si "14 vjeç dhenderr" nuk me ka pelqu asnje, nuk ma merzit kurre ky film /pf/images/graemlins/smile.gif pastaj edhe "Flutura ne kabinen time" nuk ishte keq

adis68

Primus registratum

Une kam pare edhe ripare se fundi shume filma shqiptare. Do te vecoja:
Perralle nga e kaluara
Udha e shkronjave
Kapedani
dhe nga filmat e rinj
Slogans

Kush kerkon filma shqiptare ose show ne DVD mund te gjeni ne kete lidhje:

ALBANIAN DVDs