c'i ka gjetur mesuesit sot?

beshbossi

Primus registratum
c'i ka gjetur mesuesit sot?

Te them te drejten kete teme duhet ta kisha hapur me kohe.Por tani me ka ardhur ne maje te hundes.Kam nje mesuese qe o zot ruaje se dreq qe merret me te s’ka!Ne fillim kur na erdhi I dukej vetja sec ishte,e ne fakt ne s’merrnim vesh asgje!Meqe eshte nje lende te cilen une e kam pasur per zemer(e kam pasur)u detyrova te futesha ne kurs(jo me kete normalisht).Ne fakt ne kurs ishim nxenexit me te mire te klases sime.Tani kjo na e paskeshka marre vesh e na mori inat te tereve.Na ngrinte ne mesim,na jepte ushtrime te cilat I zgjidhnim e na I fshinte kot,e pastaj kur fillonte ta zgjidhte vete u bente lemsh!Nejse,se kjo s’eshte asgje,por te te rrije te te grrice nervat tere oren s’eshte pare!Per c’do gje me te vogel e kap me mua!Ne fakt edhe une kam nje tip qe s’leshoj pe nga e drejta ime!Tani me ka ardhe ne maje te hundes,fillon e flet per ca gjera qe jo vetem qe s’kane lidhje me mesimin por madje edhe me jeten time jashte shkolles,duke bere supozime fyerese etj!Ne fakt te flasesh me te jashte klases eshte normal,po sapo te hyje ne klase… ia fillon!Tani ju do thoni c’kerkon nga ne!Dua te di a I ndodh kujt tjeter kjo pune apo vetem mua!Me intereson edhe mendimi I atyre qe nuk jane ne Shqiperi,meqe mendohet se do jem edhe une nje dite larg nga ketu!(te pakten te mos nisem fare)

alinos

Forumium maestatis
Re: c'i ka gjetur mesuesit sot?

zysha ime sot kishte vesh pantallona me lara besh, nje golf bezhe me nje trike ngjyre uthlle me kapuc siper, nje shall blu me qime dhe nje xhup te zi qe e tregonte si boksiere!

alinos

Forumium maestatis

jo nje e krisur, qe e duan te gjithe!
/pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

teme interesante, per mendimin tim ky eshte rast klasik. kur beja shkolle kam pas nje zyshe te njejte qe i torturonte gocat pa pike meshire. ajo ishte nje grua bukuroshe vajza e nje kuadri te larte te partise me vile te blloku. probemi i vetem i saj ishte qe burri s'ja varte, ai si ish volejbollist dhe trajner i nje ekipi vajzash gjuante ne pune. kjo si duket e torturonte zyshen tone duke ja u hedh te keqen e vet nxeneseve te saja çamarroke.

mendoj se zysha jote ka te njejtat probleme, ajo ka vuajtur ne te ri te saj per tu bere zyshe, ket e ka pas ideal kryesor te jetes se saj, me te vetmin qellim, per tu bere me ne fund e LUMTUR. mirepo çdodh ne realitet; ajo realizon qe megjthse zysh ajo nuk eshte prapseprap e tille, ndersa per fat te keq te saj ket "mireqenie" e shikon tek nxeneset e saja tarrallake qe se çajn hiç kaplloqen per asgje, dhe kjo e ÇMEND.

Ida

Primus registratum

C'do njeri nga ne ka nga nje difekt,edhe mesuesit njerez jane ndaj mos ua ver re shume,zgjidh ushtrimet e tua e shiko punen tende. E po te hodhi ndinje kunje mundohu ti shmangesh se fundja fundit ai eshte mesuesi e nuk do te te lere kohe te mbrosh veten plus do tju ver me shume ushtrime.

Jam ne Greqi kam patur mjat kondra me nje mesuese kimie(ishte kunder shqiptareve).

Por jo te tere jane te liq kam patur fetin te njihem me mesues qe me kane ndihmuar dhe ne ceshtje qe skisin lidhje me mesimin.

Tani te te tregoj dramen time me mesuesen e kimis.
Ne mesimin e pare vjen e na thot"nuk jam raciste po shqiptaret si duroj dot se jan llumbi kazanit"nderkoh qe ne klas qem 2shqiptare e 1zezak(ai qe me ne)pas kesaj deklarate u hodha une me shoqen time, u be nje debat mjaft i ashper.Dhe per tre vjet te tera me duhej te meresha me zyshen per kete tem,plus 1note me poshte nga cmeritoja.Dhe debatet tona vazhduan deri sa nje dite vjen e nevrikosur e na thote "dua tju them dicka por jo tani,se ka te huaj e dua te jemi vetem grek per kete teme."

Si te duket kjo sjellje e nje mesueje?
Nderkohe bera te njohur sjelljen e saj ne drejtori.Aty me thane se skemi cti bejm pasi ishte nje nga mesueset qe bente mesim te mire,po mos u merit se dhe ne na ka ardhur ne maj te hundes per probleme te tjera sigurisht"kete pergjigje me dhan ne drejtori.

Prandaj te them shiko mesimet e tua.
Ai si njeri ska per te ndrysuar tani.
Ato ide qe ka , ato do kete.
Dhe meqe ke nderment te ikesh jasht mos u tremb.

Vetem duhet te dish qe kudo qe te shkosh do gjesh te mire e te liq.Keshtu eshte realiteti.

Pac fat e suksese!

kledi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ida:
[qb] C'do njeri nga ne ka nga nje difekt,edhe mesuesit njerez jane ndaj mos ua ver re shume,zgjidh ushtrimet e tua e shiko punen tende. E po te hodhi ndinje kunje mundohu ti shmangesh se fundja fundit ai eshte mesuesi e nuk do te te lere kohe te mbrosh veten plus do tju ver me shume ushtrime.

Jam ne Greqi kam patur mjat kondra me nje mesuese kimie(ishte kunder shqiptareve).

Por jo te tere jane te liq kam patur fetin te njihem me mesues qe me kane ndihmuar dhe ne ceshtje qe skisin lidhje me mesimin.

Ne mesimin e pare vjen e na thot"nuk jam raciste po shqiptaret si duroj dot se jan llumbi kazanit"nderkoh qe ne klas qem 2shqiptare e 1zezak(ai qe me ne)pas kesaj deklarate u hodha une me shoqen time, u be nje debat mjaft i ashper.Dhe per tre vjet te tera me duhej te meresha me zyshen per kete tem,plus 1note me poshte nga cmeritoja.Dhe debatet tona vazhduan deri sa nje dite vjen e nevrikosur e na thote "dua tju them dicka por jo tani,se ka te huaj e dua te jemi vetem grek per kete teme."

Nderkohe bera te njohur sjelljen e saj ne drejtori.Aty me thane se skemi cti bejm pasi ishte nje nga mesueset qe bente mesim te mire,po mos u merit se dhe ne na ka ardhur ne maj te hundes per probleme te tjera sigurisht"kete pergjigje me dhan ne drejtori.

Vetem duhet te dish qe kudo qe te shkosh do gjesh te mire e te liq.Keshtu eshte realiteti.

Pac fat e suksese! [/qb]

kledi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ida:
[qb] C'do njeri nga ne ka nga nje difekt,edhe mesuesit njerez jane ndaj mos ua ver re shume,zgjidh ushtrimet e tua e shiko punen tende. E po te hodhi ndinje kunje mundohu ti shmangesh se fundja fundit ai eshte mesuesi e nuk do te te lere kohe te mbrosh veten plus do tju ver me shume ushtrime.

Pac fat e suksese! [/qb]
o ida mire se erdhe ne boten reale.qe ta dish ti jo vetem ne greqi ka profesora rracista por edhe ne te gjithe boten.mos ja var fare atyre lloj njerzish.suksese
de mos u merzit :shrug:

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb]

mendoj se zysha jote ka te njejtat probleme, ajo ka vuajtur ne te ri te saj per tu bere zyshe, ket e ka pas ideal kryesor te jetes se saj, me te vetmin qellim, per tu bere me ne fund e LUMTUR. mirepo çdodh ne realitet; ajo realizon qe megjthse zysh ajo nuk eshte prapseprap e tille, ndersa per fat te keq te saj ket "mireqenie" e shikon tek nxeneset e saja tarrallake qe se çajn hiç kaplloqen per asgje, dhe kjo e ÇMEND. [/qb]
ketu me rri

beshbossi

Primus registratum

Nuk eshte se eshte ashtu vetem me vajzat mo!E ka me nxenesit e mire!Psh shpesh(shume)I zgjidh ushtrimet ne derrase gabim,e mua ose ndonje shoqes/shokut sime/tim s’na rrihet e I themi:
-mesuese shihe pak se e ke bere keq ate kalimin!
Ajo per momentin na bertet e pastaj ne fund kur I del krejt gabim,na thote mos e kopjoni se eshte gabim!Jo se une pertoj te zgjidh ushtrimet,perkundrazi I zgjidh ne shtepi dhe kur ia paraqes,thote se s’kane qene te veshtira!Madje mamit tim I kishte thene se I paraqes fletoren e kursit(akoma s’e di se ka ca muaj qe s’jam ne kurs)!Keshtu qe…… me duhet ta duroj thoni ju!!Epo….. durohet?????

arbi

Primus registratum

thuaji ate qe ke ne firme se do shohesh pastaj qe do qetesohet

Genta

Primus registratum

Te kuptoj, keshtu jane bere mesueset sot. Duan leke dhe duan te te marrin ne kurse. Mesuesja jote eshte merzitur me ty se ti shkon ne kurs me nje tjeter mesuese dhe nuk ia jep asaj leket. E njejta gje ndodhte me nje shoqen tone te klases. Ajo shkonte ne kurs matematike me nje mesuese tjeter dhe mesuesja jone e ngrinte cdo dite ne mesim dhe e ofendonte i thoshte nuk di asgje, kur ajo zgjidhte ushtrimet ia linte pergjysem dhe i thoshte zgjidh kete tjetren qe nuk e di se nga e gjente se ne liber nuk ishte. Me pak fjale ia nxiu jeten. Shoqes sime te ngushte i ulte noten ne provim kur mori vesh se i ati i saj ishte dentist dhe ajo mesonte matematike me te jatin. Nuk ia quante te sakta ushtrimet ne provime. Problemi tjeter qe ekziston eshte qe nuk i thua dot gje se te ngel sic ngeli nje shoqe tjeter. Pra, mesueset tona vazhdojne si ne kohen e diktatures. Nuk di c'te te them, nuk ke c'te besh. Mire eshte te mos ia kthesh fjalen se do gricet me keq, por te vjen kaq inat kur te bejne padrejtesi :mad:

beshbossi

Primus registratum

nuk eshte per kurs jo se kjo s'ka kurse!!edhe nje qe pati vjet ia mbyllen vete nxenesit se as aty s'shpjegonte gje!!!!!!

true confidental

Forumium maestatis

Rast klasik i mesuesve injorante qe mundohen ta fshehin mungesen e profesionalizmit te tyre me masa disiplinore te teperta e situata fyerese pa vend.
Nese ajo te cenon noten ath kerko te besh nje provim nga departamenti perkates qe mbulon lenden , pasi vetem keshtu mund tia thyhesh hundet.Nese ajo nuk cenon drejtperdrejt interesat e tua ( mgjth edhe nota nuk perben ndonje rendesi pervec satisfaksionit personal per arritjet e tua), ath qendro indiferente per cdo bisede qe perfshin ty personalisht, pasi askush se ka te drejten te nderhyje, por mos ler gur pa levizur per ti vene ne dukje gabimet e saj ne ushtrimet gjate mesimit.
Suksese..............

beshbossi

Primus registratum

thnx po s'eshte aq e lehte!!!!sa per ankesa me lart,s'behet fjale se s'e ul veten te merrem me ate une!jo se s'e kam aq autoritet,po s'dua ta ul veten edhe per 6 muaj!

eM

Paper Moon

Mesuese te keq/e kane pasur te gjithe. Ca njerez nuk duhet te ishin bere kurre te tille.

Megjithate mua me kujtohet mesuesja ime e English ne vit te 3 gjimnaz. Ishte AP class dhe ky qe viti i pare qe kjo e jepte, dmth i dukej vejta shume e redesishme. Ishte nga mesi i simestrit te pare dhe kjo na dha nje print out me gjithe notat tona. Une e mbaj mend mire kisha nje B+ shume te larte, keshtuqe kur mbaroi klasa fola me te vecas. E pyeta se cfare do benim pjesen tjeter te simestrit dhe nese mendonte se une do te isha ne gjendie te merja A. Kjo me thote: JO, Une ty nuk te jap A. Mund te meret me mend se une isha verte ne shock... as nuk e prisja nje pergjigje te tille. Gjithe viti pastaj shkoi si shkoi, A-ne nuk me mora si perfundim, por ishte weighted si class keshtuqe ja vara.

Pastaj mbaj mend vjet nje profeson ne universitet. Vit i kater, classa qe History Narrative, dhe une e mora vetem sepse duhet te merja sezben nje elective, se core i kisha mbaruar. Nga lenda kisha disi dieni sepse kisha mare nje klase te perafert ne high school. Vellai flet nje dite per Europen Lindore dhe nje liber nga nje serb per luftat e Ballkanit. Pasi foli ky ca une e pyta nese kishte lexuar ndonje liber nga autor me origjine shqipetare per ceshtjen, dhe ai pergjigjet: NO, ska nevoje per shqipetare qe te shkruajne histori, ata nuk kane ditur ne bejne shtet e jo me te shkruajne histori. Gjerat e shkruajtura prej tyre jane plera. Ne college nuk mund te thuash gjera te tilla, dhe une si perfundim file nje complain per sectionism and racism. I terhoqen veshin dhe ai ishte me nerva me mua, por nuk me beri dot gje sepse e bera complain diten qe mbarova classen! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Darien

Primus registratum

do kisha patur qef ta kisha këtë profesorin që s'donte t'ia dinte për pikëpamjen shqiptare, PaperMoon /pf/images/graemlins/smile.gif

në filozofi na u sëmur profesori dhe erdhi një zëvendësues për gjysmën e simestrit (nga java e 3-të deri në javën e 10-të); s'më pëlqente trajtimi që po i bënte lëndës megjithëse mbahej si më i miri; pas ditës së parë, sa herë ngrija dorën unë për të bërë pyetje bëheshin gati si për të qeshur të gjithë ata që e kishin mendjen se e dinin që nuk i përgjigjej dot tamam dhe do i shmangej

megjithëse nuk e bëra dot të devijonte shumë nga plani, aq pak sa e bëra u kënaqa /pf/images/graemlins/smile.gif

Darien

Primus registratum

angeldeviled,

u ndodh pothuajse të gjithëve; mësuesit janë njerëz, pavarësisht se në mendjen e studentëve kanë përmasa paksa të zmadhuara

gjëja më e mirë është të vendosësh për vete se kujt i kushton më shumë rëndësi në atë lëndë, notës apo gjërave që po mëson... kur s'e vret mendjen për notën është më kollaj të bësh ashtu si do; po t'u desh nota, hiqu sikur je dakort me të sa të mbarojë viti /pf/images/graemlins/smile.gif

në të njëjtën lëndë filozofie që përmenda më sipër, në esenë përfundimtare (Final Exam was a take home essay) duhej përdorur një metodë referencash që nuk më pëlqente; e shkruajta ashtu si doja unë dhe i vura një shënim profesorit që atë metodë e konsideroja të tepërt dhe kundërshtoja në parim (unnecessarily repititious; excessive redundancy of information; determined on principle not to use it)

më uli ca pikë po dhe sot e kësaj dite më respekton kur e takoj tek shkolla apo rastësisht në ndonjë vend tjetër

beshbossi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Darien:
[qb] angeldeviled,

u ndodh pothuajse të gjithëve; mësuesit janë njerëz, pavarësisht se në mendjen e studentëve kanë përmasa paksa të zmadhuara

[/qb]
hey nuk ishte dita e pare e shkolles kam njohur edhe mesues te tjere!!!!!vetem kjo me ben pershtypje!

Woell Artan

Primus registratum

Hey Angel...Meqe une jam mesues nga profesioni, po te them disa fjale jo vetem si i tille,por edhe si nxenes i dikurshem. Te gjith ne kemi patur probleme te tilla me njerin apo tjetrin mesues se pyll pa derra nuk ka. Mendoj se problemi i asaj zyshes tende eshte nje perzjerje interesante e argumentimeve te Zogut dhe Confidential. Profesionalizmi i saj vuan nen peshen e personalitetit te dobet, te cilin ajo, ndoshta pa dashje, e shfaq atje ku s'duhet, para studenteve. Me siguri qe kjo ka arsyet e veta, te cilat per ju s'jane interesante. Te jesh mesues i mire do te thote ne radhe te pare te jesh didakt i mire dhe kete, fatkeqesisht, e kane vetem pak mesuese...ndaj do te thoja, mos e gjyko aq ashper, por koncentrohu ne rradhe te pare tek vetja jote dhe shmangiu konflikteve te panevojshme. Nje keshille konkrete: ndoshta perpiqesh njehere te bisedosh vec me te ne nje moment te posacem. Kushedi mbase reagon. Suksese!!!