Re: CHE GUEVARA!
Une e shoh realitetin ne sy, ate realitet qe ju e kini neperkembur per nje enderr absurde. Gjaku sllav rrend venave te shume popujve ne Europe, por perseri as kane qene as do te jene nje shtet. Une tjesht jam nje shqiptar qe i ndruhet migrimit te autoktoneve prej trojeve te tyre pas dyndjeve te mundshme nga veriu i eger; dicka e barabarte me "white migration" ne sh.b.a, sidomos ne Detroid, ku te bardhet u larguan pas mesymjes se zezakeve; apo pushtimit te periferise se Tiranes e shume qyteteve bregdetare nga monopolizimi i bunkerizuar malok.
Sigurite dhe imagjinatat rruaji per ditet kur Rusia dhe Kina nuk do te kete me te drejten e Vetos ne OKB, deri atehere "Salep ne Akuarium!".
Kush ka fituar? pothuaj gjithe amerika latine eshte e kuqe!!! Kili, Uruguaj, argjentina, brazili, Venezuela, Bolivia, ekuadori - ai kontinent eshte lodhur nga imperializmi amerikan qe u ka diktuar perhere vecse diktatore. Shiko ne google video "the revolution will not be televised", e mjaft i mbajtet bishtin amerikes, se as kur*vat nuk bejne keshtu.
Komunizmin e imperializmin i kam studiuar me libra se ate dege kam zgjedhur, mgja nuk e di sa te ka terhequr martesa e Smithit me Marxin ne Ukraine para 3 vjetesh, por di se ate shkaterrim na berri Sh.B.A. ne 1997, thjesht per te armatosur terroristet e Qosoves per qyl, nuk na e ka berre as Dulla.
Po ju nuk kini mendere e te ngriheni e te thoni te verteta, se si stervisnit terroriste islamike ne Kucove e i dergonit te luftonin ne Qosove e nga Qosova ne Afganistan. As se si spiunet e Cia-s te cilet tashme kane edhe zyre te deklaruar spiunazhi, dmth spiunojne hapur e te gjithe e dine, u dynden ne 1996-7 ne te gjitha instancat e shtetit deri sa jepnin mesim edhe ne gjimnaze publike apo punonin edhe ne filiale te bankave te kursimeve, deri edhe infermiere per te mos permendur pastoret-misionaret e shumte fetare.
Keshtu lexo ndonjehere edhe Che Guevaren te mesosh rreth cikleve te politikes amerikane, e cila nuk jeton dot pa armiq, se nje dite ju do te jini armiku i saj, ka per te qene ajo dite kur do te vendosni te mos jini me lavirja e saj e perhershme, sic jini tani. Po keshtu eshte "populli i thote "Bab", atij qe i ka q*i nanen me shume!" Keshtu e Qosevaret kane bab turkun e camet kane bab grekun, ndersa ne shqiptaret kemi nderu shum baba e mama, po se fundi ... (e gjen vete ti se je djale i zgjum).