Cfare mendoni tani per Francezet

Cfare mendoni tani per Francezet

Anglezet kane luftuar dy here per Francen. Djemte Angleze kane dhene jeten per Francen. Deshmoret Angleze te luftes se pare boterore jane varrosur ne Varrezen Kalais. Dje monumenti i tyre ne Kalais u perdhos me boje te kuqe. Disa nga mesazhet e shkruara ishin:
"Sadami do te fitoje dhe do te derdhe gjakun tuaj"
"Merrni prapa mbeturinat tuaja na ndotin token tone"
"Koketula shkoni ne shtepite tuaja"
Kush do ta shikoje drejt perdrejt mund te shkoje tek site poshte:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/2915245.stm

Cfare poshtersie dhe ndyresie Franceze. Pas te gjithave qe u thane per Angline dhe Ameriken erdhi edhe kjo. Kjo eshte njesoj si te ngresh nga toka dhe te vrasesh te vdekurit.
Miqte e mi a u mbushet mendja tani qe Evropa e vjeter eshte e mbaruar???

Me jepni mendimet tuaja per kete........

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Cfare mendoni tani per Francezet

Ju njerez te beni te vjellesh me ose pa dashje, nuk e di pse jeni kaq te frustruar dhe te etur per sharje dhe ofendime, a thua u shkarkuat, mos harroni galixhanin, une sapo e shkarkova timin.

TURP!

Le_Routard

Forumium maestatis

...pse i qan hallin kaloresit qe i varen kembet hipur ne kal?

O Don Kishot e bera keshtu kot sa per sport. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ti LeRoutard kur do te debojne gjermanet?

Nuk e di me te thene te drejten. Kam kerkuar me qindra here te debohem nga Gjermania por nuk duan ja dhfsh rracen! :mad:

Sido qe te jet po hika nga Gjermania nuk vij ne Amerike, e kisha bere nje here ne plan po nderrova mendje. Nuk ka me mire se Europa per ne Europjanet.

O nell, Muno me fal se te vodha te shamen /pf/images/graemlins/laugh.gif , a di ti qe francezet kan 10 jave pushime ne vit, ose nje francez ka po aq pushime sa kan pese amerikan se bashku? /pf/images/graemlins/tongue.gif

a-alket

Primus registratum

amon mer se u bo ky diskutimi ktu si diskutim ke uzina bullonave....

Crossfader

Primus registratum

Cool milet! Qetesohuni!
Fati na do qe te jemi shqipetare dhe as amerikane e franceze, gje qe normalisht do na jepte arsyetim te qete. Gjithsesi ilustrojme edhe njehere si perhere qe jemi te gatshem deri ne "vdekje" te mbrojme teorite tona pa vene ne pune llogjiken e shendoshe. Ndaj per te gjithe ata shqipetare ne amerike qe s'kane jetuar ndonjehere ne France dhe per te gjithe shqipetaret ne France qe s'kane qene ne Amerike, uroj te udhetojne me teper. Ne mungese ca libra me teper ne bibloteken personale dhe ca ore minus larg stacioneve televizive do kryenin disi punen.
"Travel more and your world will become far bigger"

A +

Guest

Kam pershtypjen qe nuk eshte vetem çeshtje udhetimi por dhe kulture dhe te lexuarit, ashtu siç u tha me lart. Ketu po te vesh re dikush hap nje teme per nje subjekt te caktuar dhe me pas del se qellimi nuk eshte ajo per çfare tema u hap, por per te share dhe per te bere per nje lek francezet qe paten paturperpesine te mos shkonin ne lufte perkrah injorances se presidentit injorant kokBOSHBUSH. Asnjehere dhe ne asnje moment Shqipetaret kudo ku jane nuk shajne Ameriken si Amerike, por ate qe e drejton. Ishte ky i "nderuar" qe shkeli çdo lloj traktati duke filluar nga ai i KIOTO-s dhe duke perfunduar tek OKB-ja. Duke mos permendur Palestinen etj.
Por ketu ne forum (teme) ndodh e kunderta nuk shahet politika franceze, pasi te gjithe e dine qe per rastin ne fjale i gjithe opinioni francez ishte kundra luftes duke mbeshtetur keshtu politiken; si rjedhoje disa antare plot kulture fillojne te shprehin se Franca eshte e zeze dhe pa kulture, pa demokraci etj etj.
E pra thjesht duke pare mendimet e shprehura ne kete forum del qarte se ku jemi ne Shqiptaret me mendimin demokratik, megjithese jetojme dhe edukohemi ne vende demokratike.

@+

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Le_Routard:
[qb] ...pse i qan hallin kaloresit qe i varen kembet hipur ne kal?

Nuk e di me te thene te drejten. Kam kerkuar me qindra here te debohem nga Gjermania por nuk duan ja dhfsh rracen! :mad:

Sido qe te jet po hika nga Gjermania nuk vij ne Amerike, e kisha bere nje here ne plan po nderrova mendje. Nuk ka me mire se Europa per ne Europjanet.

O nell, Muno me fal se te vodha te shamen /pf/images/graemlins/laugh.gif , a di ti qe francezet kan 10 jave pushime ne vit, ose nje francez ka po aq pushime sa kan pese amerikan se bashku? /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Nuk duan te heqin? Ah ti je ai shqiptari qe po zihen qeveria Franceze me ate Gjermane? Po hike nga Gjermania nuk vjen dot me ne Gjermani apo Amerike? Heh.

E di ate perrallen me dhelpren qe tha "rrushte jane te tharte"?

a-alket

Primus registratum

man..Never Say Never, ti je komplet i painformuar dhe merr guximin e na jep nje sermon demokracie...

Le_Routard

Forumium maestatis

E di ate perrallen me dhelpren qe tha "rrushte jane te tharte"?

O hije, ne 1991, kur une mora kombesin franceze, ty te vinte mami ne gjume duke te kallxu ksi prallash /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Ishte ky i "nderuar" qe shkeli çdo lloj traktati duke filluar nga ai i KIOTO-s

Marveshjen e Kitos Bushi e hodhi posht se eshte normale qe amerikanet te ndotin globin me shume se gjithe vendet e tjera se bashku sepse amerikanet jan me te medhenjt.

Biles jan aq te medhenj saqe kryetari i bashkis se Filadelfias i ka vene si detyre vetes te bindi banoret e qytet te humbin te gjithe se bashku 70 ton dhjam se po prishin rruget duke ecur. Me statistika i bie qe nje amerikan ne cdo tre veta te jete obez. Prandaj edhe pordhet i kan te medha, prandaj edhe te njerezit e tjere i duken te dobet.

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Le_Routard:
[qb] E di ate perrallen me dhelpren qe tha "rrushte jane te tharte"?

O hije, ne 1991, kur une mora kombesin franceze, ty te vinte mami ne gjume duke te kallxu ksi prallash /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Une i vogel isha atehere, e pranoj, por me behet qejfi qe je francez. prandaj nuk po te debojne gjermonet. Nuk e dija. Me fal. Cfare ka ketu qe nuk po kuptohet. Une isha i vogel dhe u rrita. Ti je tani francez dhe komunitar.

Te fala nga mua Shirakut. E mo burre pse e ke zgjat deri ketu.

Ne Amerike njerezit jane te shendoshe. Ka dhe propaganda te tilla. Psh po te jesh i shendoshe do blesh dy bileta avioni. I besoj keto. Do behemi vete ashtu. Na eshte bere hobby te hame te gjitha llojet e ushqimeve qe ka bota. Mbase me vone insurance per makinen do jete me peshen e shoferit (dhe mund te ndodhi). Ne Amerike eshte sa cepi me i qete per te qene ne bote po aq dhe me i rrezikshmi. Fluturon nga ndonje bombe. Jeni me mire andej nga franca. Te jesh Amerikan je njekohesisht i rrezikuar dhe i urryer megjithese modeli Amerikan po aplikohet per nje Europe te bashkuar si alternative reale.

Megjithate LeRoutard (drejtohu ndaj me meje Shadow of self) te kerkoj falje. Albforumi permu eshte shplodhje (acarim) nervash. Jete te mbare sinqerisht.