Cfare mendoni tani per Francezet

Cfare mendoni tani per Francezet

Anglezet kane luftuar dy here per Francen. Djemte Angleze kane dhene jeten per Francen. Deshmoret Angleze te luftes se pare boterore jane varrosur ne Varrezen Kalais. Dje monumenti i tyre ne Kalais u perdhos me boje te kuqe. Disa nga mesazhet e shkruara ishin:
"Sadami do te fitoje dhe do te derdhe gjakun tuaj"
"Merrni prapa mbeturinat tuaja na ndotin token tone"
"Koketula shkoni ne shtepite tuaja"
Kush do ta shikoje drejt perdrejt mund te shkoje tek site poshte:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/2915245.stm

Cfare poshtersie dhe ndyresie Franceze. Pas te gjithave qe u thane per Angline dhe Ameriken erdhi edhe kjo. Kjo eshte njesoj si te ngresh nga toka dhe te vrasesh te vdekurit.
Miqte e mi a u mbushet mendja tani qe Evropa e vjeter eshte e mbaruar???

Me jepni mendimet tuaja per kete........

I love new york

Primus registratum
Re: Cfare mendoni tani per Francezet

Fillimisht postuar nga marko:
[qb] Aspak e vertete Never say never.
Te kujtohet presidenti Reagan?
Kur Franca i refuzoi kalimin avioneve amerikane per bombardimin e terrorristit Kadafi?
Po presidenti Johnson, kur Franca vendosi te terhiqej nga NATO< i cili tha dhe ate shprehjen kur po benin francezet kerkesa per te larguar kete, e ate gje amerikane nga Baza, dhe Johnson urdheroi sekretarin e tij te shtetit te pyeste De Golin ne se donte te largoheshin dhe eshtrat e atyre qe u vrane ne Normandi.
Klinton baxhella i donte te gjithe se ishte baxhelle! [/qb]
Marko t'a mbeshtes menimin, vecse Klintonin mos m'a shaj se jo per gje por e kam takuar dhe in person pardje. eshte figure e madhe. /pf/images/graemlins/laugh.gif
sorry per daljen nga tema

Guest

Fillimisht postuar nga marko:
[qb] Aspak e vertete Never say never.
Te kujtohet presidenti Reagan?
Kur Franca i refuzoi kalimin avioneve amerikane per bombardimin e terrorristit Kadafi?
Po presidenti Johnson, kur Franca vendosi te terhiqej nga NATO< i cili tha dhe ate shprehjen kur po benin francezet kerkesa per te larguar kete, e ate gje amerikane nga Baza, dhe Johnson urdheroi sekretarin e tij te shtetit te pyeste De Golin ne se donte te largoheshin dhe eshtrat e atyre qe u vrane ne Normandi.
Klinton baxhella i donte te gjithe se ishte baxhelle! [/qb]
o Marko ti je dhe rob i shkollum dhe njerezit e shkollum nuk kapen mas i gjoje, ne kete rast Franca, dhe s'leshohen. Dhe kjo pse? Sepse Franca nuk pranoi te futej ne lufte. Po mjaft mo se po na habisni. ça do boj Amerika, do ti bij Frances apo si eshte puna? Masnej Gjermanis dhe kshu me radh, se kshu i do menerja atij te pashkollumit dhe robit trash. Hajde llogjikoni i çik se mas ca kohesh do t'ju bin nervat dhe amerikonve dhe do ta kuptojn idiotizmin qe i ka kap me Francen, Gjermanine etj. Po juve masnej ça do thoni se kshu e ka politika /pf/images/graemlins/smile.gif .

@+

a-alket

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Le_Routard:
[qb]Mos merni kot se permbyset Sadamin se juve ju bene pistil dhe Somaliant, e lat Somalin me bisht neper shal. [/qb]
ka ikur logjika fare nga diskutimi...ve bast qe dikush do ngrihet dhe do na tregoje se si gjate luftes se dyte boterore rezistenca franceze nuk ja llustronte cizmet gjermaneve ne menyre cilesore, duke sabotuar shancin e tyre per te kapur zonjushat franceze.

Le_Routard

Forumium maestatis

ka ikur logjika fare nga diskutimi...ve bast qe dikush do ngrihet dhe do na tregoje se si gjate luftes se dyte boterore rezistenca franceze nuk ja llustronte cizmet gjermaneve ne menyre cilesore, duke sabotuar shancin e tyre per te kapur zonjushat franceze.

Ja u ngrit edhe ky, ky qe eshte si pune balloni qe ngrihet sa her leshon ndonje pordh. Vetem se kujton se ngrihet mbi te tjeret nga inteligjenca dhe diturit e pakufi qe ka. Kujdes se ndonje dite do asfiksohesh nga pordhet e tua a derezi.

Kur erdhi gjermani ne Shqiperi cfare beri gjysht yt? Tani dalin se te gjithe kan qene partizan por kur Shqiperia u pushtua nga gjermani ata qe e luftuan numeroheshin me gishta. Perpara se te shash dynjan shiko veten tende ne fillim.

Pastaj pse e shikonni historin me versjonin qe ju tregojn ke lajmet ne darke?

Amerikanet zbarkuan ne Normandi per te cliruar Francen apo per te cliruar Europen, per te luftuar nazizmin?

Perse u zgjodh Normandia si vend zbarkimi? sepse ishte me i pershtatshmi dhe me i pambrojturi nga ana ushtarake dhe jo per ti bere nder Frances

Pastaj qendrimi i Frances ne lidhje me Irakun ishte i drejt. Bushi thoshte do sulmojm Irakun se ka arme kimike. He a gjeten ndonje arm kaq te rezikshme sa te kercenonte Ameriken? Vetem puset e naftes gjeten dhe per to luftuan.

Simbas qeveris se Bushit Franca duhet ti perkulet Amerikes pergjithmon se i kan borxh clirimin nga fazhizmi. Eshte si te shpetosh nje vajze qe ka rene ne uje dhe pastaj ti thuash 'ma le njeher se te shpetova jeten'

Karagjozlligje!!!!

Le_Routard

Forumium maestatis

Disave ju duket vetja me amerikan se amerikanet, i duket vetja sikur gjysherit i kan cliruar Francen, i duket sikur jan njerez me potence ngaqe jetojn ne Amerike, vetem se harojn qe vetem injorant flet pa ditur!

Kush nga ju i njef francezet? Kush nga ju flet frengjisht dhe ka jetuar ne France? Ne qoft se ka ndonje ateher ky 'ndonjeri' eshte ai qe ka te drejt te flasi.

Disa shofin lajmet dhe lexojn libra dhe pretendojn qe i njofin francezet.

Une kam jetuar 8 vjet ne France dhe per mua eshte populli me i rrespektueshem ne Europe. Jan njerezit me bujar, jan njerezit me me gusto-shije, jan njerezit me me kultur dhe njerezit me te thjesht.

Per shqiptaret eshte Amerika Europes.

Qe kur qenka 'faj' kur dikush eshte nacjonalist dhe krenar per vendin e tij? Qe kur qenka faj se dikush nuk do te flasi gjuhen e dikujt tjeter?

Kur disa tipa ketu kakarisin si pulat amerikanet e vertet kenaqen duke kaluar pushimet ne France. Meqe ra llafi Franca ze vendin e pare per turizim ne Europe, dhe ky eshte fakt dhe jo paragjykim ose mendim i mjegullt.

a-alket

Primus registratum

[qb] Eshte si te shpetosh nje vajze qe ka rene ne uje dhe pastaj ti thuash 'ma le njeher se te shpetova jeten' [/qb]
Jo, eshte si te perdhunosh per te dhuruar virgjerine.....me kshu argumentash vetem ndonje koqe ta mbeshtet...

dordi1

Primus registratum

`le routarrdd matadorr apo si e ke llagapin!!!
ca jone keto budallalliqe qe shkru ne forum...
pse mer jahu nuk shko anej ka espanaforum apo forumfrancaise se kushedi mos bo ca miq.
shqiptaret as nuk kane as kane pasur edhe nuk besoj se do te kene naj aleat me te mire se USA.
kete ngulite mire ne koke ti edhe ato qe mendojne si puna jote.
kjo per shume arsye qe me te thone te drejten nuk po hyj me ti spjegue.
nuk e di a ke qene ndonje here ne AMERIKE ti mer plak, qe ta kuptosh nji cik mo mire se per ca vendi bohet fjale.
personalisht mendoj nji gjo; qe njeriu ka bo me te miren te mundshme ne ket pjese te rruzullit dhe e konsideroj veten me fat qe jetoj per ta pa nga afer.
ne shqiptaret jena ankue jo pa te drejte se na eshte honger haku gjithmone...
amerikoni, plako kete nuk ta bo na nji here se nuk merret me pislliqe si puna e atyne francezve qe ti nuk e di se pse i mro kaq shume!!!
megjithese nuk duken te shemtuta matmazelat...
po qe se eshte keshtu edhe po ta falim se rob te gjalle jena edhe kena edhe dobsi.

shkurt muhabeti; AMERIKA eshte numer njishi sot per sot edhe ne jena per here te pare ne drejtimin qe duhet. por ku eshte pa qe shqiptaret te jene ne nji mendje mes vedit!
edhe ne kohe te SKENDERBEUT na doli nji HAMZA KASTRIOT me e dhi muhabetin.
:smash: :smash: :smash:

Guest

Tani ju qe lavderoni Ameriken (sic ben gjithe bota )
sbesoj te keni qene ndonjehere ne france qe ta thoni kete me plot bindje pra kto sjan argumeta por vetem llafe per te persuade te tjeret qe te mbeshtesin mendimin tuaj .....
Mos harroni dicka qe secili vend ne kete bote duhet te ruaje identitetin e vet pavarsisht nese shtete te tjera nderhyjne ne te ardhmen e tij dhe kete duhet te beje dhe ne Shqiptaret .

Nuk esh e nvojshme te mbeshtesni apo shani mendimin e te tjereve ne ktu vetem po diskutojme lirshem duke dhene mendime cfare na pelqen apo jjo per nje shtet (ne kte rast franca po mund te ishte nje vend tjeter )

Opinioni nuk eshte e verteta absolute por eshte e verteta sipas mendjes se dikujt
nese ste pelqen ska problem fare jep mendimin tend dhe leji secilin ta japi ate mendim si ju ...
Kjo eshte ajo qe e mban gjalle kete forum apo jo /pf/images/graemlins/wink.gif

Per Francen sdi cte them se skam qene ndonjehere po per Parisin kam degjuar fjale te mira /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ah dhe mos u influenconi shuem nga qendrimi qe mbajne francezet ne luften me Irakun se ajo ska lidhje me kete teme qarte /pf/images/graemlins/wink.gif

Guest

Fillimisht postuar nga bscemscs:
[qb]
[qb] Eshte si te shpetosh nje vajze qe ka rene ne uje dhe pastaj ti thuash 'ma le njeher se te shpetova jeten' [/qb]
Jo, eshte si te perdhunosh per te dhuruar virgjerine.....me kshu argumentash vetem ndonje koqe ta mbeshtet... [/qb]
Bsc dhe te mendosh qe ate shprehjen tende e kam lexuar nga firma e atij Blendit una /pf/images/graemlins/laugh.gif
Kopjac /pf/images/graemlins/laugh.gif

dordi1

Primus registratum

mammasita nuk edi se ca je; cun apo goc...
vec nji gjo du me te thone ; pac fat edhe kohe qe tja shijosh vlerat AMERIKES... kaq di me te thone una edhe shpresoj qe tia arrish asaj qe te thash me lart ...
ketu ne USA ka latine me shumice dhe mamasita iu themi atyne meksinove te trasha me iu bo qejfin,se ato qe jone te zote bojne hajgare kudo...

p.s. 'cause all we are ... we are victims of fun !!! :lol: :lol: :lol:

a-alket

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Mammasita:
[qb]Bsc dhe te mendosh qe ate shprehjen tende e kam lexuar nga firma e atij Blendit una /pf/images/graemlins/laugh.gif
Kopjac /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
aty e kam dhe une...te dyja "shprehjet" jane te pakuptimta

Pellumb Nili

Primus registratum

Pa harruar faktin se mbi 50 % e Francezeve ishin naziste te terbuar! Divizioni SS "Charlemagne" i perbere nga francez qe njesia e fundit e Rajhut te trete qe u dorezua ne Berlin me 9 maj 45

Le_Routard

Forumium maestatis

Jo, eshte si te perdhunosh per te dhuruar virgjerine.....me kshu argumentash vetem ndonje koqe ta mbeshtet...

Dukesh qe je rob me ekpserience!

Le_Routard

Forumium maestatis

nuk e di a ke qene ndonje here ne AMERIKE ti mer plak, qe ta kuptosh nji cik mo mire se per ca vendi bohet fjale.
personalisht mendoj nji gjo; qe njeriu ka bo me te miren te mundshme ne ket pjese te rruzullit dhe e konsideroj veten me fat qe jetoj per ta pa nga afer.

Te njejten gje mendoj dhe une per Francen mer plak! Po arrite te gjesh ndonje shqiptar qe jeton ne France dhe eshte i pakenaqur ateher me thuaj.

`le routarrdd matadorr apo si e ke llagapin!!!
ca jone keto budallalliqe qe shkru ne forum...

Po mer ti me llagapin Dordi1, se kur ti nuk kupton cfare do te thote tjetri ateher per ty po shkruan budallalliqe.

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Lezhjani:
[qb] Pa harruar faktin se mbi 50 % e Francezeve ishin naziste te terbuar! Divizioni SS "Charlemagne" i perbere nga francez qe njesia e fundit e Rajhut te trete qe u dorezua ne Berlin me 9 maj 45 [/qb]
Une kam degjuar qe ishte divizioni 'Skenderbeu' ai qe u dorzua i fundit. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Lezhjan, ti e di po aq mire sa une qe kan qene vende te pakta ato ne Europe qe i rezistuan me te vertet nazizmit.

Guest

ehe ashu esh siduket ke ber shuem qef me to ti /pf/images/graemlins/wink.gif
po une e kisha per ate mamasiten e WWF /pf/images/graemlins/wink.gif china
anyways mos dil nga tema po pate gje per te then dodi thuje

Pellumb Nili

Primus registratum

une_une

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga Lezhjani:
[qb] Pa harruar faktin se mbi 50 % e Francezeve ishin naziste te terbuar! Divizioni SS "Charlemagne" i perbere nga francez qe njesia e fundit e Rajhut te trete qe u dorezua ne Berlin me 9 maj 45 [/qb]
Une kam degjuar qe ishte divizioni 'Skenderbeu' ai qe u dorzua i fundit. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Lezhjan, ti e di po aq mire sa une qe kan qene vende te pakta ato ne Europe qe i rezistuan me te vertet nazizmit. [/qb]
LANC - Lufta Atdhetare Nacional-Clirimtare e udhehequr nga E. Hoxha. Shqiperia i rezistoi, nje grup komunistash rezistuan.

Tmerri i nazizmit ne Shqiperi ka qene brigada I Sulmuese (me komandant Mehmet Shehun). Dhe sot kam nje poster (flete) te asaj kohe te ngjitur ne mure dhe shtylla nga "Balli Kombetar" (ne pranine e ushtareve naziste) dhe ka karrikature Mehmet Shehun (me disa partizane) duke grisur flamurin shqiptar dhe duke ngritur ate rus dhe anglez.

Eshte keq, sa mosmirenjohese eshte bota. Nga fisi i gjyshit tim jane vrare 3 vete ne ate Lufte (LANC) dhe sot sikur jo qe ska ndodhur asgje por mohohet ajo lufte, percmohen ata te vrare dhe mburren ata balliste, ngrihet qe ne qiell nje ish-mbret i veteshpallur qe as me te voglen rezistence nuk beri kunder pushtimit fashist. LANC beri rezistencen dhe (duke marre parasysh dhe faktoret e tjere qe ndikuan dhe lehtesuan LANC) arriti debonte nazistet ose me e vogla do ishte se nuk i percollen nazistet qe po largoheshin me tufa lule por me bresheri plumbash.

Keshtu dhe me Francen mos-mirenjohese. Franca ka per ta paguar shtrenjte terthorazi tani. Mardheniet po zbuten politikisht por amerikanet e mbajne mend kush i ka penguar dhe nder ata jane dhe francezet. Doni nje shembull? Une nuk ble me prodhime franceze(vere, kolonje etj), qe nuk eshte asgje, por ne volumin e tregut qe ka Amerika eshte nje humbje.

Franca importon medikamente nga Amerika dhe teknologji (shumica e importit francez eshte ne fushen mjekesore). Po te duan le te i bojkotojne medikamentet. Skane ku i gjejne tjeter per arsyen se kemi te bejme me patenta dhe copyrights te mbrojtura per teknologjine.

Ne Amerike eshte i ndaluar me ligj prostitucioni dhe nje nder qellimet e turizmit Amerikan ne France (nje volum jo i vogel) eshte dhe prostuticioni. Ligji (dhe Maliqi) denon ate qe jep seks me para dhe ate qe kerkon seks me para. Franca terthorazi ka per te humbur. Oh Pigaille me femrat e tua!

Nafta do dali fuqishem nen kontrollin e dollarit qe tregon e ardhmja. Euro do marri fund. Europianet po perpiqen te organizohen, qellimi ishte dhe pranimi i menjehershem i disa antareve te rinj. Bashkimi ben fuqine. Si ai qeni francezet qe donin kocken e madhe dhe humben tani dhe kocken e vogel qe mund te i jepnin Amerikanet.

Le_Routard

Forumium maestatis

Hahahahaha /pf/images/graemlins/laugh.gif Ky hija vetevetes qenka me i forti! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Une e thash dhe po e perseris nuk krijohet opinioni duke pare lajmet e ores 20.

Sa per dijenin tende edhe Franca e ka te ndaluar me ligj prostitucjonin po ashtu si dhe Amerika. Kurse gjermanet e kan te lejuar, keshtu qe i bie qe duhet te kishte me shume turista amerikan ne Gjermani sesa ne France.

Nafta do dali fuqishem nen kontrollin e dollarit qe tregon e ardhmja. Euro do marri fund. Europianet po perpiqen te organizohen, ...
/pf/images/graemlins/laugh.gif
Po mer tyc ke te drejt, vetem na thuj vazhdon me green card apo ke mor pashaporten? Se jo eshte bela te mos jesh as europjan dhe as amerikan.